Skocz do zawartości
Forum

Kwietniowe Mamulce 2009

bloomoo

Rekomendowane odpowiedzi

No dziewczyny, ale naprodukowalyscie dzisiaj... :36_11_1:

Monika fajnie, ze sie odezwalas!!! Wiem, ze przy dwojce dzieciaczkow to czasu zapewne malo, ale my tu ciekawe bardzo jestesmy jak sobie radzisz i czy chlopcy zdrowi! Super, ze wszystko ok. Mam nadzieje, ze z nerkami wszystko okaze sie byc w porzadku :36_3_1: Oj dzielna z Ciebie mamusia, dzielna...

Bloomo ciesze sie bardzo, ze postanowilas poczekac z nami do kwietnia. W koncu Ciebie zobowiazuje do tego zalozenie watku!!!:hahaha::hahaha::hahaha:
Kochana zycze Ci duzo cierpliwosci przy Twoim starszaku i sil do dotrwania do konca ciazy!!!

Bajustyna, Ty masz z tym cisnieniem jakas katastrofe!!!! Strasznie Ci skacze!!! Zadzwon moze do swojego gina i zapytaj czy to jest ok??? Cos mi to nie wyglada na normalne...

Mama2coron Ty sie czasem za bardzo nie przejmuj!!! Na glupote nikt jeszcze lekarstwa nie wymyslil... Idz kup sobie kilka malenkich ciuszkow i olej cale towarzystwo!!! Laski niech Ci nikt nie robi!!!

Agnieszka a jak u Ciebie dzis minal dzien???? Mam nadzieje, ze poprostu nie masz czasu, a nie rodzisz!!!! Odezwij sie jak znajdziesz chwilke!!!

Happymum szkoda, ze u Was nie ma znieczulenia, choc wydawalo by sie, ze w duzych miastach nie powinno byc z tym problemu. Ja osobiscie nie wyobrazam sobie rodzic po raz drugi bez znieczulenia!!!!!:36_11_1::36_11_1::36_11_1: Chyba nikt by mnie do tego nie zmusil!!!

Gabalas ja tez slyszalam duzo idiotycznych opinii na temat zzo, ale byly one zazwyczaj wyrazane przez osoby, ktore nie rodzily w zzo. Te, ktore mialy zzo sa nim zachwycone i, tak jak pisala Sylwia, czasami wystepuja drobne dolegliwosci po zzo (np bol glowy, czy mrowienie w nogach) ale nie sa one grozne. Samo zzo podawane jest w miejscu gdzie nie przebiega rdzen, wiec nie ma szansy uszkodzenia go i jest w 100% bezpieczne dla dziecka!!!!

Ale, swoja droga, podziwiam mamy , ktore decyduja sie na porod bez znieczulenia:o_master::o_master::o_master: Ja to jechalabym na drugi koniec Polski jakbym musiala - taka bohaterka ze mnie:36_1_21::36_1_21::36_1_21:

Kochane ja dzis oficjalnie zakonczylam zakupy!!! Kupilam dzis wanienke i mate na przewijak i... moge spokojnie czekac na Hanie!!!
Nastepne zakupy to juz beda takie tylko dla mnie.... ciuchy...ciuchy...ciuchy...:36_3_1::36_3_1::36_3_1:

Malinka gdzie sie podziewasz????

Jestem jestem, melduje sie poslusznie :)
Dzis znow KTG - ciagle wysoka podstawa, ale dzis w gornych granicach normy ;)
Miniaturka ciagle lezy lepetynka w dol, wiec juz raczej sie nie wykreci od naturalnego porodu ;))

Co do zzo - to ja tam tez nie mam zamiaru robic z siebie bohaterki i od razu bede krzczec ze chce ;) tylko czasami podobno jak jest zbyt duze rozwarcie to nie chca juz robic....

Happy, jak widze i prawdziwe przodowniczki pracy i obowiazkow domowych czasem dopada zmecznie ;) ja tam mam odwrotna faze niz Ty - jestem ciagle zmeczona z malymi przerwami na ataki aktywnosci i wicia gniazda ;)))

Mamo2corun - to niezla jazda z ta Twoja bratowa, nie ma co... a brat z rodzina tez w holandii mieszka czy "zdalnie" tak sobie w zgodzie zyjecie? ;) i w ogole - jesli to nie tajemnica - to napisz jak sie znalazlas w holandii i co tam porabiasz? jak sie tam zyje?

