Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

RenataOslo
Monika-kr
RenataOslo
hello, wczoraj netu nie miałam do dzis do 9.00 rano, nie wiem co było przyczyną, rachunki opłacone hahaha

i właśnie wczoraj specjalnie wsadziłam Czorta do skoczka sprawdzić jak on skacze, experyment był w samych rajstopkach i z nałożonymi butkami, i za każdym razem na całych stopkach, może będzie ok:Uśmiech:

fajne te skoczki:)
Duże one są jak się rozłoży? Bo my mało miejsca mamy:(
Aaaaa pochwalę się..........kupiliśmy mieszkanie. Tzn. zaklepaliśmy i teraz załatwiamy kredyt i papiery. Ale mamy sporo czasu bo mieszkanie wolne dopiero na koniec września

NIE JEST TAKIE DUŻE, JAK POWIESISZ NA FUTRYNIE, TO JESZCZE MOŻENA BOKIEM PRZEJŚĆ DO DRUGIEGO POMIESZCZENIA.
sorry za capsa

Gratulacje nowego nabytku, i to jakiego!!!!!!!!!!!!!!!

Noooooooo małego ale swojego;)
Może nas kiedyś będzie stać na coś jeszcze lepszego(czyt. nadzieja):D

http://suwaczki.maluchy.pl/li-6142.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-6143.png

kwiaciarka
Dziubala
kwiaciarka
pytanie do butelkowych mamus... a do cycowych tez moze byc :)
czy wasze dzieci jedza w nocy? czy dostaja wieczorem jesc i koniec do rana?
Bo ja Ele wlasnie oduaczam jedzenia nocnego cyca, i jak mi o 19 butle wydoi i sie budzi o 24 to zamiast cyca dostaje herbatke i spi ladnie do 3 lub 4 i wtedy daje cyca. Nie wiem czy moge dac jej o tej 3 czy 4 tez herbatke? czy powinnam mleko? oglupialam.....

Maciuś nie je w nocy od 6mż. Jak już coś, to od czasu do czasu dostanie w nocy herbatkę albo samą wodę. Ostatni posiłek (180ml Nutra z kaszką) je ok. 19.30 i potem rano ok. 8.00.
Uważam, że spokojnie możesz dać herbatkę czy nawet samą wodę. Dzieci w tym wieku już nie powinny jeść w nocy, ale wiadomo, że są wyjątki i częściej dotyczą one piersiowych dzieci ;)

No wlasnie , masz racje. Tez mi sie zdaje, ze juz nie powinny jesc w nocy.
Byloby latwiej gdyby Ela jadla kolacje kolo 21 ale ona je o 19 , chociaz Twoj Macius tez i wyrabia do 8.

Mikołaj je wieczorem 20.00-21.00 i śpi już do rana, nastepne karmienie między 6.00-7.00-zależy kiedy się obudzi.

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Monika-kr
kwiaciarka
asia78
Ja jeszcze karmie i pewnie trudno mi sie bedzie zdecydowac na odstawienie. Stefan je 3 x w nocy a teraz przez te zeby to ciagle z nim latam,nawt 7-8x,bo on nie chce spac z nami,wiec Go wynosze a za pol godziny przynosze:oops:teraz mu dalam troszke panadolu moze bedzie lepiej. Myslalam ze pojde to alergolozki,ale ona bedzie dopiero po dlugim weekndzie:(

kwiaciarko ja kupilam Funiowi czapke z daszkiem bez zadnych nausznikow:)wiele mam mysli ze uszy musza byc zakryte zeby dzieci na nie chotowaly,ale nie ma to zadnego znaczenia

Ide juz spac,no moze jeszcze sie herbatki napije:)
Ja Eli tez na lato kupie bez uszek kapelusz, ale teraz bez zakrytych uszek to jeszcze nie pora na taka czapke, jednak jeszcze wieje. Ja jak bylam mala chorowalam mocno na uszy ( jak mnie to pneumo zlapalo to wszystko lecialo) - do dzis pamietam ten bol.
I raczej ma znaczenie zakrywanie uszek gdy wieje u niemowlaka.

Tak wogole to heloł :)

ja pamiętam że Oli zawsze zakrywałam uszka nawet jak lekko wiało a i tak miała 3 razy zapalenie uszów. Lekarka powiedziała że to przez katar a nie wiatr. Pieron wie nie znam sie;) Ale Filip nosi czapki na uszkach no jak już będzie super ciepło to pewnie się to zmieni.

