Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

kajocha
babeczqa
kajoszka...prosze cie ale ja niezartuje...rozbawilas mnie do lez....dobrze ze K. siedzi w lazience.....bo jeszc eby sie wtracil do rozmowy:)

kurde nie bo jeszcze powie, ze z nimfimankami nie możesz rozmawiać i Ci zabroni forumowania ;)
hahaha...wiesz co on to moze mi....:]zrobic dobra herbate a nie tam zabronic forumkowania:)

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Dzieńdoberek :)
Upał nie daje za wygraną... widzę, że wczorajszy wieczór imprezowy ;)
Ja też miałam imprezowy, o 7.30 zasnęłam uspiając Alę, o 21 D mnie obudził telefonem, pogadałam 10 min. (nawet nie wiem o czym) i dalej spać. O 23.15 się obudziłam, dałam Ali jeść, poszłam pod prysznic i znów spać :Szok: oczywiście nie jestem wyspana :Rozgniewany: A taki miałam plan na prasowanie, ech...

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Witam z rana:)

isa32
kajocha
mam pytanko - kiedy moge zaczac Ali robic jedzonko (mleko, herbatke) na mineralnej wodzie nieprzegotowanej ?

A to w ogóle tak się robi?

Hmm, ja tak robie odkad zaczelam Franciowi dawac cos do picia czyli jak mial okolo pol roku (wczesniej jesli mi sie zdarzalo cos mu podawac to na mineralce przegotowanej). Mleko, kaszki- wsyztsko na niegotowanej wodzie mineralnej. Czytalam pozniej, ze Dziubala pisala, ze herbatka na niegotowanej to ok, ale mleczko, kaszka nie. Nie rozumiem, dlaczego?

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Cześć laseczki :) Widze że wczoraj to winko i pifko było wieczoremn :) U nas dzisiaj tez gorąc niesamowity...dobrze że biuro mam w cieniu :Oczko:

kwiaciarka
isa32
kwiaciarka
moja trojca poleciala do basenu :) a ja zamiast za sprzatanie to tu przylazlam, dzis mam takiego lenia, caly dzien na kompie hehe

kto by tam sprzątał w taki upał :Uśmiech: posiedź z nami.
Ja wyznaję dziś zasadę, kto by pracował w taki upał ;)

jeszcze jedna jest - robota to glupota :)

kwiaciarka
isa piwko w pracy u nas sie pilo za szafka hehehhe
wyznawali zasade - jesli w pracy piwko szkodzi, rzuć robote ,o co chodzi?:)

:sofunny: Rozbawiłas mnie z samego rana tymi powiedzeniami :Oczko:

isa32
kwiaciarka
isa32

:Niespodzianka: rzeczywiście musisz uważać. Ja dużo piję, głównie wodę, do tego 2-3 kawy, herbatę czarną uwielbiam, ale staram się ograniczać.

A teraz najchętniej wypiłabym małe zimne piwko :Uśmiech:

herbata i kawa wyplukuja wode z organizmu, wiec nie mozna raczej ich zaliczac do sporzytych plynow regulujacych ilosc wody w organizmie ;) pijac szklanke herbaty powinnas zaraz po niej wypij szklanke wody, zeby uzupelnic wode :)

wiem, obok kawy też powinno się od razu szklankę wody postawić :) przy takich temp. to kawa rano, czasem, druga przed południem, poza tym tylko woda. Za sokami nie przepadam, gazowane to już w ogóle porażka. Mineralka to jest to, najchętniej z cytrynką :)

Ja dziennie wypijam jakieś 3 litry wody niegazowanej z sokiem cytrynowym :Oczko:

kwiaciarka
babeczka cudna fotka, sliczna jestes :)

Babeqka, piękne foteczki :) Ładnie wyglądałaś :Oczko: Powiedziałabym, że przecudownie :Oczko:

kajocha
MOJA !!

Za wspomnienia !!
Za szczęście !!
Za zgodę w rodzinie !!
Za nasze dzieci !!
Za miłość !!

Coś miałaś wczoraj Kajoszka szczęście do tych pierwszych stronek :Oczko:

babeczqa
kajocha
babeczqa
slonko pytanie z innej beczki...
--- dajesz Alce droxdzowki???

jadła już, ale na wodzie robione przez moją tesciowa jagodzianki drożdżowe :)
aaa spoko myslalam ze takie kupne...bo juz zwatpilam tak to tez bym Oliwce dala...

Ja daje po kawałeczku....no ale Julcia nie jest uczulona na mleko.

Lema
Witam z rana:)
isa32
kajocha
mam pytanko - kiedy moge zaczac Ali robic jedzonko (mleko, herbatke) na mineralnej wodzie nieprzegotowanej ?

A to w ogóle tak się robi?

Hmm, ja tak robie odkad zaczelam Franciowi dawac cos do picia czyli jak mial okolo pol roku (wczesniej jesli mi sie zdarzalo cos mu podawac to na mineralce przegotowanej). Mleko, kaszki- wsyztsko na niegotowanej wodzie mineralnej. Czytalam pozniej, ze Dziubala pisala, ze herbatka na niegotowanej to ok, ale mleczko, kaszka nie. Nie rozumiem, dlaczego?

Bo herbatka to zazwyczaj rozpuszczalna więc niegotowana może być, no a mleczko to przecież musi być na przegotowanej tzn. ciepłej :Oczko:

Lema
Franek jakos ostatnio malo spi... Juz pomijam to, co napisane w ksiazce "Usnij wreszcie", ze dziecko w tym wieku powinno spac 13,5 h, nawet gdybym nie miala pojecia ile powinno to bym sie troche niepokoila. Od kilku dni spi okolo 9 h w nocy i okolo godziny w ciagu dnia.

Może tyle mu wystarcza:Oczko: A w dzień jest marudny? Bo jeśli nie to najprawdopodobniej wszystko jest ok:)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Witam wtorkowo

Wczoraj byliśmy u pediatry, no i: Maciuś ma 11 kg, 73 cm wzrostu (w rozkroku ;)), 45 cm główka, 50 cm klatka piersiowa.
Na Nutramigenie będzie do ostatniej paczki, a potem przechodzi na... Bebilon Pepti. Ma go pić przez miesiąc (on też nie ma białka krowiego ale jest mniej wyjałowiony od Nutramigenu). Jak będzie ok to dopiero przejdziemy na mleko HA.
Co od szczepionki na MMR to pediatra nie widzi przeciwwskazań, ale jeśli mam wątpliwości (chciałam opóźnić o pół roku) to powiedziała żeby skonsultować to z alergolog. Jej syn miał alergię na białko jaja kurzego w 3 klasie (w 3 przedziale) i po tym szczepieniu nic mu nie było. W jej praktyce dzieci uczulone na białko jaja w niższych klasach dostawały szczepienie i nie było skutków ubocznych (tzn. rodzice nie zgłaszali). W wyższych klasach dzieci dostają skierowanie do szpitala, gdzie przechodzą jakieś badania, które mogą albo nie wykluczyć możliwość szczepienia na MMRII. Maciek jesienią ma mieć powtórzone testy na alergię. Mamy się zgłosić po tych testach i po wizycie u alergolog. Wtedy zobaczymy czy Maciek będzie szczepiony.
W każdym razie na ten moment pediatra by go zaszczepiła.