Skocz do zawartości
Forum

Kwietniaki - kwiecień 2012

delfina5

Rekomendowane odpowiedzi

FENSTARSS
wiecie co , co tydzień czytam w mojej książce i w neciku na stronkach odpowiednich co mnie może czekać w danym tyg, dziś mam 16t2d i od wczoraj jak smarknę to krew jest... i sie okazuje że od tego tygodnia śluzówka nabrzmiewa ;) dobrze że nie mam krwotoków, nigdy nie miałam może mnie ominą ;) i czuję bąbelkowanie w brzuszku jak spokojnie siedzę, może za tydzień poczuję coś bardziej ;))

to juz pewnie pierwsze ruchy :) :36_2_25: gratuluje . ja poczulam dokladnie w 16tc tylko ze juz mocniej i wiedzialam ze to jest to ;)) ja krwotokow z nosa nie mialam...

http://suwaczki.maluchy.pl/li-22519.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bhywe6ydagtwhn27.png

:smile_move::pig::smile_move:
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=81764df5aed2504bb.png

nie było mnie tu 5 godz i 6 str do przeczytania no ale jak jest nas 24 to nic dziwnego.

agatu gratulacje po wizycie u gina, dobrze że wszystko ok.

elciasloneczko ja podobnie jak ty nie mam apetytu, co do owoców powinno się jeść więcej ja teraz nie bardzo mogę bo zaraz mi niedobrze wymiotuję potem, mam nadzieję że w końcu mi przejdzie bardzo lubię pomarańcze, a jak zjem to niedobrze.

FENSTARSS widzę żę ty bardzo oczytana jesteś, wiesz prawie wszystko na temat ciąży, ja tak dużo nie czytalam w pierwszej a i teraz tez za bardzo mi się nie chce, boję się że na trafię na jakieś niezbyt ciekawe wiadomości i będę się stresować.

POZDRAWIAM MIŁEJ I SPOKOJNEJ NOCKI WAM ŻYCZĘ
zajrzę raczej dopiero jutro, trzeba zająć sie córcią , kolacyjka kąpiel i spanko

bo widzisz Bożenka, ja lubię wiedzieć co mnie czeka.. siedzę w domku teraz to mam dużo czasu, nie chcę słuchać plotek, nie gadam z koleżankami bo czasem mówią...delikatnie powiem głupoty ;) nie czytam forów prócz naszego... i sugeruję się tylko wiadomościami poważnymi, mam kilku znajomych lekarzy w tym ginekologów, to też duzo daje... tak poprostu się dokształcam teraz na temat tego co ze mną się dzieje... a w neciku to racja takie bzdury piszą, czasem ludzie to nie wiedzą co wymyślać... tym sie nie martwię i nie sugeruję ;))

ml0da19
Dziewczyny piekne brzusie, cudne po prostu.....
i tu wlączyl mi sie tzw. Komplikator....
bo skoro wy macie taaaakie brzucholki to co jest z moim?????
narazie tak zwany brzuszek lakomczuszek ktory nijak nie chce sie obnizyc i pieknie przeksztalcic w brzuszek ciążowy.....:-( czy aby wszystko napewno w porzadku?? bo w spodnie wchodze (przed ciaza co prawda byly mi luzne ale teraz wiecej troche jem jak siedze w domu na L4). byle do piatku do wizyty u ginki...

Pati ciesz się póki możesz :) ja w pierwszej miałam brzuszek dopiero w 5 miesiącu wcześniej nic, a nic także dobrze jest wszystko na pewno :*

larissa85
Melduje, ze po wizycie wszystko ok:)
Tak, jak podejrzewalam jeszcze nie ukazalo dzidzi co ma, albo czego nie ma miedzy nozkami.
Pani lekarka zwrocila uwage na dlugi nos - no faktycznie dlugi. I szpiczasty, jak u mojego meza:) Takze jestem uspokojona na jakis czas. Troche sie zwierzylam, ze mialam swedzenie tu i tam i dostalam jakies czopasy na noc:) Zaraz biore sie za montaz:)
Tylko gaci nie kupilam, w moim h&m nie ma dzialu dla ciezarnych;/a gdzie indziej nic ciekawego.

Milej nocy i do jutra:*

Larissa suuuper ,że wszystko dobrze z fasolką :36_7_8:

ml0da19
Witajcie z rana

Fens ta historia mnie jakos bardzo nie zaskakuje, bo moje psiapsioly bedac w ciazy mialy mnostwo wolnego czasu i ogladaly tv (kablowke) i tam na ktoryms kanale (nie ogladam wiec nie wiem dokladnie) jest taki pogram "ciaza z zaskoczenia" czy jakos tak. Tam czesto kobiety trafiaja do szpitala z ostrymi bolami (mysla ze to wyrostek lub kamienie np) a to ktoras tam faza porodu. totalne zaskoczenie....!!!!!!!! zero myslenia ze to moze byc ciaza...
na poczatku nie wierzylam im gdy to opwiadaly, ale raz zostalam zmuszona do obejrzenia i wyglada to realistycznie :36_11_23:

ja też to oglądałam kilka razy i to niby na faktach ,ale rekonstrukcja zdarzeń przez aktorów grana i dla mnie jakoś to ściemy są :whistle: że przez 9 mcy nic i nagle w kiblu urodzi ,albo w łóżku ... nie wiem dla mnie to nie pojęte i ściema :/

_Elena_

Dziś wizyta u gin, wyczekiwana i upragniona a ja ledwo żyję znowu....
wczoraj pisałam Wam że wróciłam szybciej do domu z powodu bólu głowy,
ból zrobił się tak masakryczny że ryczałam ;/ siedzialam i nadal siedzę bez światła,
wzięłam 2 apapy i nic, smarowałam się olejkiem, uciskałam, już nie wiem co robić....
Słyszałam o bólach w II trym. przez hormony ale nie wiedziałam, że to taki ból :/
A najgorsze że nie wiem jak sobie z nim poradzić :/
Wkurzam się, bo już chcę prosić gin o Torecan na mdłości (właśnie je mam znowu),
opowiedzieć o tych bólach i kłuciach a jak jeszcze dodam głowę, to pomyśli że zwariowałam :/

jak po wizycie??????????? współczuję tych bóli... mnie też rwie i kuje ,ale nie aż tak... i oby na mdłości coś ci dali...

ewka
a co to za biustonosze ??

Mamabel Micro Stretch N

a takie mam dwa i teraz w nich śpię :)
Mamabel Micro N

m2428m
Witam,

Ubieram się i jadę na 11 do mojego 3,5 letniego chrześniaka, ponieważ bidulek nagle zachorował, nie poszedł do przedszkola i muszę z nim zostać na 2 godzinki zanim brat wróci z pracy, bo bratowa niestety nie mogła zostać z nim, ma takiego szefa, który nie toleruje nagłych zmian, aż szkoda gadać. Ale na szczęście złożyła już wypowiedzenie i zmienia pracę, bo nawet jak dziecko jej nagle zachoruje to nie może się nim zająć- dla mnie to jest normalnie facet znieczulica...nikomu nie życzę takiego pracodawcy.

Pozdrawiam:16_3_204:

zdrówka dla chrześniaka :* jenaaaaaaaa faktycznie brak słów na takiego szefa :/

elciasloneczko

Biustonosz nazywa sie rosnacy :) dla kobiet w ciazy , ja sporo zaocszczedzilam bo w triumpfie kosztuje 79,90 a w sklepie z odzieza ciazowa 140 zl :)
kupilam rozmiar 80d :D a mialam na poczatku ciazy 75b no to mam nadzieje ze ten mi juz wystraczy :D

ja mam 75E :) a do karmienia też z triumpha 75E i 80D. i teraz w nich śpię na zmianę.

Moniaa81
Dzień dobry ranne ptaszki :-)
Ja właśnie skończyłam poranną kawkę :-) Jestem niskociśnieniowcem, więc bez kawy ani rusz. Wczoraj nie mogłam się powstrzymać i kupiłam dwie pary spodenek i dwie czapeczki dla maluszka... :-) Polecam także dziennik mojego dziecka, jeszcze nie wypełniam początku (żeby nie zapeszyć) ale są np. rubryki typu odczucia taty i mamy o ciąży, imiona wybrane, pierwsze usg, bicie serca, a później wiadomo, poród itd., miejsca na zdjęcia. Fajna pamiątka dla dziecka :-)
Czas na spacerek z psem, dobrze że nie pada.

