Skocz do zawartości
Forum

Sierpnióweczko-Wrześnióweczki 2007

martusia

Rekomendowane odpowiedzi

oj, ja tez Wam wspolczuje diet, to m in dlatego ze sie tyle o tych dietach karmiacych naczytalam ze nie mialam ochoty na karmienie piersai. no oczywiscie to nie byl glowny powod ale ta dieta to zupelnie mi sie nie spodobala.
ale jak w szpitalu po porodzie bylam w pokoju z panan co karmila i ona na obiad jadla dokladnie to samo co ja! to takiego karpia strzelilam!!! no bo jak to? tyle sie naczytalam ze nic nie wolno jesc a ona zasuwala i na ostro i mleczne i fasole i inne i miesa wszystkie i cytrusy !!!

co kraj to obyczaj.:(

monikouette
oj, ja tez Wam wspolczuje diet, to m in dlatego ze sie tyle o tych dietach karmiacych naczytalam ze nie mialam ochoty na karmienie piersai. no oczywiscie to nie byl glowny powod ale ta dieta to zupelnie mi sie nie spodobala.
ale jak w szpitalu po porodzie bylam w pokoju z panan co karmila i ona na obiad jadla dokladnie to samo co ja! to takiego karpia strzelilam!!! no bo jak to? tyle sie naczytalam ze nic nie wolno jesc a ona zasuwala i na ostro i mleczne i fasole i inne i miesa wszystkie i cytrusy !!!

co kraj to obyczaj.:(

co dziecko to inna bajka ;) bo znam kobiety ktore jedza wszystki i dzieciakom nic nie ma... nie wiedza co to kolka az dziwne..

my już po spacerze w śniegu:Oczko:

dominika-bardzo współczuję!!!!trudno tak od razu otrząsna się z szoku!!trzeba troszkę czasu!!!zdróweczka dla kacperka:Całus:

aga31, bloomoo i jeszcze jedna kobitka mi zginęła(za co serdecznie przepraszam)- nie dajcie się depresjii!!!jesteśmy z Wami i dla Was,więc wylewać nam tu wszystkie żale,a nie dusić w sobie!!!!3majcie się dzielnie!!

aga31-ja jestem jak najbardziej za czwartkowym spotkaniem!!powiedz tylko o której i gdzie??

olimpia-nie widziałam fryzurki wiec nie wypowiem się,ale napewno wyglądasz superowo!!jak zawsze z resztą!!!

moniq- heheheheheh,ucałuj noah w zasikaną pupcie!!:Całus::Całus::Całus::Oczko::Oczko::Oczko:co do odgłosów przy kupańsku, to u Pati nie da się tego nie zauważyć:Oczko::Oczko::Oczko:napina się cała (ale jej to nie boli),robi się czerwonajak burak,i pręży rączki do klatki piersiowej,w dodatku podciągając wyprostowane pęcinki:Oczko::Oczko::Oczko::Oczko:a najfajniejszy etap jest po kupkaniu,jak córa oznajmia nam ,że narobiła:Śmiech::Śmiech::Śmiech::Śmiech:mogę,to opisać jako głośne wciąganie powietrza do płuc,do tego wydaje z siebie komiczne dźwięki!!!więc wiem dokładnie,że moja mała zrobiła kupcoka:Oczko::Oczko::Oczko:chciałam nawet wkleić Wam filmik,ale nie wiem jak to zrobić:Nieśmiały::Nieśmiały::Nieśmiały::Nieśmiały::Nieśmiały:

bloomoo-tak ja dziewczyny radziły mieszaj początkowo mleko nan z bebilonem,bo tak łatwo maluszek sie nie przestawi na inne mleko!!co do bebilonu,u nas była po nim gorsza wysypka,ogromne cierpienia z brzuszkiem ,gazami i kupkę,ale po nutramigenie jest cacy!!!fakt,wszystkie mleka śmierdzą niesamowicie,ale bebilon przy nutramigenie to fiołkami pachnie:Oczko::Oczko::Oczko::Oczko::Oczko::Oczko:

na pleśniawki nic nie znam :Nieśmiały::Nieśmiały::Nieśmiały:

to teraz ja powiem,że jak nie tragiczna @, to mi ząb mądrości rośnie i boli jak 102!!ale nie tracę dobrego humoru!!!zużywam żel patrycji przygotowany na jej ząbkowanie:Oczko::Oczko::Oczko:chyba poratuję się jeszcze jakimś przeciwbólowym,bo mi paszczę rozsadza:Kiepsko:

u Was mówicie dzieci mało spią a u mnie na odwrót!!!patrycja spała w nocy od 20 do 7.00 zjadła,potem kima do 9 (obudził ją sąsiad wiercący dziury wiertarą udarową:Zły::Zły::Zły::Zły::Zły::Zły::Zły::Zły::Wściekły::Wściekły::Wściekły::Wściekły:),a na spacerze od 11.30 do tej pory śpi jak zabita!!!!!no to chyba lekka przesada????nie je mało,bo zjada ok. 200 ml na raz więc na dzień wychodzi tak z 1litr!tylko zauważyłam ,że ostatnio mniej się uśmiecha:Zakręcony:nie wiem sama czy się martwić czy nie,że mam takiego susła??wiem,ze to żaden problem w porównaniu z Waszymi ,ale jakos mnie to niepokoi:Nieśmiały::Nieśmiały::Nieśmiały:

lece wstawić obiad,bo M zaraz z pracy przybędzie!!

busii
chyba bez

k8i & Pati :Całus:

http://suwaczki.maluchy.pl/li-23419.png

k8i, nic sie nie partw ze duzo spi, odsypia to co mniej spala wczesniej!!
tak mi pediatra powiedziala ostatnio bo wlasnie jej mowilam ze maly spi non stop
a ze sie mniej usmiecha to tez nie wazne, wiesz te nasze dzieci sa na etapie odkrywania wszystkiego, nawet smiech to odkrycie, wiec testuja co moga i tyle?
Noah teraz jest na etapie zasysania sie kciukami albo i calymi piastkami! a potem sie chichra. albo sie wkurza na miska w lozeczku i go opieprza po swojemu!

k8i
chciałam nawet wkleić Wam filmik,ale nie wiem jak to zrobić:Nieśmiały::Nieśmiały::Nieśmiały::Nieśmiały::Nieśmiały:

http://parenting.pl/rady-i-porady/39-wklejanie-filmikow.html

madalenka
Dziewczyny umieram normalnie....tak mnie wszystko boli i skręca,że nie moge....Kajtuś chyba to czuje, bo zjadł mleczko tylko minimalnie protestując i świeci w łóżeczku. Z imprezy u mojej mamy nici - chyba, że B. pojedzie sam.

odpoczywaj i zdrowiej

my juz po spacerku i wizycie w aptece. maly ma plesniawki, dostal antybiotyk w plynie na to a ja krem na sutki.

bloomoo jak ja mialam diete to tak sie wil i prezyl wiec to chyba nie zalezy od jedzenia tak do konca. ja teraz jem prawie wszystko oprocz wzdymajacych rzeczy (tak mi kazala lekarka... trzeba jesc wszystko), jem sery, mleko... to jest nam bardzo potrzebne.
a moj sposob na to prezenie sie to wciskam smoka na sile i przytrzymuje go reka, przyciskam glowke do mojej piersi i z drugiej strony przytrzymuje dlonia i maly sie uspokaja... tak przy kazdym ataku..., poza tym to podginam mu tez nozki, masuje brzuszek..

...a u mnie.. obiadek zrobiony, czekam teraz na tesciowa.. poszla na zakupy. jutro juz wraca do polski.. hurra!!!:Śmiech:

Gość Agnieszka31

w takim razie pomagam nastukac wiecej stron

mala zasnela w hustaweczce, dajac mi zjesc caly obiad w spokoju, cud!!!!

teraz siedze sobie spokojnie i ogladam "wniebowzietych", super polska komedia

taka cisza w domu ze sennosc mnie z lekka ogarnela

K8i- a Ty gdzie smigasz na spacery??????podjade, mi jest latwiej poniewaz wsiadam w samochod i jade

:Niespodzianka::Niespodzianka:tylko napiszę, że PAtrycha wciągnęła 220 ml na raz !!!!:Niespodzianka::Niespodzianka::Niespodzianka::Niespodzianka::Niespodzianka::Niespodzianka::Niespodzianka::Niespodzianka::Niespodzianka::Niespodzianka::Niespodzianka::Niespodzianka::Niespodzianka: a jest taka długa glizda z niej:Niespodzianka::Niespodzianka::Niespodzianka::Niespodzianka::Niespodzianka::Niespodzianka: jak ona to robi,że nie obrasta w tłuszczyk?????ja naprawdę nie narzekam na swojego malucha,tylko zastanawiam się czy nie jest jakas apatyczna???

