Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Lema
Dzien dobry.

Za nami fatalna noc, Franus obudzil sie o polnocy, byl bardzo cieply, wiec zmierzylam mu goraczke, 38.3. Dalam paracetamol i na szczescie spadla, ale do rana bylo spanie tylko na rekach i tylko z noszeniem... Wydaje mi sie, ze wychodza mu jednoczesnie trzy zabki, czy to moze byc z tego powodu? Do tej pory nie goraczkowal przez zabkowanie, ale zabki wychodzily pojedynczo. Teraz jest ok, goraczki nie ma, nic niepokojacego nie widze, tylko humor taki sobie. Ale wymeczony po nocy to trudno o dobry humor... Nie wiem czy isc do lekarki, jak myslicie?

Ja bym nie szła.
Obserwuj, doraźnie podaj czopek, ew. syrop.

Dziubala
Renia – super fotka, haha ;)
Maciuś też już coraz radziej spokojnie zasypia. Już od dłuższego czasu, wierci się, wstaje, siedzi itd... Czasem wchodzę i go kładę, a czasem odpuszczam, bo i tak sam w końcu zasypia, w coraz różniejszych pozycjach ;)

Tylko u nas taki problem, że on musi mieć mnie na "oku", bo inaczej wrzask! mały terrorysta!:Zły: ;)

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

RenataOslo
Dziubala
Maciuś też już coraz radziej spokojnie zasypia. Już od dłuższego czasu, wierci się, wstaje, siedzi itd... Czasem wchodzę i go kładę, a czasem odpuszczam, bo i tak sam w końcu zasypia, w coraz różniejszych pozycjach ;)

Tylko u nas taki problem, że on musi mieć mnie na "oku", bo inaczej wrzask! mały terrorysta!:Zły: ;)

Kwestia przywyczajenia ;)
Kładź go w innym pokoju, coraz rzadziej do niego wchodź gdy krzyczy (płacze) i z czasem Miko odpuści :)

RenataOslo
Dziubala

To tak jak Franio, ale mi to nie przeszkadza, lubie byc przy nim jak zasypia:)

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Dziubala
Renia - widziałam, że masz łóżeczko turystyczne. Jakie macie? Możesz mi podpowiedzieć na co zwrócić uwagę przy kupowaniu takiego łóżeczka? Potrzebujemy dla Maciusia, na wyjazdy i nie tylko.

ja mam cos takiego GRACO KOJEC CONTOUR ELECTRA DLX 2008__ Warszawa (364373309) - Aukcje internetowe Allegro

totalne nieporozumienie!!!
daszka wogóle nie używałam nie wspomnę o wibracjach, nawet nie próbowałam załaczać, jedynie co fajne, to przybornik.

materacyk z "pogłogą"/plaskikową/ beznadziejny, wygioł się strasznie, Tomasz zbił mi z deszczółek stelaż a ja na allegro kupiłam materacyk kokosowo gryczany
do tego był jeszcze problem z tym materacem, bo wymiar mało standardowy, ale wkońcu znalazłam!

ten jest super!! CHICCO KOJEC+OTWIERANY BOK+KOLKA+TORBA ZIELONY (367994308) - Aukcje internetowe Allegro

boki rozpinane, dziecko samo może wejść i wyjść
nic nie piszą o materacyku, ale pewnie taki jak u mnie, bo przecież musi się poskładać
jeśli będziesz używać turystycznie, raz na jakiś czas, to ok, ale jak spanie ma być ciągłe to musisz dokupić dodatkowo materacyk, na początku będzie się wydawał ten z kojca ok, ale po czasie znieksztaci się strasznie.

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Czesc!!

Jak opisalyscie swoje nocki to az mi glupio pisac o mojej.bo u nas bylo swietnie,nie dosc ze herabty sie opilam jak dzika:Stop: to jeszcze Stefan po kaszy o 24 spal do 6:Niespodzianka: A teraz znowu spi,Pola pojechala z mama i A. ma targ a ja mialam prasowac,ale wolalam przyjsc do Was:)

Sinka
Cześć kobitki z rana, oczywiście parze kawe wiec zapraszam
Matko Kubus po tym lekarstwie od neurologa jest tak ruchliwy ze az strach
Ładnie sie juz przewracaa z brzuszka na plecy i spowrotem i to w dwie strony, a leżąć na brzuszku próbóje sie przesówać tak pamalutku ale tojuz duzo, lepiej stoi na nóżkach i juz sam chce na nóżki i wczoraj zaczął mi sie podnosić w wózku na nóżki tak sobie skacze jestem szczęśliwa że tak ładnie mu idzie.
Wam dziekuje za słwa otuchy i kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kciuki troche odpuscimy,ale tylko troszke:)