Heloł Kwiaciarka:D
A od kataru mocnego to pewnie ,ze szybko do zapalenia uszu.
Ale jakby nie bylo, gdy wieje na dworze zakrywam Eli uszy, jak maly wiaterek letni bedzie albo wcale to napewno bedzie chodzila bez zakrytych uszek. A wiatr gra role dla malych uszek. Ja juz stara jestem, a gdy przy wietrze wyjde bez czapki to pozniej caly dzien uszy mnie niemilosiernie bola.
Narazie, tak jak powiedzialam wczesniej, jeszcze nie pora zeby chodzila z odkrytymi uszkami. Kupilam fajny kapelusik akurat na taka pogode. Widzialam tez juz super kapelusik na lato :) bedzie zaslanial karczek od slonca i oczka tez :) i ten juz jest bez uszu :) ale jeszcze nie kupilam, kupie jak juz przyjdzie pora,bo nie wiem jaki duzy kupic.
A jaki stroj kapielowy widzialam :)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

kajocha
kwiaciarka
co takie puchy?

Kajocha jak pies? daje sie we znaki?

piesek zginął śmiercią tragiczną :lol: :sofunny:

siedzi dziad na górze zamknięty :) zamykają go bo wyjścia nie ma, ale czasami gnój spierdzieli na dół i teściowa za szmaty dziada i na góre ;) a szkoda mi jej bo ma palce w plastrach bo ją gnój jeden pogryzł wściekłe to jak nie wiem mówię Wam !! ale mnie sie boji bo wie, ze nie ma żartów :) Alka na niego ryczy a on spierdziela pod stół bo Alka taka wielka jest :sofunny: i piesek sie jej boji :lol: Aaaa droge masz zajefajną ... :Szok:

heh dobrze, ze siedzi dziad u gory :)
no droge mam owszem ;)
dzis jest oki, bo piekna pogoda :) chociaz dziury nadal sa.

P. dzis wzial urlop zeby zarezerwowac wczasy, pojechal na 8 i juz byl 98 w kolejce hahaha
Ludziska powariowali, babka o 5.30 przyszla i juz byla 50 hahahha.
Dobra kochane zmykam, bo mam tyle roboty, ze szok.
Kuba siedzi w domu bo dostal rozwolnienia jakiegos.
Mam wiec co robic.
Pozniej wpadne poczytac dalej, papa

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

kwiaciarka
Kurcze nie doczytam do konca , czas mnie goni.
Monia serdeczne zyczenia urodzinowe! gratulacje nowego zakupy ( mieszkania) super!
Renata a moze cos uczula Mikoja ? cos nowego dostaje do jedzenie? U Eli ulewania byly wynikiem alergii .

chyba nie... tak jest po każdym jedzeniu, nawet potrafi po 3-4 chrupkach kukurydzianych popitych herbatką, obojętnie, czy mleczko, czy obiadek czy nawet jabłko i banan...

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

kwiaciarka
RenataOslo
kwiaciarka
poradzcie mi jakis dobry i nie za drogi podklad... jakis rzadki w stylu nawilzajacego, gestych nie lubie

Podk�ad REVLON COLORSTAY MAKE-UP (342050991) - Aukcje internetowe Allegro

ostatnio kupilam tej firmy, dobry, rzadki ale wynalazłam taki z dozownikiem, byl drozszy ale wygodniejszy i kupilam za jasny kolor

przedostatnio miałam ten i tez bylam zadowolona ale jest gęstrzy

PODK�AD INFALLIBLE LOREAL PROMOCJA !!!!! (345197735) - Aukcje internetowe Allegro

a to ja tez bym wolala z dozownikiem, a ktory kolor kupilas, ze za jasny?

do Twojej cery albo numer 125 - jest delikatny mi pasuje wiec tobie tez bedzie a on ton ciemniejszy jest 200 :) Kajoszka wie co pisze :lol:

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

Witam serdecznie!!

znowu nocka kaszanka,ale juz widac kreske w miejscu zeba wiec jeszcze ze 2 takie i bedzie spokoj do nastepnych:yes:

Sinka
Mamy skerowanie na rehabilitacje i na patologie noworodka. Sprawa tyczy sie ciemiączka i nóżek Kuba jest opóźniony w rozwoju. Zobaczymy co zdziałaja.
A i jeszcze neurolog dziecięcy.

Ciemiączko na ok. 3 palce takie samo, a nawet ciut wieksze niz przy urodzeniu podaje mu sopowrotem vigantol 2 krople. Sam tylko siedzi. jak na dziecko które zaczęło 10 miesiąc neurolog stwierdził że jest opóźniony w rozwoju psychomotorycznym. Zobaczymy co bedzie po badaniach i rehabilitacji.
Lekarzem Kuby jest pani doktor z patologii noworodka, zrobiła tez spacjalizacje pediatryczną i i dlatego ja wybrałam na lekarza dla Kuby. po badaniu stwierdziła opóźnienie wiec to nie tam taki sobie zwykły lekarz ogólny. Konsultowała też Kuby zachowanie i postępy z neurologiem dziecięcym i ti własnie neurolog kazał jej skierować Kube na rehabilitacje i na patologie noworodka. Czeka nas badanie z krwi moczu i usg przezciemiączkowe. Na codzień ma do czynienia z róznymi typami dzieci. Dlatego jej ufam.