moniq-jak posiłki nadejdą to i z 7 stron od razu nastukamy:Śmiech::Śmiech::Śmiech::Oczko::Oczko::Oczko:

filmik wkleje po zrobieniu obiadu!!!

aguś31- ja wychodze przeważnie do parku saskiego!!!nie mam określonych godzin karmienia,więc sie dostosuję!!tylko powiem,że w centrum w godz.od 9 do 16 jest strasznie trudno dorwać jakieś miejsce parkingowe:Zakręcony::Zakręcony::Zakręcony:
trzymamy kciuk za twojego męzźa w zmienianiu pieluchy!!!

a ja gotuję kalafiora zaraz usmażę jaja na twardo(:Kiepsko: osobiście nie lubię) i zrobiłam surówkę z pomidora,kukurydzy i papryki:Oczko::Oczko:zapraszam na obiad!!!!!

Agnieszka31
wlasnie moj A ma debiut, zmienia malej pieluszke pierwszy raz,
nie slysze zadnych krzykow, to chyba dobrze

ojjaaa dopiero 1 raz ?? ja mojemu kazalam juz w drugiej dobie, tym bardziej, ze po cesarce bylam przygwozdzona i ledwo siadalam do karmienia. Tak czy inaczej pogratuluj mu :D

Julka spi juz prawie 4 godziny, zjadla z obu cycow i padla, chyba odsypia wczorajsze harce od 15 do 1 w nocy... juz sama nie wiem co jej jest :( ciekawe jak bedzie dzisiaj wieczorem...

Dziewczyny ze skaza lub podejrzeniem skazy: pisalam 4 stronki wczesniej o mleczku prosobe i isomilu. Co sadzicie na ten temat? Naprawde Wam polecam, mozecie zapytac pediatrow jak bedziecie z maluszkami.

Pytalam tez wczesniej, ale nie dostalam odpowiedzi :( czy jesli kapiecie malenstwa codziennie to tez codziennie myjecie im glowki? Bo tak sobie mysle, ze zaczne ja kapac teraz juz wlasnie codziennie (a nie co drugi dzien jak do tej pory) ale chyba glowke bede myc co drugi dzien... po pierwsze dlatego, ze ma dlugie i geste te kudelki i nie lubi nosic czapki, a po drugie juz dwa razy byla chora, a idzie zima i generalnie chlodno jest w mieszkaniu (fakt, ze w pokoju, w ktorym ja kapie jest cieplo, ale nawet jak wychodze do kuchni to juz to chlodne powietrze z reszty mieszkania wpada).

Największym szczęściem jest dziecko! Może stu inżynierów postawić tysi

Sie ma popoludniowo :)

Nie pamietam kto ale wiem że :) nie łapac dołków :) usmiechac sie od ucha do ucha a jak cos wkurzy to policzy,ć do 10.

dziekuje serdecznie za komplementy a teraz musicie mi skrzydla obciachac bo pod samym sufitem jestem :)

Tu tzn w IrL tez nie widze zeby dzieciaki mialy to azs:)
A pozatym to mi przykro z powodu Justyny-koleżanki Dominiki :(
Dzieciaki niech nie choruja bo mi tez przykro :(

I jest mi przykro że Wasze dzieciaczki tak sie mecza gazikami kupkami i innymi badziewiami a ja normalnie nie wiem ze mam dziecko w domu :) Kochana istotka jest tak anielska że az mam wyrzuty że mam takie dziecko a Nie wszyscy mają :( Co do spania to juz jej reguralność wprowadzilam i tak 18-19 idzie lulu :) (kapiemy 3 razy w tyg)pobudka miedzy 7 a 9 i papu. Potem gadka z matka i ojcem, wytlumaczenie i opowiedzenie co w danym dniu robimy, zabawa na macie i o 12 drzemka w łóżeczku.13-13.30 kolejne papau i zabawa na 102 :) 16 kolejna drzemka juz niekoniecznie w łóżeczku .17-17.30 ostatnie papu i jak trzeba to kąpiel a jak nie to pogadanka z rodzicami jak minął ddzien i lulu :) I tak każdego dnia :)

Moniq- mam strasznie grube i geste wlosy wiec przy 1,5cm wygladalam jakbym miala czapkę :)
i juz nie pamietam co i jak
:)

A ja wrociwszy z pracy zwolnilam do domku Maje i gotujac obiadek czeka na męża i na to kiedy sie O obudzi zeby jej dac papu, wykąpac i spac :)