Skocz do zawartości
Forum

Kwietniowe Mamulce 2009


bloomoo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!!

u nas nocka suuuper przespana,no ja i przez to w lepszej formie:))

happy gratuluje nowego ząbka!!! Zamieszania ci nie zazdroszczę ,ale będziesz mieć za to wesoło:))

A ja dzisiaj z Julka do kontroli,kurcze troche sie martwie bo dalej jej wszystko siedzi:(( Jakoś słabo odkaszluje.Boje się co na to pani doktor.

Dobrze że nie ma takiego mrozu u mnie teraz - 8* bo muszę jechac wózkiem.

Miłego dnia życzę!!!

http://s7.suwaczek.com/200103164670.png

http://s5.suwaczek.com/200904024565.png

Odnośnik do komentarza

Witam się i ja.Natalka łapie pierwszą drzemkę więc ja hops do Was. U nas dziś w nocy było -25* a teraz jest -21* :36_2_40: masakra, jak o 8.00 wstaliśmy to w mieszkaniu było jak w lodówce, okazało się że przez całą noc nie grzali :36_19_2: i o 7.00 dopiero włączyli piece :o_master: ja nie wiem za co my im płacimy, dobrze że nasz blok zaraz obok ciepłowni jest to szybko ciepła woda poszła w grzejniki.

Happy :brawo: za zębolka, u nas na razie tylko jeden :ehhhhhh: chyba Natalka na końcu została z ząbkami.

mamutek napisz jak po wizycie u lekarza, zdrówka życzę :36_3_15:

MIŁEGO DNIA MAMULKI ŻYCZĘ

http://suwaczki.maluchy.pl/li-58579.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-72525.png
http://s9.suwaczek.com/20070526560114.png
http://s6.suwaczek.com/200411132441.png

Odnośnik do komentarza
Gość AgulaMamula

Melduję się:in_love:
Co do parówek, to staram się kupować najdroższe jakie są z szynki. Wiadomo, że we wszystkim jest chemia i nie uchronimy naszych szkrabów, chyba, że sami zaczniemy hodować trzodę chlewną:sofunny: i robić pyszne kiełbaski. Karola pluje kaszką na mleku modyf. A zajada parowki, mięso mielone, wczoraj pieczoną pierś z kurczaka... to co mam jej żałować??Chyba spróbuję jej dać normalnego mleka...
Z nowości, to tatuś karolinkę wieczorem usypia:taniec1:. I mała zasypia baz wrzasków a tatuś dumny jak paw:sofunny:, Ja w tym czasie czytam starszakowi i wszystcy zaodowoleni:in_love:
Happy gratulatki zębola:in_love:
Gosia wspólczuję ci tej alergii córeczki. Mojej koleżanki córa tez była na wszystko uczulona:what:. Jak wprowadzali nowe pokarmy to każde warzywo osobno i z przerwą kilkudniową. Mała miała uczulenie na marchew, seler, pietruszkę, ziemniaki!!!. jadła tylko dynię, ryż i kaszę.A z owoców gotowane jabłka i gruszki bo po reszcie wysypka. Mięsa do roku nie jadła prawie wcale, albo pięc razy gotowane w pięciu wodach, więc prawie bez smaku. Piła nutramigen, a teraz mleko kozie. Z koziego mleka je też wszystkie przetwory. Dzisiaj ma 6 lat i je w zasadzie wszystko, skóra się zagoiła, ale jak zje za dużo krowiego nabiału to ma skazę.Były cały czas pod scisłą kontrolą alergologa który zajmował się tylko alergią pokarmową, nawet miały jechac gdzieś w polskę do kliniki która leczy alergie pokarmowe. Jest taka jedna w kraju, mogę się dowiedzieć gdzie.

Odnośnik do komentarza

Agula - ja kupuje takie dla dzieci parówki :) 0 boje sie tylko kupowanego kurczaka dać noo cholera sie boje - a załatwić teraz jakiegoś ze wsi to stara kwoka będzie a nie kurczak :/
Cielęcine mi mama załątwi też pewną - a maż właśnie pojechał po królika bo jakiś taty kolega załatwiał dla swojej wnuczki i dla nas :) :)

Własnie dziewczyny - co można dzieciaczkom przyrządzić z mięsa królika I JAK?!?!

