Skocz do zawartości
Forum

pazdziernik 2010

amerie9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, dawno mnie nie bylo ale jestm z Wami na bieząco. Jestem na etapie zakupienia wyprawki dla malego.Affi dziekuje za link z allegro napewno skorzystam, lista juz zrobiona czekam teraz tylko a moze az na pieniadze:)Mam pytanie co do kosmetykow pielegnacyjnych, co mam kupic? oliwke, krem, plyn do kapieli, jakis puder zasypke, mydlo? co bedzie mi potrzebne?no i jakiej firmy najlepiej to kupic, wolalbym zeby wszytsko bylo jednej marki, patrzalam na bubchen, hipp i penaten.Moze wiecie co byloby najlepsze. Co do smoczkow i butelek, to wybralam Avent, kupie caly zestaw startowy butelek, bo wydaje mi sie ze bardziej sie oplaca(75z), a smoczki juz mam. Wozka jeszcze nie wybralam, ale jak sie zdecyduje to bedzie to wozek wielofunkcyjny z fotelikiem samochodowym. No i marza mi sie mebelki firmy klapus, https://ssl.allegro.pl/item1167454467_4b_zestaw_mebli_klups_safari_7_elemetow_raty.html, jak dam rade odlozyc tyle to je kupie. Ubranka juz jakies mam dokupie reszte. Zaczelam 7 ms. i powiem Wam ze nie czuje sie za dobrze, mam wieczorami mdlosci, ciagle bym cos podjadala, no i zaczal mi ciazyc brzuch.Jednak najbardziej ucierpialy moje nogi, mam pelno pajaczkow, i to takich wielkich wygladaja jak siniaki, nie wiem czy uda mi sie je kiedykolwiek usunac, albo sprawic zeby byly mniej widoczne,jak narazie zostaje mi smarowanie i trzymanie nog w gorze.Rozstepy juz jakies mialam, nowych nie zauwazylam, smaruje sie oliwkami bubchen, staram sie smarowac 2x dziennie. W przyszlym tyg, czeka mnie badanie poziomu cukru i ogolne badanie krwi i moczu.Madzia86. ciesze sie ze Wam sie udalo, zycze sokojnych 9 ms i szczesliwego rozwiazania. A i dziekuje dziewczyny za wszystkie rady, podobnie jak alexanti zapisuje sobie je na kartce. A co do porodu to poczytuje lipcowki, teraz juz sierpniowki, boje sie- ale tak jak pisala niunia i klaudusia musimy to przezeyc tak czy siak, nikt za nas nie urodzi:)ze mna bedzie moj m niech widzi ja sie mecze i jak to boli, znajac jego bedzie ze mna ryczal:)Ide znowu cos podjesc:)pozdarwiam i zycze milego wieczoru!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw3e3k6xc1hkce.png
http://www.suwaczki.com/tickers/f2wltrd8ze9rhi8b.png
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cru1dhlhz6jh4.png

I tak jak Affi pisała:
- sól fizjologiczna (w ampułkach) + waciki kosmetyczne + patyczki
- leżaczek też super sprawa (np. można poprosić na prezent na chrzciny)
- dokładnie - lepszy jest własnoręczny spirytus do przemywania aniżeli waciki typu ''leko''

Konieczny jest też moim zdaniem:
- kocyk
- przewijak (wygoda dla mamusi, ale można i się obyć bez niego)

Ja miałam też śpiworek - ale mało z niego korzystałam.

O znalazłam cosik

Wyprawka- lista zakupów

UBRANKA

* śpioszki 4– szt.
* body z krótkim rękawem 7– szt.
* body z długim rękawem 7– szt.
* kaftaniki 3– szt.
* pajacyki 5 szt.
* sweterki, polar 1– szt.
* czapeczki (2 cienkie, 1 grubsza, najlepiej ze ściągaczem, wiązana)
* skarpetki 5 par
* cienkie rękawiczki 2 pary
* śpiwór z kapturem (na chłodne miesiące)

