Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

U nas dziś poza debiutem przedszkolnym był też debiut... basenu na balkonie :Śmiech:. Zupełnie jakbyśmy wcześniej nie mogli go nadmuchać :Śmiech:. I Adaś i Maciuś mieli frajdę, choć potem moja siostra się poddała (to był jej pomysł żeby basen nadmuchać), bo Maciuś cały czas zwiewał z basenu, ale to był śmieszny widok :Śmiech:. Potem Adaś sam się pluskał a Maciuś musiał bawić się sam w pokoju, bardzo niepocieszony :Oczko:

isa32
Dziubalko ciekawa jestem jak Adaś :Uśmiech: to jego pierwszy dzień w przedszkolu, prawda? Mam nadzieję, że mu się spodobało :Uśmiech:

Tak, to jego pierwszy dzień w przedszkolu. W sumie mu się podobało :yes:, jutro chce iść a to dobry znak :Śmiech:. A rano K był trochę zaskoczony, bo Adaś chciał iść do przedszkola a jak wysiadł z auta to go wmurowało w ziemię i nie chciał już iść. K go na szczęście przekonał i Adaś chyba dobrze się bawił, bo nie dzwoniono do mnie z przedszkola :Oczko:. Odebrałam Adasia o 14.30, miałam sporo pytań m.in. dlaczego Adaś jest w grupie z 4-latkami (zrobiono grupę dzieci końcówki 2004r. i początku 2005r.), ale pani powiedziała, że w środę jest zebranie to wszystkiego się dowiem. No to muszę poczekać z moimi pytaniami.
Adaś mi serce rozmiękczył, muszę napisać nasz dialog, bo nie da się tego opowiedzieć jednym zdaniem. Po wyjściu z przedszkola:
A: Mamusiu, wiesz, było mi smutno w przedszkolu...
Ja: A dlaczego było Ci smutno?
A: Bo Ciebie tam nie było.
Tu już mi serce zmiękło.
A: Ale już mi jest tylko troszkę smutno.
Ja: To dobrze, że tylko troszkę.
A: Bo już jesteś ze mną.
Aż mi łzy stanęły w oczach...
Dzieci są wspaniałe :Podziw::Podziw::Podziw:

Lema – zapomniałam przez chwilkę, że Ty po weterynarii jesteś. Ale zaskakiwać możesz mnie cały czas :Oczko:

babeczqa
przeciez wszystkie lipcowki sa piekne i szczuple:)

Oczywiście :Śmiech:

Kwiaciarka – super, że debiut Kuby udany :Uśmiech:. Fajnie z tym dopasowaniem krzeseł do wzrostu dziecka :yes:
Jakie butki chcesz kupić Eli (jaką ma stópkę)?

kajocha
Dziubalku proponuję abyś na te urodziny zafundowała sobie blender !! :D :D

Super pomysł :lol:
Ale poczekam, bo może jeszcze go dostanę na imieniny :Oczko:

Sinka
Dziubala
Moja :Uśmiech:

ZA NASZE FIGURY, ŻEBY BYŁY CORAZ ŁADNIEJSZE!

Dziubalko za to to ja rzeke wódki wypije

Eee, od razu wódka :Oczko:. Wystarczy rzeka wody mineralnej :sofunny:

Hello
...nocka fatalna, nad ranem od 4 - 5 Oliwka co 2-3 minuty pojękiwała, popłakiwała, praktycznie spanie to jak niespanie...w koncu o 5.20 wstala....poprostu straszne!!!! niewiem chodze na razie po ścianach, malo tego Oliwka taka marudna ze niewiadomo o co jej chodzi...naparwde czy to ząbki ją męczą czy może kupka sama juz niewiem...
Ja jestem taaak zmeczona ze juz niewiem sama co mam robic...:nie_mam_pojecia:

Pocieszylo mnie rano to ze wola do mnie mama:)a nie jakos dziwnie mruczy haha:lol:
:36_3_3:
Brakuje mi pomyslow nawet na ugotowanie obiadu....
aha i niebede ja kladła napewno juz o 19 godzinie, bo to jest ewidentnie za wczesnie.
Ohhhhh
nawet z K. wczoraj nie pogadałam, bo jak przyszedl z popoludniowki to ja juz wykonczona spałam....

