Skocz do zawartości
Forum

a'la strogonow dla opornych - czyli leniwa blondynka w kuchni :)


Gość mrs_szaya

Rekomendowane odpowiedzi

duza pierś z kurzaka (szybciej sie robi i jest tansza)
srednia cebula
300g pieczarek
(papryka)
(ogórki kiszone)
mały koncentrat pomidorowy
Bulion np. kostka miesna Winiary
mąka, śmietana, pieprz, sól

piersiaka pokroich obsmażyc przerzucic do garnka
cebulke zeszklic i do gara
pieczareczki pokroic w plasterki poddusic i do gara
dodac papryke czerwoną w kostke0.5-1 srednia szt. i 2 kiszone ogorki w kostke bez skorki
rozpuscic kostke bulionu w 300ml wrzątku wlac do garnka
dodac mały koncentrat pomidorowy (ok 2 łyżki)
dusić ok 30min

potem zagęscic mąką lub
dolac smietany 22% ok 2-3 łyżki
doprawic do smaku
doprawiac na koncu bo bulion jest slony i zawiera przyprawy
mozna dodac troszke papryki ostrej mielonej jak ktos woli ostrzej

jak sie dobrze rozpędzicie z krojeniem to mysle ze calkowity czas pracy z duszeniem to ok godzina

mozna zjesc z samym chlebkiem lub normalnie jako danie obiadowe z ziemniaczkami

ps. ja do podsmazania uzywalam oliwy nie oleju ale to juz wg uznania

!! SMACZNEGO !!

Odnośnik do komentarza
Gość mrs_szaya

kata życze smacznego :D
ja wlasnie robie z kurakiem ze wzgledu na koszty
wiec moge rarytasek zrobic prawie zawsze i nawet dla 20 osob i nie zbankrutuje :-) no i szybciej sie robi... bo z cielęciną to chyba by mi jezyk do d... uciekł :-) i zaślinilabym caaałą kuchnie :D

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...