Skocz do zawartości
Forum

Kwietniaki - kwiecień 2012

delfina5

Rekomendowane odpowiedzi

Igla777
Hej kochane mamuski,
zglaszam, ze zyje (zyjemy) ale tak na prawde to na wpol:-)) Mam za soba 3 dni konferencji, a najciezsze byly te kolacje na zakonczenie trwajace do 23.00 codziennie, na ktorych cale towarzystwo juz rozluznione,a ja nadal na pelnych obrotach i to po wielu godzinach intensywnego wysilku myslowego. Wybaczcie, ze nie bylam aktywna z wami, ale o was nie zapomnialam!!! Teraz pakuje sie i Alexika do wyrka i odespimy te ciezkie dni.
mam nadzieje, ze zdrowko wam i maluszkom dopisuje. Pa, do uslyszenia jutro.

No masz szczęście, że się odezwałaś już miałam Cię szukać przez ambasadę czy Rutkowski patrol :hahaha:

FENSTARSS
JUSTA bardzo się Cieszę, że wszystko dobrze ;) no ale jak tooo? mamy rodzic przecież w tym samym dniu... OOOOO nie!!! chcesz mnie pierwszą wysłać, a później się wypytasz co i jak i mądrzejsza pójdziesz :36_1_21:

Fens uwierz mi że myślałam o tym!!!! Ale sama widzisz że Twój brzusio większy no już nie wspomnę o Laurze, że też kojarzę że była większawa :-)))
nawet miałam napisać, sorki Fens, ale ja nie mam na to wpływu.....
kochana ja to Tobie zazdroszczę, oh jak chcecie to ja jestem pierwsza chętna do porodu!!! potem Was wszystkie będę straszyć jak to boli, cholernie boli..................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

justazg
FENSTARSS
JUSTA bardzo się Cieszę, że wszystko dobrze ;) no ale jak tooo? mamy rodzic przecież w tym samym dniu... OOOOO nie!!! chcesz mnie pierwszą wysłać, a później się wypytasz co i jak i mądrzejsza pójdziesz :36_1_21:

Fens uwierz mi że myślałam o tym!!!! Ale sama widzisz że Twój brzusio większy no już nie wspomnę o Laurze, że też kojarzę że była większawa :-)))
nawet miałam napisać, sorki Fens, ale ja nie mam na to wpływu.....
kochana ja to Tobie zazdroszczę, oh jak chcecie to ja jestem pierwsza chętna do porodu!!! potem Was wszystkie będę straszyć jak to boli, cholernie boli..................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hihihi aaakuuurat boli, kto Ci nagadał takich głupot? :hahaha: przecież mamy rodzić 30 minut...nie zdązy zaboleć nawet :36_7_8:
maja Laura tydzień temu w piatek 600g teraz pewnie z 700... brzuch ewidentnie rośnie, waga stoi od jakiegoś czasu... z nosa cieknie mega, kicham jak opętana :o_noo: kupiłam ten PRENALEN feee... do zniesiania nooo maliny i czosnek mi w parze nie idą jednak :o_no: i jakie to ulepkowo słodkie łoooszszsz ja nie wiem jak ta glukoza jest słodsza to nie przełknę takiej ilości feee...:o_noo: Muszę chyba iśc leżeć... tak jestem zmęczona że nie mam siły iść spać ;)) ale już mi oczami ten katar wychodzi :o_noo:

Fens no to dbaj o siebie, bo kochana ja nic nie pisałam, nastrój świętujący ale wróciliśmy z centrum, nie minęło 10 min, a mnie momentalnie zaczęło rozkładać! Gardło mnie boli, katar cieknie ale i tak nic nie zniszczy dzis mojego szczęścia! W każdym razie mam już dziadka w nogach ( dziadek to termofor, ale tak brzmi sympatyczniej prawda???), tabletki właśnie biorę i zamierzam spać do rana a rano będę zdrowa jak ryba!