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

heloł
zagladam teraz, bo pozniej moze nie byc czasu....
Ela jeszcze spi, ale juz sie wierci, Kuba pojechal z P. do szkoly, ja sie zaraz biore za zupe, na 10.30 po Kube juz do szkoly.

Dziubalo super Adas z tekstami : ) to ja nie jego mama a tez mi lezki szczescia stanely,ze dzieci sa takie wspaniale :)
Ela sandaly ma jeszcze 19 ale juz paluszek u konca, na gumce, wiec powinna miec o nr wiekszy sandal, wiec polbuty nie wiem 20,21 ? jak ciezko dziecku przymierzyc polbuta, no koszmar.... patyczki by sie przydaly jakies.
Chce podjechac do bartka, ale musze Wam powiedziec, ze bylismy wczoraj w sportowym nike i inne tam cuda, i maja wspaniale buciki dla dzieci malych, wyprofilowane, usztywniona pietka. A cena jak bartkow.

Wczoraj nie poczytalam co pisalyscie, bo szykowalam dla Kuby wszystko do szkoly.
Przypial plakietke z imieniem i nazwiskiem i polecial :)
Musze zadzwonic zaraz czy P. go ustawi w odpowiednim miejscu na holu :)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

dzwonilam :)
Dzieciaki juz sa, ale co mnie martwi to to, ze kazala dzieciom byc zawsze 15 minut przed dzwonkiem , dzieci sa a pani zadnej na holu czy korytarzu, jak sie cos stanie dzieciom to co?
I maja dzieci w parach ustawione na holu w rogu czekac na pania... a czemu nie przed klasa?

A ja do dzis jestem pod wplywem niedzielnego ,polskiego filmu pt. "jutro idziemy do kina".
Bardzo duze wrazenie na mnie wywarl. Ogladalyscie?

babeczqa
Kwiaciarka - Kuba jaki przystojniak hohoho:)

Oliwia chodzi zazwyczaj po domu w bucikach, w skarpetkach moze sie poslizgnac i ma pozniej zmarzniete stupki:)

Wrocilam z zakupow i jestem wykonczona...:lol: ble

Ela wstala, czas na tance :)
Mnie bardziej interesuje ortopedyczna strona chodzenia po domu w kapciach czy w skarpetach. Przeciw poslizgnieciu czy zmarznieciu sa metody - wlasnie np. grube skarpety na skorzanej podeszwie lub z gumeczkami ;)

Babeczka nie moze Ci malzyk rano przed praca robic zakupow? :)

uciekam, Ela wzywa :)

kwiaciarka
mamy dzieci chodzacych - w kapciach czy w skarpetkach wasze dzeci chodza po domu;
mamy dzieci , ktore beda chodzic dopiero - jak beda juz chodzic to w czym po domu?
wizyte u ortopedy mam 18 dopiero....
w H&M kupilam Eli fajne skarpety na skorzanej podeszwie .

Natalia w skarpetach antypoślizgowych...Dominika boso, bo wszystko ciaga ...ale u nas cieplo i yulko po panelach albo piankach na razie biegają.

Ahakurcze mam takie glupie pytanie, na ktore pewnie znam odpowiedz... Wy chodzace maluchy juz na cały dom/mieszkanie wypuszczacie tak?

U nas jak kaja mala to tylko kuchnai zamknieta, gonilawsszedzie. Ale to mieszkanko takie male, ze sumarycznie to co zostało, mniej niz ten salon odgrodzony w ktorym sa dziewczyny... No ale teraz wiecej miejsca, wiec je powinnam wyopuscic, ale wtedy to nc nie zrobie tylko bede latac za nimi..a nawet kasy eni ma i msze jeszcze dorabiac...ehh
planuje im mebelki inne fdo pokoju kupic, i zabezpieczyc schodek a wtedy je tez na hol i ich pokoj wypuszcze. Kuchnia, lazienka i gabinet beda zamkniete

Cześć laseczki :Śmiech:

asia78
My wczoraj kupilismy buty Stefanowi,ale nie wiem czy bedzie w nich chodzil bo nie sa skorzane. Chociaz kiedys Pola tez takie miala i ylo ok. Wygladaja identycznie jak elefanteny. A dlaczego kupilam? W sobote bylismy na dzialce do nocy. W niedziel te chrzciny, butow nie ma. Stwierdzilam ze sa w samochodzie, ale wysiedlismy i sie okazalo ze jest jeden. Do kosciola poszedl w skarpetkach:oops: a po kosciele do daichmana. Wieczorem pjechalismy na dzialke i but sie znalazl:happy:to bylo osatanie miejsce gdzie mogl byc

