Skocz do zawartości
Forum

Cycusiowe mamusie :)

Rekomendowane odpowiedzi

kiecka nie martw sie, u nas zeby wyszly w 3 miesiacu ;) na poczatku przygryzl mnie kilka razy ale nie bardzo mocno (choc tez na poczatku bardzo silnie lapal dziaslami). Tez sie wystraszylam, ale szybko w necie wyczytalam ze choc takie male to potrafia zrozumiec ;) Mowilam stanowczo i glosno"nie wolno gryzc" wkladalam palec i zabieralam cycusia. Choc teraz mysle, ze jak wrzasnelam na poczatku pare razy (raczej ze strachu niz z bolu) to sie wystraszyl mojej reakcji ;)) W kazdym razie bardzo szybko sie nauczyl i juz nigdy sie nie powtorzylo. Teraz ma juz prawie wszystkie zeby :) Z czasem ten zacisk dziaselek slabnie, zostaje tylko ssanie.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3i09k8nae1ac3.png

Szara wstajemy już regularnie koło 5/6 i chodzimy na spacery koło 8 :) Do przeżycia. Ważne żeby załapała że przed północą już nie jemy. Z tego samego miesiąca mama karmiąca również piersią obecnie napisała ze jej maluszek przez parę dni przestaje jeść o tej 1 , co prawda sie budzi ale daje sie uspokoić smoczkiem - może u nas kiedyś to nastąpi? :) Na razie ważne żeby przed północą sobie odpuściła :)

Kiecka no my niestety nie mamy jeszcze zębów :) Raczkujemy, siedzimy, wstajemy, chodzimy za rączkę, gaworzymy ale z zębami jesteśmy do tyłu - i chwała za to :) Bo ja sobie na razie tego nie wyobrażam :)

a odnośnie jedzenia koło 12/1 w nocy to zmieniło sie też o tyle że teraz musi być full, czyli z dwóch piersi. Zazwyczaj wystarczała jedna. No i powoli normuje mi się ilość pokarmu, już nie mam takiego nawału rano, mogłabym wtedy chyba bliźniaki wykarmić :) Szara miałaś rację - Kają nie udawała, tylko faktycznie jadła non stop nocą!

Kobietki,u nas zanim Jasiu miał ząbki bardziej przygryzał sutek niż teraz jak ma już sporo ząbków. Jednak na początku moje krzyki zamiast go zniechęcać to najwyraźniej go bawiło,bo gryzł więcej :-). Więc zagryzałam zęby i nic nie mówiłam albo zdecydowanie nie wolno i przestał.
Es_ze u nas ostatnia noc była tragiczna. Jasiu obudził sie o 23.30 i nie spał do 2,myślałam że oszaleję. Nic nie dawało rady ani cycuś ani noszenie. Boję się że jak wyjdą te zęby to będziemy od nowa się oduczać,bo teraz różnie Jasiu pije,bo czasami nie daję rady go nosić. Ale nic nie zrobię. Fajnie,że tak od rana już spacerujecie. My.wcześniej chodziliśmy koło 10 ale Jasiu wstawał koło 8. Nie chcę Cię martwić,ale pewnie ta godzina Kajce już zostanie. Koleżanki synek też tak wstaje. Tylko on już przesypia noc z jedną pobudką,ale jest na mm prawie od początku.
Szara,indyk jest jednak suchy,Jasiu też zawsze mniej zjs indyka i jak mu zrobię zupkę na schabie. Za to wczoraj ugotowałam Jasiowi zupkę na króliku,z marchewką,pietruszką-natką i korzeniem,selerem,ziemniakami,porem i kilkoma różyczkami brokuła i dorzuciłam dwie łyżki kaszy jaglanej (najpierw dobrze wypłukałam żeby nie była gorzka). I wczoraj musiałam Jasiowi robić dokładkę :-). Nie wiem czy Aleks ma uczulenie na jakieś warzywa ale chyba kasza jaglana nie powinna mu zaszkodzić? Królik jest delikatny i nie jest suchy,może spróbuj

Szara,u nas też trzydniówka przeszła książkowo i zakończyła się wysypką. Czytałam kiedyś,że jak się zakończy wysypką to już się nie powtarza. Dobrze,że już po wszystkim.
Es_ze to faktycznie Kajka dużo je w nocy :-). I nie ma się co dziwić że ma taką dobrą wagę bo jednak pokarm w nocy jest bardziej treściwy. A w dzień zjada już dużo innych rzeczy? I co je na kolację? Kiedyś dziewczyny pisały,że jeśli dziecko zje więcej w dzień to później mniej potrzebuje w nocy. Jasiu niestety w nocy się budził raczej z przyzwyczajenia i dla uspokojenia niż z głodu bo potrafił przespać do 5 jak mu ząbki nie dokuczały. Później ma taką wagę piórkową :-)

masz racje Wywijaska ze indyk jest suchy i bez smaku.. sprobuje krolika, jeszcze nie jadl. Fajnie z ta zupka ze tak Jasiowi zasmakowala :) Aleks jak na razie nie ma alergii na warzywa, sprobuje mu seler teraz ugotowac, jest ponoc alergenny ale zobaczymy. Smieszna sprawa, ale tu nie jedza pietruszki korzenia ;( bardzo mi jej brakuje, do rosolu i innych zup, tylko natka zostaje.