Happy- foty jak zwykle cudne!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-58618.png

dlaczego sie nie wysypiam......... http://full--of--magic.blogspot.com/
magiczny sklepik :D
http://www.artillo.pl/shop/karolajna.html

http://s3.suwaczek.com/200610141241.png

Odnośnik do komentarza

My juz po kontroli u lekarza.Jest dobrze,Julka doszła do siebie:taniec1: jeszcze tylko przez 3 dni inhalacje i mozemy powolutku wychodzic na spacerki.Jeszcze jutro z synem kontrola.

krlnk ja też dostałam królika z własnego chowu od teścia,ja tak myślę że można normalnie osobno ugotować te miesko i dodać do zupki ,albo zrobić potrawkę.

Ja będę robić taką na spróbowanie:)

krlnk a te parówki ze szynki to w markecie można kupić? one są z jakiejś firmy pakowane czy na wagę? Ja się jeszcze nie spotkałam z takimi- cielęce owszem ale z szynki to nie.

http://s7.suwaczek.com/200103164670.png

http://s5.suwaczek.com/200904024565.png

Odnośnik do komentarza
Gość Agnieszka31

Wiki- to tak jak u nas z ta woda, dzis byli magicy ktorzy chate stawiali, okazalo sie ze rura w scianie w pomieszczeniu gospodarczym byla nieocieplona, dobrze ze wiedzielismy mniej wiecej w ktorym miejscy jest to, przynajmniej nie kuli calej sciany

Odnośnik do komentarza

Moje dziecko od 2 nocy sie w noworodka zamienilo!!!!!!!!!! Budzi sie co 2 goddz i je i je . Za cąła noc zjada od 380-450 ml. mleka z kasza!!!!!!!!!!!!!!!!!!:36_11_13:nie wiem co jej odbiło:yyy:
Co do parowek to ja daje te w sloiczkach dla dzieci:Oczko:

Dzis na interii mi taki artyków wpadl w oko o maltretowaych dzieciach i wypowiadala sie babka z domu dzieka. Przywiezli 12 miesiecznego dzieciaka, drobniutkiego jak na swoj wiek. Daja mu jest a on nic, wszystkim pluje, w koncu pojawila sie matka i pytaja ja co mu dawała -odpowiedziala "zupki", no ale my podajemy zupki i nic nie chce tknąc??, no zupki ale chinskie:36_11_13::36_11_13::36_11_13: dotarlo do mnie ze niekoniecznie trzeba dziecko bic zeby tak okrutnie sie na nim znęcać:36_1_4::36_1_4::36_1_4:

http://www.suwaczek.pl/cache/41ec268854.pnghttp://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/201106123809.jpg
http://www.suwaczek.pl/cache/4a7b5ffe5d.png
www.sunriseband.pl

Odnośnik do komentarza

A to a propos parówek, wlasnie przeczytalam artyków i sam artykol nieciekawy ale komentarze przyprawiły mnie o bol żoładka zwlaszcza ze w jego wnetrzu jeszcze mi 3 parówki siedzą ;

"~MACIASporowki jak juz chcecie wiedziec z czego sa
robione to wam powiem -podstawowy skladnik skora
wieprzowa plus lod z łuskarki lodu zkutrowane na
bardzo wusokich obrotach maszyna (pociete) na taka
konsystenje ze nie mal plynne potem dodane
przyprawy i inne srodki sypkie wymieszane i potem
dane na kuter przelotowy by uzyskac pulchnosc
dalej obrobka idzie wrozne strony w zaleznosci
jaka parowke chcemy pakowane przez nadziewake w
jelito roznego rodzaju w zaleznocsi od parowki
jaka chcemy jelita naturalne sa stosowane foliwe
sztuczne moczone itp podsumowujac parowki to sam
tłuszcz przyprawy i woda (tluszcz w postaci
spynnej skory swini )SMACZNEGO"

"

