Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

asia78
Ja robie tylko owoce i tort,nie bede sie wysialc to nie wesele:)

ano fakt - nie wesele, ale jak dla mnie to równie ważny moment w życziu :) Alusia ma jutro roczek a w sobote imprezke urodzinową i chcę żeby wszyscy się razem z nami tym cieszyli a że u mnie rodzinie każdy lubi dobrze zjeść stąd to pichcenie ;)

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

Alutka7912
asia78
Ja robie tylko owoce i tort,nie bede sie wysialc to nie wesele:)

A ja lubię pichcić dla rodziny :) Dla mnie to czysta przyjemność a potrawy które podam w sobote nie sa jakieś bardzo czasochłonne :) Zrobie je z przyjemnoscią :) A co zostanie wrzucę sobie do zamrażarki i będę miała na obiady hahahahah :)

u nas będzie tak :

15:00 lody z owocami i bitą śmietaną + tort + ciasta

16:30 talerze z pomidorkami, wyrobami mojego teścia :D, sałatki, jakieś zakąski i piffko, winko (nad wódką się zastanawiam ciężko bo w sumie i tak piłby ją mój teść z dziadkiem)

18:00 peklowane golonka w ziołach i szaszłyki + bigos (mam zamrozony więc nie mam roboty)

19:30 - goście do domu marsz !! :sofunny:

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

babeczqa
Pierwsz eco mi sie rzucilo.........
kajoszka ---- dajesz truskawki??przeciez to jedyny owoc jakiego powinno sie unikac jak najdluzej sa strasznie uczuleniowe...ale skoro Ali nic niewyszlot odobrze....oczywisxcie niemiej domnie zalu ani pretensji, ale wszedzie sie slyszy o tych trsukawkach zeby maludom niedawac!!!..buziak

W tym wieku (a nawet wcześniej, bo teoretycznie po 9. miesiącu.) można już dawać :). Nie ma czegoś takiego jak "najdłuższe unikanie". Wychodząc z takiego założenia powinno się prędzej unikać cytrusów ;). Jak występuje reakcja alergiczna to robi się przerwę i znów próbuje, ew. rezygnuje się z nich na dłuższy czas.
A czy Ty nie pisałaś, że Oliwka wszystko już zjada ;). A tu się boisz truskawek podać ;)

Alutka7912
Normalnie zaraz mnie coś trafi:Zły::Zły::Zły: 3 czerwca składałam do urzędu wniosek o wydanie decyzji o warunkach zabudowy, minął juz ponad miesiąc a decyzji jeszcze nie ma :Zły: Więc napisałam meila żeby ewentualnie przesłali ten projekt meilem a oni mi odpisali, że jeszcze decyzja nie jest napisana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fuck!!!!!!:Zły::Zły::Zły::Zły:

Można się wkurzyć :Zły:
Postrasz ich terminami ;)

kajocha
wiecie co ? zebrało mi się na wspomnienia... oglądałam zdjęcia Alusi... aż miałam łzy w oczach :) nie potrafię opisać tego co czuję

A ja oglądałam z chłopakami filmik z pierwszych urodzin Adasia. Niesamowite, że to już tyle czasu minęło. A Adaś tak się zmienił od tego czasu. I przy okazji zobaczyłam, że Adaś więcej umiał/rozumiał niż Maciek jego wieku czyli teraz ;)
Boję się trochę urodzin Maćka, bo Adaś też chce tort i prezenty...

Dziubala
Alutka7912
A powiedzcie jak uczycie sadzać wasze dzieciaczki na nocnik. Może ja coś źle robię?

Ja nie sadzam, dla mnie to za wcześnie, co oczywiście nie oznacza, że żle. Poczekam z tym do przyszłego roku.

Ja nie oczekuje po Julci że ona usiadzie na nocnik i zrobi tam siku ale chcę żeby sie z tym swoim nocnikiem oswoiła :) Na nauke siusiania też według mnie jeszcze za wcześnie tzn. poczekam aż moje dziecko będzie dokładnie rozumiało jak powiem do niego: Julcia, to jest nocnik, tutaj robi sie siku i qpę :) :Nauka::Psoty:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Dziubala
kajocha
wiecie co ? zebrało mi się na wspomnienia... oglądałam zdjęcia Alusi... aż miałam łzy w oczach :) nie potrafię opisać tego co czuję

A ja oglądałam z chłopakami filmik z pierwszych urodzin Adasia. Niesamowite, że to już tyle czasu minęło. A Adaś tak się zmienił od tego czasu. I przy okazji zobaczyłam, że Adaś więcej umiał/rozumiał niż Maciek jego wieku czyli teraz ;)

To tylko potwierdza tezę, że każde dziecko jest inne i rozwija sie w swoim tępie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Alutka7912
Dziubala
Alutka7912
A powiedzcie jak uczycie sadzać wasze dzieciaczki na nocnik. Może ja coś źle robię?

Ja nie sadzam, dla mnie to za wcześnie, co oczywiście nie oznacza, że żle. Poczekam z tym do przyszłego roku.

Ja nie oczekuje po Julci że ona usiadzie na nocnik i zrobi tam siku ale chcę żeby sie z tym swoim nocnikiem oswoiła :) Na nauke siusiania też według mnie jeszcze za wcześnie tzn. poczekam aż moje dziecko będzie dokładnie rozumiało jak powiem do niego: Julcia, to jest nocnik, tutaj robi sie siku i qpę :) :Nauka::Psoty:

Właśnie na filmiku widziałam, że Adaś dostał nocnik na pierwsze urodziny. Początkowo służył do zabawy, a potem na dlugie miesiące zaległ w szafie ;). Mając 2,2 latka Adaś całkowicie pożegnał się z pampersem. Nocnik załąpał od razu i mam nadzieję, że z Maćkiem też tak gładko mi pójdzie :)

Alutka7912
Dziubala
kajocha

To tylko potwierdza tezę, że każde dziecko jest inne i rozwija sie w swoim tępie :)

A wiesz, że ja do dziś myślałam, że to Maciek szybciej się rozwija od Adasia, hehe.