Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

jeju ale mam lenia:Padnięty: do tego humor do bani:Padnięty:
niunia dzielnie bawi sie lalami, niuniusiowi tryb gugania sie włączył a ja bym cos zjadła tylko co hmm...
co do karmienia mały narazie na słoiczkach, Wiki tez byla do roku a potem było róźnie...
jakos specjalnie nie spiesze sie z dawaniem wszystkiego małemu...przy Wiki mówiłam "ze ma całe życie zeby wszystko jesc to po co mam jej dawac wszystko na szybkiego" na dzien dzisiejszy ładnie je wiekszosc rzeczy :D
co do niekapka jestesmy na etapie nauki narazie udaje mu sie z niego wypic z 30ml a potem sie nim bawi :)
mielismy w święta wyjechac do Uk i nie wiadomo czy pojedziemy:Smutny: wszystkobstoi pod jednym wielkim???? ahh szkoda gadac...jakos dziwnie sie ten rok zaczał ...

http://b2.lilypie.com/zuhrp1/.png

http://b5.lilypie.com/D07ep1/.png

Nie nadazam dzis za Wami...jak sobie obiecałam tak zrobiłam-wiec len na maxa-ogladnelismy własnie z K oscarowy film "az poleje sie krew" i specjalnie nas nie zachwycił...do tego 3 h...wiec tyłki bola:):)

Dzieki za odpowiwedzi w sprawie jedzenia...moze to mnie zmobilizuje i zaczne gotowac...:Śmiech::Śmiech:a jeszcze tylko mi powiedzcie jakie miesko??tzn jaka czesc z kurczaka np najlepiej??

Justyna,Maja i Milenka

http://ticker.7910.org/an1cA7_0alX0010ODAwNjhqfDQwODcwMzQybGF8TWFqZWN6a2EgaXM.gif
http://ticker.7910.org/an1cEQb-Wnm0010MDQyODI0ZHwwOTg3NzhwYXxNaWxlbmthIGlzIA.gif

ala kochanie a jakim sposobem go zmienilas?
moj wlasnie wrocil z pracy skruszony jak nie wiem co, ale ja twardo stawiam na swoim, oj wojna bedzie, wojna plci!
mada zgadzam sie w 100% , ja karmie pyze po swojemu, na oko:), raz dam jej miesko, raz marchewke, oczywiscie wszystko ze sloiczkow, do tego popija mleczkiem i kaszkami:), generalnie jest najedzona i szczesliwa:) aha daje tez po pol sloiczka owocow:) moje dziecko jest wybredne jesli chodzi o jedzonko, raz je wszystko ladnie a innym razem gloduje lub je tylko mleczko, ale przestalam sie tym martwic:)

https://www.suwaczki.com/tickers/qb3c20mm3qjwdkik.png

https://www.suwaczki.com/tickers/klz9gu1r7qog6xz9.png

madalenka
Wiecie co...ja się nie wtrącam do kwestii jedzeniowych, bo nie mam o tym bladego pojęcia i narazie Kajtek dostaje tylko słoiczki, ale jak tak czytam co dajecie maluszkom a potem o tabelach żywieniowych to dochodzę do wniosku, że:
- moje dziecko nie powinno w ogóle od stołu wstawać,
- jestem okropną matką, bo nie nadążam za nowościami żywieniowymi,
- jestem okropną matką, bo nie gotuję tylko idę najwyraźniej na łatwiznę,
- w zasadzie to powinnam zanim dam coś jeść Małemu to zadzwonić do pediatry, gastrologa a potem jeszcze do Instytutu Matki i Dziecka...

Nie obraźcie się, bo ja się śmieję z siebie i z tych tajemniczych Wytycznych, które się ciągle zmieniają. Schizuję się, że dziecku robię krzywdę, ale póki się śmieje, szaleje i śpi spokojnie to chyba nie ma obaw. W każdym razie zaczynam gotować Kajtkowi od 8mego miesiąca, gluten również wtedy (nie interesuje mnie co na to naukowcy, bo mam alergika w domu i jak mu zafudnuję tym alergię krzyżową to jeszcze będę miała bezglutenowca) i jak będzie zdrowy i happy to ja tak samo.

No to w górę kiece...

:sofunny::sofunny::sofunny::sofunny::sofunny::sofunny::sofunny::brawo::brawo::brawo::brawo::brawo:

buuahahahahahahhahhaha:D:D:D:D::D:D
madziu-uśmiałam się jak ta lala!!!doskonale ujęłaś całe moje przemyślenia!!ja też jestem w tyle za murzynami odnośnie karmienia Patyczaka nowościami!!bardzo zazdroszczę dziewczynom,że potrafia tak dzielnie wszystko sobie poukładać dzień żywieniowy!!u nas to wolna amerykanaka(jeżeli chodzi o jedzenie inne niż mleko;)).wogóla moja pediatra jest mało kumata jeżeli chodzi o sprawy żywieniowe mojej patuli:Smutny::Smutny::Smutny::Smutny::Smutny::Smutny:więc u nas porażka!!

