Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

hej!!

mam dosc tego dnia ::(:

1) lało od rana i sie piec do CO sp......
2) wymiana pieca i zamontowanie wraz z wymianą komina trwało do wieczora...
3) zimno w domu było cały dzien - Alce juz harczy w nosie i zakaszlała kilka razy
4) Adam cały dzień spawał z teściem w piwnicy zeby zamontować piec
5) Adam jest na dyżurce... dostał skierowanie do szpitala, czeka na taksówke - ma opiłek metalu wbity w gałke oczną ::(:
6) z tego wszystkiego boli mnie brzuch i mam normalnie dość!!

Wstałam o 7 rano zeby obadac pogode bo mielismy jechac do moich rodzicow. Lało całą noc i cały dzisiejszy dzien. Zimno jak nie wiem!. Teściowa mi mówi, ze piec sie rozciekł :Szok: Poszłam obudzić Adama. No kurde święto dzisiaj i jak tu kupić piec? Sklepy pozamykane... Teściowa (obrotna baba!) zadzwoniła po znajomych i u jakiegoś prywaciarza pojechali teściu, Adam i Adama brat po piec. W miedzy czasie przyjechali moji rodzice. We 4 tachali z piwnicy stary piec wazący ponad 220kg i wnosili (spuszczali na łańcuchach!!!) nowy. Zimno jak nie wiem. Trwało to 2 godziny!! Jak juz piec był w piwnicy tak Adam z teściem zaczęli spawać żeby podłączyć. Okazalo sie po drodze, ze komin przegnity i sama wymiana komina trwała dłużej niz zamontowanie pieca... Gdy skonczyli Adam wykąpał sie, zjadł kolacje i mowi ze oko boli. Naoglądalismy sie i widać metal wbity w gałke oczną. Ubrał sie i poszedł. Jest teraz w drodze to szpitala taksówką... Martwie sie...

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

isa32
Kajocha jak się robi takie długo śpiące dzieci? To przy następnym się postaram :Śmiech:

musisz chłoa na 3 tygodnie wypościć i potem buszowac przez 3 dni i wychodzą takie dzieciaczki :Oczko:

Dziubala
Maciuś do niedawna nagminnie ściągał skarpetki i kapcie, a ostatnio doszło do tego, że ściąga wszystko od pasa w dół :Szok:. Co go ubiorę z powrotem (niemal siłą) to za jakiś czas znów jest goły :Kiepsko:. A jaki zadowolony biega z gołą pupą :Śmiech:
Dziś przed południem mnie rozbroił. Robiłam sobie kawę a Maciuś mi zniknął, zrobiło się cicho więc myślałam, że się schował (uwielbia zabawę w chowanego). Szukam go w jego pokoju, a tymczasem był w naszej sypialni, rozebrany oczywiście od pasa w dół i ładnie przykryty kołderką. Gotowy do... drzemki.
Wymiękam przy nim :sofunny:

Potem też mi zrobił "niespodziankę". Znów mi zniknął ale z dźwięków domyśliłam się, że jest w łazience (myślałam, że znów się chowa). Podglądam dyskretnie żeby zobaczyć co robi, a Maciuś stoi przy muszli i... próbuje na stojąco sikać (to byłby pierwszy raz na stojąco) :Oczko:, ale okazało się, że siusiak nie sięga ponad muszlę więc podłożyłam mu schodek ten z Ikei. Myślałam, że Maciuś będzie zadowolony, a tymczasem on się spłoszył i pobiegł do nocnika. Nie nadążam za nim :Śmiech:

:sofunny: genialny !!

AHA!!

Pochwale sie jak ten mój egzemplarz jest mądry...

Jestem w kuchni, mama sie bawi z Alką, faceci walczą z piecem i nagle mama mnie woła. Wchodze do pokoju a mama na mnie oczy jakby miały jej wyskoczyc i pyta sie mnie czy ja poważna jestem dzieku opowiadac takie rzeczy? zdębiałam... pytam jakie rzeczy? a mama mówi, ze Alicja jej właśnie powiedziała, ze "MAMA I TATA SIE W KUCHNI BZYKAJĄ". Myślałam, ze parskne smiechem, ale mówie mamie, ze nawet tak nie mówimy zeby Ala słyszała i ze w kuchni sie nie no tego tamtego :Oczko: ale mama nic, nie uwierzyła. No zakumać nie mogłam o co kaman... Przyszedł Adam. Opowiadam mu a ten sie smieje i mówi, ze jak mu włosy maszynką obcinałam to Ali mówił, ze ma sie nie bać maszynki bo ona bzyka sobie i mamusia obcina włoski tatusiowi...
No Alka zrozumiała, ze mamusia z tatusiem sie w kuchni bzykają :Oczko: Mądrala mała ::):

Dziubala

Deva – ja się gubię w tych obywatelstwach. To jakie Ty w końcu chcesz mieć? :Oczko:

WOLAŁABYM OBA... NO JEST NIBY LEPSZE,ALE NIE TAK HOP SIUP ZRZEC SIE POLSKIEGO...

