Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2corun
a ja niezabardzo pospalam i juz mi sie odechcialo noz ku... non stop ktos dzwoni wrryyy
ale juz trudno zrobie sobie kakao bo mam straszna ochote.
a tak wogle to sobie pobuszowalam w galeri Lutki i jakas Ty sliczna :D a na tym zdjeciu co tanczysz w sukience to taka dziewczynka :36_21_5: i naprawde az sama do siebie sie usmiecham bo ja nieraz slysze ze wygladam jak wlasnie dziewczynka ze na 25lat niewygladam a ty prosze Lutka tez na gora 20 wyglada :36_21_5: tak slicznie

Mama2corun - a jak jak bylam w wannie i walczylam, zeby nogi ogolic to dwa razy ktos na domofion dzwonil i trzy razy do drzwi. Do drzwi to pewnie sasiadka. ona naigdy nie przyjmuje do wiadomosci, ze mnie moze nie byc i wali jak opetana tak i z powrotem chodzi i mnie wkurza. A ja nie mam zamiau przerywac wszystkiego i z moim wilekim brzuchem wyskakiwac na chwile z wanny tylko dlatego, ze ona taka niecierpliwa. Nie wiem, ale to chyba ten jej grecki temperament!!!! Wrrr!

amelcia8
o nie wybaczyłam wam żę przeoczyłyście 50 ;);)ale że nawet 40 nie gratulujecie!!!!!!!!!!!!!!!:36_7_5::36_7_5::36_7_5::36_7_5::36_7_5:
mnie to chyba nikt nie lubi:36_11_1::36_11_1::36_11_1:

Amelcia- mnie musisz wybraczyc. Ja nawet swojej 50-tki bym nie zauwazyla a co dopiero innych, gdyby nie dziewczyny. Ja na suwaczki patrze, kiedy do gina ide zeby sprawdzic w ktorym tygodniu jestem.
Ale gratuluje z calego serducha!!!!!!!

daffodil
mama2
daffodil a czy cos babka mowila jak sie do tej wanny wchodzi ? Tzn całkiem nago czy jak? I jak wychodzisz to sie wycierasz zakladasz koszule apotem znowu sciagasz?

nie mówiła nic na ten temat, bo myślę, że to od kobiety zależy. Widzieliśmy zdjęcia z drugiej fazy, to tam kobieta była goła, ale na pewno nikt nie miałby nic przeciwko temu, żeby sobie założyć górę od stroju kąpielowego albo jakiś biustonosz. Koszulki bym nie zakładała, bo to raczej średnio przyjemne jakby coś mokrego się majtało dokoła :)
a w pierwszej fazie po wyjściu z wody wycierasz się i ubierasz w koszulkę. łóżko też jest w tej sali, więc albo się kładziesz albo zabawiasz z piłkami :)

a u nas na nago trzeba być:36_11_1:zresztą jak będziecie rodzić to i naprawdę nie będziecie zwracać uwagi czy jesteście nagie czy ubrane!;)

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

mama2corun
jakos mnie ostatnio nachodzi na zolty moze dlatego ze taki wiosenny hihi
Daffodil a chodzi Ci o zdjecie z tym rycerzem??a nieuwierzycie ten rycerz to stoi u nas w salonie :36_11_1: naszym miniaturowym salonie moj M to naprawde glupek i to jego hobby ze starociami to c:36_11_1:horoba

Tak, dokładnie to :) Właśnie tak się zastanawiałam na początku czy to nie jakieś muzeum :36_11_1: Ale później zdjęcie wypatrzyłam i mi się przypomniało, że mówiłaś, że M. ma fioła na punkcie staroci :)

Jak tak czytam dziewczyny z marca czy lutego to zauwazylam ze przerabane maja te ktore rodza pod koniec miesiaca ...wszystkie porodziły juz dzieciaczki a te sie mecza...U nas przewaznie terminy sa w pierwszej połowie maja wrecz na samym poczateczku , po mnie jest tylko dorcia i Kira chyba...
a przede mna Gunia,Ewcia, Isabela, daffodil,Elwira , Pat-k , Amelcia, mama2cor!!!!!!!!!!!aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:ehhhhhh::ehhhhhh::ehhhhhh:

ja zgłupieje wy juz wszystkie bedziecie szczesliwe z malenstwami , nie bedziecie miały czasu na forum a ja tu taka samotna zostane:36_2_14::36_2_14::36_1_4::36_1_4:

hej dziewczyny :)

Spalam jak zabita. Wstalam dopiero o 10 :)

Amelcia gratuluje 40tki.
Jola22 nie martw sie tymi ruchami. Pytalam sie o to lekarza, bo moja Mia tez czasami leniwa jak cholera. No i generalnie takze nie kopie mocno tylko przesuwa sie :) To jest normalne. Malszek niema miejsca w brzuszku i dodatkowo teraz "robi wage" czyli spi ponad 20godzin. Czesto ruchy sa delikatne bo sa podczas snu dziecka. :) Takze kochana nie ma co sie marwic.
JolaG. z tym nacinaniem to mysle, ze zalezy od szpitala. Tu w UK nie nacinaja, ale w 5% jesli zachodzi potrzeba to robia to. Szybciej natna Cie niz sama popekasz :) Oni dobrze wiedza kiedy nalezy naciac.
Patka po pierwsze lekarz moze sie myslic az o 20% co do wagi dziecka, czyli moze wcale tyle nie wazy Twoje malenstwo. Poza tym gdyby rzeczywiscie bylo zle juz teraz dalby Ci skierowanie do szpitala, mysle, ze to czysta spekulacja. Zrob badania, a zobaczysz, ze okaże sie, iz wszystko jest ok, poza tym mozliwe, ze taka uroda Twojego maluszka :). Gdy rodzilam pierwsza corke, babeczka kolo mnie urodzila rekordowo duzego syna 6150 to byla waga. To bylo jej 4 dziecko i kazde z nich mialo wage powyzej 5 kg. Ta sie dopiero meczyla, a wszystkie dzieci urodzila normalnie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

amelcia8
mama2
Dzien Dobry , ja dzis troche niewyspana i w jakims fatalnym nastroju, pogoda do dupy , nic mi sie nie chce robic, dzis to sie chyba wynudze za wszystkie czasy:36_11_1:

ja to bym nawet i porobiła coś w domu ale jak tylko trochę odkurzam lub ropzalę w kominku brzuch mi twardnieje tak że potem pół dnia muszę leżeć!!! ale nie wiem czy wy tez tak macie??? jak idę dalej do sklepu lub chodzę dłużej niż pół godziny to na dole brzucha jakby łapie mnie taka kolka że nie mogę iść?????
a u nas dzisiaj taka pogoda:wrrr::wrrr::wrrr:

Amelcia no i ja mam tez taki bol kolkowy od miesiaca z prawej strony jak pochodze dluzej niz 20 minut i straszny bol tak ze nie moge wytrzymac a pozatym strasznie twarde z boku tez z prawej strony.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

gunia43
amelcia8
o nie wybaczyłam wam żę przeoczyłyście 50 ;);)ale że nawet 40 nie gratulujecie!!!!!!!!!!!!!!!:36_7_5::36_7_5::36_7_5::36_7_5::36_7_5:
mnie to chyba nikt nie lubi:36_11_1::36_11_1::36_11_1:

Amelcia- mnie musisz wybraczyc. Ja nawet swojej 50-tki bym nie zauwazyla a co dopiero innych, gdyby nie dziewczyny. Ja na suwaczki patrze, kiedy do gina ide zeby sprawdzic w ktorym tygodniu jestem.
Ale gratuluje z calego serducha!!!!!!!

ALE TY MIAŁAŚ WCZORAJ SWOJĄ 40!!!:snowball::snowball::snowball:
GRATULUJE ROBIMY SIĘ CORAZ MŁODSZE:wakacje!!!::36_1_21::36_1_21::sofunny::sofunny::sofunny::sofunny:

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

mama2
Jak tak czytam dziewczyny z marca czy lutego to zauwazylam ze przerabane maja te ktore rodza pod koniec miesiaca ...wszystkie porodziły juz dzieciaczki a te sie mecza...U nas przewaznie terminy sa w pierwszej połowie maja wrecz na samym poczateczku , po mnie jest tylko dorcia i Kira chyba...
a przede mna Gunia,Ewcia, Isabela, daffodil,Elwira , Pat-k , Amelcia, mama2cor!!!!!!!!!!!aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:ehhhhhh::ehhhhhh::ehhhhhh:

ja zgłupieje wy juz wszystkie bedziecie szczesliwe z malenstwami , nie bedziecie miały czasu na forum a ja tu taka samotna zostane:36_2_14::36_2_14::36_1_4::36_1_4:

Mama przestań rozpaczać, bo kolejność na pewno się zmieni :)

isabela

Amelcia gratuluje 40tki.
Jola22 nie martw sie tymi ruchami. Pytalam sie o to lekarza, bo moja Mia tez czasami leniwa jak cholera. No i generalnie takze nie kopie mocno tylko przesuwa sie :) To jest normalne. Malszek niema miejsca w brzuszku i dodatkowo teraz "robi wage" czyli spi ponad 20godzin. Czesto ruchy sa delikatne bo sa podczas snu dziecka. :) Takze kochana nie ma co sie marwic.
JolaG. z tym nacinaniem to mysle, ze zalezy od szpitala. Tu w UK nie nacinaja, ale w 5% jesli zachodzi potrzeba to robia to. Szybciej natna Cie niz sama popekasz :) Oni dobrze wiedza kiedy nalezy naciac.
Patka po pierwsze lekarz moze sie myslic az o 20% co do wagi dziecka, czyli moze wcale tyle nie wazy Twoje malenstwo. Poza tym gdyby rzeczywiscie bylo zle juz teraz dalby Ci skierowanie do szpitala, mysle, ze to czysta spekulacja. Zrob badania, a zobaczysz, ze okaże sie, iz wszystko jest ok, poza tym mozliwe, ze taka uroda Twojego maluszka :). Gdy rodzilam pierwsza corke, babeczka kolo mnie urodzila rekordowo duzego syna 6150 to byla waga. To bylo jej 4 dziecko i kazde z nich mialo wage powyzej 5 kg. Ta sie dopiero meczyla, a wszystkie dzieci urodzila normalnie :)

O rany, takiej kobiecie to się medal należy :)

Daffodil
mama2
Daffodil a czy cos babka mowila jak sie do tej wanny wchodzi ? tzn całkiem nago czy jak? i jak wychodzisz to sie wycierasz zakladasz koszule apotem znowu sciagasz?

Nie mówiła nic na ten temat, bo myślę, że to od kobiety zależy. Widzieliśmy zdjęcia z drugiej fazy, to tam kobieta była goła, ale na pewno nikt nie miałby nic przeciwko temu, żeby sobie założyć górę od stroju kąpielowego albo jakiś biustonosz. Koszulki bym nie zakładała, bo to raczej średnio przyjemne jakby coś mokrego się majtało dokoła :)
A w pierwszej fazie po wyjściu z wody wycierasz się i ubierasz w koszulkę. Łóżko też jest w tej sali, więc albo się kładziesz albo zabawiasz z piłkami :)

no wlasnie to mnie tak troche dziwi bo mimi wszytsko nie chciałabym nago chodzic po sali tym bardziej ze tam jest dwuosobowa sala i jak jakas kobieta bedzie z mezem ...tylko parawan rozdziela te miejsca

mama2

ja jestem po Tobie :) i naparwde czuję, ze czeka mnie poród po terminie, moze nie jakoś kosmicznie długo, ale wczesniej niz 15 maj to wątpię.

Daffodil
isabela

Amelcia gratuluje 40tki.

O rany, takiej kobiecie to się medal należy :)

caly szpital zlazil sie by go zobaczyc. Przy mojej Dagmarze wygladal jak o 5 miesiecy starszy brat :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

lutka
mama2

ja jestem po Tobie :) i naparwde czuję, ze czeka mnie poród po terminie, moze nie jakoś kosmicznie długo, ale wczesniej niz 15 maj to wątpię.

mi tez sie wydaje ze nie urodze wczesniej ...no to Lutka zostaniemy same na polu walki tylko ze ty internetu nie masz :36_11_1::36_11_1:

mama2
lutka
mama2

mi tez sie wydaje ze nie urodze wczesniej ...no to Lutka zostaniemy same na polu walki tylko ze ty internetu nie masz :36_11_1::36_11_1:

do tej pory powinnam mieć :) po nas jest jeszcze jola22

lutka
mama2corun
jakos mnie ostatnio nachodzi na zolty moze dlatego ze taki wiosenny hihi
Daffodil a chodzi Ci o zdjecie z tym rycerzem??a nieuwierzycie ten rycerz to stoi u nas w salonie :36_11_1: naszym miniaturowym salonie moj M to naprawde glupek i to jego hobby ze starociami to c:36_11_1:horoba

a chociaz ściera sam kurze?

hahaha a to dobre jedynie no to faktycznie swojego rycerza dopieszcza hahahaha ale mi jakos sie wesolo zrobilo,a tak dzis wpadlam ze jak sasiad wroci to rycerz poleci na antresore ktora nam sluzy jako strych hihi to sie M zdziwi jak wroci.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

mama2
lutka
mama2

Ale miała zakładać!! Ja też zostaję z Wami, bo ja na razie objawów żadnych nie mam, brzuch nie opada, skurczów brak. Na pewno mnie moje dziecię trochę przetrzyma :) 16. maja mój M. ma urodziny, więc to by była całkiem niezła data :)

jakie same zostaniecie mama2 Lutka:karate: ja juz zapowiedzialam ze M ma mi do szpitala laptopa przywiesc przynajmniej na pare godz bo nie wytrzymam bez zdania relacji a drugie to odrazu na skeypa bedziemy dzwonic do rodzinki bo oni tak daleko :( ehh moja siostra starsza wczoraj sie polakala ze jej niebedzie odrazu z nami i niewie kiedy wolne dostanie zeby przyjechac mi to tak bardzo na szybkich wizytach niezalezy bo chyba inna jestem... ja jakos odkad jestem z M to mi on wystarcza za cala rodzine no i oczywiscie Oliw wczesniej jak bylam sama z Oliw to bardzo potrzebowalam rodziny a oni nieraz niemieli czasu a teraz jak szczesliwa jestem to oni nagle maja czas... ale najwazniejsze ze mysla o mnie i wlasnie pamietaja o nas :36_3_1: wiem marudze:36_11_1:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png