RenataOslo
Mój Mikołaj za czorta pana nie chce leżeć w łóżeczku przed usypianiam, jak i wieczorem tak i przed każdą drzemką.
Nawet z zamkniętymi oczkami podnosi się do siadu.
Potrafi złożyć się jak scyzoryk do przodu i tak zasnąć, normalnie nie mam sił, nie wiem jak reagować? czy podchodzić i go kłaść, czy jak??
Nieraz kładę go z siedzącego do leżenia nawet po 20-30 razy.
No niech by siedział i już, ale on tak jest śpiący, że marudzi, płacze ale nadal ciągle się podnosi i siada :Kiepsko:

http://images32.fotosik.pl/261/d99785bb11cb35e1.jpg

Jak mocniej zasnie to Go wtedy poloz,niech zasypia jak chce.

Sinka
Moje Kubusiowe Maleństwo!!!!!!!!!!!!!!
1 zdjęcie- Bawię się
2 zdjęcie- z tausiem
3 zdjęcie- z księdzem
4 zdjęcie wracam z komunii kuzynki
5 zdjęcie- sam pije mleko z butli

Jakie fajne zdjatka:Podziw:

Lema
Dzien dobry.

Za nami fatalna noc, Franus obudzil sie o polnocy, byl bardzo cieply, wiec zmierzylam mu goraczke, 38.3. Dalam paracetamol i na szczescie spadla, ale do rana bylo spanie tylko na rekach i tylko z noszeniem... Wydaje mi sie, ze wychodza mu jednoczesnie trzy zabki, czy to moze byc z tego powodu? Do tej pory nie goraczkowal przez zabkowanie, ale zabki wychodzily pojedynczo. Teraz jest ok, goraczki nie ma, nic niepokojacego nie widze, tylko humor taki sobie. Ale wymeczony po nocy to trudno o dobry humor... Nie wiem czy isc do lekarki, jak myslicie?

Czytalam juz ze dziewczyny napisaly zeby nie isc,wiec ja tez sie dolacze,tez bym nie poszla:)

Lema
Dla Aluni i Filipka najlepsze zyczenia na 10 miesiecy od Frania i jego mamy:Święto::Święto::Święto:

Moniu, gdzie jestes?

Dolaczamy sie i do zyczen :Całus::Całus:i do pytania:)

Dziubala
Witam piątkowo

Za nami ciężka noc, spałam w sumie 2h :Padnięty:. Powód było widać rano – PG1 u Maciusia. Dobrze, że w nocy dostał Nurofen w syropie, bo dopiero wtedy spokojnie spał (2h), ale rześki wstał już o 5.30 :Niespodzianka:

Dużo kaw muszę dziś wypić.

Zrob tez dla mnie:)

Dziubala
Nie spodziewałam się tu takiego ruchu, nikt nie wyjeżdżał? ;)

Zwariowalas w taka pogode?? brrr jest zimno,ale dzis jeszcze nie padalo:Uśmiech:

RenataOslo
o i moja :Śmiech:

za ładną pogodę, bo już mam dość tego deszczu i chłodu! wkoncu 23 maj!!

Pamietam ze 3 lata temu bylo tak samo g... nianie,bo Pola wyszla n spacer pierwszy raz 21 maja!!:Zły:

Dziubala
Renia - widziałam, że masz łóżeczko turystyczne. Jakie macie? Możesz mi podpowiedzieć na co zwrócić uwagę przy kupowaniu takiego łóżeczka? Potrzebujemy dla Maciusia, na wyjazdy i nie tylko.

Ja mam takie zwykle meggy weekender, bez odpinanego boku i innych bajerow. Na wyjazdy jest ok a tak to raczej nie jest uzywane. W yusk sa czasem takie proscizny w promocji po 99 albo 119

Sinka
Mamy tak piekna pogode że jedziemy sobie nad morze do Łeby, małż zrobił sobie długi wekeend.

Miłego dzionka

No to milego odpoczynku, dobrze slyszec ze gdzies jest ladnie,pocieszajace to troche:)

Dziubala
Sinka
Mamy tak piekna pogode że jedziemy sobie nad morze do Łeby, małż zrobił sobie długi wekeend.

Miłego dzionka

Wow, super :). Bawcie się dobrze :)
Mam nadzieję, że jedziecie sami w 3 ;)

Nogdzie nie byliśmy mezowi sie nie chciało :-(

Marta, Lipcówka 2007
Mama Aniołka 6.2.2006 i Kubusia 15.07.2007
http://www.suwaczek.pl/cache/8ec35bf903.png%22%3E%3C/a

http://nasza-klasa.pl/profile/10836862