:Śmiech:

Ja wczoraj tez kupiłam Julci buty, nie żadne firmowe z Elefanta, Bartka czy Ecco tylko zwykłe skórzane buciki na rzep dla dziewczynki:Oczko: Sa kolorowe, maja szerkie noski, usztywioną pietę i elastyczna podeszwę. Zapłaciłam za nie 39 zł :Oczko: Juli sie bardzo podobają, wczoraj juz latała w nich po pokoju :Oczko: A rozmiar buta to 21:Szok:

kwiaciarka
hej,haj, heloł :)
No i mam 1szo klasiste w domku :)
Kuba wystrojony w garnitur powedrowal z nami dzis do kosciola a pozniej do szkoly.
Klasa liczy sobie 19 dzieci , pani super ( jak na 1sze oko), klasa ladna ,duza i czysta.
Czy wiecie, ze teraz rodzic dziecka klas od 1-3 podaje na poczatku roku wzrost dziecka i do jego wzrostu bedzie odpowiednia lawka i krzeselko? Kurcze kiedys kazdy taka sama mial i tyle :)
Po szkole male zakupy i dopiero wrocilismy :)
Chcialam Eli kupic polbuty ( okazalo sie, ze te co mamy za male , Eli ostatnio mocno nozka urosla), ale juz nie dotarlismy do sklepu z obuwiem bo sil zabraklo.

Niestety nie poczytam co pisalyscie, bo musz leciec, wieczorem moze uda mi sie poczytac.
narazie :)

Gratulacje dla Pierwszoklasisty :Śmiech:

kajocha
Przejęłam warzechę... Robię na jutro wielki gar grochówki :) Alka śpi, Adam muruje z teściem, psa wykopałam na dwór i sama zasiadłam :D

DZISIAJ NA WSIURNEJ O 20:05 :D :D :D :D Adam widząc moją minę jak oglądałam o czym bedzie zaczał sie smiać i powiedział "orgazmu dostaniesz kobieto!" :sofunny:[/QUOTE]

:sofunny:

kajocha
Po niedzieli idę do fryzjera :D Będe miała tak odjechane włosy, że ogień z d... :Śmiech:

:sofunny::sofunny:

babeczqa
No i po wsiórnej:lol: hahaha
moglby z 2 h byc a nie tam te 30 min eeehhh zawiedziona jestem

Ja seriali nie ogladam - wyjatek stanowi Dr Greg Hause no ale to sie rozumie samo przez się :Śmiech:

Dziubala
isa32
Dziubalko ciekawa jestem jak Adaś :Uśmiech: to jego pierwszy dzień w przedszkolu, prawda? Mam nadzieję, że mu się spodobało :Uśmiech:

Tak, to jego pierwszy dzień w przedszkolu. W sumie mu się podobało :yes:, jutro chce iść a to dobry znak :Śmiech:. A rano K był trochę zaskoczony, bo Adaś chciał iść do przedszkola a jak wysiadł z auta to go wmurowało w ziemię i nie chciał już iść. K go na szczęście przekonał i Adaś chyba dobrze się bawił, bo nie dzwoniono do mnie z przedszkola :Oczko:. Odebrałam Adasia o 14.30, miałam sporo pytań m.in. dlaczego Adaś jest w grupie z 4-latkami (zrobiono grupę dzieci końcówki 2004r. i początku 2005r.), ale pani powiedziała, że w środę jest zebranie to wszystkiego się dowiem. No to muszę poczekać z moimi pytaniami.
Adaś mi serce rozmiękczył, muszę napisać nasz dialog, bo nie da się tego opowiedzieć jednym zdaniem. Po wyjściu z przedszkola:
A: Mamusiu, wiesz, było mi smutno w przedszkolu...
Ja: A dlaczego było Ci smutno?
A: Bo Ciebie tam nie było.
Tu już mi serce zmiękło.
A: Ale już mi jest tylko troszkę smutno.
Ja: To dobrze, że tylko troszkę.
A: Bo już jesteś ze mną.
Aż mi łzy stanęły w oczach...
Dzieci są wspaniałe :Podziw::Podziw::Podziw:

Dziubalko, aż serduszko szybciej bije jak sie słyszy taki dialog syneczka z mamą :Całus:

kwiaciarka
heloł
zagladam teraz, bo pozniej moze nie byc czasu....
Ela jeszcze spi, ale juz sie wierci, Kuba pojechal z P. do szkoly, ja sie zaraz biore za zupe, na 10.30 po Kube juz do szkoly.