Moniaaa ja mam dla Alana dwa takie dzienniki ,jeden do 2 lat ,a drugi do 18 rż i co jakiś czas zapisuję nowe notatki ,dostanie to kiedyś w prezencie :love: dla drugie też na pewno kupimy :)

wona26

Ja dzisiaj też mam wizytkę:D

Powodzenia :) i jak po?????????????

Kasandra00001
Mierzyłyście może swój puls? ja przy okazji codziennego mierzenia ( tak mi gin kazała) ciśnienia, mierze puls i mimo że leżę to mam min. 90. A jak u Was?

ja nie mirzę ,nie mam takiego zalecenia tylko na wizycie ciśnienie mi mierzy

Moniaa81
Rozglądacie się dziewczyny za jakimiś ciuszkami ciążowymi? Ja byłam w H&M i lipa, za to są teraz fajne sukienki z dzianinki, przymierzałam po prostu o rozmiar większą (na brzuszek) i chyba zakupię, 69 zł a nawet fajna. Czasami to fajniejsze ciuszki są dla "nieciężarówek" a może ja przystosować ha,ha Bo te w H&M czy CA to masakra były... Cena też przecież istotna

ja dzisiaj w reserved byłam za butaki i widziałam fajne sukienki też za 69zl kupię na pewno :) ja tam specjalnie ciążowych nie kupuję tylko spodnie ,a tak normalne bluski ,sweterki... mam tylko jedną typowo ciążową bluzkę z h&m

larissa85
Ja wlasnie ogladam spodnie ciazowe na allegro...ale nie wiem, jaki rozmiar ewentualnie powinnam wziac. Taki, jak moj dotychczasowy? Te z h&m to ogolnie rozmiar maja inny niz w rzeczywistosci, jak ja nosze 36 to w h@m kupowalam 34, no ale ciazowe kupic 34?:) To troche chyba dziwne?

ja na allegro kupiłam jakieś bez firmowe za 85zl i niby na rurki wyglądały ... zawsze 36 noszę ,ale kupiłam 38 M i dupa za duże :/

agatu1
HEJ DZIEWCZYNKI :)

teraz ja jestem najszczesliwsza w swiecie :D moja iskra ma sie dobrze, mierzy prawie 8cm, serduszko bije miarowo i prawidlowo, przeziernosc karku jest git :D:D:D a usmialam sie jak nie wiem co. najpierw badanie, ginka dotknela macicy i mowi "jak ladnie rosnie" (no to ja jedno ufff), wlazlam na wage, a tam 1kg mniej, ale ginka mowi, ze tak moze byc (ufff po raz drugi), a teraz usg... i tu smiech na calego! najpierw probowala przez brzuch, ale iskra postanowila sobie spac, no to sprobowala dopochwowo, ale tez sie udalo. pogniotla mi brzuch, ze obudzic lenia, ale mialo nas w nosie. no to ginka kazala isc zjesc batonika, przespacerowac sie i wrocic :D no i jak wrocilam, to faktycznie sie przekrecilo, ale nie chcialo fikac. minela chwilka i jak zaczelo, to konca nie bylo. ale mam wiercipiete w brzuchu :D no mowie wam! :D za nic na swiecie nie chcialo sie polozyc, "stalo na nozkach" - jak to pani dr powiedziala. ale na szczescie udalo sie wypatrzec fald karkowy i wszystko jest ok (i tu mamy wielkie UFFF) pobrano mi jeszcze krew na test podwojny i mam czekac na wynik ok. 2tyg, ale ginka powiedziala, ze nie widzi tu nic niepokojacego. mam zdjecie, dodam jak wroce do domu, bo napisalam do was szybciutko z pracy :D

agatka suuuper :36_7_8: ale mały akrobata hehe ,ciekawe co tam pod serduchem nosisz :)

agatu1
moja iskra najpiekniejsza :36_3_8:
[ATTACH]82742[/ATTACH]

aż łezka się zakręciła, cuudo :love:

http://s6.suwaczek.com/200906061762.pnghttp://s6.suwaczek.com/201204141662.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0191959d1.png?2723
:Aniołek:08.07.11

