Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

RenataOslo
Lema
Dziubala

A ja myślę, że odwrotnie ;)

No nic, pora przyznac sie, ze calkiem nie znam sie na tych podobienstwach;) Dla mnie tez Polcia Asi jest mamowa, a tymczasem podobno tatowa;) Nie bede sie wypowiadac, bo za kazdym razem trafiam jak kula w plot;)

Lema, nic się nie martw, pamiętasz... ja z Twoim imieniem też nie trafiłam :sofunny:

Wiesz kochana, raz to sie kazdemu moze zdarzyc;) A ja zaliczam pudlo za pudlem;)

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Sinka
Witam, zabalek Kuby coraz bardziej widoczny i idą nastepne bo na dziąsłach widać. Kuba nie marudzi i niepłacze, nie gorączkuje i wogóle nic.

Acha wczoraj poważna rozmowa z małżem, padły życiowe ustalenia zobaczymy jak bedzie dalej. Robie sobie dzis mały wypad z Kubą kuzynką i jej synkiem na piknik nad jeziorko, chwila odprężenia.

Powodzenia zycze:)

Renata brawo!!!! dla Mikolajka oczywiscie!!! ale dla Ciebie tez. Ja posadzilam Stefana raz,ale zwial i tak sobie pomyslalam ze dopiero zaczne jak wrocimy znad morza. Bo tak to bede mu wode z mozgu robic. No juz sama nie wiem,bo on jest dosc staly z kupka wiec moze sprobowac. Pola w jego wieku juz siadala ale czy robila nie pamietam

RenataOslo
No i muszę się pochwalić, że od tygodnia regularnie czyt. codziennie, po tym wczesnym pierwszym śnaidanku i godzinnej drzemce, Mikołaj robi qpkę do nocniczka :Uśmiech:
Piszczy z radości na widok ulubionego zwykłego za 12 zł "tronu".
No chłopak bardzo lubi na nim siedzieć, nawet jak zrobi już swoje to się drze jak chcę go zabrać z nocniczka.

Szkoda tylko, że siku nie woła :sofunny:

:brawo::brawo::brawo:

Lema
Dziubala
A, czytam książkę „Uśnij wreszcie” :)
Przeczytałam połowę książki. Wnioski – dawać więcej jeść na kolację. Maciuś po kąpaniu zamiast 180ml dostał dziś 210ml, ale na razie nie przyniosło to efektu, bo już raz się obudził, ale zgodnie z zaleceniami Maciuś był kołysany na rękach do zaśnięcia i z powrotem do łóżeczka. Wczoraj babcia tak go ukołysała, że spał spokojnie 3 h, ciekawe ile dziś po kołysaniu przez tatusia będzie spał ;)
A, Maciuś dostał też maskotę do spania, która nazwaliśmy Marcel. Ciekawe kiedy Maciuś zacznie kojarzyć, że to stały element jego spania ;)

Myslalam, ze wedlug tej metody dziecko ma zasypiac samodzielnie, bez obecnosci rodzicow w poblizu. Jak widac mylilam sie:)

Tak ma być i dobrze myślałaś! Dziecko zasypia samodzielnie, Maciuś nie ma problemów z zasypianiem tylko z tym, że potem często się wybudza :Padnięty:

hej;

nie nadrabiam bo nie mam siły :/

Nie mogę opanować Alciji. WYMUSZA WRZESZCZY, RYCZY:Wściekły::Wściekły::Wściekły:mogłabym rozszarpać:Płacz::Płacz::Płacz:ale nic- denerwuje się krzycze, tłumacze i modle się by ten jej niefajny czas szybko minął.
LIcze- licze na to, że mto jakieś inne przyczyny wprawiają ja w zły nastrój którym promieniuje wokoło a nie "wakacje" u teściowej kiedy idę do pracy....
i jeszcze wczoraj pokłuciłam się z moją mamą bo mnie nie posłuchała i dała Alicji przed kolacją, kiedy ją już szykowałam kawałek princessy " żeby dziecko przestało płakać" :Zakręcony::Rozgniewany::Rozgniewany::Rozgniewany:

LIPCÓWKI mieszkające na "swoim":Śpiący:nawet nie macie pojęcia jakimi jesteście szczęściarami że wszystko jest jak Wy chcecie a nie jak musicie się do kogoś podporządkować:Smutny::Smutny::Smutny:

http://www.szipszop.pl/tickers/20793.gif

http://www.szipszop.pl/tickers/20807.gif

RenataOslo
Dziubala
RenataOslo
Podajecie jeszcze witaminę D3??

Ja nie podaję (z tym, że Maciuś prawie w ogóle jej nie dostawał).

Pediatra nie zaleciła czy jak??
W NO dzieciom też nie podają wit D3, tylko tran.

Pediatra zaleciła, ale ja na własną odpowiedzialność nie podawałam. W szpitalu jak leżał, to mówili, że nie powinien już od dawna dostawać (a miał 4,5 mż.) więc utwierdziło mnie to w przekonaniu, że dobrze zrobiłam.

