Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

No i wogole jestem zadowolona bo nocka 1sza cala przespana !!! od 20 do 7.30 :)
jedzenie bylo o 20 a pozniej o 6.30 dopiero ! :) i jeszcze godzinke pozniej pospala.
A wszystko to dzieki paracetamolowi. Dalam Eli bo ostatnie nocki ciezkie a przedostatnia do 4 sie meczylysmy obie. Viburcol nie dziala juz przy tym stopniu wyzynania sie zabkow.
Dziubalo Ty kiedys pisalas, jak dlugo mozna dawac dziecku paracetamol na noc?
Mam dawac az zabek calkiem wyjdzie?
Dziaslo spuchniete, gorka w miejscu zabka, dwie kreski dziurki, zabek widac tuz tuz.

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Dziubala
kwiaciarka
Dziubalo Ty kiedys pisalas, jak dlugo mozna dawac dziecku paracetamol na noc?
Mam dawac az zabek calkiem wyjdzie?

Pediatra mówiła, że jak przeciwgorączkowo to 3 dni i potem konsultować. Jak dajemy przeciwbólowo to 7 dni, potem konsultujemy.
Ela spi juz od 18.30 ( dzis spala raz rano i od 11 nie spala, padla wiec jak mucha). Narazie nie dalam czopka, zobacze jak bedzie spala, jak bedzie marudzic czy poplakiwac to od razu zaczopkujemy Ele .
Ja tez jestem padnieta :Szok:
Milego wieczorku , spokojnej nocki i do jutra :)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Witam was!!!:Smutny:
no wiec...odpowiem w jednym pismie bo, zle sie bardzo wszyscy czujemy Oliwka ja i K. :Smutny:

Niejest za ciekawie, Oliwka wpiatek miala szczepienia, w sobote straszny kaszel + goraczka+ wymioy, trzymaj a do dzis, antybiotyku na razi eniema zaleconego w srode do kotnroli.:Smutny:

Ja chyba alergie mam albo jeszzce do tego gardlo mi nawalilo,:(:Smutny:

OLiwka stawia sama kroczki, od mnie do K. powiedzmy ze jest ich z 4 -5
a ostatno jak bylysmy na dworze na podworku to trzymala wozek i sobiego pchala i zasuwala ze trzeb abylo ja lapac, i taki wozek jejkupie albo pchaczka bo Dziewczyna szybko sie nauczy chodzic, i tylko jeszcze rownowage zlapac odpowiednia musi. :Śmiech:Ogolnie wychodza jej jeszcze 4 gorne zabale i dolne 2:Szok:

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

RenataOslo
Kwiaciarko, super foteczki, Elusia czadowa, a powiedz mi jak reagowała na piasek?? brała do buzi?

Lema, fajnie, że miło spędziliście niedzielę.
U nas nie było tak ładnej pogody jak tydzień temu i dziś też jest kiepsko, ja jeszcze nie mogę wyjść z Mikołajem bez kurtki w samej bluzie, tu nawet jak słoneczko zaświeci to jeszcze jest chłodno. I tak spoglądając zza okno drzewka dopiero puszczają liście, nie jest tak ładnie wiosennie.

A wracając do spania Franusia i jedzenia...
u mnie tez tak jest, że w ciągu tygodnia jest grobowa cisza, ja nie cierpię tv, który gra bez potrzeby, normalnie mnie roznosi, ale jak Mikołaja odkładam do łóżeczka to gra pozytywka /w mojej a raczej Mikołaja pozytywce są melodie poważne, zresztą które bardzo lubi słuchać przy zasypianiu/ i w sobotę lub niedzielę też kłopot, bo jak wszyscy w domu, to Mikołaj często się budzi podczas drzemek.