A tym czasem zapraszam na kawkę.

sinka wierze ze wszystko bedzie dobrze i Kuba po rehabilitacji ruszy do przodu:)

Lema
Dzien dobry:)

U nas nocka super, dawno takiej dobrej nie bylo:) Franus obudzil sie o 2, ale tylko jeknal i spal ladnie do 5, possal cycusia i spal jeszcze do 7:) Miod malina:)

A poprzedniej nocy jak sie obudzil o 2 to wrzeszczal, bo inaczej tego nie nazwe do 4, z malymi przerwami, kiedy zasypial wykonczony mi na rekach. No i po takiej nocy nasililo sie to jego machanie glowka:(

U nas nocka bezbadziejna,ale dzis dalam mu pic w nocy. Nic to nie dalo zarzadal dalej cycka,chyba go stosuje jako masazer do zebow:sofunny:

Lema
asia78
Monika nareszcie wrocilas!!:D

nuchna i co robilas test?

Odwalilam wielkie prasowansko i teraz z poczuciem dobrze spelnionego obowiazku moge udac sie na spoczynek nocny :D dobranoc

A najwazniejszy obowiazek, ten malzenski, spelniony zostal?;)

A nie wlasnie:(

babeczqa
Witam
Ogolnie moze byc
Oliwka dostaje dw arazy mleko w nocy, i niewiem czy sie odduczy dajac jej herbatke??tylko ze jak jej mleko daje to jest ewidennie glodna bo az jej burczy w brzuszku:)

to jak jest glodna ta dawaj jej mleczko

Lema
Dziubala
Monika – nareszcie się pojawiłaś :Uśmiech:

A z okazji urodzin życzę Ci wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia, szczęścia i dłuższej doby! :Całus::Święto:

Kochana, ode mnie tez serdeczne zyczenia urodzinowe:Święto::Święto::Święto:

I ode mnie tez!!!!

Dziubala
To idę po jeszcze 1 :kawa:

To przynies i dla mnie:great:

Monika-kr
kwiaciarka
asia78
Ja jeszcze karmie i pewnie trudno mi sie bedzie zdecydowac na odstawienie. Stefan je 3 x w nocy a teraz przez te zeby to ciagle z nim latam,nawt 7-8x,bo on nie chce spac z nami,wiec Go wynosze a za pol godziny przynosze:oops:teraz mu dalam troszke panadolu moze bedzie lepiej. Myslalam ze pojde to alergolozki,ale ona bedzie dopiero po dlugim weekndzie:(

kwiaciarko ja kupilam Funiowi czapke z daszkiem bez zadnych nausznikow:)wiele mam mysli ze uszy musza byc zakryte zeby dzieci na nie chotowaly,ale nie ma to zadnego znaczenia

Ide juz spac,no moze jeszcze sie herbatki napije:)
Ja Eli tez na lato kupie bez uszek kapelusz, ale teraz bez zakrytych uszek to jeszcze nie pora na taka czapke, jednak jeszcze wieje. Ja jak bylam mala chorowalam mocno na uszy ( jak mnie to pneumo zlapalo to wszystko lecialo) - do dzis pamietam ten bol.
I raczej ma znaczenie zakrywanie uszek gdy wieje u niemowlaka.

Tak wogole to heloł :)

ja pamiętam że Oli zawsze zakrywałam uszka nawet jak lekko wiało a i tak miała 3 razy zapalenie uszów. Lekarka powiedziała że to przez katar a nie wiatr. Pieron wie nie znam sie;) Ale Filip nosi czapki na uszkach no jak już będzie super ciepło to pewnie się to zmieni.

Heloł Kwiaciarka:D

Ja Poli sama osobiscie zalatwialm uszy:(jak miala 6 tyg. Ona bardzo ulewala a ja ja wsadzilam do goracego samochodu i to mleko jej sfermentowalo w uszku i miala zapalenie uszu:(

RenataOslo
Monika-kr
Renata kupowałaś na allegro? Jak tak to proszę podeślij linka.
Bo ja to myślałam że to są te rozstawiane jak huśtawka stacjonarna a Ty mi piszesz że w futrynie to już się zamotałam...

ja kupiłam używane, musisz wpisać w wyszukiwarce SKOCZEK i tak poszukać
wklejam raz jeszcze dla Ciebie filmik /słaba jakość/

YouTube - mikołaj

super!!!!!!!!!!!!!!!!!!
świetny ten skoczek:)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-6142.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-6143.png

Renata Funio tez zaczal ulewac,ale tylko po zupach albo drugich daniach. Ale nie ulewa zaraz po tylko za godzinke albo nawet 2:surprised:wtedy juz takie smierdzace przetrawione fyj; Nie daje mu zadnego lekarstwa,mi sie wydaje ze sa 2 powody tego. 1 to taki ze za duzo zjadl a 2 to taki ze kiedys siedzial w lezaczku po karmieniu a teraz chce wyjsc wiec go wyjmuje i raczkuje a to tez pobuda zoladek do zwrotu. Trzeba po prostu dawac bardziej geste jedzenie