Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Oto co upatrzylam. Ogladam juz pare dni i tem mi jakos w oko wpadl szczegolnie

Yatego - ABC Design Kinderwagen TURBO 6S coral blue

Chcialam tanszy tak za 200 Euro, ale ten jakos mi przypadl do gustu. I kolorystycznie i design mi odpowiada. Tylko nie wiem czy 16 kilo to duzo czy malo, jak na wozek? Orientujesz sie moze? Co prawda ja nie musze wnosic wozka do gory, ale chcialabym, zeby sie lekko prowadzil. Te lzejsze ok. 13 kilo, jakos mi niestety nie podchodza. Takie zbyt nowoczesne sa i wydaje mi sie, ze dzidzia bedzie miala w nich jakos nieprzytulnie.
W Wesji 3 kolowej i z normalnymi 4 kolkami sa duzo tansze. Jakies 100 euro mniej. Jeszcze sie musze zastanowic... Moze te kolka jakie wybralam wcale nie sa takie dobre...

gunia43
Oto co upatrzylam. Ogladam juz pare dni i tem mi jakos w oko wpadl szczegolnie

Yatego - ABC Design Kinderwagen TURBO 6S coral blue

Chcialam tanszy tak za 200 Euro, ale ten jakos mi przypadl do gustu. I kolorystycznie i design mi odpowiada. Tylko nie wiem czy 16 kilo to duzo czy malo, jak na wozek? Orientujesz sie moze? Co prawda ja nie musze wnosic wozka do gory, ale chcialabym, zeby sie lekko prowadzil. Te lzejsze ok. 13 kilo, jakos mi niestety nie podchodza. Takie zbyt nowoczesne sa i wydaje mi sie, ze dzidzia bedzie miala w nich jakos nieprzytulnie.
W Wesji 3 kolowej i z normalnymi 4 kolkami sa duzo tansze. Jakies 100 euro mniej. Jeszcze sie musze zastanowic... Moze te kolka jakie wybralam wcale nie sa takie dobre...

16kg to bardzo nie duzo standardowowo takie wozki waza ok 20kg :36_3_16:

gunia43
mama2
Dobranoc dziewczynki , kolorowych snow, Gunia niech Ci sie juz nie snia takie horrory!!

Dzieki mama2! :-) :-)
Hi, hi!!!!! Dzisiaj lepiej. Snilo mi sie, ze jadlam bulke z ziarnami i wieeeelka drozdzowke z posypka i lukrem! To sa prawdziwe ciazaowe sny :-)

to ja sie melduje trzecia. a'propos snow: snilyscie mi sie dzisiaj wszystkie. przylecialyscie do mnie do Moskwy i przywitalam was na lotnisku. Pytam, a gdzie wasze brzuchy??? Wy na to: nadalysmy na bagaz. Obudzilam sie i chyba pol godziny sie z tego snu smialam :hahaha:

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2
Daffodil
Ewciaa

czekamy żadna z nas nie ma chyba ochoty na rozmowe aż czegoś się nie dowiemy

Właśnie się Katja odezwała.
Jest w szpitalu i czeka na wyniki badań, bo lekarze muszą jeszcze wykluczyć infekcję dróg moczowych. Jeśli będzie w porządku, to wraca dziś do domu.
Poza tym wszystko jest dobrze: KTG, USG. Szyjka też w porządku.
Nie wiadomo skąd ten ból, ale dostała zastrzyk i już jest dużo lepiej.

Uf, można odetchnąć z ulgą. Najważniejsze, że Majka ma się dobrze :)

boze kamien z serca mi spadł bo ja to od razu najgorsze zakładam.:le: Dobrze ze dzidzia ma sie dobrze :36_33_12:

no i całe szczęście. Katja jak to przeczytasz to wiedz ze myślałysmy o Was. UFFF

isabela
hej dziewczeta :)
Wlasnie wrocilam od lekarza. Wszystko ok, cisnienie, mocz blebleble
Mala skopala go porzadnie przy badaniu. Facet 2x pytal mnie czy ja napewno jestem w 26 tygodniu bo mam baaaaardzo dlugie dzieciatko :) waga standard ponad kilogram, ale ma az 37 cm dlugosci. Pewnie dlatego tak sie wyciaga ;) Dlatego smial sie, ze dluga i chuda ;)
Serce bilo szybciutko - "bo nie spi" tak stwiedzil... Ona chyba nigdy nie spi, ostatnio non-stop kopie ;)

Ogladalam Wasze wozki, zachwycil mnie ten firmy Leviroo, ale nie cierpie czarnego koloru dla dziecka.

no to faktycznie masz wysoką pannicę w brzuszku. SUPER że wszytsko ok :)

Katja mysle, ze wszystkie beczalysmy czaytajac Twoje wieczorne posty i z ulgi, ze wszystko ok i ze wzruszenia. Zadnej z majowych mam ani jej malenstwu nic sie nie stanie!!! Wszystkie urodzimy sczesliwie zdrowe bobasy! Moj maz mowi, ze ja czarownica jestem i jak w cos mocno wierze to tak jest :36_6_6:

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
gunia43
mama2
Dobranoc dziewczynki , kolorowych snow, Gunia niech Ci sie juz nie snia takie horrory!!