cześć Dziewczyny,
wczoraj pisałam ze u nas wszystko super, dzis już jest inaczej

od wczoraj wieczora praktycznie nie odczuwam ruchów które dotychczas były wieczorem i rano bardzo bardzo nasilone i mocno wyczuwalne
dziś rano po wczorajszym wieczornym "nic" spanikowałam, rozryczałam się sama cichutko nie mogąc się opanować, cały czas serce bije mi jak oszalałec
czy ktoraś z Was miała moze ostatnio coś takiego, weszłam w tc

:ehhhhhh:

http://www.suwaczki.com/tickers/uwo9dqk3sw9lc7uz.png

Najszczęśliwsza kobieta na świecie :11_2_114:

IWA23
Nadia Magda miała tak ostatnio że nie czuła małej,uspokój się może jest zmęczona i sobie śpi.
I tylko rano nie czułaś,to może zmieni porę ruszania się,będzie dobrze zobaczysz :):)

dzięki za pocieszenie, dziś pierwszy raz w tej ciązy spanikowałam,
tak sie sklada ze na dzis jestem umówiona na dokladniejsze usg do innego gina z lepszym sprzętem i mialam juz odmówić bo kasa... ale idę, za bardzo sie przestraszyłam, z resztą co opinia innego lekarza to to moje prawda?

a ze zadam głupie moze pytanie-czy jak byłam 6.12 na usg i dziś znowu, a potem pójdę 4.01 to moze to szkodzić maleństwu?

Nadia_2012

od wczoraj wieczora praktycznie nie odczuwam ruchów które dotychczas były wieczorem i rano bardzo bardzo nasilone i mocno wyczuwalne
dziś rano po wczorajszym wieczornym "nic" spanikowałam, rozryczałam się sama cichutko nie mogąc się opanować, cały czas serce bije mi jak oszalałec

Kochana uspokój sie !!!!! JA tak miałam w pierwszej ciazy ze czasmi nie czułam ruchów .. ale dziecko moze spać ... to naturalne nie ma co panikowac . Jakbyć 2 dni nie czuła wogóle to jak najbardziej ... ale to ze nie czujesz z samego rana to jescze nie powód do zmartwień . Takze główka do góry

http://www.suwaczki.com/tickers/nqtkio4p5rf5bzbg.png

Kasandra00001

ja szyjkę też miałam badaną Usg dopochwowe.

odebralam dzis wyniki krwi i moczu i chyba mam anemie ;/ wyczytalam z interpretacji wynikow... jeszcze w zyciu anemii nie mialam.
erytrocyty mam 4,02 a norma to 4,2-5,4
hematokryt mam 34% norma to 37-47
wiec chyba nie jest tak zle jeszcze co? muszę zacząc bardziej uwazac na to zeby zelazo jesc... muszę na zlomowisko po nie jechac hi hi
w moczu mam jakies nablonki plaskie 6-8 w polu widzenia i nie umiem nigdzie doszukac czy to dobrze czy zle, poza tym we florze jakieś bakterie (++), cokolwiek to znaczy...
w pon ide do ginki to mi wytlumaczy co i jak

Musisz jesc wiecej watróbki . anemia jest jezeli masz za mało żelaza . Jak pojdziesz do lekarza to powie ci to samo :)
Jak lubisz to tez przeciery z soku pomidorowego sa wskazane .. ja go nie cierpie

A ja wczoraj robiłam glukoze . Dali mi szklanke prakie cukru do wypicia bleeeeeeeeeeee i miałam byc naczczo a po 2 godiznach pobraliw yniki . Myslalam ze zwykiotuje . Ale na szczecie juz po i wszystko ok

Nadia_2012
IWA23
Nadia Magda miała tak ostatnio że nie czuła małej,uspokój się może jest zmęczona i sobie śpi.
I tylko rano nie czułaś,to może zmieni porę ruszania się,będzie dobrze zobaczysz :):)

a ze zadam głupie moze pytanie-czy jak byłam 6.12 na usg i dziś znowu, a potem pójdę 4.01 to moze to szkodzić maleństwu?