RenataOslo

Lema
Dziubala
A, czytam książkę „Uśnij wreszcie” :)

A, Maciuś dostał też maskotę do spania, która nazwaliśmy Marcel. Ciekawe kiedy Maciuś zacznie kojarzyć, że to stały element jego spania ;)

Myslalam, ze wedlug tej metody dziecko ma zasypiac samodzielnie, bez obecnosci rodzicow w poblizu. Jak widac mylilam sie:)

Nie znam ani metody ani książki, ale Dziubala nie obawisz się, że Maciuś będzie potrzebował również kołysania na dzienne drzemki??
Jeśli do tej pory nie był kołysany, ja bym tego nie uczyła. Wydaje mi się, że kołysanka, przytualnka i pogłaskanie po główce powinno w zupełności wystarczyc.
Zrobisz oczywiście jak będziesz chciała. To moje zdanie.
:Uśmiech:

Masz rację, istnieje takie ryzyko, ale tu chodzi ponoć o to, by dziecko w nocy obudzone, które nie da się uciszyć głaskaniem czy przytuleniem (itd.) ukołysać na rękach aż zaśnie. Przynajmniej tak zrozumiałam.
Wiesz, tonący brzytwy się chwyta ;). Nie chcę dawać syropków, czopków czy huśtać na huśtawce (nawet jak robię to sporadycznie), tylko chcę działać prostszymi sposobami. Wg tej książki dziecko 6-7 m-czne powinno już przesypiać nocki. Zobaczymy jak to będzie wyglądało przez kilka najbliższych nocek. Już się boję ;)

Lema
Dziubala
Witam wtorkowo

Niestety nocka nie należała do tych lepszych. Tym razem co chwilę wstawał K, bo mnie po wczorajszych porządkach bolały plecy. Nawet herbatka nie pomogła Maciusiowi, choć poprzedniej nocy Maciuś dzięki niej ładnie spał do rana.
Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepszą kolejną nockę i ja ją jeszcze mam ;)

U nas i picie (Franio w nocy pije mineralke bez herbatki, mysle, ze tak lepiej dla zabkow, herbatka w ciagu dnia tylko) i czopek i zel i cyc poszly w ruch i na nic sie wszystko zdalo. Od polnocy do piatej z hakiem bylo poplakiwanie...

Maciuś do przedostatniej nocy też pił wodę mineralną albo przegotowaną. Ale woda średnio mu szła więc zrobiłam herbatkę i jak szybko ją wypił i zasnął do rana to myślałam, że to będzie recepta na przespanie nocy. Ale ostatnia nocka pokazała, że to nie jest sposób, bo i tak się potem budził.

RenataOslo
No i muszę się pochwalić, że od tygodnia regularnie czyt. codziennie, po tym wczesnym pierwszym śnaidanku i godzinnej drzemce, Mikołaj robi qpkę do nocniczka :Uśmiech:
Piszczy z radości na widok ulubionego zwykłego za 12 zł "tronu".
No chłopak bardzo lubi na nim siedzieć, nawet jak zrobi już swoje to się drze jak chcę go zabrać z nocniczka.

Szkoda tylko, że siku nie woła :sofunny:

Super, dla Mikołajka (i dla Ciebie też) :brawo:

nuchna
hej;

nie nadrabiam bo nie mam siły :/

Nie mogę opanować Alciji. WYMUSZA WRZESZCZY, RYCZY:Wściekły::Wściekły::Wściekły:mogłabym rozszarpać:Płacz::Płacz::Płacz:ale nic- denerwuje się krzycze, tłumacze i modle się by ten jej niefajny czas szybko minął.
LIcze- licze na to, że mto jakieś inne przyczyny wprawiają ja w zły nastrój którym promieniuje wokoło a nie "wakacje" u teściowej kiedy idę do pracy....
i jeszcze wczoraj pokłuciłam się z moją mamą bo mnie nie posłuchała i dała Alicji przed kolacją, kiedy ją już szykowałam kawałek princessy " żeby dziecko przestało płakać" :Zakręcony::Rozgniewany::Rozgniewany::Rozgniewany:

LIPCÓWKI mieszkające na "swoim":Śpiący:nawet nie macie pojęcia jakimi jesteście szczęściarami że wszystko jest jak Wy chcecie a nie jak musicie się do kogoś podporządkować:Smutny::Smutny::Smutny:

Współczuję, tylko cierpliwość może nas uratować ;)

asia78
. No juz sama nie wiem,bo on jest dosc staly z kupka wiec moze sprobowac. Pola w jego wieku juz siadala ale czy robila nie pamietam

skoro o stałej porze robi qpki, to sprobuj

Lema
No dobra dziewuszki, zabieram sie za robote, moze pozniej wpadne:) Milego dnia:)

pa, miłego!!!

nuchna

Nuchna, wiemy, wiemy, 10 lat mieszkałam z mamą, całe szczęście, że nie z teściową, choć dobra z niej kobieta, to kto wie, czy nie byłoby lepiej niż z mamą ;)

Dziubala
Wiesz, tonący brzytwy się chwyta ;). Nie chcę dawać syropków, czopków czy huśtać na huśtawce (nawet jak robię to sporadycznie), tylko chcę działać prostszymi sposobami. Wg tej książki dziecko 6-7 m-czne powinno już przesypiać nocki. Zobaczymy jak to będzie wyglądało przez kilka najbliższych nocek. Już się boję ;)

no tak, Mikołaj wczesniej też całe nocki przesypiał, a teraz już nie jest wesoło, tłumaczę ząbkami :Padnięty:

Mikołaj również pije wodę, ale kranówkę :Oczko: najlepiej ze szklanki!

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

RenataOslo
Dziubala

no tak, Mikołaj wczesniej też całe nocki przesypiał, a teraz już nie jest wesoło, tłumaczę ząbkami :Padnięty:

Jak sobie radzisz z takimi nockami? To znaczy co robisz, by Miko lepiej spał?