Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Dziubala na paszport czeka się 4 tyg. - składałam wniosek, bo mój stracił ważność. Przy okazji zapytałam jak to jest z dziećmi i granicami, no więc paszport (lub dowód) muszą mieć. My możemy w strefie szengen tylko na dowód,ale dziecko powinno mieć paszport. Bo właśnie jak sprawdzić kto to jest ten mały człowieczek :Śmiech:

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Maciuś już wstał, czekam jeszcze na Adasia i jedziemy po K, a potem z Maćkiem idziemy do alergologa. Ciekawe co ona powie o odstawieniu Nutra i o wziewach i w ogóle czy będą jeszcze jakieś testy itp.

Isa – wiem, że dziecko musi mieć paszport (lub dowód), bo przecież jak inaczej udowodnić, że nie wywożę zagranicę np. jakiegoś cudzego dziecka? Ten przypadek znajomych K mnie trochę zmylił ale już wszystko jasne.

Miłego popołudnia :Uśmiech:

Hello
Wrocilismy.
Kilka news `:)

--- Oliwka w poludnie spala 1 h bo babcia ja obudzila wrrr coz:hmm:
--- Bylismy u moich rodzicow..i tam K. pomagal wstawiac meble moim rodzicom...nowe komody itp...-->chlopak sie napocil:)ale coz zrobic jak silny niech walczy:):15_8_214:

Kwiaciarka - dzieki ze ujelas oliwke w poscie:)haha czytaja rozbawilo mnie to ale masz racje...skopro dziecko nietrawi serkow dlaczego niedac DANONKA?? :23_30_126:
Co prawda niedostala jeszcze danonka:) ale dostanie za jakies 2 dni..bo jestem ciekawa czy po Jogurcie DANIO niewyjdzie jej zadna wysypka.:meksykanin:

Dostala KInder Niespodzianke - i nic niema..czekolade toleruje:meksykanin:..wiem wiem niewolno dawac czekolady malym dzieciom..ale co to ona z tej Kinder zje jak mama jej cala wpalaszuje!!

Jestem zdania ze dziecko powinno sprubowac wsyztskiego...ale z umiarem...sama sie tez z tym stwierdzeniem przejechala...dziecko sprubowalo slodkosci --przestalo pic ochydny i gorzki NUTRA...< na szczescie pije znowu>

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Witam wtorkowo

Wizyta u alergologa ok :Uśmiech:. Była pod wrażeniem, że Maciuś ma taką ładną skórę, a jak usłyszała, że zjada jogurty i serki truskawkowe i nie ma po nich wysypki to niemal z krzesła nie spadła :Śmiech:
Dobrze, że miałam pytania spisane na kartce, bo o połowie nie pamiętałam. Na szczepienie MMR mamy iść dopiero pod koniec roku, wziewy codzienne możemy już całkowicie odstawić i podawać tylko w razie choroby. Ponieważ Maciek nie łapie infekcji, nie ma alergii na to co zjada (a jeszcze 2 m-ce temu miał) to nie ma sensu robić powtórnych testów jesienią.
Alergolog zabiła mi tylko jednego ćwieka - z Nutramigenem. Mówiła żeby podawać go Maćkowi jeszcze do końca roku, bo mimo że na nabiał nie reaguje to jednak okres podawania laktozy (przetworów mlecznych) ma za krótki. Bo, mimo że nie ma alergii pokarmowej, to może pojawić się inna alergia np. wziewna. Więc chyba nie będziemy ryzykować i zostaniemy na tym Nutra. Potem Maciek od razu może pić... mleko modyfikowane i nie musi to być HA, bo to podaje się profilaktycznie. Mam ochotę to jeszcze skonsultować z naszą pediatrą (była za odstawieniem Nutra, przejściem przez miesiąc na Pepti a potem na mleko HA). Sama już nie wiem. Co myślicie?

