Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

katja79
gunia43
Katja!!!!!! Ty dziewczyno nawet sie nie waz okien myc!!!! Kategorycznie zabraniam!
Moja szwagierka, tak wlasnie wyladowala w szpitalu. A czula sie poprostu super wczesniej i ciaza przebiegala bez komplikacji! KOniec koncow urodzila 5 i pol tygodnia wczesniej.

oooooooooo:36_2_13: no moze i tak tylko ja mam takie nad blatem kuchennym wiec nawet za bardzo rak do góry nie musze podnosic...ale moze to i faktycznie niezbyt dobry pomysl:what:

Nie może, tylko na pewno. Słuchaj Guni, bo mądrze mówi :)

gunia43
lutka
jakie "nas"? ja Ci dam "nas" czeka malowanie!!!!! Bo zasadzę kopa, albo palnę w leb:what:

No ja właśnie cieszę się, ze malowanie mamy za sobą:36_7_8:
Lutka - Sorki! Juz sie poprawiam. Poprostu chyba strasznie jednocze sie z mezem :-)
Meza czeka malowanie a mnie kierownie malowaniem!
Dobrze teraz?

Gunia pamietaj tylko ze farby sa dosc toksyczne wiec postaraj sie nie przebywac w tym malowanym pomieszczeniu please

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

lutka
Dziewczyny a ile trzeba czekać zeby magnez zadziałał? Bo brzuch mi twardnieje jak twardniał, fakt ze magnez dopiero od wczoraj biorę.

Lutka - Na pewno ne od razu. Organizm musi sie nasycic.
Ja biore od poczatku ciazy na kopy a i tak mi sei staia.
Az strach pomyslec co by bylo gdybym ne brala.
Partusisten odstawialm od tygodnia i od razu rozwarcie jakies!

babeczki macie juz dla siebie wszystko do szpitala? bo ja mam tylko dwie koszule, klapki i szlafrok...kurcze musze sie wziasc i pokupowac te wszystkie duperele bo zegar tyka...:smile_jump:a jeszcze jak czytam o waszych opadajacych brzuszkach no i nie mówie o Guni rozwarciu to mam wrazenie ze jutro pierwszy maj:o_no:
Daffodil a mówili u Ciebie na SZR o tym mydle dla mamy szry jelen no i zeby nie uzywac pachnacych kosmetyków bo ich zapach dla nas przyjemny ale dla maluszków nie koniecznie moze im sie nie podobac a ze ten szary jelen jest taki wlasnie bezzapachowy ale jak go zobaczylam ostatnio w sklepie dzieciecym to witki mi opadly i nie kupilam oczywiscie....myslicie ze przesadzaja...????

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79
gunia43
lutka
jakie "nas"? ja Ci dam "nas" czeka malowanie!!!!! Bo zasadzę kopa, albo palnę w leb:what:

No ja właśnie cieszę się, ze malowanie mamy za sobą:36_7_8:
Lutka - Sorki! Juz sie poprawiam. Poprostu chyba strasznie jednocze sie z mezem :-)
Meza czeka malowanie a mnie kierownie malowaniem!
Dobrze teraz?

Gunia pamietaj tylko ze farby sa dosc toksyczne wiec postaraj sie nie przebywac w tym malowanym pomieszczeniu please
To masz jak w banku. Juz bym nie chciala drugi raz sie tak nastresowac jak wczoaj! Do dzisiaj mnie trzyma.

katja79
babeczki macie juz dla siebie wszystko do szpitala? bo ja mam tylko dwie koszule, klapki i szlafrok...kurcze musze sie wziasc i pokupowac te wszystkie duperele bo zegar tyka...:smile_jump:a jeszcze jak czytam o waszych opadajacych brzuszkach no i nie mówie o Guni rozwarciu to mam wrazenie ze jutro pierwszy maj:o_no:
Daffodil a mówili u Ciebie na SZR o tym mydle dla mamy szry jelen no i zeby nie uzywac pachnacych kosmetyków bo ich zapach dla nas przyjemny ale dla maluszków nie koniecznie moze im sie nie podobac a ze ten szary jelen jest taki wlasnie bezzapachowy ale jak go zobaczylam ostatnio w sklepie dzieciecym to witki mi opadly i nie kupilam oczywiscie....myslicie ze przesadzaja...????

Mysle, ze takie zele i mydleka jak dla niemowlat beda przyjemniejsze np. z Nivei albo Ziaji.
Nazwa szary jelen dziala na mnie ostarszajaco! :-)

gunia43
Daffodil
gunia43
Dziewczyny i jeszcze jedno czego sie wczopra dowiedzial. Ze moja szyjak jest rozwarta na 1 cm!!!!! Cio wy na to? A polozna powiedzial, ze na tym etapie to tak moze byc.