Mój brat pracuje w DUDZIE A OTO JAK SIE ROBI PAR..(2010-01-25 16:11)
~HGGtradycyjnie - głównie z wymion. Obecnie leci
wszystko, jest poddawane enzymom trawiennym
(chemia,sztuczne barwniki,konserwanty itp.0-
naturalnego) po tym gotowane, miażdżone, mielone i
formowane. W ten sposób, kości, pazury, racice,
uszy, włosy, ogony, skóra i inne stają się pięknie
wyglądającym, mięskiem w przyjemnym różowym
odcieniu który w połączeniu z zapachem kawy
zbożowej przypomina wszystkim dzieciństwo :D
obrzydliwe: ale zmielone kości i kopyta też się
pcha nie tylko do parówek ale i do kiełbas z
niższej półki a czasem wpadnie do maszyny mielącej
jakiś gryzoń to nie żart.
z pogłowia bydła marnuje się bodajże tylko 1% - a
potem widać te ociekające tłuszczem
kiełbasy.Polecam zakupić połówkę świnki o wiele
taniej wyjdzie i zrobić sobie własny
wyrób,przepisy znajdziemy w intern....Proszę was o
przeczytanie sobie na kiełbasie skład chemiczny
wyrobu,niezła litania,dziwić się póżniej że
człowiek choruje na raka.
brrr m niestety taka jest prawda"

http://www.suwaczek.pl/cache/41ec268854.pnghttp://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/201106123809.jpg
http://www.suwaczek.pl/cache/4a7b5ffe5d.png
www.sunriseband.pl

Odnośnik do komentarza

gabalas
A to a propos parówek, wlasnie przeczytalam artyków i sam artykol nieciekawy ale komentarze przyprawiły mnie o bol żoładka zwlaszcza ze w jego wnetrzu jeszcze mi 3 parówki siedzą ;

"~MACIASporowki jak juz chcecie wiedziec z czego sa
robione to wam powiem -podstawowy skladnik skora
wieprzowa plus lod z łuskarki lodu zkutrowane na
bardzo wusokich obrotach maszyna (pociete) na taka
konsystenje ze nie mal plynne potem dodane
przyprawy i inne srodki sypkie wymieszane i potem
dane na kuter przelotowy by uzyskac pulchnosc
dalej obrobka idzie wrozne strony w zaleznosci
jaka parowke chcemy pakowane przez nadziewake w
jelito roznego rodzaju w zaleznocsi od parowki
jaka chcemy jelita naturalne sa stosowane foliwe
sztuczne moczone itp podsumowujac parowki to sam
tłuszcz przyprawy i woda (tluszcz w postaci
spynnej skory swini )SMACZNEGO"

"

Mój brat pracuje w DUDZIE A OTO JAK SIE ROBI PAR..(2010-01-25 16:11)
~HGGtradycyjnie - głównie z wymion. Obecnie leci
wszystko, jest poddawane enzymom trawiennym
(chemia,sztuczne barwniki,konserwanty itp.0-
naturalnego) po tym gotowane, miażdżone, mielone i
formowane. W ten sposób, kości, pazury, racice,
uszy, włosy, ogony, skóra i inne stają się pięknie
wyglądającym, mięskiem w przyjemnym różowym
odcieniu który w połączeniu z zapachem kawy
zbożowej przypomina wszystkim dzieciństwo :D
obrzydliwe: ale zmielone kości i kopyta też się
pcha nie tylko do parówek ale i do kiełbas z
niższej półki a czasem wpadnie do maszyny mielącej
jakiś gryzoń to nie żart.
z pogłowia bydła marnuje się bodajże tylko 1% - a
potem widać te ociekające tłuszczem
kiełbasy.Polecam zakupić połówkę świnki o wiele
taniej wyjdzie i zrobić sobie własny
wyrób,przepisy znajdziemy w intern....Proszę was o
przeczytanie sobie na kiełbasie skład chemiczny
wyrobu,niezła litania,dziwić się póżniej że
człowiek choruje na raka.
brrr m niestety taka jest prawda"

najpierw :whoot:
a potem :wymiotuje:

a pomiędzy :hmm: w takim azie dlaczego one są takie dobre w smaku... ?

http://parenting.pl/picture.php?albumid=894&pictureid=8828http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6tv73lk7wk1vm.png
http://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/P1030807.JPGhttp://www.suwaczki.com/tickers/k0kde6yd6mks5din.png

Odnośnik do komentarza

Co do świństw. Mój kuzyn pracuje nad morzem w przetwórstwie rybnym i powiedział, że za nic w świecie nie tknąłby paprykarzu. Nie chciał powiedzieć, co tam jest, tylko tyle, że lepiej nie chcemy wiedzieć:)

A hamburgery? Oglądałam kiedyś jakiś program....tam nawet jaja bycze potrafią wrzucić, same odpady.

Jeśli hamburgery, to podobno tylko w McDonaldzie, bo tam jakieś testy itp. Z drugiej strony tam w tych warzywach same E i inne pierdoły. No ale przynajmniej nie jaja bycze:)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38135.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-60537.png

Odnośnik do komentarza

Gosia80
Co do świństw. Mój kuzyn pracuje nad morzem w przetwórstwie rybnym i powiedział, że za nic w świecie nie tknąłby paprykarzu. Nie chciał powiedzieć, co tam jest, tylko tyle, że lepiej nie chcemy wiedzieć:)

A hamburgery? Oglądałam kiedyś jakiś program....tam nawet jaja bycze potrafią wrzucić, same odpady.

Jeśli hamburgery, to podobno tylko w McDonaldzie, bo tam jakieś testy itp. Z drugiej strony tam w tych warzywach same E i inne pierdoły. No ale przynajmniej nie jaja bycze:)
pieron wie co lepiej zjesc bycze jaja ale naturalne czy E:sofunny::sofunny::sofunny: a swoja droga wszystko co sprzaedaja pomielone to juz wiadomo ze tego lepiej nie kupowac:Oczko:

http://www.suwaczek.pl/cache/41ec268854.pnghttp://parenting.pl/galeria/data/500/thumbs/201106123809.jpg
http://www.suwaczek.pl/cache/4a7b5ffe5d.png
www.sunriseband.pl

Odnośnik do komentarza

witam Was mamuśki!!!

Oj temat parówek i nie tylko jak to czytam to mi się chce :wymiotuje:
Ale tak naprawdę się nie dowiemy co jemy. Kiedyś był program o tych zupkach, deserkach dla dzieci i też mówili, ze to nie najlepsze dla dzieci. Także wypadało by chyba nic nie jeść.
Ale jak to zrobić :kucharz1::kucharz1:

A kiedyś mówili o jajkach z gospodarstw domowych. I wiecie co usłyszałam, ze takie jajka taż nie są dobre- sprawdzone. Co te kury jedzą? hm czasem zdarza się, ze własne gówno zjedzą ( przepraszam za słownictwo), czy te kury są zdrowe co jajka znoszą itp. Te ze sklepu są zaś sztucznie hodowane. Więc bądź tu mądrym :)

Gaba może mała ma skok rozwojowy?
Co do artykułu to mnie zabiłaś:uff: Jak tam można zupki chińskie dziecku!!!szok!!! Ciekawe czy coś zrobią z tą sytuacją? Jak Ci się żuci ten artykuł to podeślij go m. Dzięki :)

Happy mała cudna a te włoski bosssssssskie!!! Gratulujemy ząbeczka!!!
U nas idzie kolejna jedynka:)

Odnośnik do komentarza

aj mamutek - skmniłam teraz ze na[isałam TEŻ :) - nie nie ja kupuje własnie cielęce ale takie dla dzieci Morlinki czy coś :)

a jak taką potrawkę z królika dla dziecka zrobić??

Wiki- woda już jest??

Gabalas- 12 miesięczniak i zupki chińskie?? nie no to trzeba mieć pomysły!
a co do art o parówkach - hehe podobno teraz najlepiej brać constarowskie - bo po akcji w Uwadze mają ciągle kontrole bo ktoś ich chce przejąć a super okaza do tego i nasyłają im ciągle i ciągle :) :)

Gosia - w McDonaldzie tez jeśli chodzi o pracowników i higiene to jest ok - koleżanka pracowąła i mowiła ze mięsko jeśłi 3 razy ogrzane - 3 razy przesżło cykl na tych grzałkach i nikt nie wział to wywalają - nawet oni sobie nie mogą skrobnąć tylko po prostu kosz od razu, wszędzie kamery i nie ma możliwośći dodania czegoś 'ekstra'

Bajustyna - no to lepsze naturalne gówno - czy sztuczna karma??? hehehe teraz nic nie jest dobre i zdrowe - i nie wiemy tak naprawde co jemy - chyba ze sobie zasadzimy, i utuczymy :P :) i zrobimy :) :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-58618.png

dlaczego sie nie wysypiam......... http://full--of--magic.blogspot.com/
magiczny sklepik :D
http://www.artillo.pl/shop/karolajna.html

http://s3.suwaczek.com/200610141241.png

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...