Witam wtorkowo :)
Nastawiłam sie na multum czytania a tu niespodzianka :Oczko:
Jula wstała dzisiaj nieco wcześniej niż zwykle....Po szóstej W. podchodzi do jej łóżeczka a nasza mała juz na nogach i "dada" woła hihihihihi :Śmiech: Tak więc wcześniej zjadła śniadanko no i jak po 8 wychodziłam do pracy to już oczęta tarła bo śpioch ją łpał :Śmiech:
Wczoraj wieczorkiem próbowaliśmy też z W. pospisywać wszystkie zmiany które chcemy wprowadzić do naszego domku ale się to nam niestety nie udało hihihihihi :Oczko:Trzeba będzie dzisiaj usiąść i wszystko napisać, a będzie tego trochę :Oczko: min. wydłużenie garażu, przeniesienie kotłowni, dobudowa dwóch pomieszczeń,zmiana wejścia, zmiana stolarki okiennej i drzwiowej, podwyższenie parteru, likwidacja spiżarki i jeszcze inne takie :Oczko:
Aaaaa...nie powiedziałam wam co mi się dzisiaj śniło.....a mianowicie śniło mi sie że nam sie Julcia podtopiła w wannie...kąpała się, chlapała i nagle zanurkowała pod wodę z otwartą buzią...Masakra normalnie....

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Dziubala
Witam wtorkowo

Wizyta u alergologa ok :Uśmiech:. Była pod wrażeniem, że Maciuś ma taką ładną skórę, a jak usłyszała, że zjada jogurty i serki truskawkowe i nie ma po nich wysypki to niemal z krzesła nie spadła :Śmiech:
Dobrze, że miałam pytania spisane na kartce, bo o połowie nie pamiętałam. Na szczepienie MMR mamy iść dopiero pod koniec roku, wziewy codzienne możemy już całkowicie odstawić i podawać tylko w razie choroby. Ponieważ Maciek nie łapie infekcji, nie ma alergii na to co zjada (a jeszcze 2 m-ce temu miał) to nie ma sensu robić powtórnych testów jesienią.
Alergolog zabiła mi tylko jednego ćwieka - z Nutramigenem. Mówiła żeby podawać go Maćkowi jeszcze do końca roku, bo mimo że na nabiał nie reaguje to jednak okres podawania laktozy (przetworów mlecznych) ma za krótki. Bo, mimo że nie ma alergii pokarmowej, to może pojawić się inna alergia np. wziewna. Więc chyba nie będziemy ryzykować i zostaniemy na tym Nutra. Potem Maciek od razu może pić... mleko modyfikowane i nie musi to być HA, bo to podaje się profilaktycznie. Mam ochotę to jeszcze skonsultować z naszą pediatrą (była za odstawieniem Nutra, przejściem przez miesiąc na Pepti a potem na mleko HA). Sama już nie wiem. Co myślicie?

Dobre wiesci:) Super:) Ja sklanialabym sie ku opinii alergolog, zawsze jestem ostrozniejsza, ale porozmawiaj jeszcze z pediatra. Do mnie nie przemawia to, zeby zmieniac na miesiac na pepti, po co tyle rodzajow mleka?

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Asia – mam prawo jazdy :Śmiech:, K chciał mi kupić takie małe zgrabne autko już w zeszłym roku, bo oczywiste się wydawało, że przy 2 dzieci mi się przyda, ale go nie chciałam i na razie nie chcę. Zdecydowanie bardziej wolę MPK. Auto w tym roku tak naprawdę to było mi potrzebne może ze 2 razy. A kasa przydała się nadpłacanie kredytu. Pewnie jesienią czy zimą zmienię zdanie :Oczko:
Jak piesiunio?

Lema – wypiję z Tobą kawkę, może po kolejnej się dobudzisz :Całus:
A Ty wiesz, że odkąd pochwaliłaś „Dr House” w Jastrzębiej to go oglądamy :D

Isa – a jak Twoje kolana?

babeczqa

Jestem zdania ze dziecko powinno sprubowac wsyztskiego...ale z umiarem...sama sie tez z tym stwierdzeniem przejechala...dziecko sprubowalo slodkosci --przestalo pic ochydny i gorzki NUTRA...< na szczescie pije znowu>

Zależy w jakim wieku jest dziecko. Przypuszczam, że chodzi Ci o roczniaka więc tu jestem innego zdania :Śmiech: