Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

katja79
hej brzuszki no ja wlasnie wyszlam z wanny polezalam w cieplej wodzie i jak narazie spokój ale az sie wygolilam porzadnie na wszelki wielki:uff2: ale wiecie pierwszy raz mi sie tak zdarzylo ze bylo ich tyle i jak zaczelam patrzec na zegarek to czasami bylo co 40 min a czasem co 5 oj babeczki te nasze zegarki ty,tyk,tyk:uff2::what:

Jeśli są aż tak nieregularne, to jeszcze nie rodzisz :)

gunia43
amelcia8
isabela
Amelcia, a Ty jutro kochana do szpitala idziesz??????????

NO JADĘ JADĘ:yyy::yyy:
Amlecia - Kurcze. No to jutro bedzie sie dzialo! Trzymam kciukowle Amelcia!!! A jak tam samopoczucie? Dalej masz gigacykora czy juz moze lepiej?

Ja też się do kciukasów dołączam. Amelcia masz do kogoś numer telefonu? Informuj nas od razu, bo my wrażliwe babeczki jesteśmy i nam tu ciśnienie będzie skakało :yyy:

mama2corun
witam kochane ja juz w domku posprzatalam zjedlysmy z Oliw barszczyk i nieskromnie sie pochwale ze jest pyszny!!i Oliw tez dzis raz dwa zjadla bez marudzenia :D konachana moja lezy boroczka caly dzien z goraczka teraz dalam jej leki i licze ze jej spadnie...moje biedactwo....w drodze z Belastingu wstapilam do sklepu z ciuchami i kupilam kilka cudownosci :D a Oliw lalke jutro najdalej w sb kupimy :D bo dzis M niestety niemial czasu zeby zemna podjechac a faktycznie zebym sama to niebardzo bo ciezka i duza bo w duuzym pudle :D ale M wczoraj w nocy juz gadal o lalce ze trzeba po nia jechac a dzis jak Oliw taka biedna chora to zagaduje moze jej odrazu dac bo taka bedna chora .... hihi a to zdjecia zakupow dzisiejszych a ten pajacyk lamparcik musialam zalozyc lalce zebyscie widzialy uszka na kapturku no i z tylu jest taki 3 cm ogonek no niemoglam sie oprzec i jest troszke grubszy to w sam raz na jakies chlodniejsze dni :D

O rany, ale cudeńka. A ten pajacyk to już zupełna rewelacja.

isabela
Daffodil
isabela
Ja nie jestem zainteresowana zadnymi hormonami. 2 lata "polowalam" na ciaze i nie moglam zajsc, moj partner nie mieszka ze mna wiec sex bedzie sporadyczny pewnie. A jesli chodzi o zabezpieczenie to jak mnie najdzie w owulacje zabezpiecze sie prezerwatywa. Poza tym przez to moje polowanie na ciaze jestem specem od plodnych dni (heheheh) mysle, ze prezerwatywa plus unikanie sexu w plodne wystarcza, tym bardziej, ze plodne dni zawsze mialam bardzo bolesne i czasami nawet krwawilam, wiec nie bedzie to tak ciezkie bo nigdy nie chcialo mi sie amorow w te dni :)

U mnie to by raczej nie zadziałało, bo ochotę zawsze miałam wtedy dużo większą :)

a jak z czasem "wpadne" :) moze i bedzie fajnie.... hehehhee

Ja to dopiero po 2-3 latach planuję "wpadkę", więc na razie wszystko musi być pod kontrolą :)

mama2corun
o i wlasnie apropo biustu to niestety mi po kramieniu zmalal...:( potem jak zaczelam brac tabletki to wrocil do rozmiaru z przed ciazy ale taki jakby i tak troszke mniejszy moze wlasnie ze troszke stracil na jedrnosci nie ze sa flaki ale juz nie to samo.a ze po Oli to raczej juz nieplanuje dzieci to mysle o powiekszeniu ich i M nawet sie zgodzil...ale jeszcze myslimy...ale mysle o tym bardzo powaznie bo maly biust niestety mnie przesladuje i mi sie niepodoba :(

mama2corun to odważna babka z Ciebie, ja bym się pewnie bała :yyy:
Chociaż na biust jakoś nie narzekam, inne części natomiast mogłabym trochę przerobić :)

mama2corun
Katja i jak sie czujesz??
a ja dzis tez mam dosyc bolesne bole podbrzusza ale to tak co pol godziny i trzyma ok5minut jak odkurzalam to raz musialam przykucnac bo mozno zabolalo....ale nieregularne i jakos nieczuje zeby to bylo to...:)

oj myslalam ze po tej kapieli przejda juz dzisiaj bezpowrotnie ale sie mylilam wlasnie siedzialam przy desce do prasowania ( zmobilizowalam sie do wyprasowania swoich szpitalnych koszul:smile_jump:) i zlapalo mnie ze trzy razy. mama2córun nasze macice zaczely cwiczyc na powaznie nie owijajac w bawelne:smile_jump:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79
mama2corun
a ja dzis tez mam dosyc bolesne bole podbrzusza ale to tak co pol godziny i trzyma ok5minut jak odkurzalam to raz musialam przykucnac bo mozno zabolalo....ale nieregularne i jakos nieczuje zeby to bylo to...:)

oj myslalam ze po tej kapieli przejda juz dzisiaj bezpowrotnie ale sie mylilam wlasnie siedzialam przy desce do prasowania ( zmobilizowalam sie do wyprasowania swoich szpitalnych koszul:smile_jump:) i zlapalo mnie ze trzy razy. mama2córun nasze macice zaczely cwiczyc na powaznie nie owijajac w bawelne:smile_jump:

Katja a może Ty jeszcze dzisiaj Amelcię wyprzedzisz? :)

mama2corun
o i wlasnie apropo biustu to niestety mi po kramieniu zmalal...:( potem jak zaczelam brac tabletki to wrocil do rozmiaru z przed ciazy ale taki jakby i tak troszke mniejszy moze wlasnie ze troszke stracil na jedrnosci nie ze sa flaki ale juz nie to samo.a ze po Oli to raczej juz nieplanuje dzieci to mysle o powiekszeniu ich i M nawet sie zgodzil...ale jeszcze myslimy...ale mysle o tym bardzo powaznie bo maly biust niestety mnie przesladuje i mi sie niepodoba :(

mama2córun ja tez sie zawsze smieje ze zrobie sobie takie cyce ze bede je na wózku wozic:smile_jump: bo czasami to naprawde mi rece opadaly jak widzialam swój biust typowa tereska- z przodu deska i z tylu deska:what: jeszcze zima latwiej mi je zniesc bo pod swetrami stanik z fatamorgana w srodku czynil cuda ale latem jak widzialam u innych kobiet kragle buleczki a ja jakies delikatne wzniesienia to az mnie cholercia brala... chociaz tego lata bede miala co nieco mam nadzieje oczywiscie:smile_jump: ale wracajac do operacji pewnie nigdy nie bedzie mnie na to stac i moze nawet gdyby bylo to moglabym stchurzyc ale tez bym chciala zrobic to i to nie dla mojego M ale dla siebie

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

Katja, a moze jednak juz - tuz tuz?
Ja wlanie zzarlam kebaba, wyslalam dziewczyny specjalnie po niego bo na sama mysl o typowym kebabie dostawalam wtornego slinotoku....Matko, ja juz chce urodzic bo czuje sie jak prosiak, przysiegam dziewczyny te ilosci, ktore wciagam od 2 dni w siebie wystarczylyby na wyzywienie setki dzieciakow gdzies w Afryce...

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Daffodil
katja79
mama2corun

Katja a może Ty jeszcze dzisiaj Amelcię wyprzedzisz? :)

o matko Daffodil az tak mam nadzieje ze sie Mai nie spieszy, mam nadzieje ze poczeka chociaz jak mamunia torbe sobie spakuje.:smile_jump:

Maja

isabela
Katja, a moze jednak juz - tuz tuz?
Ja wlanie zzarlam kebaba, wyslalam dziewczyny specjalnie po niego bo na sama mysl o typowym kebabie dostawalam wtornego slinotoku....Matko, ja juz chce urodzic bo czuje sie jak prosiak, przysiegam dziewczyny te ilosci, ktore wciagam od 2 dni w siebie wystarczylyby na wyzywienie setki dzieciakow gdzies w Afryce...