Mi lekarz mowił ze usg nie szkodzi dla maluszka .
Ale ja tak czesto nie robie ze wzgleu na kase . ;/:/ bo chyba tylko u mnie bierze oodzielnie za wizyte a oddzielnie za usg :/

A o której masz wizyte ??? Zobaczysz ze bedzie dobrze . Ale dla świetego spokoju i leszego samopoczucia zrób usg:*:* JA wiem ze bedzie dobrze i czesto jest tak ze maluszek poprostu sobie spi .
Albo wiesz co??? Zjedz czekolady to go może ożywi .... moj wtedy cieszy sie i wariuje na całego :) Powaznie mamy tak po słodkim

Nadia_2012
cześć Dziewczyny,

nadia, a kupilas detektor? chyba mialas kupowac? nie martw sie kochana na zapas. napewno mala postanowila sobie odpoczac troche. moj olik wczoraj caly dzien byl malo aktywny, ale dzis rano o 5ej mnie obudzil. napewno wszystko jest ok :) dla spokojnosci moze pojedz do szpitala, niech zrobia ktg.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xzsgktb.png http://s2.pierwszezabki.pl/048/0482879f0.png?6080

aaaaaaq
Nadia_2012
IWA23

Ale ja tak czesto nie robie ze wzgleu na kase . ;/:/ bo chyba tylko u mnie bierze oodzielnie za wizyte a oddzielnie za usg :/

A o której masz wizyte ??? Zobaczysz ze bedzie dobrze . Ale dla świetego spokoju i leszego samopoczucia zrób usg:*:* JA wiem ze bedzie dobrze i czesto jest tak ze maluszek poprostu sobie spi .
Albo wiesz co??? Zjedz czekolady to go może ożywi .... moj wtedy cieszy sie i wariuje na całego :) Powaznie mamy tak po słodkim

ja tez place roznie za wizyty. normalna wizyta bez usg kosztuje 80zl, jak mialam genetyczne dodatkowo to zaplacilam 130zl, a ostatnio jak robila mi pomiary na polowkowym, to zaplacilam 180... dziwnie troche, no ale prywaciarze zarabiaja ;)

olik po slodkim tez wariuje :D

http://fajnamama.pl/suwaczki/xzsgktb.png http://s2.pierwszezabki.pl/048/0482879f0.png?6080

hej mamuski!!!
Nadia - dziewczyny maja racje. raz ze sie denerwujesz wizytka, a dwa ze dzieci tez czasami odpoczywaja (czytalam gdzies ze nawet 20 h na dobe spią). ja tez mam dni ze mala bardzo sie rusza a czasami tylko mnie ze 3 razy pyknie na caly dzien.....
Moje Julcia nie preferencji smakowych, po niczym nie szaleje....
A ktg to chyba troche za wczesnie

KTG, czyli kardiotokogram, to zapis czynności serca płodu i czynności skurczowej macicy. Wykonuje się go w uzasadnionych przypadkach (np. podejrzenia przedwczesnych skurczów lub zaburzeń czynności serca płodu) w drugiej połowie ciąży, po 25. tygodniu. Wykonuje się je jedynie w razie potrzeby. KTG jest powszechnie stosowane w czasie porodu do oceny stanu płodu i nasilenia skurczów porodowych. Służy też, wraz z USG, do oceny stanu płodu po terminie porodu i wtedy wykonywane jest co 2-3 dni. Częstość wykonywania KTG zależy od wskazań w danym przypadku i w danej chwili. Badanie to jest nieszkodliwe, więc może być powtarzane stosownie do potrzeb.

