Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

jola22
Kobietki moze wy mi cos doradzicie bo ja juz zglupialam

W pracy mamy takie male urzadzonko ktorym mozna zbadac sobie mocz - juz kiedys zrobilam sobie takie badanko i nic mi w moczu nie wyszlo.
Dzis natomiast cos mnie podkusilo zeby znowu zbadac sobie mocz - no i wyszlo mi cos takiego : Proteiny 30 mg/dl i glukoza az 150 mg/dl (mi sie wydaje ze ta glukoza w moczu jest strasznie wysoka, i chyba wcale jej tam nie powinno byc).
Zbadalam sobie tez krew glukometrem i wyszlo mi 6.7 mml/l - a ponoc norma to 6
Badalam sie jakies 2 godziny po jedzeniu - jadla o 10:30, a mocz zbadalam o 12:20
Od tego badania jeszcze nic nie jadlam i mam zamiar zbadac sie jeszcze raz, i jutro tez przyniose swoj mocz po calej nocy - zobaczymy co wyjdzie.
Dzwonilam do poloznej, ale ona oczywiscie powiedziala zeby sie nie martwic.

Co do moczu to protein nie miałam chyba nigdy określanych, a co do glukozy, to zawsze mam napisane: nieobecna. Ale tak szczerze mówiąc, to nie wiem co może oznaczać obecność glukozy w moczu.

A co do krwi, to norma na czczo powinna mieścić się w przedziale: 3,9-5,6 mmol/l, ale Ty byłaś po śniadaniu, więc to akurat nie ma zastosowania. Norma po 2h dla 75g to max. 7,8, ale nie wiem jak się ma to co zjadłaś do tych 75g glukozy.

mama2
jola22
Kobietki sprawdzilam jeszcze raz I wyszlo wszystko dobrze – sprawdze jeszcze jutro rano – zobaczymy co wyjdzie.

Jola po dupie powinnas dostac za robienie sobie badan na wlasna reke i denerwowanie sie bez powodu , a dlatego bez powodu bo mocz bada sie rano po min. 8 godzinnej przerwie zeby własnie nie bylo glukozy i takich tam a ty nawet jak 5 godzin nic nie zjesz to moze byc za mało

No i to jest jedyna rozsądna odpowiedź na pytanie Joli :hahaha:

Ewciaa
nie zdąrzyłam się przywitać bo mi mąż zabrał kompa
więc witam niedzielnie i się pochwale miomi ostatnimi zdobyczami...
coś dla Zuzi, dla mnie i ja na koniec :)

Ewcia wszystko piekne naprawde jakie kolorki odwazne.
Tu w Angli ponoc jak sie nosi czerwone buty znaczy ze jestes chetna na sex i w danym momencie nie masz majtek ale to taki news.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

hej kochane wieczorowa pora
Posmialam sie czytajac niektore rzeczy na forum :):):)

Jola22, sliczna ta solenizantka :), uwazaj z tymi badaniami. Ja zanim sie nauczylam dobrze badac krew tez mialam czasami niezle cisnienie bo cos zle zrobilam i wyszly mi wyniki z kosmosu...
Patka, jesli chodzi o lozko i noce - mam indentycznie.

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Jola30
amelcia wracajac do watku ja tez mam problem bo maly jest w poprzek i nie wiadomo czy sie odwroci a brzuch tez nie mam za duzy ale tego to juz nie wiem czy mam za malo wod czy nie bo tu niestety mi tego nie powiedza.Mozliwe ze tez tak jest.

moja lekarka powiedziała żeby dużo pić mało siedzieć i chodzić!! bo wtedy dziecko nie ma koordynacji ruchów! lepiej jak najczęściej leżeć i wtedy jest szansa że się obróci!! jeśli chodzi o ruchy to u mnie od dwóch dni lepiej u ciebie może też tak się stanie!! NA PEWNO ZOBACZYSZ:)))

http://www.suwaczek.pl/cache/76b1a6931d.png

Witam wszystkie mamusie poniedziałkowo :)
U mnie też zaczynają się ciężkie noce. Budzę się co chwilę zdrętwiała jak diabli, na bokach nie mogę spać za długo, bo okrutnie bolą mnie biodra, a jak się położę na plecach, to brzuch mam jak skała.
Udaje mi się jeszcze wyspać, ale co się przy tym umęczę, to moje :36_2_21: Mam przeczucie, że teraz będzie już tylko gorzej.

amelcia8
Jola30
amelcia wracajac do watku ja tez mam problem bo maly jest w poprzek i nie wiadomo czy sie odwroci a brzuch tez nie mam za duzy ale tego to juz nie wiem czy mam za malo wod czy nie bo tu niestety mi tego nie powiedza.Mozliwe ze tez tak jest.

moja lekarka powiedziała żeby dużo pić mało siedzieć i chodzić!! bo wtedy dziecko nie ma koordynacji ruchów! lepiej jak najczęściej leżeć i wtedy jest szansa że się obróci!! jeśli chodzi o ruchy to u mnie od dwóch dni lepiej u ciebie może też tak się stanie!! NA PEWNO ZOBACZYSZ:)))

No to widzę, że znowu co specjalista, to inna opinia :) Ja słyszałam, że najlepiej spacerować, pływać w basenie i jeszcze wykonywać to ćwiczenie na czworakach, o którym kiedyś pisałam. Nie wiem czy to działa, ale ja ćwiczyłam i Kuba fiknął :) Może fiknąłby też bez ćwiczeń, ale tego już się nie dowiem :)

witam mamuski w kolejny poniedzialek (ile to juz mamy wspolnych poniedzialkow za soba :)

mam dobre wiesci: Tosia fiknela nogami do gory!
i tu koniec radosci, bo przez cala noc tak mi skopala watrobe i zoladek, ze wymiotowalam 2 razy i mam since pod oczami z niewyspania...

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

a moj synek chyba jednak sie nie odrocil jak wczesnie myslałam:36_15_9:
bo teraz znow czuje go tak samo. noi tez rusza sie umiarkowanie czyli jednak cos po tych grzybach musiało byc nie tak...albo za bardzo tak...:36_2_21:
Dzis zapowiadali ze zima wraca na tydzien ale ze kwiecien ma byc cieplejszy niz przecietna temp. w tym miesiacu :hamak::hamak::hamak:
ale sie ciesze....