Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

No Was to samych zostawic nie mozna nwet na chwilke,bo zaraz stronek napykacie i czlowiek nie moze zdazyc z czytaniem:D

Alutka7912
Cześć Lipcóweczki :) Prawie rok mnie tutaj nie było :)Wróciłam do pracy i na "stare smieci" tak więc będziemy znowu w kontakcie :):Śmiech:

O Alutka!!!hello!!! no nie spodziewalam sie ze wrocisz!!

Alutka7912
No to jeszcze raz:) To moja Julcia - urodzona 9 lipca 2007 r. :)

http://images27.fotosik.pl/225/d2ad155102e3dcafm.jpg

http://images34.fotosik.pl/277/2cae45043e4a720em.jpg

http://images25.fotosik.pl/224/09ae281d027cffbcm.jpg

SLivznosci!!

RenataOslo
Czy widziecie mój suwaczek???
za 15 dni wracam do domku, na calusieńkie wakacje!!!!!!!!
już się doczekać nie mogę a od 18 czerwca są loty bezpośrednio do Wrocławia, teraz częściej będę w domku, bo bilety tanie jak się wcześniej zakupu dokona i na lotnisko 30 minut drogi!

Renata a lecicie samolotem czy samochodem?

Dziubala
kajocha
A teściowej się nie spodobało, że powiedziałam, że czegoś ma nie dawać Ali. Ona to by jej już wszystko dała jeść !! Już dawno temu się mnie pytała czy Ala JUŻ JE PARÓWKI... No :Szok: !! Jestem zła na maksa i to od rana humor mi zj.... No wybaczcie, że tak klne, ale frankruterke/ parówke ?? No w głowie mi się to nie mieści !! Jak jeszcze raz zrobi coś takiego to przykro mi bardzo, ale Ale to będzie brała sobie na górę tylko jak ja z nią pójdę bo moje dziecko nie będzie jadło tego, co ona chce jej dać i już !!! Kurde, ale się we mnie gotuje...

Ja też nigdy bym dziecku nie dała parówki do zjedzenia! Wczoraj w „Uwadze” było, że w najlepszych parówkach jest max. 20% mięsa, a reszta to konserwanty i tłuszcze. A w niektórych parówkach cielęcych nie ma ani grama cielęciny, tylko pochodne wołowiny i wieprzowiny :Szok:

Ja chcialam dac Stefanowi smakusia,ale wyplul nie mowic o gryzieniu jej:)

Dziubala
Asia – biedna Polusia z tym katarem. Musi mocno jej dokuczać skoro aż wymiotuje. A jak się teraz czuje?

Lepiej wyciagnelam pingwina i sie inhalujemy obie:)

Dziubala
asia78
Czytalyscie tem watek o aborcji? ze dziewczyna chce usunac ciaze? Ale na nia dziewczyny wyjechaly:Smutny:az przykro sluchac. Wiadomo ze trzeba jakos przekonywac do zmiany decyzji,ale w koncu kazda kobieta bierze to na siebie. To mam na mysli albo wychowanie dziecka albo grzech smiertelny

Przeczytałam. Moim zdaniem to prowokacja.

Ja po namysle tez tak stwierdzam:(

kajocha
Dziubalku, Isa tylko czy za 5 lat bedzie mi sie chciało zaciążyć ? ;)

Bedzie Ci sie na pewno mniej chcialo z lenistwa niz teraz;)

kajocha
chciałabym za rok, ale sie boje ze sobie nie poradze z 2 małych dzieci...

Zobacz na mnie, Nuchne ,Monike, Dziubale, Rose chyba tez nie mowiac juz o Aidzie:D zyjemy,radzimy sobie i to uwazam calkiem niezle

kajocha
kobietki Kajoszek ucieka bo monsz wraca zaraz z pracy i musze naszykowac gazete, obiad, kapcie i napar z ziół :lol:

Nie napar z ziol tylko herbatke:D

Dziubala
kajocha
chciałabym za rok, ale sie boje ze sobie nie poradze z 2 małych dzieci...

Moim zdaniem dobra jest różnica min. 2 lat. Mówię z doświadczenia ;). Dla mnie fajne było to, że Adaś śpi już samodzielnie w dorosłym łóżku, jest całkowicie odpampersowany, nie pijący z butli, nie korzystający z wózka, jest komunikatywny. Bo gdyby było inaczej to byłoby ciężko.
Ale wiem, że mamy są niesamowite i zawsze dadzą sobie radę :)

Podpisuje sie pod tym rekami i nogami:)

Dziubala
Isa - to główni bohaterowie bajki "Cars". Bajka raczej dla chłopców, ale dziewcznykom też się podoba. No i ta bajka zależnia ;)

Dziękuję :) o bajce słyszałam, ale bez szczegółów. Alka już teraz uwielbia się bawić samochodem wywrotką ;) więc kto wie, może cars przypadnie jej do gustu ;)

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Połozyłam się z Mikołajem i przysnęłam, ale było fajnie :Oczko:

Asia, samolotem; 1h,50 minut
:Śmiech:

Dziubala
asia78
Czytalyscie tem watek o aborcji?