HIGIENA

* mydełko dla niemowląt (najlepiej z dozownikiem)
* krem przeciw odparzeniom
* oliwka
* chusteczki pielęgnacyjne
* paczka pieluch New Born
* szczoteczka do włosów
* gumowa gruszka lub aspirator do noska
* małe nożyczki z okrągłymi końcówkami
* patyczki higieniczne
* wyjałowione gaziki oraz waciki
* pieluchy tetrowe 10 szt.
* ręczniki kąpielowe 2 szt.
* termometr do mierzenia temperatury wody
* wanienka
* przewijak
* proszek do prania niemowlęcych ubranek
* spirytus do przemywania pępka
* sól fizjologiczna

SEN

* łóżeczko
* materacyk
* ceratka pod prześcieradło
* pościel 2 komplety
* kołderka
* cienki kocyk 2 szt.
* grubszy kocyk
* rożek 2 szt.

SPACER

* wózek
* śpiwór do wózka
* torba na akcesoria małego podróżnika
* osłona przeciwdeszczowa
* fotelik do przewożenia malucha autem

ŻYWIENIE

Do karmienia piersią:

* wkładki ochronne do biustonosza
* laktator

Do karmienia butelką:

* butelka 125 ml 3 szt.
* butelka 250 ml 3 szt.
* smoczki pasujące do butelek
* szczoteczka do mycia
* podgrzewacz do butelek
* termoopakowanie do butelek

---------------------------------

Ilość ciuszków w jednym rozmiarze i butelek to lekka przesada, bo jeśli chodzi o ciuchy: dziecko szybko rośnie, a o butelki - to wystarczy 1 mała do herbatki i troszkę większa do mleczka. A smoczek do niej kupowałam trójprzepływowy (potem jak kupowałam mleko z dodatkiem "R" lub sama dawalam kleik - nieoceniony był).

Dobra spadam.
Bo nikogo nie ma.

UDANEGO WEEKENDU

Melduję się i ja....późno ale tak wyszło....Młody już z nami w domku...jestem przeszczzęśliwa....dwa tygodnie to jednak za długo jak dla mnie bez niego....Ale jak Go zobaczyłam to mało nie zemdlałam....buzia ręce nogi pogryzione przez komary (a DAŁAM PREPARAT DO GNIAZDKA i KREM PRZECIW UKĄSZENIOM,ale co to za logika włączania do kontaktu preparatu raz w dzień a dwa w innym pokoju niz spał....ale to moja matka tylko taka zdolna mogłaby być) i nad okiem zapuchnięte(że niby z wózka spadł bo wchodził i schodził bez przerwy....niewiem co myśleć ale mam poważne zastrzeżenia....już więcej na tyle czasu nie dam Go) Kupiłam mu fenistil na rany i po ukąszeniu i widzę,że działa....wszelkie opuchnięcia zmniejszyły się....A dla siebie kupiłam w aptece syrop na zgagę bo już nie daję rady...żaden domowy sposób nie działa....a syropek ok 7 zł bez recepty i jak rano zażyłam tak prawie do wieczora trzymało....

Ja do Młodego używałam i do tej pory używam kosmetyków z Hipp'a i dla Magdalenki też je będę mieć....nie uczulają,ładnie pachną mimo,iż nie są perfumowane....najlepiej mieć z tej firmy krem na odparzenia i na każdą pogodę,płyn do mycia ciała i włosków w jednym i oliwka...chusteczek też tej firmy używałam choć są drogie to uważam,że warto wwydać tę kasę.....bo marka solidna...

Słodkich snów Wam zyczę....

http://skocznakura.blog.onet.pl/
HAKUNA MATATA]

Nika na te pajączki to spytaj w aptece najlepiej.....a co do ciążącego brzucha to wymyśliłam ostatnio,że zakładam legginsy mam z wysokim stanem i idealnie podtrzymuje mi brzucho a są też specjalne pasy podtrzymujące.....sama się zastanawiam czy takiego nie kupić.....
PAS CIĄŻOWY UNIWERSALNY NAJTANIEJ NA ALLEGRO (1159934028) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

PAS CIĄŻOWY APLIKACJE Z CYRKONII KOLORY L/XL (1156584690) moda.allegro - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
osobiście podoba mi się ten drugi :p

