Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Dziubala
Dziubala
babeczqa
Czy wasze skarby jedza same???
piją same z butli??
Przekąski jedza same??

Ad. 1. Nie (i nawet nie próbuję naciskać)
Ad. 2. Tak/Nie (jak już jest połowa butli mleka to sam trzyma, pełnej nie da rady, bo chyba za ciężka, picie sam trzyma)
Ad. 3. Nie

Ad.3. jest "nie", bo nie daję Maćkowi żadnych przekąsek ;)

Dla mnei prekaska to np owoc do rączki:) Banan, czy tam jablko, dl amnei to nei posilek...

Dziubala
kajocha

Pani psycholog stwierdziła, że dziecko 10-miesięczne powinno już umieć pic samo z kubeczka :Szok: - jak dla mnie trochę smieszne, ale cóż jak lekarzem nie jestem ;)

Dla mnie też śmieszne, bo dziecko w tym wieku jeszcze nie trzyma pewnie takich rzeczy w rączce.
Co innego pić, tyle że z czyjąś pomocą, bo przecież jakby piło samo to więcej by rozlało niż wypiło ;)
Chyba, że Kajoszko, pani miała na myśli picie np. z kubka niekapka, to co innego.

wow dla mnei tez dziwne...bo ja uczylkam kaje pic z kubeczka...ostatnio jak szla do przedszkola;)Wczesniej jakos z rurka wszystko, utarło sie i jkao nie wnikalam w to..ale za to szybko zalapala :sofunny:

Dziubala
asia78
Dziubala mam 2 pytania a jedno to wlasciwie tez do Lemy:
1. wzieliscie sniadania w Jastrzebiej?
2. Jak Adas je na wyjazdach? albo w jakis knajpkach? bo Pola fatalnie,jeszcze jak w jakims pensjonacie to ok,ale w restauracji to meka:Męki:

Asiu, śniadania są nieobowiązkowe, ale na początek weźmiemy je i sprawdzimy czy są dobre ;)
Adaś jada nam wszędzie pięknie, mam nadzieję, że teraz też tak będzie.

Ja tez mysle, ze sprobujemy sniadan.

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Dziubala
Lema
U nas ok, bylismy dzis u neurolog w poradni rehabilitacyjnej, potwierdzila, ze Franio nie potrzebuje juz rehabilitacji:Śmiech: Super:) I to najwazniejsze co u nas- poza tym Franio zabkuje, zabkuje i jeszcze raz zabkuje...

Super, że dla Franusia reh. już niepotrzebna :)
A ząbkowanie, no cóż, jeszcze jakieś 1,5 roku musimy wytrzymać ;)

No, to ja planuje, ze za poltora roku, moze odrobinke pozniej, kolejne dziecie zjawi sie na swiecie. Czyli odliczanie zaczniemy od poczatku:) O matko;)

No ok, jak na mnie maly, ale zawsze jakis, monolog walnelam. Detka jestem, mowie Wam. Jak Franus mi zaserwuje taka nocke jak ostatnia to jutro pakuje chlopakow i wysylam z domu, a sama odsypiam;) Ech, juz to widze, ale nic, zludzeniami tez mozna zyc:)

Aha, nie pochwalilam sie Wam najwazniejszym (jak dla mnie) nowym osiagnieciem Frania- mowi mamamama:) Od soboty:) Wczesniej bylo tatatata i babababa:) Jak mowie powiedz tata mowi tata, jako mowie powiedz baba mowi baba jak mowie powiedz mama mowi tata:Śmiech: Kumacie cos z tego? Gdzie tkwi haczyk?:)

Dobrej nocy:)

heloł mamuśki :)

Dziubalko dzieki za smsek :)

Dzis zakonczyli sadzenie roslin , pieeeeeeeeeknie jest skromnie mowiac i wcale sie nie chwalac ;)
Czesc zwirku rozsypane ale jeszcze zostalo sporo metrow.
Sorki, ze zaniedbalam ostatnio forumek, ale musialam pilnowac zeby wszystko bylo zgodnie z projektem, co do cm musialo byc poustawiane i posadzone rowno :)
Nasz ogrod wyladuje w folderze reklamowym firmy , ktora ogrod nam zakladala ... ludki z firmy sa dumni z wlasnej pracy, ja z ich pracy tez jestem dumna :)

Nie poczytam co napisalyscie, bo nie jestem w stanie.

U nas z nowosci - zakonczylysmy karmienie piersia :) Ela sama odstawila, woli flache :)
Wreszcie moge zaczac wszystko jesc i moze wkrotce bede wygladac jak czlowiek ;)
Dzis wsunelam zolty ser, bozzzzze ja nie jadlam zoltego sera od 1,5 roku!!!! jak ja uwielbiam zolty ser , normalnie zajadalam sie jak dziecko czekolada :)
Ela stoi sama bez trzymanki juz normalnie tak dlugo jak chce.Chodzi przy meblach , chodzi sunac stolik itp. Kuba odlicza dni do wakacji i wyjazdu nad morze.
No a my zatyrani :)
Znow dostalam dola, ze wygladam jak zombi i znow pojechalam na zakupy , tym razem kupilam troche :) az sama jestem zaskoczona, bo weszlam do 1 sklepu i wszystko mi sie podobalo :) tak wiec chyba nie jest ze mna tak zle i dolek nie byl gleboki :)

Pozdrawiam Was wszystkie mocno i do zobaczyska, a raczej do naskrobaczyska hehe :)

Renata gdzies widzialam pytalas o skoczek... Eli nie podszedl, skubana nauczyla sie skakac sama stojac na ziemi i to ja bardziej bawi niz skoczek.Oczywista nie podskakuje do gory, ugina nogi i prostuje , robi to tak szybko, ze wyglada jakby skakala :) Skoczek sobie wisi i chyba pojdzie na sprzedaz albo do przechowalni dla siostry dla jej 2giego dziecka ( ktore kiedys bedzie) :) W kazdym razie uzyty byl ze 4 razy.

Lema fajnie ze Franiu wola mama, Ela dalej ejjjj hehe :)
I super sie ciesze, ze juz nie potrzebujecie rehabilitacji.

Kajocha
ciekawa jestem co u Ciebie, jak sie mieszka??? pewnie gdzies pisalas, ale kurcze nie moge sie polapac w tych setkach stron, ktore nastukalyscie jak mnie nie bylo :)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png