Termin om i usg 11.11.2015

http://www.suwaczki.com/tickers/wnidgu1rp57j5hst.png

a ja dzis ciag dalszy MEGA KATARU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:36_2_16:
on mnie wykonczy. obie dziurki zatkane,odycham przez usta, wiec wygladam nieciekawie, ciagle otwarta paszcza. zjedzenie czegokolwiek urasta do mega problemu, kromke chleba jadlam 10 min....
ze juz nie wspomne o spaniu. ciagle mi sie bezdech senny zalaczal. a moj A jest bardzo wyczulony na moj oddech podczas snu, wiec rano zdal mi relacje ze cala noc sie meczylam, a on ze mna, bo tez nie spal tylko czuwal...

za oknem swieci sloneczko wiec chyba zaraz skocze na poczte wyslac karki (coz, dopieo teraz)

Termin om i usg 11.11.2015

http://www.suwaczki.com/tickers/wnidgu1rp57j5hst.png

agatu1

A WLASNIE NA SYLWKA TO JA IDE SIE BAWIC :))) ALE NIKOMU SIE NIE PRZYZNAM, BO BY MNIE CHYBA ZJEDLI... :yyy: A IDE, BO SIE CZUJE REWELACYJNIE, A ZE TO DOMOWKA, TO W KAZDEJ CHWILI MOGE SIE POLOZYC I NIKT NIC NIE POWIE :)

no ja na bale żadne się nie wybieram ,tym razem :D ,ale domówkę robię u siebie :smile_jump: znajomi z poznania przyjadą z dziećmi i jeszcze jedna para w błogosławionym stanie może będzie :) tak jak piszesz co w domu to w domu zawsze każdy zrozumie jak spać nam się zachce :D

wona26
Jestem zła bo ciągle imienia nie wybraliśmy!!! Mój to się zdecydować nie może Jakub czy Filip...wrrr Z Nadią tak szybko poszło zanim wiedziałam,że to dziewczynka to już mieliśmy wybrane. Jak się zdenerwuje to po tym jak urodzę podam imię Alan:D Mi się bardzo podoba tylko mojemu nie bardzo,ale będzie miał minkę:lol:
Już bym chciała się zwracać do małego po imieniu a tak ciągle mały...

hehe no my już Filip mówimy :love: A dla małej kto wybierał? bo dla Alana ja i mąż musiał zaakceptować ,a dla drugiego miał A wybrać ,ale też ja podałam dwa typy i Aleksaner mu nie pasował także zostaje Filip :)

magda_79

Moja tesciowa, jak dowiedziala sie, ze jestem w pierwszej ciazy, z Michałem, to powiedziala, ze teraz to wszystkie zyciowe plany mojego meza sie zawalily. Biedak za cholere nie wiedzial o czym ona mowi :hahaha: Powiedziala mi tez: moglas sie zabezpieczac!
A to moj maz namowil mnie na odstawienie tabsow i Michu byl zaplanowany.
Przed slubem tez miala ciagle cos do powiedzenia, bo jak, ze nie zaprosimy jakis ciotek, dlaczegow takiej drogiej knajpie itd.
A na samym slubie siedziala z jakas reklamowka miedzy nogami, z mina koszmarna.
Ale juz nauczylam sie to olewac.

Madzia boszzzzzzzz też masz się z teściówką :leeee: a Twój meżyk widzę jak i mój ma gdzieś całą resztę ,tylko my się liczymy :love: ja mam tak ze szwagrami i z ich babami ,bo one już mają po 35 i 36 lat i dzieci nie mają i nie będa miały ,bo kariera ważniejsza i ciągle słucham ,że ja już drugie to w ogóle tragedia wielka no i ,że A będzie musiał caaałe życie na nas zapier.... ale to akurat gadają jak są po % :whistle: i tak je nie cierpię!

magda_79
Cholera, zjadlam jablko i znowu mi niedobrze. Juz nie mam nadziei, ze to sie kiedys skonczy :(
Ciagle z jakiegos powodu jest cos nie tak z moim zoladkiem.

współczuję :( oby w końcu Ci odpuściło :*

aaaaaaq
dziewcyzny nie wiem od czego były te bóle , boto raczej nie były skórczebo brzuch mi nie twardniał a nospa forte kompletnie mi nie pomagała . Wsz pitalu lezałam 6 dni . Dostawałam silne zastrzyki papaweryne domiesniowa , luteine ( na podtrzymanie ciazy) i jeszce kilka innych leków ..... na szczescie dzis jest ok ... mam uwazać na siebie i tyle ale wiadomo jak to jest jak sie ma małe dziecko ... ehhhh