Dziubalo super Adas z tekstami : ) to ja nie jego mama a tez mi lezki szczescia stanely,ze dzieci sa takie wspaniale :)
Ela sandaly ma jeszcze 19 ale juz paluszek u konca, na gumce, wiec powinna miec o nr wiekszy sandal, wiec polbuty nie wiem 20,21 ? jak ciezko dziecku przymierzyc polbuta, no koszmar.... patyczki by sie przydaly jakies.
Chce podjechac do bartka, ale musze Wam powiedziec, ze bylismy wczoraj w sportowym nike i inne tam cuda, i maja wspaniale buciki dla dzieci malych, wyprofilowane, usztywniona pietka. A cena jak bartkow.

Wczoraj nie poczytalam co pisalyscie, bo szykowalam dla Kuby wszystko do szkoly.
Przypial plakietke z imieniem i nazwiskiem i polecial :)
Musze zadzwonic zaraz czy P. go ustawi w odpowiednim miejscu na holu :)

Ja taki patyczek własnie Julci zrobiłam, dodałam troszkę na luz w bucie i takim sposobem butki kupiłam :Śmiech:

kwiaciarka
mamy dzieci chodzacych - w kapciach czy w skarpetkach wasze dzeci chodza po domu;
mamy dzieci , ktore beda chodzic dopiero - jak beda juz chodzic to w czym po domu?

Różowe z Heelo Kitty??? :Śmiech: Ja Julci takie kupiłam :Śmiech:

kwiaciarka
i jeszcze dwa

[img]http://images48.fotosik.pl/7/5960a13111d95606.jpg" alt="[url=www.fotosik.pl][img]http://images48.fotosik.pl/7/5960a13111d95606.jpg" />[/img]
[img]http://images42.fotosik.pl/7/922689d6739858ca.jpg" alt="[url=www.fotosik.pl][img]http://images42.fotosik.pl/7/922689d6739858ca.jpg" />[/img]

Kwiaciarko, piekny synuś Pierwszoklasista :Śmiech:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

kwiaciarka

W kapciach z usztywnioną piętką. W skarpetach antypoślizgowych Maciuś trochę się ślizgał. Jak było ciepło to cały czas na bosaka, a teraz ma kapcie i widzę, że jemu jest wygodnie i ułatwiają mu chodzenie :yes:
Co do numeracji to Maciek mógłby mieć jeszcze „” ale ma kapcie po Adasiu „”. I to jest ok, bo odkąd ma te kapcie to łatwiej mu utrzymać równowagę w chodzeniu :yes:

Dziubala
Witam wtorkowo

Nocka ok, Maciuś radosny od rana, teraz śpi. A Adaś miał kryzys, bo najpierw chciał iść do przedszkola a jak przyniosłam ubranie to już nie chciał. Powód – okazało się, że pani z przedszkola jest... nieładna i niefajna :Szok:. Przekonałam go, że poszukam mu ładnej i fajnej pani i bez problemu się ubrał :Śmiech:. Ach te dzieci :Oczko:

:Śmiech: Ach ten Adaś :Oczko:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

kwiaciarka
dzwonilam :)
Dzieciaki juz sa, ale co mnie martwi to to, ze kazala dzieciom byc zawsze 15 minut przed dzwonkiem , dzieci sa a pani zadnej na holu czy korytarzu, jak sie cos stanie dzieciom to co?
I maja dzieci w parach ustawione na holu w rogu czekac na pania... a czemu nie przed klasa?
No ciekawe czemu nie przed klasą? A może klasa jest daleko i chodzi o to żeby się nie pogubiły?

kwiaciarka

A ja do dzis jestem pod wplywem niedzielnego ,polskiego filmu pt. "jutro idziemy do kina".
Bardzo duze wrazenie na mnie wywarl. Ogladalyscie?
Nie oglądałam. A o czym jest film?