Skocz do zawartości
Forum

Kwietniowe Mamulce 2009

bloomoo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Agnieszka31

[quote=Wiki20plTrzymam kciuki za Twoją szwagierke :Oczko: Hehe a ja 6 wrzesnia mam 9 miesiący po ślubie :Śmiech:

Wiki, hihihi, ja tez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dzieciaki spia, pewnie zaraz Pierozek sie obudzi, wrrrr,

Agula- aby to byly zęby!!!!!!!!!!!!!!!!u mnie pobudki bez zmian, 1.5-2 godziny,

Miranda gratulacje dla kolezanki :Śmiech: Jak tylko będę gdzies to kupię mu już ten większy soczek, w końcu te 6 m-cy juz bliziutko :) A jak mu sie jeszcze nie spodoba to zostanie przy tym co ma na razie.

Agnieszka 31 ja tez karmię cały czas piersią, ale czasem dostaje też modyfikowane jak mnie nie ma, bo z odciągnięciem większej ilości mam problem. No więc wczoraj na noc dałam mu modyfikowane z tym kleikiem kukurydzianym. Zrobiłam mu 120 ml mleka i dodałam 2 łyżki stołowe tego kleiku. Wypił 70 ml z tego, a potem bunt i butli już nie chciał, ale pojadł jeszcze z cyca. Spał od 21 - 5 ::): Ale na razie ciężko powiedzieć czy to zasługa tego mleka z kleikiem czy po prostu przypadek.... Trzeba to poobserwowacna dłuższą metę....

Mamma Alanek widac zadowoloy z wózeczka, tak fajnie się uśmiecha i taki duuuuuuży się wydaje w tej spacerówce :)

Bajustyna my też jeszcze nie zmieniamy na spacerówkę. Co prawda mały ma już ciasnawo w głębokim, ale nie narzeka zbytnio. Chciałabym mu dopiero zmienić jak już będzie dobrze siedział.
Ja tez bym bardzo chciała mieć prawko. Zaczęłam robic w zeszłym roku, ale potem juz byłam w ciąży i przerwałam, bo się przeokropnie czułam (do 5.go m-ca włącznie). Potem czułam się już lepiej, ale musiałam uważać na siebie i nie chciałam więcej sie denerwować. Planuję wrócić do tego, ale na razie nie ma jak, bo nie dość, że nie ma czasu to za niedługo będziemy już żyć z jednej wypłąty, a ja od marca wracam jeszcze na studia i kasa potrzebna ....

Kamidianka fajowy prezent dostała Lenka :) Prosimy o fotki :) Ja pożyczyłąm od kolezanki an próbę, bo też sie zastanawiałam nad kupnem, ale mój uparciuch ani myślał w tym leżeć tak więc dobrze, że nie kupiłam. Super, że Lence spasował :)))

Happymum my też szczepimy 5 w 1 i żadnych dodatkowych. A jaką to masz butelkę, bo chyba przegapiłam ? Gratuluje przespanej nocki - super Patrysia pospała :) Mieszkam w Bielsku - Białej :)

Wiki ale szalejecie z tą budową ;) Ale wiadomo, że jak się czegoś bardzo pragnie to można góry przenosić, żeby dojśc do celu :) Nie moge się doczekać koncowego efektu.

Dałam dziś małemu zupkę marchewkową z ryżem. Wczoraj zjadł pół słoiczka, a dziś mu zostało drugie pół tylko, ze jak sie jedzonko skończyło to mu się bardzo nie spodobało i najpierw popatrzył na mnie jakby chciał powiedzieć : "Ej, co jest grane, gdzie zupka" a potem oczywiście łeeeeeee... Ale cycuś go uspokoił :)

http://www.suwaczki.com/tickers/1usa2n0a706otrmz.png

Hejka Dziewczynki!