Isabelka pasibrzuchu chcesz sie najesc na zapas bo za chwile karmienie i basta!:smile_jump:

Maja

katja79
mama2corun

mama2córun ja tez sie zawsze smieje ze zrobie sobie takie cyce ze bede je na wózku wozic:smile_jump: bo czasami to naprawde mi rece opadaly jak widzialam swój biust typowa tereska- z przodu deska i z tylu deska:what: jeszcze zima latwiej mi je zniesc bo pod swetrami stanik z fatamorgana w srodku czynil cuda ale latem jak widzialam u innych kobiet kragle buleczki a ja jakies delikatne wzniesienia to az mnie cholercia brala... chociaz tego lata bede miala co nieco mam nadzieje oczywiscie:smile_jump: ale wracajac do operacji pewnie nigdy nie bedzie mnie na to stac i moze nawet gdyby bylo to moglabym stchurzyc ale tez bym chciala zrobic to i to nie dla mojego M ale dla siebie

ja jesli zdecyduje sie na poprawki chirurgiczne to napewno zajme sie najpierw brzuszkiem, jesli bede robic piersi to tylko je uniose bo lata grawitacji plus ciaze zrobily juz swoje, a tu kolejne dziecie do wykarmienia ;)
Powiem Wam, ze juz o tym myslalam, ale stwierdzilam, ze najpierw urodze Mie, a potem bede myslala... Mam juz nawet namiary do swietnego chirurga w warszawie :)

katja79
a jak to jest pytanko do doswiadczonych mamusiekjak to jest z tym karmieniem faktycznie tak trzeba trzymac dietke????

ja przyznaje, ze moje corki nie plakaly tylko wtedy jak chleb jadlam... Okropne, cokolwiek innego, nawet warzywa gotowane to od razu kolki. Jak je karmilam to tylko chleb, zolty serek, wedlinka i gotowane zupki. Po innych rzeczach byl placz. Ale to tez kwestia tego jak dzieci reaguja podobno.

katja79
Ewciaa
katja79
hej brzuszki no ja wlasnie wyszlam z wanny polezalam w cieplej wodzie i jak narazie spokój ale az sie wygolilam porzadnie na wszelki wielki:uff2: ale wiecie pierwszy raz mi sie tak zdarzylo ze bylo ich tyle i jak zaczelam patrzec na zegarek to czasami bylo co 40 min a czasem co 5 oj babeczki te nasze zegarki ty,tyk,tyk:uff2::what:

o jak dobrze katja że wszytsko ok bo jeszcze masz troche czasu , ja tez się dziś wygoliłam ale czy porządnie to nie wiem bo nie widze dobrze w lusterku :36_11_1:

oj mnie to porzadne golenie sporo gimnastyki kosztowalo a rezultat no cóz trudno mi ocenic ale w zaparowanym lusterku bylo niezle:smile_jump::smile_jump::smile_jump:

w zaparowanym :hahaha: a sprawdz teraz ?? :hahaha:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

mama2corun
witam kochane ja juz w domku posprzatalam zjedlysmy z Oliw barszczyk i nieskromnie sie pochwale ze jest pyszny!!i Oliw tez dzis raz dwa zjadla bez marudzenia :D konachana moja lezy boroczka caly dzien z goraczka teraz dalam jej leki i licze ze jej spadnie...moje biedactwo....w drodze z Belastingu wstapilam do sklepu z ciuchami i kupilam kilka cudownosci :D a Oliw lalke jutro najdalej w sb kupimy :D bo dzis M niestety niemial czasu zeby zemna podjechac a faktycznie zebym sama to niebardzo bo ciezka i duza bo w duuzym pudle :D ale M wczoraj w nocy juz gadal o lalce ze trzeba po nia jechac a dzis jak Oliw taka biedna chora to zagaduje moze jej odrazu dac bo taka bedna chora .... hihi a to zdjecia zakupow dzisiejszych a ten pajacyk lamparcik musialam zalozyc lalce zebyscie widzialy uszka na kapturku no i z tylu jest taki 3 cm ogonek no niemoglam sie oprzec i jest troszke grubszy to w sam raz na jakies chlodniejsze dni :D

jakie śliczności:36_3_1:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

a z dieta mamy karmiacej to ja mysle ze tak calkiem nietrzeba dac sie zwariowac oczywiscie unikac tych ciezkostrawnych potraf typu fasolka bigos frytki ale nie z przesada ja pamietam ze na Oliw chrzcinach jadlam bigos Oliw miala niecale 2 miesiace i bylo ok ale trzeba uwazac i obserwowac dzieciatko jak reaguje na poszczegolne jedzonko.