U nas z powodu choroby noce sie rozlegulowaly ;[ dostawal cycusia kiedy chcial bo mial goraczke i teraz sie budzi co 2 godz ehh a juz bylo duzo lepiej, np o 1.30 i 6tej rano.. ;/

Kiecka w grochy - wiesz nie wiem czy jest jakas recepta na przespane noce , bo moja od urodzenis przesypia noce . W szpitalu raz nawet przespala cala noc tak jakby zapomniala ze jest glodna . Ale potem zjadlaz dwoch cycow i jeszcze musialam poprosic polozne o butelke z mlekie zeby jeszcze js dokarmic ;) a tak je pozniejszym wieczorem 21-22. Nie usyoiamy jej odrszu tylko bawimy sie z nis , gadamy smiejemy sie gaworzymY ons mega sie meczy wtedy bo sama zasypia bez usypiania

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21243http://www.suwaczki.com/tickers/x7g1egz2xvcderxt.png[url=]

es_ze ciesze sie ze Kaja dala Ci pospac :)) od razu wszystko wyglada lepiej, prawda? Kochane te nasze dzieciaczki ale daja nam szkole ;)

Wywijaska Aleks tez czasem sie przebudzi, dostanie cycus a potem sie wierci i marudzi okolo godziny .. to jest najgorsze, bo nigdy nie wiadomo czy to zajmie pol godziny, godzine czy duuuzo wiecej.. trzymam kciuki za kolejna noc i zeby zabki szybko wyszly!
a swoja droga z ta 3 dniowka ;) Wiesz co ja myslalam? Ze kazda taka trzydniowa goraczka to trzydniowka haha tzn ze tak sie mowi potocznie a nie ze to konkretny wirus z wysypka na koncu! Dlatego tak sie wymadrzalam, specjalistka hehe wszyscy wiedzieli co to tylko nie ja ;]

Kiecka jak widac z powyzszego ja przepisu na przespane nocki nie podam, bo sama wyladowalam na tym forum szukajac takiego ;)) Zycze by katarek szybko przeszedl!

Mamuskaa super ze Wikunia daje Ci pospac i ze sama zasypia :)

buziaki i dobrej nocki wszystkim :)

Dziewczyny nie ma czego zazdrościć,wasze dzieci sypiają lepiej :)
Jak weszłam nato forum to pisałam że moja budzi się co godz. a nawet częściej....

Na "pocieszenie" myśmy miały dziś fatalną noc, bo nieprzytomna dałam jeść jej kolo 23, i chba uznała to za zgodę na"wyżerkę" i budziła mi się co godzinę.....a pobudka przed 6 i właśnie jesteśmy po pierwszym dziś krótszym spacerze, werandujemy się, już leje!

na "pocieszenie" u nas tez leje.. ;( dzien dobry mimo wszystko :) u nas noc nie najgorzej, postanowilam nie nakrywac jak sie odkopie (spi w body i misiowatym pajacyku, temp 19.5) i spal nawet spokojniej niz zwykle, wiec to na pewno nie z zimna sie budzi, eksperymentujemy ;]
es_ze a w ciagu dnia Kaja duzo spi? Masz okazje troche sie zdrzemnac czy obowiazki nie pozwalaja?
milego dlugiego weekendu :)

Dziewczyny dzisiaj bedzie padac a jutro ma byc ladnie podobno przynajmmiem u nas ;) mam nadzieje ze tak bedzie bo mamy grilla jutro ;)

Kurde zastanawiam sie duzo mam mowi ze ma nocki nie przespane itp a moja kurde spi w nocy. Tylko raz wstaje ale po jedzonku zasypiA a ja razem z nia , w dzien czasami tez z nia zasne ... Chyba ze mam troche roboty to nie . Ale jak z jia przysypiam to te 3 h tak szybko mi uciekaja ze czasami gdyby nie to ze patrze na zegarek uwazalabym ze ona ciagle je przysypia i znowu je . Ze tylko chwilke nam sie przysnelo

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21243http://www.suwaczki.com/tickers/x7g1egz2xvcderxt.png[url=]

Szara na razie nie wróciłam do pracy więc mogłabym tak sobie zorganizować czas aby się zdrzemnąć ale jakoś zawsze coś się znajdzie do pracy ... w rezultacie mam wrażenie że ani "nic" nie zrobiłam cały dzień ani nie jestem już w ogóle przytomna- pewnie znassz ten stan...