Skocz do zawartości
Forum

Nasze gotowanie


mosia

Rekomendowane odpowiedzi

Bettyy
Nugetsy
filety z kurczaka kroimy w paseczki i obtaczamy w bułce tartej wymięszanej z zmiksowanymi płatkami kukurydzianymi i papryką w proszku Mogą to być też krakersy skruszone z bułką tartą lub jeszcze obtaczać można w cieście : jajko ,2 łyżki mąki pszennej ,łyżka mąki ziemniaczanej sól
Sos : 3 łyżki śmietany ,3 łyżki majonezu i 3 wycisnięte ząbki czosnku lub są gotowe sosy w proszku do tego Dodaje się do nich 2 łyżeczki jogurtu naturalnego i 2 łyżki majonezu i ten proszek
Sałatka z tortelini
Opakowanie tortelini
2 papryki czerwone
szynka pokrojona w kosteczkę
kukurydza
cebula czerwona
ogórek zielony (tzn nie kiszony )
i majonez
Tortelini ugotować resztę składników pokroić i wymięszać z majonezem Pycha Szybko i prosto

dziękuję zapisałam i już mam

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wq3e5en5kuzrs6.png

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvz3e5eqgubclqa.png

Odnośnik do komentarza

NATKA08
Bettyy
Oglądałam wczorajszy odcinek Finał
Wygrała też akurat Beata
za parę lat jak bym była już doświadczonym kucharzem to może ale ja się nie nadaję do tv Odstraszyłabym widzów haha

Bettyy nie dam ci spokoju masz podjąć decyzję o starcie w tym programie proooooooooooooooooszę :)

Jak ja ostatnio dziecku makaronik przypaliłam Aż dno rondelika czarne było Czasem a raczej ostatnio to ja normalnie nie jestem sobą i nic mi sie nie udaje :/

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hqymi36e7.png
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5ekt2ocja7.png

Odnośnik do komentarza

Jako, że zaraz Wigilia podrzucam extra przepis na barszcz. Znalazłam go, gdy robiłam u mnie Wigilię 2 lata temu. Nigdy wcześniej barszczu nie przygotowywałam, a wiedziałam, że doprawienie go nie jest łatwe. Może komuś się przyda. Ja polecam, bo wychodzi przepyszny. Ale trzeba pamiętać, aby kupić na prawdę dobre składniki.

Składniki na 2 litry gotowego barszczu:
- 1kg buraków;
- kwaskowate jabłko;
- marchewka;
- pietruszka;
- kawałek selera;
- 4-5 ząbków czosnku;
- cebula;
- sok z 1/2 cytryny;
- 5-6 grzybków suszonych.

Grzyby myjemy, zalewamy na kilka godzin 1 szklanką wody. Gotujemy ok. godzinę w tej samej wodzie. Myjemy, obieramy i kroimy w dość cienkie plastry buraki, dodajemy pokrojone w ósemki jabłko, przekrojone wzdłuż marchewkę i pietruszkę, pokrojone na ćwiartki cebulę, seler i ząbki
czosnku. Zalewamy 2 litrami wody, wsypujemy 1 łyżkę soli i gotujemy bez przykrycia ok. 1/2 godziny na wolnym ogniu. Dodajemy sok z cytryny i wstawiamy do lodówki do następnego dnia. Przed podaniem na stół barszcz zlewamy z jarzyn, podgrzewamy, dodajemy ok. 1 szklanki wywaru z grzybów, słodzimy, solimy, ewentualnie dodajemy sok z cytryny i pieprz do smaku.
Smacznego!

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlpx9irfiwi27s.png

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdgeaocg228v.png

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...