a wracajac do tych operacji to nie dla M tylko ja sobie to wymyslilam a on poprostu zaakceptowal z rogalem na buzi a ja znowu na Ukrainie bym robila bo tam taniej mi wyjdzie niz w Pl i M ma kilku znajomych tam a raczej jego rodzice od dentysty po hirurgow plastycznych wiec ja tam :D

Katja a ja mialam wczesniej te skucze ale jakos tak od tyg byla cisza i teraz to sie w sumie ciesze ze znowu sa...bo to juz tylko chwilka :D ale sie ciesze :D
a ja tez wlasnie sie zmobilizowalam do prasowania:D

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

isabela
katja79
a jak to jest pytanko do doswiadczonych mamusiekjak to jest z tym karmieniem faktycznie tak trzeba trzymac dietke????

ja przyznaje, ze moje corki nie plakaly tylko wtedy jak chleb jadlam... Okropne, cokolwiek innego, nawet warzywa gotowane to od razu kolki. Jak je karmilam to tylko chleb, zolty serek, wedlinka i gotowane zupki. Po innych rzeczach byl placz. Ale to tez kwestia tego jak dzieci reaguja podobno.

Isabelka a jak ze slodyczami????????????????????????????????????

Maja

mama2corun

Wszystko ladne. Nie wiem co bardziej a co mniej. Super!!!

isabela
gunia43
isabela

Guniu, ja mam dobry przepis na ciasto do pierogow, robie rzadko bo jestem leniwa, ale to najlepsze ciacho, delikatne i cieniutkie wychodzi. Chcesz?
Yes!!!!

kochana, na pol kg maki, dodajesz jedno jajko - nie wiecej!!!!, lyzke oliwy, 1/3 lyzeczki soli i okolo pol szklanki letniej wody. Wszystko (woda i jajko) powinno miec mniej wiecej te sama temperature. Gnieciesz ciasto, az sie zrobi taka gestawa masa, ktora mozesz bez problemu wziac w reke i nie bedzie sie przelewac przez dlonie, ale nie moze byc tez twarda jak zimna plastelina. Wyrabiaj tak dlugo ciasto az nie bedzie grudek i bedziesz miala wrazenie, ze jest cieplawe. Ciasto podsypujesz lekko maka i przykrywasz garnkiem lub miseczka na okolo pol godziny, az sie spoci (to okreslenie mojej SP babci, czyli jak bedzie wygladalo jak w szklarni, dlatego ja daje szklana miske ;))
I teraz najwazniejsze, zeby ciasto nie twardnialo trzymasz je caly czas pod tym przykryciem. Ucinasz nozem kawalek do rozwalkowania, a reszta ciasta zostaje pod przykryciem. Gotowe - zlepione pierogi ukladaj na czystej sciereczce i przykrywaj druga sciereczka. A jak juz zlepisz wszystko, gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy (ok 2 lyzki na 5 litry wody) jak zacznal wyplywac gotujesz ok 5 min (najlepiej sprawdzic lekko nacinajac koniuszek pieroga nozyiem i jesli w srodku nie bedzie takiej niteczki jasniejszej - czyli suorwego ciasta to sa gotowe.
uffff jesli bedziesz robila wg tego jak napisalam to beda mieciutkie, delikatne i pyszne. A teraz sama bym zjadla pierogi :):):)
Isabela. Dzeikuje pieknie. Ja robilam w zeszlym roku na wigilie. Narobilam chyba ze sto pare i dwa ciata. Jedno wyszklo perfect a drugie szkoda dagac.
Teraz bede testowala Twoj przepis. W sobote albo niedziele sprobuje :-) Buziole.

mama2corun

O ironio. A ja mam duzy i marze o takim B.