Skocz do zawartości
Forum

Ciaża po poronieniach

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli nie macie nic przeciwko to chciałabym się do Was przyłączyć.
Swoje pierwsze dzieciątko straciłam w 2007 roku, a ponad tydzień temu dowiedziałam się, że będę mamusią listopadową;) Ogromnie się z tego powodu cieszę::):

Pozdrawiam wszystkie mamusie, ich pociechy w brzuszkach i już na świecie oraz staraczki:)

Miłosz ur. 13.07.2018 r., godz. 2.18, 3220 g, 55 cm
Gaja ur. 11.08.2016 r., godz. 8:20, 3530 g, 54 cm
Milan ur. 16.06.2015 r., godz. 4:35, 4060 g, 58 cm
Namir ur. 07.06.2013 r., godz. 16:35, 3650 g, 57 cm

Hej

tak co dzień zaglądam i czekam aż się koleżanka Aśka rozpakuje!!
ale nie piszę bo jakoś taka podupadła na duchu jestem trochę przez te wyniki małej
dzisiaj idziemy dla lekarza na to nieszczęsne szczepienie
i lekarka ma obejrzeć te wyniki
wizyta u tej Pani kosztuje mnie dużo stresu
choć z jednej strony dobrze że mi dziecko ogląda z każdej strony i zauważa nawet pierdoły
bo nie każdy lekarz ma na to nawet ochote...

Aśka tak jak już pisałam no nie mogę się doczekać kiedy się wyklujecie
taki wiosenny epizod...

Sandra no jak przeczytałam że masz takiego grzeczniutkiego skarba
to se pogadałam z moją córką... chciałam jej na ambicje wjechać...
efekt - odwrotny dziś rano bardzo wcześnie była wyspana...
w każdym razie zazdroszczę, przynajmniej się cieszysz macierzyństwem od początku
a miałam zapytać jak tam karmienie ?? laktacja się rozkulała ??

Dbozuta będzie dobrze... zobaczysz !!

Darenka czekamy na Ciebie !

Angela jak Twój Oskar śpi w dzień, tzn. ile ma drzemek i jakie długie ??

Aga no ja nie umiałam spać w dzień jak moje dziecko spało
jakieś takie czuwanie mi się włączało i nie umiałam zapaść w sen mimo dużego zmęczenia,
a teraz już się przyzwyczaiłam do notorycznego niewyspania

buziole
i trzymajcie kciuki za moją Olgę
żeby była tylko zdrowa, moje jedyne marzenie !!

http://www.przewodnikmp.pl/img-16102007006.png

:ange: Mój ANIOŁEK odszedł 10.11.2009 (10tc)

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bzbmhg81mxbjl.png

Lena po wizycie daj znać co z Olgą

mamalina
witam na naszym wątku, z całego serduszka gratuluję maleństwa i zapraszam do pisania z nami

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

dbozuta dziękuję...życzę Tobie szybkiego rozwiązania przyczyny niepowodzeń i natychmiastowego zafasolkowania...3mam mooocno kciuki;)

gorzata
Mamalina witaj i serdecznie gratuluje malenstwa.a jak samopoczucie?

:) Ja również gratuluję. Hmmm...moje samopoczucie zmienne...jestem wręcz na siebie zła, bo od długiego czasu baardzo pragnęłam dzidziusia, a jakoś cały czas smuty mnie łapią...ale myślę, że jak tylko zobaczę groszka na monitorze USG to humor mi się poprawi;)

A jak Twoje?

ja w zadnej z moich ciazy nie odczowalam dolegliwosci.jak bylam w ciazy z marysia cale 9 miesiecy bylam pelna pozytywnej energii.w drugiej ciazy(do pewnego czasu)tez wszystko bylo ok.a teraz jestem pelna nadzieji i leku.mam mieszane uczucia.ale i tak myslalam ze bedzie duzo gorzej niz jest w rzeczywistosci.jak narazie Zapobiegawczo nikomu nie mowilam o ciazy(wie tylko moj maz,ktory zreszta tez bardzo sie boi)tak na wszelki wypadek.w zeszlym roku rozgadalam wszystkim i pozniej trzeba bylo wszystkim tlumaczyc-a nie mialam na to szczegonie ochoty.
puki co jest wszystko dobrze , jestem tylko troche senna,a jednoczesnie mam wiele energii.
w naszym przypadku lapanie dola co jakis czas jest chyba nieuniknione,mam nadzieje ze dzieki temu forum bedzie nam latwiej.pozdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3gu1rclrl8nwl.png
- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść.? - spytał Krzyś, ściskaj