A jeśli chodzi o karmienie to mam pytanie: karmicie dziecko tylko w jednym stałym miejscu jak np. krzesełko, czy w różnych? chodzi mi też np o chrupki, czy biszkopty? i dajecie biszkopty?
Tak. karmie w stalych miejscach.
Mleko w lozeczku do spania, w dzien na tapczanie, jedzonkona krzeslku, chrupki gdzie badz i biszkopty tez i bebe teki tez:)
przy okazji herbatka i soczki gdziekolwiek:)

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Lema
Gratulujemy Eluni pierwszego zabka:)

Gratulujemy Funiowi kolejnego zabka (ktory to juz?):)

:brawo: dla Poluni za jazde na rowerku:)

Ano zabek juz 2 a widac tez jedynki na gorze. Czyli w sumie jedynki na dole,jedynki na gorze i dwojka na gorze prawa:yes:

Lema
Witam poweekendowo:) Piekna pogoda u nas, wiosna na calego:) Szkoda tylko, ze jestem chora, czuje sie ciagle kiepsko, jeszcze musze troche poczekac az antybiotyk zacznie dzialac, mam nadzieje, ze nastapi to lada chwila...

Fajny weekend za nami, w sobote co prawda sama z Franiem przez wiekszosc dnia, ale niedziela rodzinna, wiosenna, cudnie:)

Za to dzis sie wkurzylam na nanie- w weekend Franek kiepsko mi zasypial w ciagu dnia, plakal w lozeczku, wyginal sie, zloscil. Dzis jej mowie, ze Franek bardzo malo mi spi w dzien i do tego slabo zasypia. A ona na to- a mi ladnie zasypia, nie musze go wcale dlugo nosic... Myslalm, ze mnie szlag trafi- ja myslalam, ze ona usypia Franka w lozeczku, okazuje sie ze to sie jakis czas temu zmienilo. Ktoregos razu Franio poplakiwal w lozeczku i wyjela go i od tamtej poty nie daje sie wlozyc. Po pierwsze nawet mi o tym nie powiedziala, po drugie to kolejna rzecz, ktora mi sie nie podoba. On naprawde ladnie zasypial, tak samo jak ladnie jadl do niedawna, a teraz jest coraz gorzej, bo on bardziej kuma jak to wszytsko wykorzystac. I co z tego, ze probuje go uczyc dobrych nawykow jak to wszytsko idzie na marne:( A spi mi tak malo, bo jak ona z nim jest i Franus zasypia to w domu panuje grobowa cisza- niania siada i czyta gazete, nie jest wlaczone zadne radio, nic, mimo, ze prosilam, zeby mu delikatna muzyke wlaczala do spania. A dla mnie jego spanie to jedyna szansa na sprzatniecie itp..., tylko, ze takie normalne odglosy domowe budza go:(
Jesli moja mam nie odejdzie z koncem roku szkolnego na emeryture to czeka mnie szukanie niani na pelen etat, bo taka sytuacja nie moze dluzej trwac. Nie moze tyle osob zajmowac sie dzieckiem.

Lema ja najpierw sprobowalabym rozmowy z ta niania i wytlumaczyla jej jeszcze raz jak ma postepowac z Franiem,moze zapomniala;)

RenataOslo
Kwiaciarko, super foteczki, Elusia czadowa, a powiedz mi jak reagowała na piasek?? brała do buzi?

Ja wsadzilam tez Funia do piaskownicy,bo mamy swoja zamykana i bral piasek do raczki i wysypywal:)byl zachwycony :smile:

Lema, fajnie, że miło spędziliście niedzielę.
U nas nie było tak ładnej pogody jak tydzień temu i dziś też jest kiepsko, ja jeszcze nie mogę wyjść z Mikołajem bez kurtki w samej bluzie, tu nawet jak słoneczko zaświeci to jeszcze jest chłodno. I tak spoglądając zza okno drzewka dopiero puszczają liście, nie jest tak ładnie wiosennie.

A wracając do spania Franusia i jedzenia...
u mnie tez tak jest, że w ciągu tygodnia jest grobowa cisza, ja nie cierpię tv, który gra bez potrzeby, normalnie mnie roznosi, ale jak Mikołaja odkładam do łóżeczka to gra pozytywka /w mojej a raczej Mikołaja pozytywce są melodie poważne, zresztą które bardzo lubi słuchać przy zasypianiu/ i w sobotę lub niedzielę też kłopot, bo jak wszyscy w domu, to Mikołaj często się budzi podczas drzemek.

