Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

jola22
Chyba się jeszcze położę - idę dziś na roczek kuzyna syna, więc popołudnie będę mieć intensywne.
Pewnie padnę po imprezie jak szpadel - ale to już moja ostatnia impreza w dwupaku - potem czekają mnie imprezy ale mojej córci - ale będzie super.
Do potem kochane.

Jola to życzę udanej zabawy, poszalej trochę, bo nie wiadomo kiedy będziesz mieć następną okazję :)

jola22
Aaaaaaa kobietki mam super nius - moja Julcia jest główką do dołu (na 99%).:water_fun:
Wczoraj po raz kolejny czułam czkawkę na dole brzucha, i na dodatek o 23-30 - coś czuję że moja córcia będzie wołać o tej godzinie jeść:36_11_15: bo już parę razy czkała o tej porze.

Jola super wiadomość. Teraz przynajmniej nie będzie już cyrków z odwracaniem.

pat-k
kochane moje melduje sie po dlugiej nieobecnosci

nadal w dwupaku, po jednym falszywym alarmie (na ktg wyszly regularne skurcze) i juz w swoim mieszkanku. nadal troche w wrunkach polowych, ale nasza sypialnia i kacik Tosi w pelni juz gotowy :)

wczoraj dostalam smska od mamy2, ze Amelcia urodzila. ucieszylam sie niesamowicie i dostalam pietra od razu... bo to znaczy, ze zaczeo sie. bedziemy sie teraz po kolei wypakowywac :)

sprobuje nadrobic troche forumowych zaleglosci, bo wiem tylko o Amelci i ze Daffodil w szpitalu

pat-k super, że już jesteś, brakowało tu Ciebie.
A mieszkankiem się nie przejmuj, najważniejsze pokoiki już zrobione, a z resztą stopniowo sobie poradzicie.

pat-k
Jola30
pat-k witamy nareszcie super ze juz na swojm mieszkanku i ze Tosia ma juz swoj koncik przyszykowany.
No naprwde moze sie zaczac na calego ja to zazdroszcze Amelci ze juz ma synka przy sobie i ze wszytko OK.

ech... ja tez juz bym chciala... choc zaczynam bac sie porodu. ostatnio lekarz okreslil prawdopodobna wage malej na date porodu: 4 kg!

pat-k waga imponująca, ale nie martw się na zapas, bo jednak u Amelki naszej lekarz trochę się pomylił. Może u Ciebie też tak będzie.

gunia43
Dzien dobry w piekny sobotni ranek!:flower2:

Ja wczoraj do 1.00 na nogach, bo przyjechalismy z Ikei, potem pogadalismy troche z mezem a nastepnie ja sie zabralam za prasowanie i podwijanie firan i zaslon a maz skladal komode. Potem to juz sama nie wiem co robilam ale, caly czas sie kszatalam i cos sprzatalam a jeszcze i tak jestesmy w lesie.
Malowanie nie wiem kiedy bedzie, bo dzisiaj przyjezdza siostra z mezem i corka i beda nocowac do niedzieli. Chyba moj m pomaluje jak ja bede w szpitalu, bop normalnie nie ma kiedy.
Sypialnia w kazdym badz razie wyglad juz lepeij ale i tak jeszcze musimy wsyzstko poprzestawiac a nie mamay za bardzo koncepcji i mozliwosci tez, bo nie ma gospodarza domu i nie mozemy sie do piwnicy dosac, zeby czesc starych rzeczy z niej wyniesc. Ech!