A płęc dowiediząłm sie przez przypadek bo tak jak Wam pisłąma usg miałam robic teraz w 32 tc a ze w spzitlau zrobili mi jescze raz to wiem ze bedzie córka:)

ja właśnie z takimi ,że aż wyprostować się nie mogłam i to były zaparcia. dobrze ,że już po wszystkim :*

_Elena_
Dziewczynki kochane dzięki że czekałyście :*

Ja już po wizycie, kurcze no, na razie ciągle same pozytywne wieści, aż wierzyć się nie chce :mis: Synuś cały i zdrowy, rozwija się super, jak zaczęła robić usg to się obudził i zaczął połykać wody płodowe! Normalnie wcinał na całego, byliśmy w szoku że tak widać otwieranie paszczy hihi a po chwili szok - zaczął ziewać!!! I gin uchwyciła to i zrobiła zdjątko :) Jutro pokaże Wam jeśli chcecie jak to śmiesznie wyszło :D Mówiła, że baaaardzo rzadko to się zdarza także tym bardziej miło :) Maluszek waży 505g :) A ja przytyłam kolejne 1,7kg :alajjj:Ginka mówi że jest naprawdę super, ale ja tam wiem że jem za dużo taki mam apetyt :D Aaa pytałam o te twardnienia brzucha, na początku wizyty jak zwykle zbadała szyjkę i jest wszystko dobrze, więc stwierdziła że są to skórcze przepowiadajace Braxtona-Hicksa (i jeśli z szyjką jest ok), to są one jak najbardziej normalne i zaczynają się ok 20tc więc by się zgadzało... Podsumowując, jesteśmy bardzooo szczęśliwi :smile_jump::angel1::36_3_15::36_1_11:

:36_7_8::36_7_8::36_7_8: wspaniałe wieści :smile_jump: No to widzę ,że Mikuś rośnie jak na drożdżach :) i czekam z niecierpliwością na fotkę :smile_jump::11_9_16:

_Elena_

Roritka przed wizytą się zawzięłam i kupiliśmy lampki i inne świąteczne dodatki ale i tak nastroju nie mam wrrrr... a jak synuś, Mikołaj go odwiedzi?? Przeżywa??
A co do operacji... odpuść, nie denerwuj się!!! Zobaczysz, że samo się ułoży, jak będziesz mogła to będziesz, jak nie to mężyk zacieśni więzy z synkiem, a może uda się coś przełożyć, tylko spokojnie, przeżyjecie to!!!!

Alano już czeka na Mikołaja hehe co kto zadzwoni do drzwi to on krzyczy Mikołaj przyjechał :smile_jump: no i choinki już doczekać się nie może ,bo wszędzie jak widzi to wyciągnąć go nie idzie :) A przyjechać mikołaj przyjedzie aż za duży ,bo za grzeczne moje dziecię nie było w tym roku :Oczko: my mu wczoraj motor elektryczny zamówiliśmy i w pn powinien być kurier, dziadki jedne (mój tata i jego babka) kupili mu już kuchnie z dźwiękami ,moja kuzynka z mężem hummera (nie wiem gdzie to bydle postawie) no jeszcze coś od mojej mamy i od szwagrów także będzie szał ciał w te święta :)

http://s6.suwaczek.com/200906061762.pnghttp://s6.suwaczek.com/201204141662.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0191959d1.png?2723
:Aniołek:08.07.11

Igla777
Hej kochane mamuski,
zglaszam, ze zyje (zyjemy) ale tak na prawde to na wpol:-)) Mam za soba 3 dni konferencji, a najciezsze byly te kolacje na zakonczenie trwajace do 23.00 codziennie, na ktorych cale towarzystwo juz rozluznione,a ja nadal na pelnych obrotach i to po wielu godzinach intensywnego wysilku myslowego. Wybaczcie, ze nie bylam aktywna z wami, ale o was nie zapomnialam!!! Teraz pakuje sie i Alexika do wyrka i odespimy te ciezkie dni.
mam nadzieje, ze zdrowko wam i maluszkom dopisuje. Pa, do uslyszenia jutro.

