Skocz do zawartości
Forum

NHN-Naturalna Higiena Niemowląt

Gość jadzik

Rekomendowane odpowiedzi

Margeritka- kupiłam normalne, tzn mąż w takie nas zaopatrzył, pracuje w hurtowni papierniczej, ale pilnuję, żeby nie jadła, początkowo pchała do buzi, teraz już nie. A na tych specjalnych byśmy zbankrutowali, bo Olikwa szyko wyrysowuje kredki, już niektóre są króciutkie takie:uff2:

A ta metoda wychowawcza bardzo mi odpowiada::): Szacunek do dziecka przede wszystkim :D BArdzo podoba mi się, to że nie powinno się przerywać dziecku jak jest nad czymś skupione, oczywiście jak robi coś bezpiecznego::): Po przeczytaniu tej publikacji Oliwka robi ze mną o wiele więcej rzeczy, np myje naczynia, przyprawia potrawy i jak tylko widzi że idę umyć choćby kubek, to biegnie do mnie jak najszybciej pchając krzesło :Szok: Kiedyś już słyszałam o tej metodzie, na innym forum, ale tam mamuśka opisała jedynie ze jest to przesypywanie kaszy itp, a to nie tylko o to chodzi.

Iwona- to świetnie, trzymamkciuki, zęby tak dalej ::):

MArzena
- u nas podobnie, ostatnio było dużo suchych nocek a teraz sika przynajmniej raz, nieiedy tez ją wysadzam, ale u nas jest tak odka zaczeły dokuczać jej dolne dwójki.

Ulla-
u Was jak było, najpierw były suche nicki, a potem wołał w dzień i nie sikał w dzień do pieluszki, czy na odwrót? Pytam Ciebie, bo masz już odpieluchowanego brzdąca ::): Bo z mioch obserwacji wynika, że NHNowe dzieci wcześniej miewają suche nocki, a potem dni... A u pieluchowanych "normalnie" jest na owrót.

Jadzik ja miałam tak że suche najpierw dni były, bo na noc zakładałam, potem jak już w dzień się unormowało to zaczęłam wysadzanie w nocy i tak przez 2 miesiące a potem samo jakoś się okazało że młody ma niesamowicie silny pęcherz bo teraz potrafi całą noc przespać a rano nasika pół nocnika

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wq3e5en5kuzrs6.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5eqgubclqa.png