Ja zawsze sie normalnie zachowywalam jak dzieciaki spia w dzien:) jak juz za dlugo spaly to zaczelam wyjmowac zmywarke. Teraz Stefcio musi spac wsrod zabawy Poli bo nie mozna uciszyc 3 latki;)

A jeśli chodzi o karmienie to mam pytanie: karmicie dziecko tylko w jednym stałym miejscu jak np. krzesełko, czy w różnych? chodzi mi też np o chrupki, czy biszkopty? i dajecie biszkopty?

Glowne posilki w krzesle:) a wczoraj dalam mu polizac big milka i nie chcialam dac drugi raz to poczerwienial i wrzeszczal na mnie:surprised: biszkoptow nie daje ze wzg. na brak uzebienia:smile:

RenataOslo
Zakładacie jeszcze rajtuzki?

Juz nie :)

Hello wieczornie!!

Jakas zarobiona jestem przed tymi urodzinami :oops:dziewczyny nie wiem czy jutro wpadne pewnie nie zdaze,bo na 17 goscie wpadna a jeszcze musze to towarzycho spakowac jutro :oops:

Witam po wizycie u gin.
byłam, ponieważ od marca nie było @ ... wszystko się zatrzymało nie wiadomo dlaczego...:Szok: wylgądam jakbym dopiero co @ skończyła, tymczasem trzeci miesiąc jej na ooczy nie widziałam. czyli testy pokazywały prawde ;)

ogólnie to dziś nas zgazyfikowali i mam w domu:Szok:a jutro pierwszy dzień do pracy:Niewiniątko:

Wogóle czuje się nieprzygotowana do tego dnia, ani Alicji na wychodne nie przygotowałam. Zawieźliśmy Alicję z moją mamą wczoraj do Poznania do mieszkania mojej siostry, ponieważ ta pojechała do Boliwii a moje Panie zrobiły sobie wakacje. Ala nie płakała. Była grzeczna i teraz czekam, aż mój brat mi je odwiezie do domu ;)

no ale ogólnie jest ok :)

oto moje dzieciątka:
http://img181.imageshack.us/img181/4275/20080425007amf9.jpg

http://img76.imageshack.us/img76/2696/20080421145acn6.jpg

http://www.szipszop.pl/tickers/20793.gif

http://www.szipszop.pl/tickers/20807.gif

Dziubala
Bliźniaczki Aidy skończyły już roczek! :oh:

Natalko, Dominiczko, wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin! Rośnijcie zdrowo i szczęśliwie! :Święto::Święto:

Wzruszyłam się że pamiętałas... Myśle o lipcowkach, nie mam czasu po prostu. Moze dlatego, że jak male spia, karolinka je i oglada bajke - po to zeby nie budzic. U nas nie ma grobowej ciszy...nie da się Kaja glosna, ale od paru dni, zeby nie zapszyć jest super dziewczynką, wczesiej to masakra byla ;) Moze to wizja przedszkola ja zmienila...Zawsze na to czekala :) idzie od maja. Male nie chodza jeszcze, Natalia czasem zagapi się i pusci, aelraczej stoi, jak zasuwa to musi się czego tzrymac. Dominiczka nawet nie bardzo smiga wzdłuż szczebelek.Wstaje sprawnei i do strzalu, ale z chodzeniem gorzej, woli raczkowanie. Nie popedzamy, ten etap najzdrowszy, widocznie to nie ten czas. Karolina juz dawno smigala w tym czasie. Tak plozarym sa urocze i [pieknie jed\za:)

Ja karmie w krzeselku zawsze, no kaszki poranne i inne to na sofie, na kolanach, Wasze same trzymają butle? Nie zastanawiałam sie nad tym wcześniej, ale moze mozna nauczyc i miec spokoj? Z kaja to nie probowalam bo ona niejadek i sama jak trzymala to zjadala 30 wiec pom ysl szybvko umarl, One zawsze jedza wiecej niz ona :Śmiech: