Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
mama2corun
musze sie pochwalic bo az w szoku caly dzien chodze :) no wiec ide po Oliw do szkoly patrze a w skrzynce paczka dla mnie pewna bardzo dobra osobka z innego forum na parentingu wyslala ciuszki dla Olenki ja sie poplakalam ze wzruszenia sa dobrzy ludzie na tym swiecie i dziekuje ze ich znam wy tez jestescie cudowne!!i ciesze sie ze was poznalam :*

bo dobrych ludzi jest całe mnóstwo, trzeba tylko na nich trafic :) ale Tobie o to nietrudno,bo jestes tak ciepłą osobą, ze nie dziwię się temu :darczyńcy" :D
Mama2corun - znow przegapilam posta. Juz sama nie wiem jak ja czasami czytam. Fajna niespodzianka z ta paczka. Ja tez dostalam ostatnio od przjaciolki niespodzianie paczke z rzeczami dla malego i mimo ze to byly drobiazgi cieszylam sie jak dziecko.

No i własnie teraz wietrzymy dupcię i zauwazyłam rankę ( jakby skora zeszła) dokładnie wokół odbytu :/ Moze bepanten jest za tłusty i skóra nie oddycha? mam sudocrem ale podobno połozony na ranę powoduje pieczenie :/ Co robic?

lutka
No i własnie teraz wietrzymy dupcię i zauwazyłam rankę ( jakby skora zeszła) dokładnie wokół odbytu :/ Moze bepanten jest za tłusty i skóra nie oddycha? mam sudocrem ale podobno połozony na ranę powoduje pieczenie :/ Co robic?

Lutka
tez odparzylismy pupe malej. smaruje na razie bepenathenem ale g.. pomaga prawde mowiac. nasze dziecko jest chyba kolejnym wcieleniem jakiegos lamajskiego mnicha bo ma do nas niesamowita cierpliwosc. Tyle bledow juz popelnilismy a ona znosi to ze spokojem, zadnych godzinnych rykow, choc mialaby powody....
dzisiaj rano tylko zerwalismy sie na rowne nogi bo obudzila sie z naglym i rozpaczliwym placzem (zazwyczaj najpierw przerciaga sie postekuje, potem dopiero kwilenie i placz) cos ja w brzuszku musialo zabolec, ale brzmialo strasznie. jesli dopadna ja kolki, to bede wyla razem z nia

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
a oto ulubiona pozycja Maksa do spania , na moich zdretwiałych rekach i nie daj boze go odlozyc to odrazu wrzask[ATTACH]7313[/ATTACH]

[ATTACH]7314[/ATTACH]

[ATTACH]7315[/ATTACH]

o ja... miod na serce :) cudny jest Maksiu

:)))) skad ja znam ta poze :))

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

i witam sie czwartkowo,

dzisiaj wyjezdza jedna z naszych mam i zostaje moja.
prawde mowiac, to po tesciowej spodziewalam sie uwag i porad a to moja mama niestety bacznie obserwuje i koryguje moje poczynania. ze glowke malo stabilnie trzymam i czy mala nie za lekko/grubo ubrana, na spacerze czy uszko jej nie wyszlo.. ech. Troszczy sie o wnusie, to milo, ale...
Moj M wymyslil, ze powiesi przy lozku malej ksiazke uwag, skarg i wnioskow i kazdy odwiedzajacych nas bedzie mogl do niej wpisac wszelkie porady pielegnacyjno-wychowawcze

dzikma
Dziewuszki, a Wasze maluchy mają już pampersy 2? tzn chodzi mi o pieluszki, czy już wyszły z newbornów czy nadal ich używacie?

jenyyy, i jak tak czytam, co jecie, albo o problemach karmieniowych, to masakra jakaś! normalnie słabo mi :Oczko:

my od razu uzywalismy 2

mama2
czy wasze dzieci tez tak drzemaja w ciagu dnia po 5 minut. ? Moj maks potrafi pol dnia tak przemarudzic i drzemac , nic sie nie da zrobic bo jak go ledwo ukołysze to odkładam odrazu jak przysnie i za 5 minut pobudka na 20 minut lub dłuzej i znow drzemka , to mi nie pozwala wyrobic jemu zadnego rytmu snu i czuwania . i prze to noce sa do dupy a w dzien nic nie zrobie , dzis tylko raz miał dluzszy sen prawie 2 godziny a tak reszte czasu to sciemnianie ze spi:36_33_4:

Tosi ostatnio zaczyna sie rozregulowywac sen niestety. w domu byl tlum ludzi i ona czula, ze jest wiekszy zamet niz zwykle. do tego pare razy dalismy jej dlugo pospac wieczorem i odbila sobie to nocna aktywnoscia. W dzien krotkie drzemki tez zaczela sobie uzadzac, najchetniej po jedzeniu na poduszce do karmienia

mama2
Elwira witaj!! waga imponujaca!!