Witajcie wiosennie:-)
Wreszcie można wyjść na spacer i już nie nudzić się tak w domu hehe
nawet z racji tej wiosny byłam wczoraj na zakupach z M i kupiłam sobie sukienusię ciążową z jeansu :-) tunikę i butki wszystko kwiatkowe i niebieskie hehe
Ale jestem z zakupów zadowolona :-)

Aśka
Hm czy my nie zmówiłyśmy się z tymi obiadami :-)
U mnie też wczoraj fast food taki jak u Ciebie a dzisiaj między innymi pomidorowa z ryżem :-)
Lenka
Kochana trzymam kciuki za wizytę u pediatry z Twoją księżniczką
Sandra,Agalk
Cieszę się że u Was wszystko dobrze:-)
Angela
Jak dzisiaj dzień kochana u Ciebie?
Jak główka?A M się nie przejmuj ja kłóciłam się ze swoim w niedzielę wieczorem hehe
gorzata,mamalina
Witajcie kochane trzymam kciuki i piszcie z nami

buźki

http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mmcbm4ntl1.png

No tak,pomidorowa rządzi.

Mirabellno ja już się nie mogę doczekac zakupów "pociążowych".Obiecałam sobie,że całe becikowe na mamusię pójdzie,bo synio to już większe zapasy z portfela wyczerpał.

Mamalina Witaj,plan jest taki,że wszystko będzie dobrze i nie ma innej opcji.

Lena Jakoś do mnie nie dociera,że to może byc już,tuż,tuż.Chyba mi odbiło,bo jakoś się porodu teraz nie boję,jakiś spokój wewnętrzny mam.Chociaż z drugiej strony jak mały się kręci w dolnej okolicy to mam wrażenie,że zaraz wyjdzie i wtedy się światełko zapala,he,he.
Trzymam kciuki za Twoją księżniczkę.

A ja w ramach tak zwanego "wicia gniazda" tak wyszorowałam kaloryfer w kuchni,że musiałam go pomalowac,bo farba zeszła.Na szczęście mam taką szybkoschnacą i prawie bez zapachu.

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkj44jfz096os6.png

Mamalina witaj, super ze coraz wiecej nas tutaj sie odnajduje no i fajnie bo jestescie z Gosia w tym samym tygodniu :smile_move:
Dbozuta kciukasy zacisniete
Darenka czekamy na zdjecia!!!
Lenka jak po wizycie?
Asia czasami uda mi sie z nim zasnac ale moja chora glowka ma problem z zasypianiem jak papiery, pranie albo nieporzadek jest no i wtedy zasuwam zamiast odsypiac, udaje mi sie to tylko nad ranem, dzis pobudka byla o 3 i tak sobie siedzielismy az M do pracy przed 6 wstawal, a pozniej jak pojechal do zasnelismy na kilka godzin :smile_move:

u nas dzis 17+ i krotkie rekawki na ulicach super oby tak dalej juz jest zielono i wszedzie zonkile i nawet fiolki juz widzialam:yuppi:
my dzis bylismy na badaniu sluchu troche sie zestresowalam bo na poczatku Maly byl nie spokojny i test nie wychodzil no wiec co go uspokoilo???? oczywiscie cyc wtedy znowu za glosno ciagnal i trzeba bylo poczekac az zasnie i wtedy wszystko wyszlo prawidlowo uff. Zrobilam mu tez zdjecia do paszportu i nawet nie spal ale oczywoscie jak juz wychodzilismy i trzeba bylo kurtke zalozyc to sie syrena wlaczyla :nie_mam_pojecia: ale udalo sie go uspokoic:smile_move:
kupilam bilety dla rodzicow tata przylatuje 2 kwietnia bedzie pomagal M remontowac chalupe a mama 19 do 3 maja tak ze swieta spedzimy razem fajnie .....

http://olaf--gabriel.aguagu.pl/suwaczek/suwak1/a.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50993.png
Urodzilem sie SN o 1:38 wazylem 3590 i mierzylem 53cm

Dziękuję Wam dziewczyny za ciepłe przyjęcie :36_3_15:
I gapa ze mnie straaszna, bo na wstępie miałam pogratulować mamusiom, które już tulą swoje maleństwa, więc GRATULUJĘ - pooglądałam zdjęcia wszystkie bobaski są przecudne:)

Aśka mam nadzieję, że plan powiedzie się w 100%...a Ty następna będziesz tulić swojego królewicza...to już tak niedaleko.

