Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
Daffodil
Jola30
Daffodil a jak bedziesz juz rodzic to jak tam u ciebie ze znieczuleniem dostaniesz jak tak to jakie?

Można dostać zewnątrzoponowe, czyli takie w kręgosłup. Zastrzyk dostaje się na życzenie. Ja na razie nie zakładam czy biorę czy nie, po prostu zobaczę jak to wygląda i wtedy zadecyduję.

Daffodil jak sie czujesz? co lekarze mowia o terminie porodu?

Ja się czuję świetnie i już mnie w tym szpitalu roznosi. Położne się wściekają, że mnie nigdy w sali nie ma, jak chcą mi ciśnienie mierzyć :) Ale nie będę przecież cały dzień w łóżku leżeć, spaceruję cały czas, żeby kondychę do porodu utrzymać :)
A co do terminu porodu, to pewnie końcem tego tygodnia zaczną działać, jeśli wcześniej się nie zacznie.

mama2corun
no i ja sie melduje juz w domku i w trakcie zajadania kolejnej porcji zupki :D no wiec jest mieszkanko ktore nam sie podoba i w okolicy ok i cena ujdzie bo 4 pokoje 100mkwadratowych wiec naprawde duuze wiec doszlismy do wniosku ze wolimy dac te 100euro wiecej a nie siedziec znowu jak tu jeden na drugim.jutro mozemy przyjsc i jechac zobaczyc mieszkanko :) dzis to byly takie formalnosci dostalismy kod i haslo zeby moc sie logowac na stronce i ogladac oferty co wlasnie robie.

Patka dobrze ze juz jestes.

Gunia solarium mulat naprawde sie usmialam :D
a tak co wesole miasteczko u nas juz pelna para funkcjonuje :D ale pogody niema zeby isc i kurcze przykro no....

mama2corun super, że wyprawa się udała. Ciekawe czy Wam jutro mieszkanko przypadnie do gustu. Ale mam przeczucie, że będzie ekstra :)

Daffodil
mama2corun
no i ja sie melduje juz w domku i w trakcie zajadania kolejnej porcji zupki :D no wiec jest mieszkanko ktore nam sie podoba i w okolicy ok i cena ujdzie bo 4 pokoje 100mkwadratowych wiec naprawde duuze wiec doszlismy do wniosku ze wolimy dac te 100euro wiecej a nie siedziec znowu jak tu jeden na drugim.jutro mozemy przyjsc i jechac zobaczyc mieszkanko :) dzis to byly takie formalnosci dostalismy kod i haslo zeby moc sie logowac na stronce i ogladac oferty co wlasnie robie.

Patka dobrze ze juz jestes.

Gunia solarium mulat naprawde sie usmialam :D
a tak co wesole miasteczko u nas juz pelna para funkcjonuje :D ale pogody niema zeby isc i kurcze przykro no....

mama2corun super, że wyprawa się udała. Ciekawe czy Wam jutro mieszkanko przypadnie do gustu. Ale mam przeczucie, że będzie ekstra :)

mama2corunsuper ze sie udalo z tym mieszkaniem chodz samej przeprowadzki nie zazdroszcze.Chodz mnie tez to czeka ale ja sobie poczekam jak moj Niku$ sie urodzi i padrosnie nie bede swirowac teraz chodz nosi mnie to mieszanko nie powiem juz oczyma wyobrazni widze to wszystko jak poukladam meble.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Daffodil
pat-k
Daffodil

Można dostać zewnątrzoponowe, czyli takie w kręgosłup. Zastrzyk dostaje się na życzenie. Ja na razie nie zakładam czy biorę czy nie, po prostu zobaczę jak to wygląda i wtedy zadecyduję.

Daffodil jak sie czujesz? co lekarze mowia o terminie porodu?