Przeczytałam. Moim zdaniem to prowokacja.

Moim też!

isa32
kajocha
Dziubala

Ja o tych parówkach wiem od dawna, dlatego ich nie kupuję. Adaś nigdy nie jadł i w moim domu ich nie zje. A ciekawe, że nawet w żłobku dzieci nie dostają parówek.

ja też wiem, że w parówkach jest samo świństwo, ale sama wczorajsza "Uwaga" mnie zaszokowała

Mam do czynienia z branżą mięsną i powiem Wam, że jest tragicznie :Kiepsko::Szok: Wczorajszej uwagi nie widziałam, bo to czas Ali, ale nie musiałam oglądać. Wiem co jem, albo raczej czego nie jem ;)

mój szkolny kolega pracował w masarni, co on naopowiadał o używaniu konserwantów, jak to wszystko "działa", to włosy stawały na głowie

isa32
kajocha

no to jak dzisiaj piątek to nie sprzątaj, nie gotuj nie rób nic !! a co masz zrobic dzisiaj zrób jutro ;) hehe odpocznij i zregeneruj siły !!

Nie gotuję, bo mama ma zrobić botwinkę :) mniammm....
Nie sprzątam, bo mam zamiar umyć jutro okna, więc się nie opłaca ;) no chyba, że pojedziemy nad wodę, to wtedy okna muszą poczekać :)
Co masz zrobić dziś, zrób pojutrze, będziesz miał 2 dni wolnego :Śmiech:
Dzięki Kajoszka :Całus:

ja też mówię botwinkę a w menu różnych barów i restauracji zawsze spotykam się z nazwą boćwina :Szok:

isa32
kajocha
Dziubalku, Isa tylko czy za 5 lat bedzie mi sie chciało zaciążyć ? ;)

Będzie :) urodziłam Alę jak miałam 31, ale najbardziej chciało mi się dziecka jak miałam 27!

A ja myślę, że za 5 lat Ci się nie będzie chciało a potem jak będziesz miała 30 lub po 30-stce to będziesz żałować, że długo czekałaś, słuchaj tu koleżanek i za rok, dwa-braciszek dla Alusi, może być Stefanek, to moje ulubione imię! Za wyjątkiem Michałek i Mikołajek :Oczko:

kajocha
kobietki Kajoszek ucieka bo monsz wraca zaraz z pracy i musze naszykowac gazete, obiad, kapcie i napar z ziół :lol:

:sofunny::sofunny::sofunny:

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

asia78
ja sie troche wahalam,ze 2 dni;) z tym Stefanem a teraz nie wyobrazam sobie zeby sie mogl inaczej nazywac!!:D

ja to bym się wcale nie wahała, ale niestety za wyjątkiem mojej mamy, której Stefanek się bardzo podobał i mojego taty, który powiedział, że nasza sprawa nikomu innemu się nie podobało. Najbardziej to Michał protestował, ale... jakbym miała jeszcze jednego synka, to już nie dałabym się prezkonać do innego imienia jak Stefanek! no cudne imię! Jak będzie już dorosłym facetem-Stefan to tak dostojnie, pięknie brzmi!

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Widze że temat żywieniowy się nasuwa....uwagi nie oglądałam, ale domyślam się co w niej mogło być. Tymczasem powiem jedynie, żebyście się nie łudziły ;) że podobnie w branży cukierniczej- nie zawsze wszystko jest ahh i pewnych pozycji poprostu nie jadam ;)
A tak wogóle to ciężko jest wyprodukować coś dobrego a jednocześnie zdrowego. Bez konserwantów nie uchowa się już pratycznie żadna firma produkująca żywność. Po jednym dwóch dniach na sklepie towar musiałby z powrotem wracać nie sprzedany do firmy- a zwroty to straty - nieuchowałaby się żadna ;)

http://www.szipszop.pl/tickers/20793.gif

http://www.szipszop.pl/tickers/20807.gif

kwiaciarka
asia78
Mam pytanie. CZy strzyglyscie juz maluchy? Stefan ma dosc dlugie wlaosy i sie zastanawiam nad podstrzyzynami:) Ale wczoraj mifryzjerka powiedziala ze przed rokiem sie nie powinno strzyc:Szok:jakis zabobon taki

Tez slyszalam o tych zabobonach. Ja Eli nie obcinam, bo chce zeby rosly, wtedy mniej stercza na czubku. Ale Stefan to chlopak wiec spoko mozna go obciac ( no chyba, ze wierzysz w zabobony). Rok juz niedlugo w sumie konczy :)

Ja sie waham, ale to nei w kwesti zabobonu, bo karolka szybko miałą scinane..chodzi o to ze natalka ma za dlugą grzywkę, mo i mnoge kucyczka, ael scinac i nie czesac...Nie wiem wsumie bo jak zetne to troche zejdzie nim odrosna, z drugiej strony, te pioeronice są dwie, i ...poluja sobie wzajemnie na metki w bluzeczkach..i gumik we włosach... Wiec chyba oleje urodę i zetne:Smutny:

babeczqa
Co do znamion i zababonow to jeszzce wam powiem...