witam czwartkowo :*

Od rana miałam stresy związane z wizytą ... obudziłam się przed wszystkimi ok 7 ,wstałam i poszłam na dół zasiąść z herbatą. Jak leżałam na plecach to poczułam dziwną ,twardą gulę nad pępkiem a raczej pod samymi cyckami, tak na środku... i to jeszcze bardziej mnie zaniepokoiło ... No i jaki dostałam prezent? poczułam W KOŃCU pierwsze smeranie :love::36_7_8: jak ja na to czekałam. u lekarza byłam o 9.10 i od razu zaprosił mnie do gabinetu. pytał o test podwójny czy robiłam ,powiedziałam że nie to powiedział że ok ,moja sprawa ,w sumie wszystko było dobrze ALE... zawsze woli żeby pacjentka zrobiła to badanie ,bo samo usg nie daję nam 100% pewności ,że wszystko jest dobrze i jeżeli po tym wyniku okazałoby się ,że dziecko jest np chore to mielibyśmy możliwość z mężem usunąć ciąże ,bo jeżeli wyszłyby jakieś komplikacje później to wtedy moglibyśmy mieć pretensje do lekarza ,że czegoś nie dopełnił ,więc powiedziałam mu że jestem świadoma "ryzyka" i na własną odpowiedzialność nie zrobiłam tego badania :alajjj: zbadał mnie i ok ,ta gulka to po prostu moja dzzidzia ,która już się przemieszcza :love: na usg pooglądaliśmy maleństwo ,nie chciało nic pokazać chociaż w jednym momencie ginek pokazał ,że tak jakby odstawało coś i wskazywało na NIEGO ,ale nie chce robić nadziei ,bo to może być pępowina i zaraz sprawdził,ze w tym miejscu też jest pępowina także dalej nie wiemy co tam mam :) maluszek większy z usg data porodu na 9 kwietnia wypada. Ważę już 63.9 :alajjj::lup: śmiał się ,że po samej wadze widać jak idzie w górę ,że wszystko ok powinno być :Kiepsko: a to jeszcze nie połowa... z A się śmialiśmy ,że 70 przekroczę na pewno :alajjj: potem sobie z nim porozmawiałam "od serca"... o tą hipotrofię pytałam Alana to powiedział ,że koniecznie będziemy musieli to monitorować ,że mam szzczęście bo bardzo dużo ciąż z hipotrofią kończy się zgonem maluszka :( że pod koniec ciąży będziemy się spotykali co kilka dni żeby dalej monitorować ,że możliwe że miesiąc wcześniej na oddział będę musiała iść jak bobo nie będzie znowu rosnął i leki jakieś podadzą, jeśli to nie pomoże i szyjka nie będzie gotowa ,bo będzie twarda itd to raczej potrzebna będzie operacja ,ale to w ostateczności. także muszę mu dostarczyć kserokopię wypisów ze szpitala Alana ,bo on miał jeszcze tą hipotrofię i to też będziemy musieli monitorować ,zapalenie płuc wrodzone takze powiedział ,że będziemy mieli sporo pracy :whistle: na koniec dał mi próbkę witamin ,bo już mam sobie coś zacząć brać i jakie badania zrobić, także standardowo morfologia, mocz ogólny, toxo i cyto ... dzwoniłam już do 2 ośrodków to w jednym 10zl mniej badanie ,ale za cyto 80zl ,bo to coś tam podwójne musze robić i toxo 70zl ,jeszcze jutro do szpitala na zaspie zadzwonie bo tam z Alanem robiłam ,ale wydaję mi się ,że 90zl płaciłam za oba ,ale to chyba robiłam pojedyńcze. jutro się dowiem. no i tyle :) więc jestem zadowolona ,że dzidzia rośnie jak trzeba ale i tak jakiś stres mam ,bo chciałabym przyjechać z nim te 3-4 dni po porodzie do domu ,a nie znowu w szpitalu całe dnie siedzieć... także będę prosiła o kciuki ,ale to się jeszcze przypomnę w kwietniu :D:love:
Potem z chłopakami jeszcze na cmentarz i do A dziadków na herbatę i serniczka :) W domu na szybko frytki zrobiliśmy z nugetsami i sosem czosnkowym i curry i peeełni byliśmy :) mnie jakoś za niedługi czas przeczyściło na maxa i z 4 razy jeszcze latałam ,ale to akurat dobrze tylko nie wiem po czym tak :whistle:

http://s6.suwaczek.com/200906061762.pnghttp://s6.suwaczek.com/201204141662.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0191959d1.png?2723

Hej Dziewczyny :)
Dziękuję FENSTARSS, Ewka, Agatu1 za to, że czekałyście, aż mi się miło na serducho zrobiło :****