Ja się czuję świetnie i już mnie w tym szpitalu roznosi. Położne się wściekają, że mnie nigdy w sali nie ma, jak chcą mi ciśnienie mierzyć :) Ale nie będę przecież cały dzień w łóżku leżeć, spaceruję cały czas, żeby kondychę do porodu utrzymać :)
A co do terminu porodu, to pewnie końcem tego tygodnia zaczną działać, jeśli wcześniej się nie zacznie.
Daffodil fajnie ze tak dobrze sie czujesz musze przyznac ze Ci czasem zazdrosze tych spacerow i dobrego samopoczucia.A na moje oko to z Kubusiem juz z tego szpitala wyjdziesz trzymam kciukasy zeby tak bylo do konca.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

mama2corun
kochane ja was prosze trzymajcie kciuki zeby nam sie udalo cos dzis zalatwic z mieszkaniem...to jest bardzo dobre biuro maklerskie holenderskie i zeby tam wynajac mieszkanie trzeba naprawde duze wymogi spelniac ale za to niemaja az tak drogo no i niejest to od jakiegos turasa ktory marudzie etc tylko normalne biuro holenderskie z bardzo dobra renoma.

no to trzymam, trzymam mocno :)

katja79
gunia43
mama2corun
no ja wkoncu wszystko mam ladnie podrukowane nasze dokumenty pokserowane wiec pomalutku sie zbieram.ehh glowa mi peka!!i katar mam....

Ja tez nos mam zatkany. Ta pogoda taka zdradliwwa byla. Niby cieplo a tak naprawde wiatr zimny i jak slonce zaszlo to chlodnawo.

katar macie....hmmm no u mnie na SZR polozna mówla ze przed samym porodem wszystkie sluzówki zaczynaja pracowac na zwiekszonych obrotach...w nosie równiez i ze baardzo czesto jest tak ze kobieta przyjezdza do porodu z kapiacym nosem co nie jest wynikiem jakiejs drobnej infekcji a poprostu fizjologii. Wiec moje drogie ty,tyk,tyk... :)

widzisz, ja z kolei mam opuchnietą sluzówke nosa, więc kataru nie mam ale często zatkany kinol owszem.

pat-k
babeczki, witam sie i przepraszam, ze nie zameldowalam sie az do teraz. na ktg znowu wyszly skurcze regularne co 6 min... a szyjka zamknieta cholera i nic nie boli. nie wiem co o tym myslec i polozna tez nie wie. jutro mam wizyte u lekarza

wrocilam wczoraj pozno i w podlym nastroju, wykancza mnie ta niepewnosc. od czterech dni zyjemy w przekonaniu, ze juz sie zaczyna... a tu guzik

w dodatku Tosia lezy ukosnie i cytujac polozna: "miejmy nadzieje, ze przy skurczach porodowych wstawi sie glowka w kanal rodny.."

uuuuuuuu no to nie zazzdroszczę stresa,i jednoczesnie dziwie sie położnej, która nie wie co z tym fantem zrobić. Myślałam, ze widzialy juz wszystko :/

Kira89
witam ponownie :) ja znowu sie ucze XD na jutro umówiłam sie z babką od botaniki aby napisać ostatni sprawdzian :P nie wiem czy go zalicze, nawet jak nie to ćwiczenia i tak mam zaliczone :) jednak głupio by było to zawalić ^^" trzymajcie kciuki jutro o 17 :)

Trzymam!!!! Powodzenia!!! A raczej polamania piora!!!!!

Ewciaaa jak tam po wizycie??????? Juz powinnas być w domu.

I ja po swojej też,miałam isc tylko po zwolnienie, ale poprosiłam o kontrolne USG. Dziewczyny, mam tak fatalny dzień, ryczałam dzis jak bóbr ze strachu o mlodego. Ta sobota tak mnie wytraciłą z równowagi, ze teraz ciągle tylko wsłuchuje się w brzuch. Do soboty młody ruszal sie intensywnie, a teraz rzadziej, wiem ze ma mniej miejsca ale tak mnie to spina ze ciągle o tym myslę :/

Hej roritka masz jakies wiadomosci od Wiki?

Kupilismy nowy czajnik, 4 razy był wygotowywany i ciagle woda śmierdzi :/ Jak długo to trwa?????