MOja mam gdy byla ze mna w ciazy szla w ogrodzie sciezka i nadepla na slimaka i sie strasznie wystraszyla--- ja teraz na lewej stopie pod spodem mam slimaka takie czerwone znamie:)niewierzyciemoge zrobic zdjecie:)

No a jak ja bylam z Oliwka w ciazy smazylam cs na patelni i mi pryslo n abrzuszek w okoliacach pepka ale leciutko no ioliwka ma tam" myszke" wokoliacach pempka:)niewierzycie - moge zrobic zdjecie:) hehehe

Natopmiast gdy moja mama byla bratem w ciazy widziala jak w bloku jest pozar i male dziecko chce wyskoczyc przezokno i sie z przerazenia chwycila w glowe na sam czubek..-- brat ma tam czerwone duze nzamie....wiec jak teraz jest w wojsu i jest scinany bardzokrotko ....widac strasznie:):Szok:

babeczqa
Ja jakos jeszcz enieprubowalam sadzac Oliwki na nocnieczek...tzn jak zostal kupiony to usiadla i od razu uciekala z niego;)

Jamlodych tez eni sadzam..karolina to kuoke sie nauczyla..jakis meisiac temuorzed pojsciem do przedszkola :Nieśmiały: Miała jakis uraz i koniec, siusiałą ladnie od dawna. W nocy nie wiem, nei mam odwagi, raz sucho raz pelno..mozliwe ze jak rano sie sama zbudzi to sika, ale jakos szkoda materacyka;)

kajocha
babeczqo zdjątka są ślicznie :yes: Oliwka już duża dziewczynka :)
\O tak, sliczna i slicznie pomyka za łapke a Ty laska;)

Kajoszka, rozumiem co czujesz z tesciowa i parowka. Ja ma swoja u mnie ..od dzis;) Noi i przyznam, ze spoko. Nie wtraca się dopasowuje do moich uwag, zyczeń. Pamietam , ze poczatkowo gusyu troche nidoasowane prezentowo byly..ale się wyrobuła i teraz jest GIT :)Nie narzekam...

Swoja droga moje wsuwają parówki z "górnej pólki" czyli takie na poziomie ędlin i duużej zawartości mięsaok 80%, wiadomo,z e takie typowre tio sanme swinstwo, chociaz smakuje czesto fajnie. Fakt kfaktem ze do 2 roku życia karolinka albo miala mieso zmielone w zupce, albo rybke..albo aprowki..nic innego ni tknela. Mlodym wprowadzam rozne kotleciki miesno warzywne i jest niezle, ale kaja niejadek, masakra;)

aida77
babeczqa
Co do znamion i zababonow to jeszzce wam powiem...

MOja mam gdy byla ze mna w ciazy szla w ogrodzie sciezka i nadepla na slimaka i sie strasznie wystraszyla--- ja teraz na lewej stopie pod spodem mam slimaka takie czerwone znamie:)niewierzyciemoge zrobic zdjecie:)

No a jak ja bylam z Oliwka w ciazy smazylam cs na patelni i mi pryslo n abrzuszek w okoliacach pepka ale leciutko no ioliwka ma tam" myszke" wokoliacach pempka:)niewierzycie - moge zrobic zdjecie:) hehehe

Natopmiast gdy moja mama byla bratem w ciazy widziala jak w bloku jest pozar i male dziecko chce wyskoczyc przezokno i sie z przerazenia chwycila w glowe na sam czubek..-- brat ma tam czerwone duze nzamie....wiec jak teraz jest w wojsu i jest scinany bardzokrotko ....widac strasznie:):Szok:

Mówiąc o zabobonach to jest mój brat , jak mama była w ciąży smażyła rybę i tłuszcz prysnał jej na twarz babcia nie zdążyła złapać jej ręki i mama sie przestraszyła i złapała za policzek, efktem jest widoczne znamie. Coś w tym jest.

Marta, Lipcówka 2007
Mama Aniołka 6.2.2006 i Kubusia 15.07.2007
http://www.suwaczek.pl/cache/8ec35bf903.png%22%3E%3C/a

http://nasza-klasa.pl/profile/10836862

Witam sobotnio

Ciekawe jak będzie ta nocka, bo ostatniej Maciuś źle spał, chyba parzyła go pupka, po wczorajszych kilku kupach, pupa była coraz brzydsza, niemal czerwony ogień :(. Sudocrem, Alantan i wietrzenie nie pomagały i w ruch poszedł Tormentiol. Dziś rano było kilka kup ale typowo biegunkowych więc dostał Smectę do wypicia i od tej pory nie było już żadnej kupy. Teraz niech pupcia szybko się goi, bo choć wygląda lepiej niż wczoraj, to dalej wygląda brzydko :(