No jesteś :) ja na fotki czekam ,jak już wypoczniecie z Aleksikiem :) a ty kiedy na l4 się wybierasz? bo przecież do samego końca nie będziesz tak balowała :D?

Kasandra00001
Elena super ze wszystko ok !

ja szyjkę też miałam badaną Usg dopochwowe.

odebralam dzis wyniki krwi i moczu i chyba mam anemie ;/ wyczytalam z interpretacji wynikow... jeszcze w zyciu anemii nie mialam.
erytrocyty mam 4,02 a norma to 4,2-5,4
hematokryt mam 34% norma to 37-47
wiec chyba nie jest tak zle jeszcze co? muszę zacząc bardziej uwazac na to zeby zelazo jesc... muszę na zlomowisko po nie jechac hi hi
w moczu mam jakies nablonki plaskie 6-8 w polu widzenia i nie umiem nigdzie doszukac czy to dobrze czy zle, poza tym we florze jakieś bakterie (++), cokolwiek to znaczy...
w pon ide do ginki to mi wytlumaczy co i jak

Kochana nie czytaj na necie... masz wizytę to ginek na spokojnie ci wytłumaczy co i jak ,a normy dla ciężarnych też są inne, ja też raz poczytałam i zawał miałam prawie co oznacza mój wynik ,a okazało się że wszystko w porządku czego i Tobie życzę :*

Kasandra00001
aha, co to wagi to ja nie wiem jak to jest ale chyba co lekarz to inaczej to liczy, bo jak bylam na 4d to mi gin powiedzial ze wazy 400g a 6 dni pozniej moja ginka powiedziala 520g. w 6 dni chyba ryle nie urósł co?

ciekawe dlaczego tak? a może bobo faktycznie tak urosło ładnie :smile_jump:

Kasandra00001
ja moich dziadków nie znałam, tzn. jeden mnie znał, ale zmarl jak mialam 1,5 mies...
a jedna babcia jak mialam jakies5 lat, a druga jak bylam w 8 kl. podstawowki :( moj m tez juz nie ma dziadkow, jego dziadka poznalam, ale pozegnalsmy go 2 lata temu... zazdroszcze znajomym, ktorzy maja jeszcze dziadkow... zawsze jakos cieplo mysle o starszych osobach i bardzo mi brakuje herbaty z moimi babciami, szkoda ze jak sie jest mlodym to sie nie docenia ze sie ich ma...a teraz jak czlowiek madrzejszy to juz za pozno...

:( ja mam dwie babcie ,z jedną kontakt znikomy ,praktycznie żaden ... ona jakoś się nie kwapi ,Alana pokazałam jej sama jak na dniu babci byłam ,ale bez szału była także olewam już tą sprawę ,szkoda moich nerwów :whistle: a druga babcia ,mama taty, to ją owiedzam częściej i jakoś bardziej z nią jestem związana, ale też bez rewelacji ,bo ma sporo wnuków i niby każdego traktuje tak samo, jak to mówiła, ale w praktyce wygląda to niestety inaczej :whistle:

justazg
no dziewczyny już jestem!!!!! byliśmy u lekarza, jesteśmy o 100 euro biedniejsi, ale za to o ile bogatsi duchowo :-)))
nasze kochane dziecko dalej jest dziewczynką, ale za to jaką piękną i zdrową! najlepsze jest to że oglądaliśmy ją w 4 d, a pępowinę było widać na jej szyi jak korale! Taka mała a już się dla Nas wystroiła :-))))) Nasza piękna bez biżuterii waży 570 gram i mierzy 18 cm, bez nóg! A mam nadzieję że nogi będzie miała po mnie :-)
Ano jeszcze łożysko idzie w górę, niby już 3 cm od dołu, ale gin stwierdził że dalej samo już pójdzie w górę i nie ma się co przejmować!
Powiedział że jednak trzeba przesunąć trochę termin, bo normalne obliczenia biorą pod uwagę cykle 28 dniowe, a ja mam 33-36 dni, także biorąc też pod uwagę wymiary małej to termin mam na Wielkanoc!!!! także już zajączek wielkanocny jest!!!! zresztą ostatnio mi w szpitalu też przesunęli, ale nie powiedzieli dlaczego! Wszystko więc jak w najlepszym porządku, mamy nawet płytkę nagraną z małą, więc sama radość! Co do imion: mi to najbardziej się podoba Anielka ( wiem że stare, ale już mąż stanowczo powiedział NIE ) także zastanawiam się nad Igusią lub Emilką! jak obstawiacie????
oh jaka jestem szczęśliwa....