Znowu próbuję "wyprodukować" post i mam nadzieję, że uda mi się go zamieścić...

gabalas powiem Ci, że jestem pod wrażeniem apetytu Niki na zupki! Miłosz zjada cały mały słoiczek, a czasem połowę, także do Niki mu daleko ;-) Niech zajada i rośnie zdrowo!!!

vaneska dzięki za gratulacje! Ja trzymam się zasady, że kupuję smoczki z tej samej firmy i tego samego kształtu i jak do tej pory Miłoszek akceptuje zmianę smoczka od razu.

Wiki20pl budowa galopuje, a Twój Łukasz to jakiś "cyborg"... Pozdrów Go serdecznie ode mnie!!!

AgulaMamula daj znać jak tam po wizycie u lekarza!!! Życzę przespanej nocki!!!

U nas spokojnie. Miłoszek od kilku dni robi trzy kupy dziennie, choć zwykle robił jedną, górę dwie. Nie wygląda na chorego, ale te kupy jakieś rzadkie, więc podałam mu dzisiaj Lakcid.
Jak każde dziecko, synuś codziennie uczy się czegoś nowego, a ja pieję z radości :D Dzisiaj np. uczyliśmy się "dawać cześć" i po kilku próbach sam mi rączkę podawał z uśmiechem na buziulce... ależ miałam frajdę :D A najbardziej uwielbiam, jak głaszcze mnie po buzi :) Czasem potrafił mnie udeżyć, ale wtedy mu mówię, że tak nie wolno i zdarza mu się to coraz rzadziej.
W pracę już się wdrożyłam i daję radę, ale ciągle tęsknię za Miłoszkiem i wracam do domu galopem :D

Rozpisałam się troszkę i mam nadzieję, że post się ukaże, bo jak nie, będę naprawdę zła :-(

Pozdrówka Mamulki i Dzidziulki!!! Miłego wieczorku i spokojnej nocki życzę!!!

http://cap30.caption.it/10259/captionit0150750735D37.jpg :36_3_1:

http://miloszek.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png

Witam wieczorkowo

sylwiafaktycznie masz przeboje z tymi opiekunkami i jak po szczepieniu???

happymum Gratulacje dla Patrysi

JustynkaBrawa dla Martynki

Wiki Fajnie ,że Wam się tak wiedzie z budową i na super okazje natrafiłaś z tymi towarami:)

U nas dziś dzień w rozjazdach rano w urzędzie , bo wyrabiamy małemu paszport nawet o dziwo szybko poszło ,a o 15 kontrolne USG bioderek -wszystko ok już nie musimy chodzić na kontrole:) Później wysłałam M na spacerek z synkiem , a ja prasowanko ufff :) I tak dzień zleciał:)

Stysia Daj znać co i jak bo nie zasne :)

http://alanek1.aguagu.pl/suwaczek/suwak1/a.png
http://laura1.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png
:Aniołek:19.06.10

Witajcie,

W końcu mam chwilkę, by do Was napisać.
Stysia dziel się wrażeniami i chwal, ze jesteś juz kierwocą. Bo jesteś, prawda?

Sylwia i jak Maks z wagą stoi? Jestem bardzo ciekawa? I jak szczepionkę zniósł?
A z opiekunkami to faktycznie film by nakręcić. Zresztą już takie powstały, od komedii po horrory ;)

Mirando możesz być dumna z Miłoszka, że tak szybko się uczy. I nie dziwię się, że pędzisz do domku :)

Wiki czekam na efekt finalny :)

bajustynko gratulacje dla Martynki za przewroty. Ja z utęsknieniem czekam, aż moja zechce się trurlać. Co do spacerówek, to od kilku dni jezdzimy właśnie nią na spacery.

AgulaMamula jak najmniej pobudek w nocy. Hmmm, ciekawe, czemu Karolcia taka marudna.

Agnieszka31 i jak Pierożek po zabiegu?

