Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Lema
Wpadlam jeszcze na chwilke, zeby Wam powiedziec, ze dzis naliczylam 10 krokow Franusiowych:) Bosko chodzi ten maly kaczorek:)

A teraz juz zmykam na dobre:)

Brawo!!!!

Dziubala
Maciuś dziś zwymiotował po kolacji. Być może siadła mu truskawka. Dałam mu popołudniu taki mały kawalątek ze środka truskawki (a uczulają te kropki z zewnątrz) i wśród tego co ulał ten kawalątek właśnie był. Mam nadzieję, że to jednorazowe, bo inaczej trzeba będzie przełożyć wyjazd. Tempkę też ma dalej tak ok. 38,2 :(

zdrówka dla Maciusia :Całus:

a to przeczytałam na necie...:Niespodzianka:
białko mięsa ryb i skorupiaków jest silnym alergenem. To dlatego dzieci mogą ich spróbować dopiero, gdy skończą roczek. A jeśli maluch lub ktoś z jego bliskich cierpi z powodu uczulenia, to jeszcze później. Kiedy dokładnie? O tym powinien zdecydować pediatra lub alergolog.

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

nuchna
Dziubala
Aaa, bo już chyba druga lipcówka pisała dziś o pandze. Dziewczyny nie dawajcie pangi dzieciom! To najgorsza ryba jaka jest! Zrobicie jak uważacie, ale jest tyle innych lepszych ryb więc po co dawać takie świństwo takim szkrabom malutkim...
ok= a co takiego jest/nie jest w niej niż w innych rybach

??

Wrzuć w Google i poczytaj.
PANGA - Przestroga - art. - Odżywianie
Pytamy :: Dlaczego panga jest niezdrowa?

nuchna
Dziubala
Aaa, bo już chyba druga lipcówka pisała dziś o pandze. Dziewczyny nie dawajcie pangi dzieciom! To najgorsza ryba jaka jest! Zrobicie jak uważacie, ale jest tyle innych lepszych ryb więc po co dawać takie świństwo takim szkrabom malutkim...
ok= a co takiego jest/nie jest w niej niż w innych rybach

??

Panga, to określenie wielu gatunków ryb zbliżonych do siebie składem.
nie wiem dlaczego nie powinno sie dawać dzieciom, ale.. to mała południowoafrykańska ryba a te sprzedawane u nas w sklepach
sum rekini, sprowadzany z wietnamskich hodowli, sprzedawany jako panga

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

RenataOslo

a to przeczytałam na necie...:Niespodzianka:
białko mięsa ryb i skorupiaków jest silnym alergenem. To dlatego dzieci mogą ich spróbować dopiero, gdy skończą roczek. A jeśli maluch lub ktoś z jego bliskich cierpi z powodu uczulenia, to jeszcze później. Kiedy dokładnie? O tym powinien zdecydować pediatra lub alergolog.

Ja o tym wiem, dlatego zdziwiłam się jak to przeczytałam :Niespodzianka: http://www.noworodek.pl/index.php?ms=4&eks=5766

WITAM POZATYM...NOCKA OK MOGLA BYC...
:Psoty:

ale wiecie co za numer zrobilam w nocy:Niewiniątko:....poszlam wstawic wode dla Oliwii zeby sie przegotowala..i mi sie zasnelo i obudzilamsie po 2 h.:Niewiniątko:...smierdzialo mi strasznie poszlam do kuchni woda wygotowana a garnek az strzelal od ognia caly spalony...dobrze ze nic innego sie niestalo...ale na smierc zasnelo mi sie..i kurcze az 2 h.....nigdy wiecej takich numero!!!!:Szok::Histeria:

pozatym moze byc...juz o 10.00 Oliwka znowu sama mi padla i spi samaw lozku!!!!boshe no niemoge sobie darowac tego ze taka usypiana byla wozku no...wrrr zlosc mnie dopada jak o tym mysle...

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Witam sobotnio

Nic w nocy nie słyszałam, trochę pospałam, bo całe 6h jednym ciągiem! Ale mało mi jeszcze, gdybyśmy nie wyjeżdżali, to jeszcze ze dwie takie samotne noce by mnie się przydały ;)
Maciuś tempki w ogóle nie ma, nie wymiotuje, zatem wczoraj wieczorem to było incydentalne w związku z truskawką, bo dziś na nóżkach miał troszkę wysypki.
Mogę powiedzieć: uff, możemy jechać :lol:

babeczqa

ale wiecie co za numer zrobilam w nocy:Niewiniątko:....poszlam wstawic wode dla Oliwii zeby sie przegotowala..i mi sie zasnelo i obudzilamsie po 2 h.:Niewiniątko:...smierdzialo mi strasznie poszlam do kuchni woda wygotowana a garnek az strzelal od ognia caly spalony...dobrze ze nic innego sie niestalo...ale na smierc zasnelo mi sie..i kurcze az 2 h.....nigdy wiecej takich numero!!!!:Szok::Histeria:

Dobrze, że tylko tak się to skończyło. Kup sobie czajnik elektryczny :). Nie spali się, woda nie wygotuje, i długo trzyma ciepłą wodę :)