:36_7_8::36_7_8: i kolejne suuper wieści :smile_jump: i jakiego klocuszka tam dźwigasz :smile_jump: masz jakieś fotki?

właśnie w ogóle ja już dawno żadnej fotki nie ostałam :( nawet na połówkowym :( mi się chyba najbardziej z tych 3 Iga podoba :) Koło mnie to same Amelki, Zuzie i Julki są :) ja chciałam Sarę ,ale może kiedyś Sarunia będzie hehe

justazg
Fens no to dbaj o siebie, bo kochana ja nic nie pisałam, nastrój świętujący ale wróciliśmy z centrum, nie minęło 10 min, a mnie momentalnie zaczęło rozkładać! Gardło mnie boli, katar cieknie ale i tak nic nie zniszczy dzis mojego szczęścia! W każdym razie mam już dziadka w nogach ( dziadek to termofor, ale tak brzmi sympatyczniej prawda???), tabletki właśnie biorę i zamierzam spać do rana a rano będę zdrowa jak ryba!

zdrówka dla ciebie :*

Nadia_2012
cześć Dziewczyny,

Ja z Alanem miałam tak często ,teraz Filip jest mega aktywny :) idź, idź na tą wizytę... ja co 3 tyg płacę 120zl ,albo 150zl zależy jakie badanie robi . a jak masz jakąś niepewność to pojedź do jakiegoś ośrodka zdrowia czy szpitala na ktg ,będziesz spokojniejsza

http://s6.suwaczek.com/200906061762.pnghttp://s6.suwaczek.com/201204141662.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0191959d1.png?2723
:Aniołek:08.07.11

ml0da19
hej mamuski!!!
Nadia - dziewczyny maja racje. raz ze sie denerwujesz wizytka, a dwa ze dzieci tez czasami odpoczywaja (czytalam gdzies ze nawet 20 h na dobe spią). ja tez mam dni ze mala bardzo sie rusza a czasami tylko mnie ze 3 razy pyknie na caly dzien.....
Moje Julcia nie preferencji smakowych, po niczym nie szaleje....
A ktg to chyba troche za wczesnie

KTG, czyli kardiotokogram, to zapis czynności serca płodu i czynności skurczowej macicy. Wykonuje się go w uzasadnionych przypadkach (np. podejrzenia przedwczesnych skurczów lub zaburzeń czynności serca płodu) w drugiej połowie ciąży, po 25. tygodniu. Wykonuje się je jedynie w razie potrzeby. KTG jest powszechnie stosowane w czasie porodu do oceny stanu płodu i nasilenia skurczów porodowych. Służy też, wraz z USG, do oceny stanu płodu po terminie porodu i wtedy wykonywane jest co 2-3 dni. Częstość wykonywania KTG zależy od wskazań w danym przypadku i w danej chwili. Badanie to jest nieszkodliwe, więc może być powtarzane stosownie do potrzeb.

