Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Dziubalko, schody i podlogi drewniane, ktore sie robia wlasnie. to znaczy na razie robia sie schody i tez poki co jestem z nich zadowolona. Poza tym szambo lub oczyszalnia sciekow, bo ciagle w tym temacie nie zapadla decyzja. Panele na gorze, ktore L. ma zamiar sam polozyc, gniazdka i kontakty, drzwi wewnetrzne, ktore sa juz gotowe, trzeba tylko montaz umowic. I mnostwo drobiazgow, o ktorych nie pamietam.
A L. z kuchni tez jest zadowolony:yes:

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Kwiaciarka - hehe, a ja nigdy nie pomyślałam o zależności spanie - jedzenie makowca. Muszę to kiedyś poobserwować :Oczko:
Strzel sobie pyszną dużą kawkę ::):

Isa - płakanie w pierwszych dniach żłobka jest zupełnie normalne. Dobrze, że nie poszła od 1 września, ominął ją hurtowy płacz :Oczko:
A Alunia sobie poradzi bo to zuch dziewczynka :great:

Lema - o, to ostro roboty idą do przodu.
A kiedy na ten moment planujecie przeprowadzkę?

ASIU dziekuje!

oba mieszkania ladne ale to z dwoma balkonami obok chyba fajniejsze :yes:

LEMA
wrzucisz fotki nowej kuchni??
ja tez, jak skoncza...

albo ja skoncze...

DZIUBALKO pytalas ile dokonca - niby niewiele ale jak samanie zrobie to nie wiem kiedy bedzie koniec - trzeba dociac te listwy najpierw przysufitowe i przykleic a potem wszystkie narozniki i przypadlogowe, chociaz tych ostatnich mam za malo, bo to jednakowe beda najlesze -do tych paneli comamy, albo moze zwykle przypodlogowe zostalyby z sypialni - bo tam mi od roku leza i nie sa polozone,ale totez sama zrobie, tylko musze z sypialni pol kuchni do szafek wyniesc - no i wlasnie, zawiesic gorne trzeba(tylko najpierw zmontowac, t chyba tez ja, bo sie malzowi niemoge doprosic...) i w dolnych zamontowac fronty i wtedy bede miala zabudowe kuchni po jednej stronie na cacy, a na druga strone musze zamowic szafki, bo w komplecie bylo tylko 2,60m a reszta na zamowienie...

wiedze ze drzwi musze dac olejna na 2 razy pomimo 2 warstw gruntu, to bylo surowe drewno (i dodam iz malowalam tylko pod ewentualna sprzedaz tegomieszkania, bo ja wole naturalne drewno)

no ipotem zostanie salon - tam trzeba jedna sciane poprawic jak nam sie wwiercili z zewnatrz bloku, malz dziury zakleil (zamiast im kazac zrobic, wzial kase na remont od firmy) ale trzeba to wyszlifowac i pomalowac ta sciane... no i listwe jedna zalozyc nowa na sciane z tapeta, a reszte przemalowac na bialo, tak jak i okno i drzwi balkonowe...
bo w kuchni, pralni i naszej sypialni sa biale okne, wymieniali bo cos bylo nie tak...

zostaloby potem w wynajmowanym pokoju t samo zrobic z listwami i oknem oraz druga strona drzwi - ale to jak oni pojada na wesele w pazdzierniku...

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon

Asiu
U NAS MIESZKA ASIA I ADAM, PARA - ASIA SPRZATA NA MOICH PRZEDCIAZOWYCH PRACACH A ADAM JEŻDZI Z mAŁZEM NA JEDNYM AUCIE (sorki za caps locka) ale to jego ratunek teraz, bo nadal ma prace dzieki temu, ze wystarczy jeden kierowca...

Asia to jak ciotka dla Vicka, bo przyjechala na wymiane za mnie zaraz po tym jak sie urodzil, ale ze nie znala jezyka ani nikogo tu to bylo oczywiste ze zamieszka z nami, a jak sie okazalo ze jest praca dla Adama, to sa razem i natenczas tak zostalo - na szczescie dobrze sie z nimi mieszka,a ja zawsze jak wyjezdzam to wiem ze dzieki Asi chata mi sie nie zapadnie i wiem co sie tu dzieje...
poza tym wynajem utrzymuje czynsz za mieszkanie, a moj malz kroci nie zarabia...

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon

Byłam z Maciusiem na placu zabaw, spotkałam nową mamę z córeczką (szkoda, że ciągle poznaję nowe mamy ale nie z mojego bloku :Oczko:). Córeczka (prawie 2,5 r.) zrobiła qpę, jak się okazało biegunkową (kolejną od wczoraj). Jeszcze mówiła, że rano zwymiotowała. To po kiego grzyba wzięła dziecko na plac zabaw :Zły:. Maciek się z nią bawił, podobnie jak inne dzieci. Mam nadzieję, że się niczym nie zaraził. Odechciało mi się zabaw i spaceru więc wrócliśmy szybciej do domu.

Dziubala
Byłam z Maciusiem na placu zabaw, spotkałam nową mamę z córeczką (szkoda, że ciągle poznaję nowe mamy ale nie z mojego bloku :Oczko:). Córeczka (prawie 2,5 r.) zrobiła qpę, jak się okazało biegunkową (kolejną od wczoraj). ......

Wirusa jakiegoś to dziecko załapało na bank.....powiedziałabym coś tej kobiecinie :grrrrrr:...mam nadzieję że Maciusiowi nic nie będzie :Całus:

asia78
Mam dwie muchy w domu i nie moge tego dziadostwa ubic:Zły:

Asia ja wczoraj wieczorem urządziłam polowanie na muchy u nas w mieszkaniu....Julka pokazywała i mówiła gdzie są a je zabijałam...ogólnie ubiłam ich wczoraj ze dwadzieścia :Szok: Jakieś takie pijane latają...chyba chcą się gdzieś schować i usnąć :Szok:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png