inuś-bo wcześniej pytałaś,patulę skierowała do logopedy pani neurolog,bo jej się niedomknięta buzia niespodobała:Szok::Zakręcony::Padnięty::Szok::Niewiniątko::Rozgniewany:niczego konkretnego na tej wizycie się nie dowiedziałam,tylko kolejnego nerwa załapałam,że moje dziecko jest "nie takie jak powinno",a ja jestem beznadziejną matką,bo nie wiedziałam,że patyczak ma coś nie tak z wędzidełkiem:duren::duren::duren::duren:

paula-nie pamiętam czy gratulowałam już zrzuconych kg?jak nie to teraz wielkie gratki!!!!

kaśka-rozbawił mnie tekst Twojego męża!!jakby mój z czymś takim wypalił,oj kiepsko by było!!ma dwie ręce?niech polezie do kuchni i sobie zrobi!!Ty też nie leżysz całymi dniami na kanapie z kompem na kolanach i nie odpoczywasz....zajmowanie się dzieckiem wcale nie jest najlżejszą pracą!!!!!

mineralka-piękne smerfy!!pisałam we wcześniejszym poście,że kiedyś jak byłam mała rodzice kupowali mnie i mojej sis takie gipsowe smerfy do pomalowania farbami!!suuuper zabawa!!co do męża-no coment!!!!!

korniś-jak to zawsze mawiała moja babcia i mama: "nalej chłopu w du..ę ukropu,a Tobie choć nic - to krzycz!!!!":Oczko::Oczko::Oczko::Oczko::Oczko:nie można się poddawać facetom!!nie pomaga,ma fochy!!! to Ty też pokaż na co Cię stać!!daj mu popalić!!no już head do up!!!

ala-takie kasowanie mi tekstu jest nagminne!!po prostu mam czasem dość!!a to przez kochaną neostradę!!!a wiecie jakie ja poooooosty potrafię napisać....więc czasem jak mi sie taki jeden skasuje,to ręce opadają i nie mam ochoty pisać od nowa!a jeszcze jak pati dokazuje to już kompletna klapa!!

karolka-może jednak uda Wam sie spędzić święta W UK!!trzymam kciuki!!

martusia-ja nie żłobkowa,wiec nie pomogę!!ale trzymam kciuki za Bartusia!!jak się Mały czuje na nowej diecie?

olimpijka-napewno już doleciałąś do polski,więc mogę tylko życzyć Ci sił kochana na ten trudny czas:Płacz::Płacz::Smutny::Smutny:
katiaboss-cieszę się pati się spodobała!!pięknego Wika mada Wam "poprawiła":Oczko:.

nefretete-daj znać jak po neurologu i po wieczorze!!bom baardzo ciekawa:Oczko::Oczko:

hej Warszawianki (i te z Konstancina,z Nadarzyna,z Pruszkowa) ja licze na spotkanie w następnym tyg!!co Wy na to?

chwalimy się 2 dolną jedynką!!!oj daje Patuli ten ząb popalić,a tym samym Patula daje mi wycisk!!!ale DR!!!!!!

boże moja córka jest wszędzie!!biega jak szalona po tym naszym mieszkaniu!!!i na wszystko włazi:Zakręcony::Padnięty::Szok::Niewiniątko::Niespodzianka::Padnięty::Padnięty:wiecie jaka jest najlepsza zabawa na ten czas!!cały tułów w foteliku(na tej dolnej części),pupa w górze a nogi zwisają!!!:duren::duren::duren::duren::duren::duren:i tak się buja!!!
ranyy!!!!!

k8i & Pati :Całus:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-23419.png

Gość Agnieszka31

witam

dopiero teraz udalo mi sie zarknac na forum a i to pewnie dlugo nie potrwa,

caly dzien w domu siedzialam ale Alka tak marudzi ze czasu podrapac sie po ........ nie mam,
nawet teraz marudzi mimo ze siedze obok, chyba wyjde z siebie i stane obok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

przepraszam ze nie odpisuje, poprawie sie

Mniejsze dziecko w krainie snu, wieksze jak obejrzy dobranocke, wykapię, itp też pójdzie spać i ja w końcu przez chwilę odetchnę.
Jeśli o mnie chodzi to raczej odpadam ze spotkania bo tydzień intensywny u mnie (jedno zaległe spotkanie sie mi tam przesunęło), okazało się że święta spędzamy tu więc muszę je przygotować, ogarnąć mieszkanie i na bieżąco zajmować się tym co na co dzień :Śmiech: czyli totalny niedoczas mi grozi.
Karolka super dzieci

Przy Uli miałam regularne wizyty u pediatry na dzieciach zdrowych (poza szczepieniami), wazenie i mierzenie, pediatra bserwowala Ule, pamietala ze moj B to alergik (nie zywieniowy) i pomagala ustalic co i jak. Przy pierwszym dziecku bylo to dla mnie super doswiadczenie i bardzo cenne. Odpukac efekt taki ze Uliska na nic nie reagowala zle, nie musialysmy stosowac diety eliminacyjnej jak byla wieksza i dzis je prawie wszystko. To moje doswiadczenie. Dziś postępuję podobnie jak przy Uli ew. konsultuję przy wizytach swoje wątpliwości.