My dzisiaj mega wyczerpujący dzień. Gorąco, Lena bardzo marudna i płaczliwa, dużo jeżdzenia i załatwiania spraw. I tak nic prawie nie załatwione, więc jutro od nowa.
Teraz już śpi, była tak zmęczona, że całą kąpiel przepłakała, potem szybko zjadła i śpi. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Gość Agnieszka31

witam

juz po okuliscie, Pierozek a zabieg, choc dosta jeszcze krople i mam masowac oczko kiedy tylko sie da,
gorzej z Ala, gradowka jest i raczej nie zniknie, wiec tez zabieg, ale jej rowna sie z 3 dniowym pobytem, wiec musze jakos Pierozka odstawic od cyca, choc tez jeszcze probujemy sie jej pozbyc, ale sa male szanse,
iiiiii, ja tez mam gradowke, hihihi wiec dzis z Ala razem sobie oklady na oczy robilysmy, te same krople i masc
wiec tyle u nas,

Vaneska- oby dzis tez bylo tak fajnie jak wczoraj!!!!!!!!!!!!zeby nie byl to przypadek,

spokojnej nocy kochane!!

witam!!!

DZIEWCZYNY MUSZĘ SIĘ POCHWALIĆ CHYBA A RACZEJ NAPEWNO MARTYNIA MA ZĄBKA!
Ale mozliwe jest to, że pierwsza dwójka jej wychodzi? Bo poczułam taki malusieńki kiełek ale tak gdzie dwójki są? hmmm

Kurcze nie popisze bo mała się obudziła i głodna jest.
wieczorkiem będę

aaa napisałam do Stysi, żeby się odezwała. Bo opis ma na gg, że nie zdała :(

Gość AgulaMamula

Witam się z rana:in_love: za godzinkę na szczepienie ruszamy, a mała księżniczka sobie zasnęła:what: mam nadzieje że długo nie pośpi, bo nie uda mi się jej nakarmić przed wyjściem i jazda będzie całą drogę:what::what:
Nocki nam się uspokoiły, pobudka o 2 i 6:taniec1: tak więc trochę się wyspałam... zęba nie widać, a panienka humorki w dzień ma nadal.
Wczoraj jak jadła zupkę to się darła... nie wiem czy dlatego, że tak głodna, czy dlatego że nie chciała...:what:ale w końcu zjadła całą filiżankę, za to jak byliśmy u znajomej i jedliśmy obiad to Karolina aż się popłakała, że wszyscy jedzą a ona nie:what: dostała miskę ziemniakow z masłem i była caaała szczęśliwa:sofunny::sofunny: wmiotła wszystko... no nie nadążam za nią:what::what:
Jutro wyruszamy na wycieczkę na zamek Bolczów, zdjęcia oczywiście wrzucę po wyprawie..
Wiki budowa migiem ci idze:brawo:
Styśka zdałaś czy nie???
Bajustyna gratulacje dla Martynki :taniec1:
Vaneska ja też prawie nic nie mogę odciągnąć i też daję modyfikowane czasami:what: Teraz już żadko, bo mała je zupki i deserki ale czasem jak już nie mam siły z nią walczyć żeby pożądnie zjadłą to daję butlę... i też walczę bo ode mnie nie chce:sofunny: ostatnio tatuś jej wcisnął...no tak tatuś nie ma cyców:sofunny: to można jeśc od niego coś innego:sofunny:a nawiasem mówiąc, ciekawe od czego to zależy że można dużo ściągnąć mleka, lub nie???
Kamidiantka moja też się nie przewraca na brzuszek, ale do 6 m-ca mają jeszcze czas, za to jak leży na brzuchu to pełza sobie dookoła własnej osi i takie kółka jej wychodzą, że czasami jej koca brakuje:sofunny:

Gość Agnieszka31

witm kochan

Justys- gratki za pierwszy zabek, i mozliwe ze tak wychodza, czasami tak sie zdarza, bedzie malym wampirkiem, hihihi

