Skocz do zawartości
Forum

Zmiana Serwera - Ważne!!!

Ann

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj rano parenting.pl został przeniesiony na nowy serwer (mamy teraz cały serwer tylko dla siebie).
Docelowo wszystko powinno działać dużo lepiej, ale dzisiaj można się spodziewać różnych niespodzianek - musimy dopracować szczegóły i wyłapać ewentualne błędy - niestety, będzie się to odbywać na "żywym organizmie".
Prosimy Was o cierpliwość i wyrozumiałość i pozdrawiamy poświątecznie.

Witam,

zmianę serwera można z grubsza uznać za zakończoną. Wygląda na to, że poszła w miarę sprawnie i obyło się bez większych ofiar :-).

Nowy serwer powinien zagwarantować szybsze działanie i brak komunikatów o przeciążeniu (które zaczęły się pojawiać na starym). Ponadto mamy teraz baaardzo dużo miejsca na dyskach - dzięki temu galeria będzie mogła się jeszcze długo rozwijać bez przeszkód.

Wszystko dlatego, że od dzisiaj Parenting.pl ma cały serwer tylko dla siebie - nie musi już współdzielić miejsca z innymi serwisami na jednej maszynie.

Wydaje mi się, że wyłapałem już i naprawiłem większość drobnych usterek po przeprowadzce. Gdyby jednak jeszcze gdzieś pojawiały się jakieś niespodziewane błędy, proszę o informacje o nich w tym wątku.