Skocz do zawartości
Forum

Pierś z indyka w szafranie z sosem z pomarańczy


Rekomendowane odpowiedzi

Ilość: dla 6 osób, Czas przygotowania: 60 minut + czas marynowania. Składniki: 1 sztuka piersi z indyka, 50 ml oleju, 5 pomarańczy, 3 łyżek miodu, 200 ml śmietanki 30-36%, kardanom owoce Specialite, gałka muszkatołowa, szafran nitki Specialite, sól morska w młynku kamis. Pierś z indyka oprószyć solą, gałką muszkatołową, szafranem, posmarować olejem, miodem, odstawić na kilka godzin. Następnie piec ok. 60 minut w temp 160-170 st.

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...