Skocz do zawartości
Forum

Śniadankowe menu


ronia

Rekomendowane odpowiedzi

Moja córcia jak idzie do przedszkola to nie je w domu śniadania.Żeby nie wychodziła z domu na czczo dostaje gorące kakao, actimel albo jogurt.
W weekendy ma ustalony repertuar śniadań i potrafi jadać to samo przez kilka tygodni.
Ostatnio było:
Chleb z masłem,tarty zółty ser,ketchup
tost francuski ( w jajku) i malutki ogórek korniszon
pasta z dorsza wędzonego i świeży ogórek
kwadratowy chleb pokrojony w trójkąty,posmarowany masłem,cienki plasterek szynki,na wbitej wykałaczce przewleczony trójkącik sera jako żagiel:)
Twaróg ze szczypiorkiem i dużą ilością śmietany w miseczce,do tego ciemna bułeczka.

Teraz jest po zabiegu usunięcia migdałka i właściwie nie ma apetytu na nic.
Może macie jakieś propozycje,co może smakować i co może jeść dziecko po takim zabiegu?

http://www.suwaczki.com/tickers/qtch8ribr85wg5dx.png

Odnośnik do komentarza

Wiosenne śniadanie

SKŁADNIKI: • 20 dag serka wiejskiego • pęczek dymki • pęczek szczypiorku • 3 pomidorki koktajlowe • pęczek rzodkiewek • ogórek • 2 ząbki czosnku • 100 ml jogurtu naturalnego • po garści pestek dyni i słonecznika • kilka liści sałaty • sól, pieprz WYKONANIE: 1. Biały serek wyłożyć do dużej miski. Dymkę, szczypiorek, rzodkiewki, ogórek i pomidorki umyć i osuszyć. Dymkę i szczypiorek drobno posiekać, ogórek obrać, odkroić kilka plastrów, resztę pokroić w drobną kosteczkę. Rzodkiewki pokroić w kostkę, pomidorki na pół, większe na ćwiartki. Czosnek posiekać. 2. Warzywa i szczypiorek wymieszać z serem i jogurtem, przyprawić solą i pieprzem. Przybrać listkami sałaty, ogórkiem i pestkami. 3. Pestki dyni i słonecznika przed dodaniem do sałatki warto uprażyć na patelni.

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

Odnośnik do komentarza

Mama_Monika
Bogdanka zdradź przpisik na Puchatkowe Grzaneczki :)

Ja wczoraj na dzisiejsze śniadanko przygotowałam pastę z avokado :)

Pół szklanki mleka, 1 jajko i 1-2 łyżki miodu - miksujesz lub roztrzepujesz do jednolitości. Nasączasz tym kromki (najlepiej pieczywa tostowego, "przedwczorajszej" bułki lub weki) - bez przesady, żeby się nie rozpadały, potem można obtoczyć w mące, smażysz najlepiej na maśle (uwaga bo masło się przypala, ale mają fajny, maślany smak więc może to być lepsza margaryna z jego dodatkiem) na rumiano. Podajesz lekko miźnięte miodem:) Jeżeli miodu akurat brak - opracowałam wersję alternatywną - zamiast miodu do jajka i mleka możesz dodać łyżeczkę cukru + cukier waniliowy i podać leciutko polane sokiem malinowym lub z dżemem:)

Przepis zaczerpnięty z Puchatkowej Książki Kucharskiej:):):)

Chłopaki ale i ja też - UWIELBIAMY!!

Smacznego

http://s8.suwaczek.com/20070428580117.png
http://dzidziusiowo.pl/php/img2-26082008005_2889182050_Szczepanek_4.jpg
http://dzidziusiowo.pl/php/img2-23022010004_3182212835_Samborek_4.jpg
http://dzidziusiowo.pl/php/img2-08102011030_2007646887_Adelcia_4.jpg

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...