no przeciez, ze nie ktg :D chodzilo mi o spr czynnosci serduszka ;)

justazg
no dziewczyny już jestem!!!!! byliśmy u lekarza, jesteśmy o 100 euro biedniejsi, ale za to o ile bogatsi duchowo :-)))
nasze kochane dziecko dalej jest dziewczynką, ale za to jaką piękną i zdrową! najlepsze jest to że oglądaliśmy ją w 4 d, a pępowinę było widać na jej szyi jak korale! Taka mała a już się dla Nas wystroiła :-))))) Nasza piękna bez biżuterii waży 570 gram i mierzy 18 cm, bez nóg! A mam nadzieję że nogi będzie miała po mnie :-)
Ano jeszcze łożysko idzie w górę, niby już 3 cm od dołu, ale gin stwierdził że dalej samo już pójdzie w górę i nie ma się co przejmować!
Powiedział że jednak trzeba przesunąć trochę termin, bo normalne obliczenia biorą pod uwagę cykle 28 dniowe, a ja mam 33-36 dni, także biorąc też pod uwagę wymiary małej to termin mam na Wielkanoc!!!! także już zajączek wielkanocny jest!!!! zresztą ostatnio mi w szpitalu też przesunęli, ale nie powiedzieli dlaczego! Wszystko więc jak w najlepszym porządku, mamy nawet płytkę nagraną z małą, więc sama radość! Co do imion: mi to najbardziej się podoba Anielka ( wiem że stare, ale już mąż stanowczo powiedział NIE ) także zastanawiam się nad Igusią lub Emilką! jak obstawiacie????
oh jaka jestem szczęśliwa....

Gratuluje :) bardzo sie ciesze że wszystko w porzadku. a co do strojenia cóż mamusia rośnie ci mała modnisia , szykuj się :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59606.png

http://s4.suwaczek.com/20120121300123.png

aaaaaaq
Nadia_2012
IWA23

wizyta o 15,30 pójde raczej bo chyba zwarjuje

te ruchy o 21 i ok 7 rano były tak intensywne że brzuch mi sie cały ruchał a wczoraj wieczorem nic zupelnie i dzis rano wyczekiwalam i dokladnie nic, teraz czuje jakies bulgotanie tylko to tez w jelitkach moze mi się przewracać, strasznie się wystraszyłąm ale staram sie nie panikować, choć serce wali mi jak oszalałe

spróbuje też z tą czekoladką,
a tak w ogóle przytyłam 7kg i moim zdaniem jest dobrze i mowie to ostatnio lekarzowi, powiedziałam też że w pierwszej ciązy przytyłam ok 20kg a ten jak na mnie nie spojrzał i powaznym głosem "proszę nie jeść w ogóle słodkiego oraz owoców tych słodkich, jabłka, banany, warzywa jeść" na szczescie apetytu nie mam na słodkie ale on mnie tym tekstem zaskoczył bo myslalam ze powie ze nie źle się trzymam, no ale w sumie to polowa ciąży wiec moge dobić do 20kg znowu :(

agatu1
Nadia_2012
cześć Dziewczyny,

nadia, a kupilas detektor? chyba mialas kupowac? nie martw sie kochana na zapas. napewno mala postanowila sobie odpoczac troche. moj olik wczoraj caly dzien byl malo aktywny, ale dzis rano o 5ej mnie obudzil. napewno wszystko jest ok :) dla spokojnosci moze pojedz do szpitala, niech zrobia ktg.

no mialam kupic ale z aukcją mialam jakies zawirowania a potem zrezygnowałam i w końcu nie kupilam i kurcze moze to był bląd

ml0da19
a ja dzis ciag dalszy MEGA KATARU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:36_2_16:
on mnie wykonczy. obie dziurki zatkane,odycham przez usta, wiec wygladam nieciekawie, ciagle otwarta paszcza. zjedzenie czegokolwiek urasta do mega problemu, kromke chleba jadlam 10 min....
ze juz nie wspomne o spaniu. ciagle mi sie bezdech senny zalaczal. a moj A jest bardzo wyczulony na moj oddech podczas snu, wiec rano zdal mi relacje ze cala noc sie meczylam, a on ze mna, bo tez nie spal tylko czuwal...

za oknem swieci sloneczko wiec chyba zaraz skocze na poczte wyslac karki (coz, dopieo teraz)

młoda do łożka leżec wyleczyc sie :)
a co do słoneczka za oknem to ja nigdzie nie świece:d hihihih

http://suwaczki.maluchy.pl/li-59606.png

http://s4.suwaczek.com/20120121300123.png