RenataOslo
asia78
A zapomnialam Stefan mowi nowe slowo tigis znaczy tygrys:lol:

:36_7_8:

u nas śeg i deśc /śnieg, deszcz/

TO U NAS YWMOWA JEST BARDZO DOKŁADNA I POPRAWNA, NIC DZIECIECIEGO!
OSTATNIM HITEM JEST " CO STAŁO SIE MAMUSIU?" JAK SOBIE ZDENERWOANYM GLOSEM POD NOSEM LUB GLOŚNIEJ ZAKLNĘ W AUCIE KURRRRRRRRRRR...KA WODNA LUB KURRRRRRRRRRCZE PIECZONE!!!
I DAWAJ TLUMACZYC DZIECKU CZEMU SIE WKURZASZ - OD RAZU WKURZAJKA PRZECHODZI!!:smile_jump:

Alutka7912
Kajoszko - Julka tez lubi pomidorówkę :wink: ale najbardziej to chyba jednak lubi rosolek.

Asiu - brawo dla Funia za nowe słowa i zdrówka dla Poli :Całus: I nie trac motywacji do odchudzania....spróbuj sie więcej ruszać wtedy waga na pewno spadnie w dół :Całus:

U NAS TEZ ROSÓL IS THE BEST!

I RUSZANIE SIE ZAWSZE POMAGA RUSZYC WAGE!
ZDRADZE CI TAJEMNICE - CHOCBYS MIAALA PO SCHODACH BIEGAC TO TZREBA TO ROBI OD 3 DO 8 MIUT W INTERWAŁACH PO 30 SEKUND ALE TAK NA MAKSA ILE FABRYKA DAJE IPOTEM WOLNO I ZNÓW NA MAKSA

kajocha
asia78
Kajocha pije wode i herbate, chyba ze mam sok jakis do obiadu w diecie. A czemu sobie nie kupilas tej diety na vitalii? Tam sie nie musisz zastanawiac co i z czym zjesc.

a szkoda mi kasy,zresztą na zrowy rozsądek swój licze ::): zawsze na tym dobrze wychodziłam::):

TEZ TAK UWAZAM, O ILE UDAJE MI SIE MOJ WLASNY MOZG DO WSPOLPRACY NAJKLONIC ...

kajocha
Alutka7912
A ja we wtorek byłam wyrwać dolną szóstkę i od wtorku do dnia dzisiejszego że tak powiem chodzę poi ścianach z bólu.....idę zaraz na wizytę kontrolną bo może mam zapalenie okostnej.....jednym słowem MASAKRA!!!!!

współczuje naprawde!!!

JA TEZ, ZDROWKA I OBY NIE BAOLAŁO!!!!!!!!!
OSOBISCIE UWAZAM ZE BOL ZEBA TO GORSZY JEST OD PORODU!!!

Alutka7912
Czy wasze dzieci też mają takie ogromne apetyty jak moja Jula? Ona non stop coś by jadła hihihihihi a to kawałek sera, a to kawałek wędlinki, a to jabłuszko itp. :wink:

VIC ROBI STRAJK GŁODOWY - TYLKO BUTLA, NIC WIECEJ NIE CHCE NIE MAM SERCA MU JEJ ODSTAWIC, JESZCZE ZUPELNIE ZDROWY NIE JEST...

Lema
isa32
Przyszłam po kawę to i do Was wpadłam :Oczko:
Nie wiem jak Wy to robicie,ale ja na książki najzwyczajniej w świecie nie mam siły ::(: jak jechałam teraz do Wrocławia, to przeczytałam Edelmana "I była miłość w getcie" to pierwsza książka przeczytana w całości odkąd jest Ala... chyba kiepsko z organizacją u mnie... mam nadzieję, że w końcu nadrobię. Jak Renata lubię Coelho. Marqueza też bardzo lubię. Czytam (a raczej chwilowo to czas przeszły) różnorodne książki. Trudno by mi było powiedzieć kto jest moim ulubionym pisarzem...
Niezmiennie polecam Paulinę Simons i jej "Jeźdźca miedzianego" niby romans - nie romans, ale czyta się jednym tchem. Są kolejne części: Tatiana i Aleksander oraz Ogród letni. Tej ostatniej nie czytałam. Ale "Jeździec..." jest rewelacyjny. :yes:

Ja tez nie mam czasu na czytanie ksiazek:yes: i na telewizje i dla siebie. Na nic nie mam::(: Teraz doszedl dom i organizacja zycia w nim, dokonczanie roznych rzeczy to wiadomo, ze jestesmy bardziej zajeci, ale wczesniej tez nie mialam czasu i nie bede miala. Franus, praca, dom- albo jestem zle zorganizowana albo takie jest po prostu zycie pracujacej mamy i pani domu::(: Moze gdyby L. byl mniej zajety i mogl mnie bardziej odciazyc to byloby inaczej... Nie wiem, ale fakt jest taki, ze ja sie ciagle nie wyrabiam... Zreszta, co ja pisze o czytaniu i czasie dla siebie- tak naprawde odbywa sie wszystko kosztem snu- ja spie max 6 godzin na dobe(zakladajac, ze Franus nie obudzi sie po drodze i nie uszczknie mi jeszcze troche z tego snu). A gdzie mowa o tym, zeby usiasc z ksiazka?

JA OD PORODU ZDZIERŻYŁA Z NAJWIEKSZA PRZYJEMNOSCI WSZYSTKIE 4 TOMY SERII ZMIERZCH - A 20 LISTOPADA LECE Z SIOSTRA NA PREEMIERE 2EJ CZESCI EKRANIZACJI!!!!!!!!!!

TEZ TYLE SPIE, ALE MI KSIAZKI JAK WODA RYBIE I TLEN LUDZIOWI POTRZEBNE, NOCKE ZARWE A POCZYTAM...KIEDYS CZYATLAM JEZDZAC KOMUNIKACJA MIEJSKA...

isa32
Lema bardzo ładny czajnik :yes: zelmera odradzam, przynajmniej czajniki, ale np. odkurzacz mam już drugi zelmera.

Pewnie Cię to nie pocieszy, ale ja też śpię średnio 6h na dobę. I tak wiecznie mi czasu brakuje. A teraz jak jeszcze Ala się budzi przez kaszel to na przysłowiowych rzęsach chodzę. I nie łudzę się, że to się zmieni w najbliższym czasie. Najgorsze, że w pewnym momencie przy takim zmęczeniu zaczynam być nerwowa :oops:

JA TEZ TAK MAM....................
I ODKURZACZ ZELMER BAJER, CZAJNIKI WOLE PHILIPSA...

Dziubala
RenataOslo

Dziubala, ja bardzo lubie jak pada deszcz.

Ja też lubię pod warunkiem, że jestem w domu i nie muszę wychodzić :D
A w NO często pada deszcz?

W NO INACZEJ SIE ODCZUWA TEMPERATURE BO JEST ZIMA MNIEJSZA WILGOTNOSC POWIETRZA , WIEC MORÓZ TAK NIE "SZCZYPIE" JAK W PL, NA PRZYKLAD W NO -25 STOPNI TO NY SIE W PL JUZ PRZY - 15 NIE DALO PRZEZYC....

A DESZCZOWE NAJCZESCIEJ SA JESIEN I CZASEM LATO, ALE W TYM ROKU BYLO DESZCZOWE LATO ZA TO JESIEN CUDOWNA, SLONECZNA I CEIEPLA PRZEZ DLUGI CZAS - DO POLOWY PAZDZIERNIKA NA PEWNO...

Dziubala
Maciuś do niedawna nagminnie ściągał skarpetki i kapcie, a ostatnio doszło do tego, że ściąga wszystko od pasa w dół :Szok:. Co go ubiorę z powrotem (niemal siłą) to za jakiś czas znów jest goły :Kiepsko:. A jaki zadowolony biega z gołą pupą :Śmiech:
Dziś przed południem mnie rozbroił. Robiłam sobie kawę a Maciuś mi zniknął, zrobiło się cicho więc myślałam, że się schował (uwielbia zabawę w chowanego). Szukam go w jego pokoju, a tymczasem był w naszej sypialni, rozebrany oczywiście od pasa w dół i ładnie przykryty kołderką. Gotowy do... drzemki.
Wymiękam przy nim :sofunny:

Potem też mi zrobił "niespodziankę". Znów mi zniknął ale z dźwięków domyśliłam się, że jest w łazience (myślałam, że znów się chowa). Podglądam dyskretnie żeby zobaczyć co robi, a Maciuś stoi przy muszli i... próbuje na stojąco sikać (to byłby pierwszy raz na stojąco) :Oczko:, ale okazało się, że siusiak nie sięga ponad muszlę więc podłożyłam mu schodek ten z Ikei. Myślałam, że Maciuś będzie zadowolony, a tymczasem on się spłoszył i pobiegł do nocnika. Nie nadążam za nim :Śmiech:

VIC TEZ TAK LUBI POD KOLDRE I MOWI ZE BEDZIE SPAL...
A KLIENTKI MOJEJ CORA TEZ IALA TAKI OKRES ZE WYŁAZIŁA ZE WSZELKICH CIUCHÓW JAK TYLK WESZŁA DO DOMU, MINĘŁO JEJ PO JAKIMS CZASIE...
VIC SIKA NA STOJACO STAJAC NA SCHODKU Z MOTHERCARE TO TAK JAK TE Z IKEA ALE TROSZKE NIZSZE....

RenataOslo
mi mama kupila tą wage w biedronce czarną za 29zl, przyjedzie w weekend

tutaj mam taka zwykla z ikea, niedokladnie wazy

IKEA NIEDOKLADNA...........

kajocha
AHA!!

Pochwale sie jak ten mój egzemplarz jest mądry...

Jestem w kuchni, mama sie bawi z Alką, faceci walczą z piecem i nagle mama mnie woła. Wchodze do pokoju a mama na mnie oczy jakby miały jej wyskoczyc i pyta sie mnie czy ja poważna jestem dzieku opowiadac takie rzeczy? zdębiałam... pytam jakie rzeczy? a mama mówi, ze Alicja jej właśnie powiedziała, ze "MAMA I TATA SIE W KUCHNI BZYKAJĄ". Myślałam, ze parskne smiechem, ale mówie mamie, ze nawet tak nie mówimy zeby Ala słyszała i ze w kuchni sie nie no tego tamtego :Oczko: ale mama nic, nie uwierzyła. No zakumać nie mogłam o co kaman... Przyszedł Adam. Opowiadam mu a ten sie smieje i mówi, ze jak mu włosy maszynką obcinałam to Ali mówił, ze ma sie nie bać maszynki bo ona bzyka sobie i mamusia obcina włoski tatusiowi...
No Alka zrozumiała, ze mamusia z tatusiem sie w kuchni bzykają :Oczko: Mądrala mała ::):

WASZA MALA JAK ZWYKLE MOCARNA!!!!!!!!!!!!
I DOBRZE ZE TWOJ MALZYK OKAY SIE MIEWA POT TYM OPIŁKU
, TO GROŹNA SPRAWA JEST!

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon

a co u mnie: małz byl na 3 dni na swoje urodziny - na prezenty atrakcje z przelotem w te i we wete wydałam tysiac zlotych, wiec nie malo o on tylko jedno jak katarynka - kiedy przyjedziesz???

generalnie to byly akcje słowne(naet w restauracji na jego nardzo drogim urodzinowym obiedzie), awantura i rozwód słownie, szkoda tylko ze jak małż był pijany i po trzeźwemu udawał, że nie pamieta jak mi sie odgrażał , że będę miała od niego spokój, i oby tak było!!!!!!!!!!
a woóle to mu powiedziałam, że go "kill him" jeśli mi spróbuje odebrac albo w jakikolwiek spasób skrzywdzić dziecko i w ogóle tak mu pojechałam, ze mu wszystko wyrzyg.... a zeby nie myslał, że sie go boję to mu jeszcze powiedziałam , że mi na norweskim obywatelstwie wcale nie zależy jak i na mieszkaniu...

i spietrał, następnego dnia był taki miły i układny i skacowany , ze az mnie mdliło - i postanowiłam - soro sama pozapraszałam rodzine na Gwiazdke do mnie w NO, to święta beda okay, a powiem mu potem, ze chce rozwodu...
nie potrafię byc z kims tylko dla zasady, skoro jego umizgi sa mi niemiłe...
przestałam kochać...
jakie to smutne...

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon

Cześć dziewczyny...witam z krainy bólu ::(:

Powiem tak...ostatni raz wyrwałam zęba......

Lema - fajny czajnik...ja też potrzebuję czegoś nowego :wink:

Isa - rozbawiło mnie Twoje pytanie : jak się robi takie długo śpiące dzieci? :mdr:
Julka na ogół spi do 7,30 później w dzień ze dwie-trzy godziny i zasypia ok 21. Jeśli rano wstaje przed 9 to w dzień jej już nie kładę :wink:

Ciesze się że Ala nie ma zapalenia oskrzeli. Dużo zdrówka wam życzę :Całus:

Jak inwentaryzacja??