Agalk ale zazdroszczę Ci temperatury...Ja uwielbiam ciepłe miesiące. Super, że spędzicie rodzinnie święta...rodzice pewnie nie potrafią się doczekać aż zobaczą wnusia na żywo?!

Mam do Was pytanko, a w zasadzie dwa: od kiedy używałyście smarowideł przeciw rozstępom?
Miałyście na początku przeczucia co do płci Waszych dzieciątek, i czy się sprawdziło?

mamalina
I gapa ze mnie straaszna, bo na wstępie miałam pogratulować mamusiom, które już tulą swoje maleństwa, więc GRATULUJĘ - pooglądałam zdjęcia wszystkie bobaski są przecudne:)

Aśka mam nadzieję, że plan powiedzie się w 100%...a Ty następna będziesz tulić swojego królewicza...to już tak niedaleko.

Agalk ale zazdroszczę Ci temperatury...Ja uwielbiam ciepłe miesiące. Super, że spędzicie rodzinnie święta...rodzice pewnie nie potrafią się doczekać aż zobaczą wnusia na żywo?!

Mam do Was pytanko, a w zasadzie dwa: od kiedy używałyście smarowideł przeciw rozstępom?
Miałyście na początku przeczucia co do płci Waszych dzieciątek, i czy się sprawdziło?

a wiec co do przeczuc to wydawalo mi sie ze dziewczynka ale chcialam chlopca no i mam :smile_move:
a co do smarowidel na rozstepy to uzywalam odkad sie dowiedzialam ze jestem w ciazy i to rano i wieczorem i zero rozstepow:yuppi:

http://olaf--gabriel.aguagu.pl/suwaczek/suwak1/a.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-50993.png
Urodzilem sie SN o 1:38 wazylem 3590 i mierzylem 53cm

agalk28
Gosia i Mamalina podajcie terminy porodow to uzupelnimy pierwsza strone

Mój wstępny termin porodu to 20.11.2011 r.:)

agalk28
mamalina

a wiec co do przeczuc to wydawalo mi sie ze dziewczynka ale chcialam chlopca no i mam :smile_move:
a co do smarowidel na rozstepy to uzywalam odkad sie dowiedzialam ze jestem w ciazy i to rano i wieczorem i zero rozstepow:yuppi:

na początku jak byłam już w ciąży ale jeszcze o niej nie wiedziałam, to śnił mi się syn...ale jak narazie nie mam szczególnych przeczuć...
z brakiem rozstępów chciałabym pójść w Twoją stronę:)...też myślałam już o smarowaniu brzuchola i nie tylko...chciałabym zakupić krem mustela 9 miesięcy, bo czytałam, że bezpieczny od początku ciąży, ale jeszcze z zakupem poczekam do pierwszego USG...

Jutro mam pierwszą wizytę u swojej gin. Niestety nie przyjmuje nigdzie prywatnie, więc idę normalnie na NFZ...wątpię, żeby mieli tam USG, a tak już bym chciała zobaczyć groszka na monitorze i usłyszeć, że rozwija się prawidłowo...okaże się jutro.

co do oliwek na rozstepy to ja za kazdym razem uzywalam od momentu jak tylko dowiedzialam sie o ciazy i na szczescie niemalze calkowicie udalo mi sie ich uniknac(sa tylko nieliczne w okolicach bioder).a co do plci to przez piersze 2 miesiace z marysia bylam pewna , ze to chlopak a w 3 miesiacu zmienilam zdanie(co potwierdzil lekarz na usg w 5 miesiacu).okolo 4 miesiaca lekarze sa juz w stanie stwierdzic choc i to nie zawsze sie sprawdza:smile_jump:

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3gu1rclrl8nwl.png
- A jeśli pewnego dnia będę musiał odejść.? - spytał Krzyś, ściskaj