Gunia widzę, że informacje dozujesz stopniowo :) To chyba rzeczywiście nie jest nic strasznego (chociaż dla mnie trochę tak brzmi :36_2_39:), bo moja koleżanka z takim rozwarciem chodziła ponad 3 tygodnie. Tak więc nie masz się co martwić, ale za bardzo nie szalej.
NO wlasnie. Polozna powiedzial, ze z takim rozwarciem a nawet 1-2 cm mozna chodzic jeszcze 2-3 tygodni.
Oj, cos mi sie wydaje, ze Maksio bedzie jednak kwietniowy!
Disiaj ide zrobic ostateczne zakupy i jutro spakuje torbe do szpitala. Ale dzisiaj jeszcze nie pakuje. Powiedzial, ze w kwietniu najwczesniej wiec do jutra jeszcze poczekam.

i to jest Guniu święta racja!! ja w pierwszej ciązy chodziłam z rozwarciem na 2-cm ponad 2-tyg!!!! ale oznacza to że napewno urodzisz w terminie lub przed i nie przechodzisz ciąży

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

Daffodil
gunia43
Katja!!!!!! Ty dziewczyno nawet sie nie waz okien myc!!!! Kategorycznie zabraniam!
Moja szwagierka, tak wlasnie wyladowala w szpitalu. A czula sie poprostu super wczesniej i ciaza przebiegala bez komplikacji! KOniec koncow urodzila 5 i pol tygodnia wczesniej.

To ja chyba wyszoruję wszystkie, jak tylko zacznę 38. tydzień :)

DOBRE:sofunny:

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

amelcia8
gunia43
Daffodil

Gunia widzę, że informacje dozujesz stopniowo :) To chyba rzeczywiście nie jest nic strasznego (chociaż dla mnie trochę tak brzmi :36_2_39:), bo moja koleżanka z takim rozwarciem chodziła ponad 3 tygodnie. Tak więc nie masz się co martwić, ale za bardzo nie szalej.
NO wlasnie. Polozna powiedzial, ze z takim rozwarciem a nawet 1-2 cm mozna chodzic jeszcze 2-3 tygodni.
Oj, cos mi sie wydaje, ze Maksio bedzie jednak kwietniowy!
Disiaj ide zrobic ostateczne zakupy i jutro spakuje torbe do szpitala. Ale dzisiaj jeszcze nie pakuje. Powiedzial, ze w kwietniu najwczesniej wiec do jutra jeszcze poczekam.

i to jest Guniu święta racja!! ja w pierwszej ciązy chodziłam z rozwarciem na 2-cm ponad 2-tyg!!!! ale oznacza to że napewno urodzisz w terminie lub przed i nie przechodzisz ciąży
Dzieki Amelcia za info. Przenosic bym sie jakos bala.
Wazne, zeby tylko Maksio mial plucka w porzadku i nabral troche cialka jeszcze.

katja79

U nas trochę inne podejście mają w takim razie. Akurat babka mówiła o pielęgnacji krocza i dziewczyna zapytała o szare mydło. Położna stwierdziła, że to rzeczywiście była rewelacja, ale kilkanaście lat temu, jak nic innego nie było. Teraz ona doradza mycie się płynem do higieny intymnej najlepiej z korą dębu. Oczywiście trzeba wcześniej przetestować czy nie uczula, bo nie ma nic gorszego niż złapać uczulenie na ranie.
A co do pachnących kosmetyków, to położna mówiła u nas głównie o perfumach. Ja na pewno będę używać normalnych żeli pod prysznic.

papa Lutka.
a ja podrzemalam troszke ale jakas dalej ospala jestem.
hmm a na dworze wiosna jak sie patrzy...za 2 godz po Oliweczke i chyba spacerek zaliczymy pokarmimy kaczki troszke bo Oliw biedna ze ja niemoge lazic ona tez kochana w domku musi siedziec i az mi jej zal :( kochana cierpliwa i rozumie ale kurcze mnie to wkurzac zaczyna ze myszka juz ma wyzeczenia a dzidzi jeszcze niema niechce zeby sie zrazila do OLi.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

mama2corun
papa Lutka.
hmm a na dworze wiosna jak sie patrzy...za 2 godz po Oliweczke i chyba spacerek zaliczymy pokarmimy kaczki troszke bo Oliw biedna ze ja niemoge lazic ona tez kochana w domku musi siedziec i az mi jej zal :( kochana cierpliwa i rozumie ale kurcze mnie to wkurzac zaczyna ze myszka juz ma wyzeczenia a dzidzi jeszcze niema niechce zeby sie zrazila do OLi.

Z jej nastawieniem to na pewno sie nie zrazi. Madra dziewczynka i umie uszanowac, ze mamusia zle sie moze czuc i tyle! Nic tylko sie cieszyc.

mama2corun
papa Lutka.

mama2corun masz taką rozsądną córcię, że na pewno zrozumie.
Ale myślę, że jakiś plac zabaw czy park w pobliżu nie jest złym rozwiązaniem, Ty siadasz na ławce, a Oliwka szaleje.

Jak tak sobie poczytalam ze juz pakujecie torby :36_2_39: to zwatpilam i tez musze zaczac planowac jak i co i gdzie i jaka duza ta torba bedzie?
Nie mam jeszcze ladnych koszul i musze zakupic z kilka,pieluchy tetrowe,klapki.nakladki do karmienia bo mimo ze cuduje z mojmi cycorkami to niestety brodawki mam wklesle do srodka i moze byc problem z karmieniem a jakos inaczej sobie tego nie wyobrazam.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png