Skocz do zawartości
Forum

Grudzień 2008

Rekomendowane odpowiedzi

Niusia - 700 fotek czego Ty oglądałaś?? :Szok:
A właśnie co z sukienką? Chciałam się już wcześniej pytać - szyjesz coś na zamówienie, wypożyczasz, kupujesz gotowe (to chyba by było trudne)? Ja za ponad 2 miesiące też będę musiała pomyśleć o jakijś kiecce eleganckiej na ślub mojej siostry i też się zastanawiam skąd ją wziąć na taką okrągłą sylwetkę :Oczko:

no wiesz. jakis czas temu bylismy na gali slubnej... no i nazbieralam tam pelno ulotek "na wszelki wypadek" tak wiec poodwiedzalam pare stron no i w salonach sukien slubnych i wieczorowych albo maja oferty dka kobiet w ciazy albo po prostu jest mozliwosc dopsowania sukienki do brzuszka :)
Marietta - Suknie Ślubne i Wieczorowe wlasnie podoba mi sie sukienka ze strony startowej...ta z wstazeczka... wiec chciala bym cos na jej wzor... no ale najwazniejsze zeby ladnie sie na mnie prezentowala no i chcialabym tez cos jasnego bo mam biale buty...chyba ze sie w buty nie zmieszcze i nowe bede musiala kupowac ;p

nie mam pojecia.... mam nadzieje ze w tym albo juz w przyszlym tygodniu zaczne jezdzic po salonach sukien wiec sie zorientuje... no ale z tych firmowych salonow raczej tanio nie bedzie... dlatego chciala bym taka sukienke ktora bedzie mi dobrzuszka pasowac ale i potem jak juz go nie bede miala zeby byla dobra albo zeby nie trzeba ylo duzo przerabiac

bo a pewnie jakis szal albo bolerko...jeszcze nie wiem

A nie wiem.. ja tez siedze i nie wiem juz co począć... poczekam na Adiego..... poczekam aż zrobi co ma do zrobienia i znowu bede starac sie wygrać z nim w monopol ;p pewnie znowu przegram...

no a teraz mam nowine... czasem kontrolnie sciskam delikatnie sutki... i wiesz co...właśnie to zrobiłam i poleciała mi siara .... Kata pisałą mi ostatnio że jej też zaczyna wyciekać..

A tak sobie myśle i mysle że już mamy za sobą połowe ciąży.... bosz ale ten czas leci :D

mo ze jakies zabiegi kosmetyczne sobie zrob...albo poczytaj książke ?

Dzień dobry w kolejny dzień :)

Też tak ostatnio Niusia sobie myslałam, że my już za połówką jesteśmy :) A 12 sierpnia zostaną mi dokładnie 4 miesiące do końca :) Trzeba się jak najbardziej cieszyć naszym stanem dziewczyny :) Właśnie sobie uświadomiłam, że chyba dla wszystkich z nas będzie to pierwsze dziecko (chyba, że coś przeoczyłam).
A wczoraj odwiedziła mnie moja przyjaciółka z dwójką brzdąców, która przyjechała z Irlandii i takiej energii to dawno nie widziałam ;) I dlatego właśnie mówię, że mamy na razie czym się delektować - jeszcze mamy ciszę spokój, czas dla siebie albo czas żeby się ponudzić, Tinka ;) Później może być już z tym znacznie trudniej, a gdyby była ciąża to już nie będzie taka spokojna, bo jedna pociecha będzie cały czas domagała się naszej uwagi :)
I między innymi dlatego, tak jak napisałam juz na innym wątku, takie wizyty sa bardzo pouczające. No i jeszcze uświadomiłam sobie jak moje mieszkanie jest niedostosowane do małych dzieci, np. kwiatki w salonie poustawiane na podłodze albo zwisające z parapetu - wszystko w zasięgu rąk maluszka :Niespodzianka: Szczególnie będę musiała coś zrobić z kaktusami!!! Wczoraj maluszek podniósł z ziemii jednego kaktusa - na szczęście za doniczkę nie za igły (kaktus mały, ale igły długie) i nie wiedziałam czy go zrzuci i pobije czy włoży w niego twarz!!!:Szok: Na szczęście w porę zauważyłam i interweniowałam. Ale takich rzeczy potencjalnie niebezpiecznych jest w domu mnóstwo - jakieś drobne przedmioty nisko połozone, szklane świeczniki itp. Więc teraz już wiem nad czym muszę popracować w ciągu kilku najbliższych miesięcy :)

Miłego dnia :Uśmiech:

Hej Newaniu przeczytałam to co napisałaś i wiem o czym mówisz. U mnie w domu teraz przez tydzien były bliźniaczki i wiem, ze oczy trzeba mieć do okoloa głowy. Jednego dnia jedna z bliźniaczek miała pechowy dzień -spadł by na nią telewizor(łapałyśmy w powietrzu mama telewizor, ja dziecko), za chwile siedząc na nocniku zaczęła się wiercić i przechyliła się do tylu, znów ja złapałam, przed samym wyjściem na podwórko złapała się flakonu, który stoi na podłodze w przedpokoju i niestety nikt nie zdążył go złapać - potłukł się. Na koniec dnia na placu zabaw przewróciła się i jedna strona buzi była przetarta. I to wszystko tylko w jednym dniu!!!

http://lb5m.lilypie.com/8OQ1p1.pnghttp://lb2m.lilypie.com/Pmy5p2.png

Witaj Joasiu na naszym grudniowym wątku :) Mam nadzieję, że Ci się u nas spodoba i się zadomowisz :Uśmiech: Napisz coś więcej o sobie - czy znasz już pleć dzidziusia? Jak znosisz ciążę? Czy to Twoje pierwsze dziecko?

Tinka, to faktycznie jedna z dziewczynek miała pechowy dzień :( Ale i tak dobrze, że na tyle przypadków tylko jedno obdrapanie ;) Szczególnie ten telewizor mnie przeraził!! Czyli mamy się jeszcze czego uczyć ;)

Witajcie...

Na poczatku witam nowe dziewczyny.... fajnie że powiększa nam się grono grudniówek... :)

Tak pozatym wstałam dzis po 11... tzn.. telefon mnie obudził. Cała noc prawie nie spałam... miałam tak paskudny ból głowy że nawet apap nie pomógł. Pożarłam się wczoraj z Adim.... o obraczki, o samochód o całą inną reszte spraw co musze sama.
Wiecie że mój mądry przyszły mąż wymyślił że to on powinien wybrać obrączki a ja je dopiero powinnam zobaczyć w urzędzie... no jasne mam nosić całe życie na palcu coś co mi się nie podoba... najgorsze że ja złota nie lubie a on chce dwukolorową obrączke... gr...

Właśnie pochłonęłam gigantyczne śniadanie :D

Ewelinka... Joasia napiszcie coś więcej o sobie :)

Witaj Ewelinka :Uśmiech:
A to niespodzianka - dwie nowe grudniówki jednego dnia trafiły na nasze forum :)
Ewelinka, jeśli masz termin na 12.12 to masz na ten sam dzień co ja :Uśmiech: Tylko, że ja miałam początkowo na 17 listopada, tylko po usg się przesuneło o prawie miesiąc, ale do przodu :) I też nam napisz coś więcej o sobie. I skąd jesteś?
Pozdrawiam serdecznie

Agmi, Niusia - jak ja Wam zazdroszczę takiej możliwości spania....