Zamieszczam zdjecia kolyski z nowym pledem i z zaslonkami w tle i lampki.
[ATTACH][ATTACH]6181[/ATTACH][/ATTACH]

Gunia pięknie to wszystko wygląda. Maksiu będzie miał śliczny kącik.

isabela
Dzien dobry kochane moje "forumowe psycholozki i najwspanialsze podpory"

Melduje sie naczelna histeryczka w dwupaku!
Kochane do 3 w nocy sie meczylam i nie raz chcialam juz budzic corki. Stwierdzilam, ze nie jest tak zle bo potrafie to wytrzymac i wzielam 2 ospy. Kochane jak okolo 3 usnelam tak spalam do 7:30! Juz nie pamietam kiedy tak twardo spalam. Dzis jest lepiej. brzuch mam miekki, (jesli mozna tak napisac o brzuchu ciazowym, ale wiecie o co chodzi) Bol miesiaczkowy jest, ale nie jestem tym zaniepokojona, moze rzeczywiscie wszystko mi sie tam "uklada" i przystosowuje.
Takze kochane nie mam zamiaru wlazic bez kolejki, czekam na swoja kolej, tzn chcialabym wytrzymac do przyszlej niedzieli :):):)

Jeszcze raz Wam dziekuje kochane za to, ze jestescie!!!

Isabelka widzę, że Mia trochę chciała mamę w gotowości potrzymać :)

No i jestem lozeczko kupione chodz ciezko bylo bo dobrze ze bralam tylko 2 lozeczka pod uwage i szybko zapadla decyzja i juz po zakupie problem z glowy dzis juz bedzie skladane.
Dafodils masz racje jakos siebie po porodzie latajaca po sklepach nie wyobrarzam juz mi jest ciezko a co dopiero z malenstwem.
Zakupy spozywcze nie zrobione bo ja juz nie dam rady chodzic a wozkow wolnych nie bylo chodzi mi o inwalickie bo tak pakuje tylek pod marketem i M. mnie wozi.
Ale odpuszczam nie pojade juz do konca ciazy poniewaz strasznie twardnieje mi brzuch i boli nie ma co sie nadwyrezac dzis i tak dlugo dalm rade na nogach jak na mnie.
Ale jestem juz szczesliwa bo juz mam w domu lozeczko i nie musze sie martwic.
Mam nadzieje ze jak rozpakujemy nie bedzie niespodzianek bo mi sie niestety czesto cos takiego zdarza.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

lutka
Czy wasze dzieci też tak często ise obracają? Szymek raz ma nogi z prawej a raz z lewej, no moze trochę przesadziłąm z tym "często" ale średnio raz w tygodniu mi się obraca i powiem Wam z ebardzo tego nie lubie :/

Kuba też dokoła własnej osi się kręci. I to na pewno częściej niż raz w tygodniu. I zgadzam się, rzeczywiście nie jest to najprzyjemniejsze uczucie :)

jola22
Wiecie co jestem wk.....na na maxa.:36_2_43::36_2_43::36_2_43:
Mam koleżankę w Polsce - ma problemy małżeńskie - w domu nie może gadać o tym przez telefon bo "ściany mają uszy" - więc ta "pipa" dziś o 6 rano przysłała mi sms żebym do niej do pracy o 9 zadzwoniła - więc wysłałam jej sms że mogę później zadzwonić bo nie spałam dobrze w nocy i chcę pospać - i co się stało??? 9 rano sygnałek od niej, który mnie obudził oczywiście i jak z powrotem usnęłam to sms od niej że jest w pracy do 14 i żebym zadzwoniła jak się wyśpię.
K..............wa jak możesz się wyspać jak ktoś od 6 rano męczy cię sms i sygnałkami.:36_11_23::36_11_23:

Z całą pewnością bym do niej nie zadzwoniła! Flądra jedna.

Ewciaa
isabela
mama2
Mama2cor cos dam Klaudi od Maksia ale co to jeszcze nie wiem..

ale sie posypia teraz porody:36_11_23:

isabela ja tez wogole jestem totalnie wyluzowana ale w nocy jak nie mogłam wstac bo tak mnie w dole brzucha zabolało to ze strachu oczy mi z orbit wyszły na sekunde i potem bylam az zdziwiona czemu sie tak wystaszyłam ..hm ty miałas to samo ciekawe czemu bo własnie powinno byc na odwrót

Mama2 to wlasnie ten bol, ale u mnie on jest ciagly, a skurcze w ogole mnie nie bola, tylko sa bardzo widoczne bo brzuch robi sie w kule... No i jeszcze mam biegunke, ktora mi nie pomaga w tym wszystkim

matko Wy się tam męczycie a ja nic ciszaaaaaaaaaaaaa:36_11_23: czasami brzuszek lekko boli i prawie cały dzień twardy ale pozatym niccccc:36_11_23:

ale i tak nie pozwole wam się do kolejki wepchać :36_2_12::36_1_1:

Ewcia my nie mamy tu niestety nic do gadania :) Ja też nic nie czuję, może tylko lekkie napinanie się brzucha, a wczoraj na KTG skurcze dochodzące do 100. Na razie zupełnie nieregularne, więc to jeszcze nic, ale zaczynam się bać czy ja w ogóle poczuję, kiedy się zacznie :)

Lutka no superowo i ja wlasnie jak tak ogladalm te wasze cudne konciki lozeczkowe to szczerze pozazdroscilam bo mialam w planach kupic pozniej ale co ja przeciez jakas glupia jestem i moje dziecko nie od sieroty niech ma lepiej mi sie bedzie rodzic jak sobie pomysle ze juz wszystko mam dla niego.HIHIHI
Tak sobie wkrecam moze zadziala.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Wikusiu kochana no witam :D hihi ja jedna noga w kwietniowkach a Ty jedna noga w majowkach :D fajnie mowilam ze my podobnie hihi
Lutka kacik Szymusia piekny strasznie mi sie podoba jest taki delikatny i gustowny :D
Daffodil lal gratuluje 10tki!!!
mama2 ja wlasnie dzis kupilam zwykly bialy szlafroczek takie typowo dzieciece dla Oliw z ksiezniczkami itp to sa polarowe to jakos mnie nieprzekonuja...a tak na tym moge poszalec na pleckach wyszyje Oliw imie a z przodu jakies kwiatuszki etc :D
Jola22 gratulacje dla Juleczki zuszka naszego kochanego :D
a ja kupilam sobie sukienke dzisiaj :D i sie ciesze jest taka ze po ciazy bedzie tez dobra a dzis M wieczorem nas zabiera na pizze wiec trzeba ladnie wygladac jak juz sie wyszykuje to poprosze o sesje fotograficzna.a o mieszkaniu pozniej napisze bo obiadek jeszcze nieskonczony.....dzis mamy poslizg....

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

mama2corun
Wikusiu kochana no witam :D hihi ja jedna noga w kwietniowkach a Ty jedna noga w majowkach :D fajnie mowilam ze my podobnie hihi
Lutka kacik Szymusia piekny strasznie mi sie podoba jest taki delikatny i gustowny :D
Daffodil lal gratuluje 10tki!!!
mama2 ja wlasnie dzis kupilam zwykly bialy szlafroczek takie typowo dzieciece dla Oliw z ksiezniczkami itp to sa polarowe to jakos mnie nieprzekonuja...a tak na tym moge poszalec na pleckach wyszyje Oliw imie a z przodu jakies kwiatuszki etc :D
Jola22 gratulacje dla Juleczki zuszka naszego kochanego :D
a ja kupilam sobie sukienke dzisiaj :D i sie ciesze jest taka ze po ciazy bedzie tez dobra a dzis M wieczorem nas zabiera na pizze wiec trzeba ladnie wygladac jak juz sie wyszykuje to poprosze o sesje fotograficzna.a o mieszkaniu pozniej napisze bo obiadek jeszcze nieskonczony.....dzis mamy poslizg....

O Witam Kochana !!!
Faktycznie podobne do siebie jesteśmy :Oczko: Wiesz co skoro jesteśmy razem w jedym i drugim wątku to ja Ci przesle numer tel na priv w razie czego

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

Wiki20pl
Ewciaa
witam ja troszke posiedziałam na działce u teściów troszke pobolewało mnie podbrzusze więc wróciłam i leże a teraz wszytsko przeszło, M myje auto a ja komp i czytam co tu się działo

Daffodil gratuluje 10siątki , czyżbyś zmieniła termin na suwaczku ??

Wiki napewno do 30 kwietnia nie wytrzymasz

Chciałabym żebyś miała racje:Śmiech:

zobaczysz, niedługo będziesz się z tego śmiała że byłaś taka niecierpliwa

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png