Jola28 - Wszystkiego Najlepsiejszego Urodzinowego!!! To jestes panna-baranna - baaardzo dobry znak ;) - mysle, ze wiekszosc naszych dzieciaczkow kwietniowych ma szanse bycia baranami ;) a i byki sa git, jak dla mnie. Ja (baran) chce sie sprezyc z porodem i zdazyc z baranem a moj maz (byk) kaze mi trzymac do byka ;))) zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

http://tickers.baby-gaga.com/t/catcatard20090406_-8_My+child+is.png

Gość Agnieszka31

witam kochane

jeszcze nie nadrobilam Was, zars to zrobie

dzie bylam na KTG, wyszly jakies male skurcze ktore w ogole nie czuje, w srode na kontrole i moze w sobote za tydzien na porodowke, ale jeszcze nie jest to pewne, jak dalej bede tak pozamykana to pewnie i do 41-42 tc bede czekala, jak na zlosc,
moja mam za tydzien w niedziele przylatuje i fajnie byloby gdyby jednaj na cos sie przydala, hihihi

smigam Was doczytac,
duuuza buzia!!!!!!!!!!!!!!!

ok jestem:36_1_1::36_1_1:
po lekarzu mialam gosci i sie zeszło:36_1_1::36_1_1::36_1_1:
u lekarza było fajnie i śmiesznie:36_1_1::36_1_1:
poki co u mnie sie nic nie szykuje:o_master::o_master:
wszystko pozamykane na 3 spusty, wiec szybko nic nie bedzie..
mała nadal głowa w dół i tu sie nie powinno nic zmienic:o_master::o_master:
zwolnienie na 2 tygodnie na nastepnej wizycie USG i wkoncu dowiem sie ile mała waży:36_1_1::36_1_1:
lekarz stwierdził ze jest zwiercona:36_1_1::36_1_1:bo jak podgladał serce to juz go zdazyla skopac:36_1_1::36_1_1:
jak zaczelismy gadac o wadze to mierzyl mi ciesnienie akurat i z tego wszystkiego skoczyło 141/99 :36_1_1::36_1_1::36_1_1:
uspokoiłam go ze to z tego wzgledu ze to drażliwy dla mnie temat i dlatego ale
mam zalecenie mierzenie dwa razy dziennie , spisywanie na kartce i nastepna wizyta widzi mnie z kartka cisnienia..w razie jakby skoczyło ponad 140/90 albo 150/100 mam dzwonic bo moze konieczne bedzie podanie leku...
wiec jutro do teściowej wyjezdzam z ciśnieniomierzem:36_1_1::36_1_1:

pytałam kiedy moge zaczac dzialac zeby przyspieszyc poród...:36_1_1:
stwierdzil ze moge cały czas ale to moze nie pomoc...
ale bezpieczniej bedzie po swietach:o_master::o_master:
zebym w razie czego Świąt nie spedzila w szpitalu..jak sie wezme za porzadki, okna i :36_1_1:sex:36_1_1::36_1_1:
tego sie bede trzymac:36_1_1::36_1_1:

Jak zwykle dostałam komplement na temat koloru i wygladu swoich wlosów..
powiedzial ze bardzo mu sie podobaja i lubi takie:o_master::o_no::o_no:
ehhh ten lekarz mnie zawstydza:o_master::o_no::o_master::o_no:
zmykam odpoczac:hamak::hamak:
bo po tej wizycie nasza Wiercipiętka tak mi gdzies uciska ze ledwo moge chodzic tak mnie spojenie boli buuuu

spokojnej nocki:o_master::36_1_1::36_1_1:

Nasz ALBUMIK :]]
http://parenting.pl/album.php?u=1847

http://patrycja-.aguagu.pl/suwaczek/suwak2/a.png
http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3hg3a5g3l.png

Witajcie kochane Mamulki!!!

