Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

kwiaciarka
na prad to drogo ogrzewac chate, ale ja jakbym miala gaz, to bym gazowe robila a kominek jak by mi sie chcialo bym rozpalala, ale ja tak uwielbiam kominek ,ze i tak bym codziennie w nim grzebala ahahhahaha
Asia te piece na ekogroszki maja podajniki, z wora do podajnika a podajnik sam sypie ;) Obecnie to jest najtansze grzanie . Na prad czy gaz to luz blus, w takim piecu czy kominku trzeba codziennie palic, ale np, ja uwielbiam palic w kominku :) Sa tez takie piece co sypiesz do podajnika raz na 5 dni tylko - no ale to kosztuje jak dobry samochod :)

Kwiaciarko, na gaz też drogo, bo gaz nie ma takiej siły/mocy co węgiel.
Ja mam piec z podajnikiem na 5 -7 dni w zależności czy jesteśmy w domu i więcej się grzeje, czy tylko aby, aby-jak nas nie ma. Fajna sprawa, bo tak się wypali, że zostaje tylko ciut popiołu. A poza tym, tato nie musi codziennie podkładać.
Jak juz pisałam nie lubię kominka, bo kurzy się nawet z płaszczem wodnym.
A Alutkę rozumiem, bo jak idąc do pracy na 8 godzin przypilnować kominek?? No chyba, że mieszkamy z rodzicami.
Poza tym nie trzeba elektrycznego ogrzewania mając na eko-ustawiając piec na grzanie tylko wody w bojlerze, bez kaloryferów-wtedy załadowanie pieca starcza na około 14 dni.
Ja na lato mam solary-za free :Oczko:
Mój piec kosztował dużo mniej jak dobry samochód :Oczko:
Mimo tego w przyszłym roku zrobimy ziemne.

babeczqa
MY NA OBIADEK DZISIAJ
- buraczki
- ziemniaczki
-sosik
- miesko

U mnie podobnie tylko z mielonymi a buraczki na ciepło. I rosołek.

kwiaciarka
przypomnialo mi sie, jak moja babcia wrzucila do pieca pojemnik po lakierze do wlosow - o matko z corka - grzywa sie jej zapalila - hehehhe, no smieszne nie bylo, ale po wszystkim sie z babcia smialysmy ;)
a jak juz piszecie o "cudach" w wykonaniu babci, to przypomniało mi się jak znajomy opowiadał jak w łazience, wysoko na szafce miał postawiony mały gaz łzawiący... i Jego Babcia skorzystała jako dezodorant-no Babci nie było wtedy do śmiechu a miała koło 80 lat

kwiaciarka
buty na jesien dla dzieciakow juz mam :)
dla siebie tez mam i P. tez ma :)
Kubie zakupilam kurtale na jesien kilka dni temu, Ela ma , wiec jestesmy obkupieni :)

Jakie kupiłaś buciki?

Lema
Ktory raz spia Wasze dzieci? Pierwszy, drugi?...

ojej, Mikołaj śpi 2 razy dziennie po około 2 godziny, nie ma mowy o 1 drzemce a i tak śpioch chodzi koło 19.00 spać

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

kwiaciarka
wiecie mam pomysl - wezme kredycior i zrobie kebaba w miescie obok mojej wiochy, tam nie ma takowego, napewno by przyniosl zyski duze :)

zarejstruj sie w UP, gdzies mi się o uszy obiło, że z kuronówki na rozpoczęcie działalności będą dawać koło 40 tyś zł.

babeczqa

Kolejna bedzie ta fatalna MRRII

dlaczego fatalna?

kwiaciarka
nawet troche nastukalo sie dzisiaj :)
Dziubala bedzie miala co czytac, Kajocha tez, bo nadrobila tylko do 106 strony pewnie hahahah :)
Nie wspomne o Renacie hahahah :)

hahaha:sofunny:

prałam firany, prasowałam i nawet powiesiłam :Oczko:

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Aleście się rozpisały. Miałam trochę czytania (Kwiaciarka :Oczko:).
Ja dziś miałam fajny dzień :Uśmiech:. Byłam z dziećmi i siostrą na wycieczce w Myślenicach, a potem odwiedziliśmy naszego tatę na działce na wsi, ale go zaskoczyłyśmy :Śmiech:. Dawno tam nie byłam i zapomniałam jak tam pięknie :Uśmiech:. Musimy tam koniecznie kiedyś zbudować przynajmniej domek letniskowy :yes:

Na jesień to Adasiowi nic nie trzeba będzie kupować, a zimą to się zobaczy czy nie wyrósł z zeszłego roku :Oczko:. Maciuś ma kurtkę zimową po Adasiu, do jego butów zimowych na pewno nie dorosną jego stópki więc trzeba będzie mu kupić nowe. Z zakupami spokojnie poczekam do września.
Ale na już, muszę kupić Maciusiowi jakieś butki a la jesienne, bo te z Jastrzębiej na podbiciu robią się za ciasne.

Isa – powodzenia w znalezieniu fajnej działki. Tej jedynej :Uśmiech:

Kwiaciarka – ja też chcę (planuję) dzieci zapisać na basen :Uśmiech:

Kajoszka – biedna Alusia z tą biegunką po winogronach, ale dobrze, że już jest ok.

Alutka – fajne mebelki kuchenne, ale ja zdecydowanie wolę jednokolorowe :yes:
Ja za meblami jesienią zacznę się rozglądać bo latem wprowadzamy się do nowego mieszkania więc proszę zarzucać linki, z chęcią będę oglądać fotki mebli kuchennych i pokojowych :D