HAKUNA MATATA]

Świetne są te pasy.
A my wczoraj skrecilismy regały ale na porządki w kanciapce już czasu nie starczyło bo 22 nas zastała. Takim oto sposobem stworzył się jeszcze większy bałagan.
Nie mam pojęcia kiedy z tego syfu się wykaraskam a jak pisałam chcę mieć już błysk aż mój W zauważył że latam po mieszkaniu i wszędzie widzę kurz i bród :leeee:.
A tak ogólnie to ostatnio czuję sie strasznie zmęczona. W chce wyjechać na 4dni w polowie sierpnia nad jezioro do Turawy a mi się to wcale nie widzi bo jak mam jechać i w domku siedzieć to lepiej kaski nie wydawać i w domu zostać.Może coś mi się jeszcze odmieni.
Nie wiem czy pisałam ale 8 przyjeżdżają do Nas siostrzeńcy W i przywożą nam lerzaczek,2 pary bucików i piniądze na wózek. Tak więc u nas poza aptecznymi drobiazgami i piżamą szlafrokiem dla mnie kompletowanie wyprawki dobiega ku koncowi.
Jak się kobietki czujecie?

Szymonek jest już z nami.
Miłość matki to siła, która sprawia, że zwykły człowiek potrafi dokonać rzeczy niemożliwych.
http://www.suwaczki.com/tickers/82do3e5emigsm8f5.png
:Aniołek: Kochamy Cię Adrianku(34tc) . Na zawsze w naszych sercach

Witajcie nie tak całkiem z rana :hahaha:
humorek dopisuje,mój Skarbuś wstał przed 10 zjedliśmy śniadanko i zaraz zabieram się za porządki i pranie...jutro w nocy wybieramy się na wakacje nad polskie morze z Młodym jednak :) ale będę mieć z sobą laptopa więc będę na bieżąco.....

Miłego dzionka Wam życzę...

alexanti jedź jak masz możliwość....zawsze to inne powietrze ;)

ja czuje się dzisjai chyba dobrze....zgaga na razie póki co nie dała jeszcze znać o sobie i brzuszysko też jak na razie nie boli ale całą noc spałam na prawym boku i mężulo stwierdził,że coś jest ze mną nie tak bo tak spałam całą noc....i powiem Wam,że Młody w domu i zaraz mi się sen poprawił zasnęłam jak małe dziecko i spałam snem twardym do rana :)

HAKUNA MATATA]

alexanti
Świetne są te pasy.

A tak ogólnie to ostatnio czuję sie strasznie zmęczona. W chce wyjechać na 4dni w polowie sierpnia nad jezioro do Turawy a mi się to wcale nie widzi bo jak mam jechać i w domku siedzieć to lepiej kaski nie wydawać i w domu zostać.Może coś mi się jeszcze odmien

Jedź .... jedź .....

klamorka
Witajcie nie tak całkiem z rana :hahaha:
humorek dopisuje,mój Skarbuś wstał przed 10 zjedliśmy śniadanko i zaraz zabieram się za porządki i pranie...jutro w nocy wybieramy się na wakacje nad polskie morze z Młodym jednak :) ale będę mieć z sobą laptopa więc będę na bieżąco.....

Udanego wyjazdu i szerokiej drogi :)

Klamorka udanych wczasów życzę.Fajnie że synuś z Wami jedzie.
Odnosnie mojego zmęczenia to nie wiem co jest grane ale jak zasnęłam o 12 tak 10minut temu dopiero wstałam.

Miłość matki to siła, która sprawia, że zwykły człowiek potrafi dokonać rzeczy niemożliwych.

A Wy gdzie się dzisiaj podziewacie?
A co do mojego wyjazdu to jednak się zdecydowałam ale jedziemy nad morze do Jarosławca.
Dziś był mój debiut i objeździłam Passacikiem całą dzielnicę. Nie jest tak źle. Czasem za szybko jeszcze sprzęgło puszczę przy ruszaniu i gaśnie ale myślę że kwestia 2-3 dni i będzie dobrze.
Dobranoc kochane.