happymum super, że z maleństwem wszystko w porządku!!! :36_3_1: Co do koloru włosów, to u mnie przeważa siwy, bo przed porodem nie zdążyłam ufarbować, a teraz nie mam czasu... :smile_jump:

Agnieszka31 no to musisz zaczarować dzidzię, żeby na przyjazd babci wydostała się z brzuszka :36_3_1:

Malinka77a czyli raczej cc? Bunt masz w brzuszku?

aga_3000 zakupy zakończone, czyli pozostaje cierpliwie czekać... :15_5_16: Ja wanienki nie zdążyłam kupić przed porodem. Mąż z naszym przyjacielem kupowali po naszym wyściu ze szpitala :36_3_1: Kupili taką jak chciałam :36_3_1:

Wiki20pl czy Ty nie masz kochana za dobrze z tymi koleżankami??? :36_3_1:
Podziel się z nami tymi ubrankami :36_21_5:

aretas75 masz rację... może lepiej, że nie oglądałaś Teleekspresu!!! Scyzoryk się w kieszeni otwiera na to bagno...

bajustyna co z tym Twoim ciśnieniem Kochana? Szaleństwo jakieś... :36_2_24:

stysiapysia jak Twoje samopoczucie? Co do ministra zdrowia, to wziął się za "obronę umordowanych pracowników"... żenada...

bloomoo czyli zostaniesz kwietnióweczką :36_3_1:

sylwia77 nawet z dzidziusiem przy cycu czasem znajdziesz dla nas chwilkę - mam nadzieję :36_3_1:

MonikaWK26 Miłoszek też ma małe ciemiączka, a również dostaje witaminkę D... Jak Twoje samopoczucie???

mama2corun nie zazdroszczę bratowej... a i brat się nie popisał...

Dziewczynki!
Nie wiem jak jest w Waszysch miastach ale u nas na badanie bioderek dzidziusia czeka się 3 m-ce!!!:36_2_24: Mąż zapisał Miłoszka na badanie w poniedziałek, a termin mamy na 9-tego czerwca. Badanie to zaleca się przeprowadzić do 6 tyg. życia dziecka... Jutro jedziemy zrobić usg bioderek prywatnie, a ze skierowaniem 9-tego czerwca pójdziemy kontrolnie... Sprawdźcie jak jest u Was i zaraz po porodzie zapiszcie dzidziulki na badanie.

Miłoszek grzeczniutki i kochany! Poprosił mnie, żebym Was pozdrowiła serdecznie :36_3_1:

Kolejna foteczka Miłoszka...

http://cap30.caption.it/10259/captionit0150750735D37.jpg :36_3_1:

http://miloszek.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png

Witam wieczorową porą :)

Dzisiaj mój nastrój niekonieczny. Porobiłam trochę niezbędnych rzeczy i w sumie dzień zleciał. Jutro mam trochę latania po mieście, parę spraw się nagromadziło do załatwienia. Mam nadzieję, że sprawnie mi pójdzie.

Miranda - Miłoszek słodziutki :) A z tym badaniem bioderek to niedopuszczalne, tylko u nas chyba tak jest. Śmiech na sali. A co, z kobietami, które nie stać na prywatne badania? Zresztą dotyczy to również i przyszłych mamuś, każda z nas, która chodzi do prywatnego lekarza, wie jakie to koszty. Nie mówiąc już o dodatkowych badaniach, skierowaniach i tym podobnych. Ech, szkoda pisać.

bajustyna faktem jest, że te nadgarstkowe ciśnieniomierze nie są do końca miarodajne. Zwłaszcza u osób mających na przykład arytmię, wtedy w ogóle wariują i błędy wychodzą. Niemniej jednak koniecznie napomknij lekarzowi o tych swoich "wyskokach" ciśnienia.
Ja też do tej pory nie byłam skierowana na KTG i raczej się nie zapowiada, żebym była. Tak więc uznaję to za normę.

Wiki fajnie mieć dobre koleżanki, prawda? :D Ja też wczoraj zostałam obdarowana ciuszkami i zabaweczkami, więc i u mnie problem z pomieszczeniem wszystkiego. Ale jak to mówią, od przybytku głowa nie boli.
Co do Twojego moczu, to tak jak pisały dziewczyny, może to być spowodowane różnymi przyczynami. W sumie to nie jest duże odstępstwo, a mogło wyniknąć z powodu infekcji (to najczęściej się zdarza), osłabienia, oraz stanów zapalnych w drogach moczowych lub pochwie. W sumie może po prostu zle oddałaś mocz i tak wyszło. Nie zamartwiaj się, powtórz za parę dni badania, jeśli możesz i już.

Jolu Wszystkiego najlepszego w dniu Twojego święta!! Wymarzonego porodu i zdrowego dzidziulka!! :D

Stysia a jak u Ciebie z nastrojem?

Miłej nocki życzę

http://www.suwaczek.pl/cache/4087228f40.png

Cześć dziewczynki!
Aivon czekamy na wiesci i trzymamy kciuki oczywiscie!!

Ja dzisiaj noc jakoś przeżyłam ale miałam takie skurcze, że szok. Ale to dobrze niech będą może cos sie rozkręci po 1 kwietnia :?) Z tym ciśnieniem nie wiem samo co jest grane, kurcze niby teraz jest dobre zobaczymy później.

Miranda jak już pisałam maluszek jest słodki:) Co do bioderek to faktycznie termin straszny. Profilaktycznie póki siedzisz z nim w domku możesz go pieluszkować dodatkowo pieluchą tetrową. Moja miała problem z biodrkami i to bardzo długo chyba aż do 8 miesiąca ją pieluszkowałam dodatkowo i groziły jej szyny ale na szczescie obyło się bez tego. U nas z terminem jest inaczej tzn. kiedyś było tak, że szpital Cie umawiał na wizytę do poradni.

mama2córun ja też nie zazdroszczę bratowej...może ona poprostu jest zazdrosna. A brat jak to brat zakochany i nie widzi pewnych rzeczy :( Może się ułoży wszystko i będzie dobrze. Co do kompletowania ubranek to troszkę tego masz teraz zwłaszcza, ze już byłaś pewna że masz wszystko a tu proszę!

Oki dziewczynki idę robić śniadanko. Tak mi sie chcę juz wyjść na dwr ale nie weim sama czy będę ryzykować tak wieje :(:36_2_24::36_2_24:

Dzien dobry :)

Kurcze, kolejna sie rozpakowuje :) Super!
Aivon - trzymam kciuki mocno mocno!

Wlasnie, Dziewczyny dzis tez sie pieluszkuje tetrowa pielucha? Bo jak pamietam z Miko dopoki nie zrobilismy usg bioderek to przez te 2 tygodnie wkladalam mu pieluche tetrowa na pamperska (pieluszkowalam szeroko) - dzis tez to sie praktykuje?

http://www.suwaczek.pl/cache/e8709fd38b.png

http://www.suwaczek.pl/cache/12571a6fee.png

sylwia77
Dzien dobry :)

Kurcze, kolejna sie rozpakowuje :) Super!
Aivon - trzymam kciuki mocno mocno!

Wlasnie, Dziewczyny dzis tez sie pieluszkuje tetrowa pielucha? Bo jak pamietam z Miko dopoki nie zrobilismy usg bioderek to przez te 2 tygodnie wkladalam mu pieluche tetrowa na pamperska (pieluszkowalam szeroko) - dzis tez to sie praktykuje?

U nas w szpitalu zalecają takie pieluszkowanie. Ja pieluszkowałam nie zaszkodzi przecież :)

Gość Agnieszka31

witam

Jola- moc pozytywnych fluidow na koleny rok, spoznione ale szczere!!!!!!!!!!!!!!!

Aivon- czekamy na wiesci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!powodzenia!!!!!!!!!!!!

Justys- nie wiem czemu tak czesto te KTG, moj gin mowi zebym zrobila to jade i robie, moze chce miec pewnosc ze wsio ok,

Miranda- Miloszek jak zwykle cuuudo!!!!!!!!!!!!!!!

Sylwia- ja nie pieluszkowalam, choc Ala miala problem z jedna strona, a to dlatego ze od poczatku miala straszny katar i lekarka kazala klasc na boku zeby lepiej oddychala, ale nie pomyslalam o tym ze zle to wplywa na bioderka, ortopeda powiedzial mi co mysli o tym pomysle,
robilam z Ala cwiczenia i po 2 miesiacach bylo na medal,

Gość AgulaMamula

Witam piątkowo:in_love: Jedno popołudnie a tyle się tu wydarzyło:what:
Aivon trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie:36_1_66:
Mama2cór nie przejmuj się durną bratową... popatrz na to inaczej: Jak goście zaczną składać wizyty po porodzie nie bedą mięli problemu co kupić maluszkowi, powiesz im żeby ciuszki przynosili:taniec1: a i oni będą zadowoleni, bo takie niedzieciate towarzystwo zawsze się zachwyca maleńkimi ciuszkami:smieszne:
Miranda a pediatra coś podejrzewa, że wysyła cię z małym na kontrolę bioderek? Czy teraz każdego noworotka wysyłają?? Bo jak mój Igor był mały to na żadnej kontroli bioderek nie byłam, bo pediatra powiedziała że wszystko OK.
Sylwia ja sobie chustę do noszenia dzidzi kupiłam. Wsadzę ją w chustę, dostawię do cyca i dalej na forum będę siedzieć... z nałogu nie tak łatwo się wyleczyć:sofunny:

Dzisiaj muszę się wyczłapać w miasto jakiś prezent mężulkowi kupić bo jutro ma urodziny... myślałam że może mała łaskawie wylezie na świat do jutra i prezent byłby z głowy:36_3_19::36_1_66: ale chyba jej się nie śpieszy...

Witam Kwietniówieczki!!!!

ja już u mamuśi :36_3_1:

potem po kwiatki i idę odwiedzić moją małą na cmentarzu...pomodle sie i zapalę znicz...

hmm...mój mąż dziś wraca, wieć jakąś dobrą kolacyjkę muszę przygotować :36_21_5:...

coś w nocy nie mogłam spać - może przez te "anomalia pogodowe" :36_3_1::36_3_1::36_3_1:

BAJUSTYNA - lepiej zostań w domku, nie ma co ryzykowac , jesli tak wieje...zdrówko ważniejsze...3maj sie cieplutko

JOLA - no właśnie, jakie prezenty dostałaś? :fun::fun::fun:

Miłego przedpołudnia...

Mama2corun ty sie słoneczko tak bardzo nie przejmuj bratem i bratową.Są głupi i koniec no i nie potrafią uszanowac cudzej własnosci.Ale to nie odosobniony przypadek.
Ja też zostawiłam w domu rodzinnym wiele ubranek po moim Pawle, a także elektryczny laktator i wiele innych przydatnych mi teraz rzeczy.Cóż się okazało?
Zniknęły.Moja siostra potrzebawała pieniedzy dla swego przydupasa i posprzedawała
je przyszłym znajomym matkom.Nie muszę chyba dodawac,że bez niczyjej wiedzy.Na szczęście mam starszą siostrę ,która urodziła niecałe 2 lata temu małą Karolinkę i wiele rzeczy dostałam od niej.No iod koleżanek z pracy równiez.Niektóre z nich są prawie nieużywane.

Mnie brak jedynie materacyka do łóżeczka.Jakie doradzacie?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-32396.png

Co do prezentów?
NIC.
Wystarczyły życzenia.
Mój mąż w końcu pomalował mi pokój i to bez gderania,że zmęczony czy cos tam ,coś tam.No i zamiast odpoczywac to miałam sprzątanie.Wieczorem to sie ruszyc nie mogłam.
a przed nami w sobotę malowanie kuchni i przedpokoju plus łazienka.Tym razem nie bedę taka hop do przodu,bo umówiłam się z mamą,że mi pomoże posprzątac.
Szkoda tylko,że musze ja sciągac prawie 30 km , a teściową mam przez ściane.
Cóż ona jest od 2 lat bliżej trumny, ale tylko obiecuje i obiecuje.Nic w tym kierunku nie robi......
:36_11_1:

Niestety.......

http://suwaczki.maluchy.pl/li-32396.png