Kami- gradowka to jest zatkanie pora i gromadzenie sie tluszczu na powiece, robi sie taka koleczka, nie wiadomo jaka jest tego przyczyna, u dzieci jest to czeste, ja myslalam ze mi sie robi jeczmien ale wyszlo ze to tez gradowka,swedzi jak jasna cholera,
Ala ma na gornej a ja na dolnej powiece, nie jest to wirusowe tak jak np. opryszczka,

Wiki- Ali podawalam do roku,
a ubranka Pierozek nosi na 3-6 miesiace, nie wiem jaki to rozmiar w centymetrach, wszystkie ciuszki ma po wnukach mojej mamy meza z Anglii i stad ta numeracja,

Stysia- jesli to prawda ze sie nie udalo to glowa do gory, malo kto przeciez zdaje za pierwszym razem,
pozdrawiam i nie martw sie, uda sie nastpnym razem!!!!!!!!!!!!!!!

Agnieszka31
witm kochan

Justys- gratki za pierwszy zabek, i mozliwe ze tak wychodza, czasami tak sie zdarza, bedzie malym wampirkiem, hihihi

Kami- gradowka to jest zatkanie pora i gromadzenie sie tluszczu na powiece, robi sie taka koleczka, nie wiadomo jaka jest tego przyczyna, u dzieci jest to czeste, ja myslalam ze mi sie robi jeczmien ale wyszlo ze to tez gradowka,swedzi jak jasna cholera,
Ala ma na gornej a ja na dolnej powiece, nie jest to wirusowe tak jak np. opryszczka,

Wiki- Ali podawalam do roku,
a ubranka Pierozek nosi na 3-6 miesiace, nie wiem jaki to rozmiar w centymetrach, wszystkie ciuszki ma po wnukach mojej mamy meza z Anglii i stad ta numeracja,

Stysia- jesli to prawda ze sie nie udalo to glowa do gory, malo kto przeciez zdaje za pierwszym razem,
pozdrawiam i nie martw sie, uda sie nastpnym razem!!!!!!!!!!!!!!!

Fajnie masz z tymi ciuszkami :Śmiech: Mnie sie powoli zaczynają kończyć Majcia wyrasta a nie mam za bardzo od kogo dostać czy nawet odkupić ::(:

http://maja2009.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png
http://www.suwaczek.pl/cache/29414a2d3e.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kyvu8eal1.png

Hejo moje Kochane kobietki!!! dziękuje za zaciśnięte kciuki , kurka ,ale nie zdałam ech ....testy zaliczone , następny egzamin ma 17 września ...

nie przejełam sie zbytnio...zresztą kosili jak cholera - maskara... jak za 10tym razem zdam to będzie dobrze :) ha ha

a wczoraj poprostu już do WAs nie zajrzałam , bo sił nie miałam i główka mnie bolała

pozdrawiam i jeszcze raz Wam dziękuje za wsparcie!!!!!

Witam,

Stysiu masz dobre podejście, następnym razem się uda :D U nas w Łodzi też koszą jak choroba.

bajustyna gratulacje dla Martynki za ząbka :)

AgulaMamula no to tylko chyba nasze zostały takie dwa leniuszki, że nie chcą się przekręcać hehe. Dobrze, że trochę pospałaś w nocy.

Wiki wit D podaje się do roku czasu. A moja nosi ciuchy głownie na 74 cm, niekiedy na 68, ale jak bluzeczki w tym rozmiarze, to brzuszka nie zakrywają hehe.

A my już po spacerku i zakupkach jedzeniowych.
Byliśmy na pobraniu krwi, bo we wtorek szczepienie, a mała ma mieć wyniki na ten dzień. Morfologia i rozmaz.Była bardzo dzielna, nie zapłakała ani chwili, śmiała się do mojego M., który ją zagadywał. Tak wiec jestem z niej dumna.

A zaraz lecimy załatwiać sprawy.
Miłego dzionka :)

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png