No wlasnie mam pytanie jak długo wasze dzieci ssa piers? i jak czesto bo ja tak mysle czy moj sie najada ze tak krotko spi w dzien i odrazu cyca chce.praktycznie non stop chce , pocycka 5 minut i zasypia prawie odstawiam go a on za 5 minut sie budzi i znow chce cyca...

mama2 nie wiem co Ci poradzic, bo Tosia tez zasypia przy cycu i zadne gilgotki nie skutkuja. Ja z karmieniem mam skomplikowane systemy i dodaje sobie tym roboty niestety. Sciagam malej moj pokarm i podaje z butli (wtedy mam pewnosc ile zjadla i przy butli robi krotsze drzemki), do tego 1-2 razy podkarmiam ja sztucznymi mieszankami a cyca dostaje raczej dla bliskosci bo po kilku minutach zasypia. A jak moj sutek wypada jej z zaspanej buzi to zaciska go dziaslami w ostatnim momencie, zeby nie wypadl.. auć :(

Agut
Hej majóweczki! nooo i ja rownież zostałam majówka :) termin miałam na 18go czerwca ale trzeba było szybciej ciązę rozwiazac. No nic nie o tym miałam pisać! kochane ratujcie bo nie moge sobie poradzić z ulewaniem. Jestem po CC i niestety nie jestem w stanie przejść 15 min z malutkim na ramieniu. Po 3min brzuszek mnie straszliwie boli :( jak sobie z tym radzicie???

Agut po pierwsze Gratulacje!! :)

Nasza mala zaczela ulewac po 2 tygodniu, ale czytalam, ze mozna maluszka klasc na brzuszku na przedramieniu do odbicia, tak zeby buzia byla troche wyzej i skierowana boczkiem, nie przetestowalam jednak tej pozycji

jola22
Dzień dobry kobietki.

Ja nadal 2w1 i jak się to niedługo nie zmieni to albo zwariuje, albo nie wiem co.
Nigdy w życiu nie buzowały we mnie tak hormony jak przez ostatnie parę dni - i chyba nigdy nie wylałam tylu łez (nawet teraz wyje). Sama nie wiem czemu - i to jest najgorsze.:Real mad::Real mad:

Wczoraj wybrałam się na spacerek - taki bardziej 20 minutowy marsz (szłam do koleżanki). Myślałam ze choć jeden skurcz mnie po tym dorwie - a tu nic :36_2_43:tylko moja dzidzia była bardziej aktywna.

Cały czas was czytam tylko jakoś natchnienia brak żeby coś pisać, ale obiecuję poprawę.:lup::lup:

Jolcia
moze po prostu nagle odejda Ci wody?

acha i zapomnialam napisac w temacie brzucha, ze starszna skore mam po ciazy. cala pajeczyna rozstepow i rozciagnieta skora. Macica tez mi sie jeszcze nie obkurczyla do konca :(
Nie wiem jak to zwalcze, wyglada okropnie

gunia43
lutka
Dziewczyny zniknęła Wam juz linia na brzuchu? Moja nic a nic nie chce zjasnieć, az się boję ze juz zostanie :/

Zostac nie zostanie ale kiedy zniknie???!!! To chyba kwestia indywidualna. Moja dalej jest i nic a nic nie pojasniala. Moja kolezanka tez nadal ma chociaz coreczke urodzila w zeszlym roku pod koniec lutego!!!

O matko, aż tak długo?? Ja nie chcę :alajjj:

lutka

Podobno sudokrem na odparzenia działa świetnie. Ja parę razy smarowałam, jak zauważyłam lekkie zaczerwienienie i znikało dosłownie po paru godzinach. Ale ranka to nie była, więc nie wiem czy piecze :/

pat-k
i witam sie czwartkowo,

dzisiaj wyjezdza jedna z naszych mam i zostaje moja.
prawde mowiac, to po tesciowej spodziewalam sie uwag i porad a to moja mama niestety bacznie obserwuje i koryguje moje poczynania. ze glowke malo stabilnie trzymam i czy mala nie za lekko/grubo ubrana, na spacerze czy uszko jej nie wyszlo.. ech. Troszczy sie o wnusie, to milo, ale...
Moj M wymyslil, ze powiesi przy lozku malej ksiazke uwag, skarg i wnioskow i kazdy odwiedzajacych nas bedzie mogl do niej wpisac wszelkie porady pielegnacyjno-wychowawcze

He he świetny pomysł z tą książką :hahaha:
Byłaby idealna dla mojego teścia, który doprowadza mnie ostatnio do szewskiej pasji :Real mad: Przeżyliśmy już odwiedziny prawie całej naszej rodzinki i nikt włącznie z moją mamą, babcią i teściową żadnych uwag nie robił, ale teść to normalnie specjalista od dzieci.
Albo wózek za twardy i dzieckiem tłucze (chciał nam powietrze z kół spuszczać), albo dziecko strasznie głodne (nie wiem, jak on to poznał, bo Kuba spał jak zabity), albo zimno mu w szyję (chyba w lecie szalik mu muszę zakładać) grrrrr :36_2_43:

pat-k
mama2
czy wasze dzieci tez tak drzemaja w ciagu dnia po 5 minut. ? Moj maks potrafi pol dnia tak przemarudzic i drzemac , nic sie nie da zrobic bo jak go ledwo ukołysze to odkładam odrazu jak przysnie i za 5 minut pobudka na 20 minut lub dłuzej i znow drzemka , to mi nie pozwala wyrobic jemu zadnego rytmu snu i czuwania . i prze to noce sa do dupy a w dzien nic nie zrobie , dzis tylko raz miał dluzszy sen prawie 2 godziny a tak reszte czasu to sciemnianie ze spi:36_33_4:

Tosi ostatnio zaczyna sie rozregulowywac sen niestety. w domu byl tlum ludzi i ona czula, ze jest wiekszy zamet niz zwykle. do tego pare razy dalismy jej dlugo pospac wieczorem i odbila sobie to nocna aktywnoscia. W dzien krotkie drzemki tez zaczela sobie uzadzac, najchetniej po jedzeniu na poduszce do karmienia
MOj Maksio czasem spi w dzien i noc nonstopem - nie ma reguly. Ponoc niektore dzieci spa nawet do 20 godzin na dobe...