Dzieki mama2! :-) :-)
Hi, hi!!!!! Dzisiaj lepiej. Snilo mi sie, ze jadlam bulke z ziarnami i wieeeelka drozdzowke z posypka i lukrem! To sa prawdziwe ciazaowe sny :-)

to ja sie melduje trzecia. a'propos snow: snilyscie mi sie dzisiaj wszystkie. przylecialyscie do mnie do Moskwy i przywitalam was na lotnisku. Pytam, a gdzie wasze brzuchy??? Wy na to: nadalysmy na bagaz. Obudzilam sie i chyba pol godziny sie z tego snu smialam :hahaha:

:smile_move::smile_move::smile_move::smile_move:

mama2
wczoraj jak wracałam z pracy to tak sobie myslałam dobrze ze dzis drugi dzien kiedy Maks tak delikatniej sie rusza bo troche odsapne....a tu nagle łup łup i tak do 22.00 :o_master::o_master:
i dzis od rana wypycha mi stópke pod zebrami po prawej ale juz tak mocno ze widac jak wypycha skóre :o_master:

no wlasnie Tosia tez juz siega zeber... potrafi niezle lupnac. To znaczy, ze juz wkrotce nasze maluchy zaczna sie zwijac w klebuszek, bo coraz mniej miejsca beda mialy?

pat-k
Guniu fajny ten wozeczek jest. Tylko wczoraj chyba mama2corun cos pisala o tych podwojnych kolkach z przodu, ze ciezko po sniegu jezdza zdaje sie. Jesli czegos nie pokrecilam...

a ja wam powiem kazdy wozek ma swoje plusy i minusy , jeden ma pomopwane kólka , inny piankowe, inny małe , inny za ciemny eh..osiwiec mozna mysle ze zima bedziemy juz miec spacerówki i łatwiej sie bedzie je prowadzic po sniegu niz głebokie

pat-k
mama2
wczoraj jak wracałam z pracy to tak sobie myslałam dobrze ze dzis drugi dzien kiedy Maks tak delikatniej sie rusza bo troche odsapne....a tu nagle łup łup i tak do 22.00 :o_master::o_master:
i dzis od rana wypycha mi stópke pod zebrami po prawej ale juz tak mocno ze widac jak wypycha skóre :o_master:

no wlasnie Tosia tez juz siega zeber... potrafi niezle lupnac. To znaczy, ze juz wkrotce nasze maluchy zaczna sie zwijac w klebuszek, bo coraz mniej miejsca beda mialy?

mysle ze juz sa troche zwiniete i jak nozke wyprostuja to niezle boli:uff:

lutka
odebrałam wyniki badań i hemoglobina na granicy anemii:/ 11,6 (norma od 11,5), cukier tez w sumie dziewny. Norma jest od 74-110 a ja na czczo 70 a po glukozie (po 1 h) 69. Nie wiem co mam o tym myśleć :/

Buziaki z rana.

Lutka powalcz o ta hemoglobine, poki jeszcze trzyma sie normy (buraczki skropione cytryna, miesko z surowkami etc)
a co do cukru: lepiej, ze wyszedl dziwnie niski, niz gdyby wyszedl wyraznie za wysoki.

No to może sok z buraka sobie dziś zrobię - jakieś pomysły co poza burakiem włożyć w sokowirówkę? Kurde mięsko raz w tygodniu do tej pory mi wystarczało - wolę mączne potrawy. No trudno- masz rację trzeba wytoczyc cieższe działa:japan:

lutka
No to może sok z buraka sobie dziś zrobię - jakieś pomysły co poza burakiem włożyć w sokowirówkę? Kurde mięsko raz w tygodniu do tej pory mi wystarczało - wolę mączne potrawy. No trudno- masz rację trzeba wytoczyc cieższe działa:japan:

do tego buraka mozna dodac jablko, vit C wspomaga wchlanianie zelaza. i smaczniej bedzie :)

Znalazłam to:

Najwięcej żelaza zawiera: wątroba cielęca, sól z Wieliczki, , suszone morele, orzechy, nasiona dyni, słonecznika, rodzynki, razowy chleb
Zawartość żelaza w 100g:

Śliwki suszone – 3,9 mg
Rodzynki – 3,3 mg
Daktyle suszone – 2,1 mg
Jeżyny, maliny, porzeczki – 0,9 mg
Winogrona, brzoskwinie – 0,8 mg
Banany – 0,6 mg
Jabłka , gruszki – 0,3 mg
Wiśnie , grejpfruty – 0, 2 mg
Czekolada – 20 mg

więc może nie będę musiała żywić sie samym mięsem :D

i to:

100g buraka średnio zawiera:
żelazo – 1,3 mg
Napój z buraka

Przygotowanie:
Pół kilograma buraków po umyciu i obraniu ze skórki należy pokroić w kawałki i przepuścić przez sokowirówkę. Dodać dwie łyżki wyciśniętego soku z cytryny. Doprawić do smaku miodem.
Stosowanie:
Osoby z anemią i cierpiący na nadciśnienie powinny pić po pół szklanki soku codziennie.

Żeby mi tylko ciśnienia nie obniżyło, bo za wysokie to ono nie jest.

No i szukając info o hemoglobinie przypadkiem znalazłam o cukrze.

Jestem w 25 tygodniu ciąży. Badanie krwi (glukoza na czczo oraz po dwóch godzinach, po wypiciu glukozy) wykazało, że mam poziom glukozy niższy niż norma tzn. 60 na czczo i 60,5 po 2h, podczas gdy norma wynosi 70-110 md/dl. Pozostałe wyniki są w normie. Czy powinnam się udać do lekarza, czy wystarczy, że poczekam do następnej wizyty?
Kasia K, 6 lipca 2001

Nie ma większego problemu, takie wyniki często się zdarzają w ciąży . Musisz po prostu jeść częściej i pokarmy o większej zawartości weglowodanów. Jednym słowem poziom cukru wyrówna odpowiednia dieta. O szczegółach możesz porozmawiać ze swoim lekarzem.

Tak więc wszystko ok :)