Gość Olimpijka

Witam juz z kraju nad Wisla.........ogarniam wszystko.
dziekuej za zyxcczenia....ciezki tydzien mi sie szykuje....
ja olimpii daje wszystko co ma odpowiednie oznaczenie do jej wieku na sloiku....tunczyka tez juz jadla :) ciekawe co u nich jak daja rade....ahhhhhh.....jednak wzięłam lapka i teraz czekam az rodzony brat z żona wroca do domu :(

Majka śpi, ja sobie zrobiłam cappucinko i na chwilę klapłam, chyba dziś rozprawie się wreszcie z prasowaniem, miałam załączyć pralkę ale moja mama zajeła wszystkie sznury na strychu firanami więc odpuszczam sobie pranko bo nie mam gdzie suszyć, ja na szczęście antyfiranowa i nie mam ani jednej, muszę tylko okna machnąć ale z tym będę walczyć w łikend.
Mam ustalone wreszcie chrzciny, ksiądz zamówiony :Oczko:, lokal też, goście zaproszeni na 6 kwietnia, najwyższy czas na tą małą poganke :Śmiech:

Za spokojne i rodzinne święta.

Magda, Maja i Kingusia

http://www.suwaczek.pl/cache/373167d4cb.png
Maja ur.23.09.2007 3390/54
http://www.suwaczek.pl/cache/885a393640.png
Kinga ur.29.11.2011 3300/55

Madziutek u nas dopiero jestesmy na etapie jarzynowym oraz jablko. Mielismy w miedzyczasie przymusową przerwę po szczepieniu rota i przy moich jelitowych problemach też trochę. Ale że chłop jak dąb to nie spieszyło mi się też bardzo.
Ale teraz idziemy w miarę żwawo z kolejnymi warzywami (obiadkami) bo Szym duży i już powinien dostawac żelazo którego nie ma nigdzie poza mięsem. O kaszkach na razie nie myślę bo on wystarczająco dobrze wygląda i waży by jeszcze go kaszkować. Jak będzie dostawał to pewnie tak jak dawałam Uli czyli ryżowe z owocami na wodzie robione - deser jedzony łyzeczka.

Super ze chrzciny niebawem

czesc kochane ale nastukalyscie:Padnięty::Padnięty: nienadrobie
a tylko tyle Antalis tak Weroni ma 2 ząbki
kolejny dzien zamotany rano wizyta u neurologa i dobra wiadomosc rehabilitacja na razie niepotrzebna mamy za 15 kwietnia sie stawic znowu a tak cwiczyc w domu bo nozki troche napina, i slabe miesnie brzuszka ma( asymetrii juz niestwierdzila ) pokazala jak podnosic i nosic mlodą i nawet niewiedzialam ze tak sie powinno robic:Szok::Szok:
a 16 kwietnia mamy logopede K8i :Oczko:nietylko wy
potem szybkie zakupki torcik mniam mniam zrobilam obiadek winko i na razie na tym sie skonczylo, musielismy Were uspic a ona niechciala a do tego momentami zaczyna plakac tak jak wczoraj mi spadla :Smutny::Smutny: niewiem co to moze byc . a do tego godzine temu M pojechal do babci bo prawdopodobnie musza uspic psa wiec siedze sama :Święto:

http://ticker.7910.org/an1cA6C0g410010Mzg3bGR8NjcyOTE1MGRhfE5hc3phIGPzcmNpYSBtYQ.gif
http://ticker.7910.org/as1cF1_0g410010NTFqfDAwMDE1OWR8TmFzeiBzeW5layBtYQ.gif

Witam wieczorkowo.

Alicja wykąpana, najedzona już śpi w łóżeczku. Miałyśmy małą powódź w pokoju podczas kąpania:Śmiech::Śmiech::Śmiech:. Mała zaraza tak chlapała, że ja musiałam się przebrać a podłogę mopem wycierać, bo połowę wody z waniennki wychlapała :Śmiech::Śmiech::Śmiech:
Niedobrej małży nie ma jeszcze w domu i dobrze bo przynajmniej mogę z wami popisać mam jeszcze 1h czasu wolnego :Śmiech::Śmiech::Śmiech:

Olimpijko bądź silna

Madziutek nie ma za co dziękować :Śmiech: życzę smacznego Majeczce :Śmiech:

Mam takie pytanko poszukuję przepisu na mleko z żółtkiem i na budyń, pamiętam że jak byłam mała mama mi to robiła i to było bardzo dobre i myślałam żeby zrobić Ali, ale nigdzie nigdzie nie mogę znaleźć przepisu. Pytałam mamy jak ona to robiła, ale nie pamięta :Smutny::Smutny::Smutny: (w końcu najmłodszy brat ma 17 lat, więc może niepamiętać). Może któraś z was wie jak sie robi te rzeczy??

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/24565.png