Przepraszam, że tak późno ale po wizycie (która trwała godzinę, a jeszcze wchodziliśmy po czasie) podjechaliśmy do marketu kupić składniki na moje jutrzejsze gotowanie i na lody - tak w nagrodę za stresujący dzień :]

Już Wam opowiadam co i jak...
Miałam usg jeszcze przez pochwę, gina stwierdziła jednak, że to ostatni raz, bo maluszek już się ledwo mieści w całości na monitorze... no i tak - na początku patrzymy, matko co za wielkolud! I znowu spał... ja się zaśmiałam i... obudziłam śpiocha! Zaczął się ruszać i zrobił coś, przez co byliśmy wszyscy w szoku - usiadł bokiem, nogami zaczął kopać w macice, jedną ręką złapał za pępowinę a drugą zaczął wymachiwać tak, że mogliśmy policzyć wszystkie palce! Byliśmy w szoku, wyglądał jakby prowadził samochód! Mam ogółem 4 nowe zdjęcia, ale to jedno na pewno Wam wstawię jak tylko zeskanuję!
Teraz tak, kolejna informacja.... wiedziałam, po prostu wiedziałam.... bobo jest wielki i
znowu przyspieszył mi się termin porodu - (wg om 22.04, ostatnio 17.04) a dziś jak się okazało jestem już w 15 tygodniu 1 dniu a nowy przewidywany termin porodu to 11 kwietnia 2012! Maluszek ma 9,3 cm długości, przezierność karkowa jest ok (wynosi 1mm) i ogółem wszystko dobrze. Co do mnie - przybył mi 1kg przez ostatni miesiąc z kawałkiem, ciśnienie ok, mam zrobić badania krwi, w tym znów na przeciwciała bo mamy konflikt no i wyjęłam mój zestaw pytań :D i tak: bóle nawet silne podbrzusza, pleców - ok rośnie, głowy- ok hormony, kłucie tam na dole - ok. Także podsumowując wszystko super :)
Aaaa gina wpisała do karty ciąży dużym drukiem, że mam rodzić przez cesarskie cięcie!
Mój mąż nagrywał filmik podczas robienia usg, także mamy 7minut szczęścia :)
Kolejna wizyta 17 listopada o 15:30 :) i wtedy powinniśmy poznać już płeć :)

Jutro przeczytam co tam pisałyście, widziałam tylko kątem oka że Agatu szczęśliwa :)
Buziolki :******

http://s4.suwaczek.com/201204121762.png
http://slubowisko.pl/suwaczek/2010-06-12/nasz-slub-odbyl-sie.png
http://s2.pierwszezabki.pl/049/0492279c0.png?937

Dziewczynki jakby któraś chciała moja psióła z czerwcówek robi kalendarze :) zamawiam co roku min 5 dla nas ,dziadków i ostatnio dla szwagrów, do prezentów pod choinkę daję ...kalendarz mam zawieszony teraz na lodówę ,jest na cały rok z naszymi fotkami.... jednego roku dałam dziadkom i teraz tylko na nie czekają hehe ,bo co roku z nowymi fotkami i też wieszają w widocznym miejscu. Kalendarze nie są drogie ja za 3 jednego roku + przesyłka chyba 50zl z czymś płaciłam ... ona od dziś zaczęła zbierać zamówienia, nie wiem czy napisze ,ale w zeszłym roku wątek miała osobny założony ,zapytam czy i w tym roku też tam napiszę czy tylko dla nas ... jutro zrobię fotkę swojego kalendarza i wkleje... nikogo tu nie reklamuję tylko mówię Wam ,że to suuper dodatek do prezentu ,ale i z samego kalendarza każdy się cieszy np babcia czy prababcia :D

rorita
Fens hehe dzięki ,że chociaż jedna nie ma dosyć tych monologów :D ja jakoś nie umiem napisać krótko :Oczko: od A do Z musi być łącznie z przeczyszczeniem na sam koniec :sofunny:

haha ja tez lubię się rozpisać ;)) słuchaj no nad pępkiem to żołądek twardy czułaś noo macica jest jeszcze pod pępkiem pare cm ;)) może coś Cię gniotło skoro teraz ..puściło" hihi ;) ja toxo i cyto po 24 zł płaciłam i też igg i igm to 96 za wszystko..hmm wyniki od razu w ten sam dzień, drogo u Ciebie liczą ;)) i cieszę się, że wszystko dobrze ;)