Asia - miałaś skierowanie do ortopedy od pediatry czy sama poszłaś z dziećmi?? Może i ja powinnam się z Julką wybrać na wizytę kontrolną....
Z tą wagą to nie zła historia....ja bym nie podarowała...negatyw i tyle :wink:

Dziubalko - przepraszam że nie odpisałam na smska :oops: myślałam że będziesz na forum i zobaczysz że już jestem.
Historie z Maciusiem w roli głównej rozbawiły mnie od samego rana :mdr: Kochane te nasze dzieciaczki :mdr:

Kajoszko - jak oko Adama??????? Zdrówka dla niego i żeby Ci sie Ala nie przeziębiła :Całus: Historia z wymiana pieca niesamowita.... A Alusia z tekstem o bzykaniu w kuchni jest po prostu powalająca :mdr:

Deva - śliczny avatar :great:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

Czesc::):

Ale sie dzis dalam zapedzic w kozi rog z pytaniami... przejezdzalismy przez przejazd kolejowy i zczelo sie a dlaczego to, a dlaczego tamto. Dlaczego nie mamy pociagu, dlaczego nie ma torow po drodze do babci, dlaczego nie umiem prowadzic pociagu, dlaczego pociag jezdzi tylko po torach, dlaczego ma specjalne kola?:Szok: Niestety coraz czesciej Franek zadaje taki ciag pytan, ze juz mi pomyslow brakuje jak mu tlumaczyc:yes: Wczoraj mnie zapytal dlaczego snieg jest zimny:yes: Hehe, a L., ktory montowal oswitlenie stojac na krzesle pyta: Jak Ty wpadles na ten pomysl tato, zeby wejsc na krzeslo? W gadce jest po prostu niesamowity ten moj syn:Szok:

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Lema - Franio przecudny gadulek :wink: Julka już tez mówi jak nakręcona..wszystko powie, wszystko powtarza :mdr:

Dziąsło boli niestety....już trochę inaczej niż wtedy gdy był tam jeszcze ten trzeci korzeń ale nie zmienia to faktu że boli....
Najgorsze jest to że z uwagi na przedawkowanie środków przeciwbólowych wysiada mi żołądek i wątroba......I teraz mam do wyboru...wezmę tabletkę i będę skręcać się z powodu bólu brzucha...albo jej nie wezmę i z bólu po wyrwanym zębie będę chodzić po ścianach.....
Potwieradzam że nie ma gorszego bólu od bólu zęba.....

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

A z tymi czajnikami to jest tak, ze to co mi sie w necie najbardziej podobal na zywo juz troche mniej, a ten co w necie mniej mi sie podobal to na zywo bardziej. I sama nie wiem:Kiepsko: Ja to jestem tak zdecydowana, ze szkoda gadac:Zły: Wczoraj sie zastanwialismy nad ustawieniem stolu w jadalni- najpierw sie nad tym glowilismy sami, pozniej brat i bartowa przyszli radizc, zdecydowalismy sie w koncu, a ja i tak do konca wieczoru chodzilam z kazdej strony i ogladalm ten stol. I dalej nie wiem czy jest dobrze, ale juz tzw. musztarda po obiedzie, bo lampa w jadalni wisi:yes:

W kazym razie czajnik mam nadzieje wybierzemy dzis po poludniu z L., bo sama sie nie zdecyduje, a zamowimy w necie, bo w sklepie bylo ponad 100 zl. drozszy od czjanika z przesylka:Kiepsko:

Alutka7912
Lema - Franio przecudny gadulek :wink: Julka już tez mówi jak nakręcona..wszystko powie, wszystko powtarza :mdr:

:brawo: dla Juleczki::): Widzisz, doczekalas sie w koncu::):

Franus ciagle zaskauje mnie swoim mysleniem i kombinowaniem. Wczoraj wyszedl z lozka wieczorem, zszedl na schody i wola mnie. Zapakowalam do lozka i tlumacze, ze nie wychodzimy z lozka, a Franus oczywiscie zaczyna swoja serie "dlaczego" I w pewnym momencie mi mowi: mamo, ale przeciez nawet Kamyczek wstaje z lozka. Heh, usmialam sie z niego- Kamyczek moje guru::): Wytlumaczylam mu dlaczego Kamyczek wstawal i poszedl spac::): A z tego Kamyczka jeszcze jakies slowka wplata, tak smiesznie to brzmi: mamo, to jest wysmienite, mamo, to bylo niesamowite::):

A teraz Franio ma okres zabawy na niby- ciagle jemy niewdzialne rzeczy, bawimy sie niewidzialnymi zabawkami::):