Skocz do zawartości
Forum

"Przepis na..." :D


Rekomendowane odpowiedzi

Tajemnicza20
Tych gołąbków to ja jeszcze nie robiłam... mówisz że dobre??:D

Ja uwielbiam Przepis na karkówkę mniammm :36_11_15:

polecam ;) tylko sa 2 jeden to jest sos, drugi dosypuje sie do mięsa i ja robię ten 2. A karkówki nie robiłam. Ja zawsze robię po swojemu w zupie cebulowej. Pychota ;)

http://www.suwaczek.pl/cache/d6f3579dec.png http://s2.pierwszezabki.pl/023/023253980.png?8442
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=5155514d62e137f5a.png

Odnośnik do komentarza

Tajemnicza20
W zupie cebulowej?? Nie słyszałam nawet.. a jak to robisz??

karkówkę kroję w grubsze plastry, układam w naczyniu żaroodpornym, zupę cebulową ( zależy od wielkości karkówki bo czasami mam dużą, ze w 2 naczyniach zapiekam, to wtedy 2 zupy) najlepsza knorr mieszam ze śmietana, ( na jedną zupę idzie mniej więcej 8 łyżek śmietany, zalezy jaka konsystencję chcesz) ja daję 18% i polewam tym karkówkę. Piekę aż będzie mieciutka (jakoś nie sparawdzam ile czasu ale mniej więcej 25 min) w temp chyba 200st.

http://www.suwaczek.pl/cache/d6f3579dec.png http://s2.pierwszezabki.pl/023/023253980.png?8442
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=5155514d62e137f5a.png

Odnośnik do komentarza

Tajemnicza20
Ja dziś zrobiłam Sałatkę Lazurową... hmmm szczerze nie za bardzo mi ona smakowała... niewiem może przez ten boczek... niewiem :D

a co tam się jeszcze dodaje? ja robiłam sałatkę cezara. Jeżeli zje się ją na świeżo to jest nawet nawet. Ale jak postoi z jakąś godzinkę to te grzanki się rozpuszczają i już nie jest dobra..

http://www.suwaczek.pl/cache/d6f3579dec.png http://s2.pierwszezabki.pl/023/023253980.png?8442
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=5155514d62e137f5a.png

Odnośnik do komentarza

Tajemnicza20
W tej się dodaje sałatę, pomidorki, kurczaka i boczek wędzony, i ona jest z sosem czosnkowym...:)
A te grzaneczki są pyszne :P ale tylko jak są chrupiące :P

o no to u mnie odwrotnie. Bez kurczaka a za to z boczkiem byłaby git ;) tamta też jest z sosem czosnkowym. A co do grzanek to własnie o to mi chodziło

http://www.suwaczek.pl/cache/d6f3579dec.png http://s2.pierwszezabki.pl/023/023253980.png?8442
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=5155514d62e137f5a.png

Odnośnik do komentarza

zana27
Tajemnicza20
W tej się dodaje sałatę, pomidorki, kurczaka i boczek wędzony, i ona jest z sosem czosnkowym...:)
A te grzaneczki są pyszne :P ale tylko jak są chrupiące :P

o no to u mnie odwrotnie. Bez kurczaka a za to z boczkiem byłaby git ;) tamta też jest z sosem czosnkowym. A co do grzanek to własnie o to mi chodziło
Ciekawe czy te wszystkie Sałateczki są kaloryczne :D

Odnośnik do komentarza

Mama_Monika
A ja tam nie uzywam gotowych sproszkowanych dań :D, może raz na rok sie zdarzy..., kiedys za studenckich czasów jak najbardziej :D, nigdy nie zapomnę rosołów w kubku ze zwykłej kostki rosołowej o 5 nad ranem po powrocie z imprezy hehehehe

u nas też często się nie używa, ale czasami nie pogardzę :))) Ostatnio zastanawia mnie jak mogą smakowac reklamowane placki ziemniaczane i placuszki z jabłkami z paczki :hahaha: czego to ludzie nie wymyślą... sama chemia zapewne ...

MM super rosół, co chcesz :) Szczególnie po zakrapianej imprezie ;)

http://www.suwaczek.pl/cache/d6f3579dec.png http://s2.pierwszezabki.pl/023/023253980.png?8442
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=5155514d62e137f5a.png

Odnośnik do komentarza

hehe o tak zana rosół lux był hehe
wiesz co jesli chodzi o te placki to napewno jest jakaś alternatywa dla zapracowanych, gdzie sie chce cos na szybko zrobić, czy od czasu do czasu normalnie w domu tez mozna zaserwować, tym bardziej jesli chodzi o placki ziemniaczane bo te są bardziej pracochłonne pod warunkiem , że ziemniaki trzeba trzec ręcznie, jeśli sie nie ma specjalnego urządzenia.
Moja koleżanka robi pół na pół, czyli pół z torebki a pół sama uciera, mówi, że tylko w połowie sie napracowała he no i nie czuc wtedy, że z torebki dosypała ;).

ja z plackami z jabłkami robię tak (uwazam że wygodniej się smaży i szybciej) że jabłka zamiast w plastry, ucieram na tarce o grubych oczkach i mieszam z ciastem.

ROKSANIA
http://s2.suwaczek.com/200103282080.png

LENUSIA
http://s4.suwaczek.com/200909042080.png

Odnośnik do komentarza

Mama_Monika
hehe o tak zana rosół lux był hehe
wiesz co jesli chodzi o te placki to napewno jest jakaś alternatywa dla zapracowanych, gdzie sie chce cos na szybko zrobić, czy od czasu do czasu normalnie w domu tez mozna zaserwować, tym bardziej jesli chodzi o placki ziemniaczane bo te są bardziej pracochłonne pod warunkiem , że ziemniaki trzeba trzec ręcznie, jeśli sie nie ma specjalnego urządzenia.
Moja koleżanka robi pół na pół, czyli pół z torebki a pół sama uciera, mówi, że tylko w połowie sie napracowała he no i nie czuc wtedy, że z torebki dosypała ;).

ja z plackami z jabłkami robię tak (uwazam że wygodniej się smaży i szybciej) że jabłka zamiast w plastry, ucieram na tarce o grubych oczkach i mieszam z ciastem.

moja teściowa też tak robi placki z jabłkami :)

http://www.suwaczek.pl/cache/d6f3579dec.png http://s2.pierwszezabki.pl/023/023253980.png?8442
http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=5155514d62e137f5a.png

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...