Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

asia78
Dziubala

Asia – to w środę o 13.00 chwila prawdy, trzymam kciuki żeby się Polusia dostała!
Uważaj na gardło!
Fajnie, że zniknęły Poli brązowe plamy z rączek :great:

:

W srode od rana chyba beda listy. W srode trzynastego:)

kwiaciarka
szybkie pyszne danie dla dzieci :)

filet z kurczaka pokroic w kawalki sredniej wielkosci ,nie malutkie, nie duze, takie jak z mcdonalda w zestawie dla dzieci :)
wytarzac w jajku i w mace ziemniaczanej, smazyc jak frytki, w oleju zeby kawalki kurczaka plywaly = paluchy lizac :) jak mcdonald doslownie ;)

Toz to kąski moje wlasnie tylko ja robie w bulce i mace:)

Asia ale to maja byc w jajku i mace ziemniaczanej :)

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

kwiaciarka
Alutko jakie to te drewniane puzle? takie co jest podstawka z wycietymi miejscami na pojedynczego puzla i trzeba wsadzic? musze Eli kupic tez puzle. Ile kosztuja? one chyba nie sa tanie.

TE z podstawką i wyciętymi kształtami do ułożenia sa dla niej za łatwe :Oczko: Jula układa zwykłe puzle 3,4,5,6 i 7 elementowe :Oczko: A te drewniane klocki które wczoraj jej kupiłam układała do wieczora :Szok: To sa takie kwadraty na których z każdej strony jest inna częśc obrazka (w sumie mozna ułożyć ich cztery) Nie mogłam znlaeźć do nich nigdzie linka... Poniżej masz linki do innych układanek które ma Jula :Oczko:
Pierwsze Puzzle Malucha 3,4,5,6,7 Maxim 4wzory HIT (622413940) - Aukcje internetowe Allegro
PUZZLE EDUKACYJNE Co to? Kto TO ? 12 OBRAZKÓW (624561486) - Aukcje internetowe Allegro
__MISIE DREWNIANE do przebierania - układanka BCM (629924653) - Aukcje internetowe Allegro
UKŁADANKA WESOŁE CYFERKI -NAUKA ZABAWA KSZTAŁTY (620411953) - Aukcje internetowe Allegro

I jeszcze kilka innych :Oczko:

kwiaciarka
Renata dla starszaka moc zyczen, zdrowia, usmiechu, fajnej dziewczyny ( heheh) i spelnienia marzen.

Reniu i od nas moc życzeń dla Twojego Starszaka :Całus:

Sinka
Dzięki za zaproszenia na nk. Jak ja sie za Wami stęskniłam.
U nas rozwojowoja juz autem śmigam jak zawodowiec Fordem Galaxy, wróciłam do pracy,Kubunio z niania sie polubił i nie ma problemów. Niania gotuje obiadki sprzata układa ciuszki małego chociażnie ma tego w obowiązkach.
Kubus szwargoli coś tam po swojemu ale jakoś sie dogadujemy.
Potrafi rozróżniać figury np. koło trójkąt kwadrat trapez i inne potrafi rozróznić i nazwać już cyferki i literki.Biega jak szalony a ulubiona zabawąjest piasek kałuże i błotko.
W tym roku czeka nas przeprowadzka na obrzeża Leborka domek z kawłkiem podwórka. Nareszcie. Jednoczesnie mieszkając będziemy remontowac ciesze sie bo juz sie dławię na tym jednym pokoju i w centrum miasta.
Kuzynka w marcu urodziła synka teraz w maju następna rodzi, potem czerwiec nastepna w lipcu nastepna w sierpniu moja bratowa a w październiku kolejna kuzynka. I to same chopy. To tak w skrócie było by tyle.

Serdecznie pozdrawiam,składam wszystkim zaległe zyczenia imieninowo urodzinowe.Całuski dla forumowych dzieciaczków i od jutra zaglądam częściej

Papa

Ojej Sinka, ale dzieci sie w Twojej rodzinie urodzi :Oczko: Cieszę się że Kubuś zdrowo rośnie :Całus: Wpadaj do nas częściej :Oczko:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

No to na kawke zapraszam u mnie słoneczko i upałek sieszykuje. Ja zbieram się do pracki,może uda mi sie cośnasmarowac z pracy.. Miłego dzionka i pysznej KAWY>>>>>>

Marta, Lipcówka 2007
Mama Aniołka 6.2.2006 i Kubusia 15.07.2007
http://www.suwaczek.pl/cache/8ec35bf903.png%22%3E%3C/a

http://nasza-klasa.pl/profile/10836862

Witam piątkowo

Mamy dziś piękną pogodę, jest cieplutko, no milutko na całego. Na razie zapowiada się spokojny, domowy dzień ::):

Wczoraj dzieci zaszczepione bezproblemowo, zagadałam je i nawet nie wiedzieli kiedy było szczepienie. Maćka wysypka nie była przeciwwskazaniem do szczepienia a byłam prawie pewna, że go nie zaszczepią, bo nasza pediatra jest konserwatywna za co ją cenię. A tu proszę, niespodzianka. Wysypkę mam dalej smarować Alantanem a jak nie będzie poprawy to dostałam receptę na Elidel. Ale dziś już jest lepiej, uff.

Kwiaciarka – te puzzle nie są drogie wbrew pozorom. Takie 4-elementowe można już kupić za niecałe 10 zł. Ale lepiej wziąć więcej elementowe bo dzieci szybko łapią i potem układają je z automatu. My Maćkowi mieszkamy z kilku układanek i potem Maciek kombinuje, który puzzle do której planszy. A ostatnio kupiliśmy mu w Warszawie taką duża planszę z farmą (za niecałe 40 zł). Ma kilkanaście zwierzątek do ułożenia w te „otworki” a po drugiej stronie planszy jest rysunek wsi z magnesem i można układać zwierzątka (te puzzle) w różnych kombinacjach (np. zwierzęta koło domu, na stawie itd.). Fajne i pomysłowe. A tymczasem Maciek poukładał je kilka razy i się znudził. Za proste dla niego więc dajemy mu puzzle Adasia (takie „tekturkowe” podobne do tych co Alutka linka pokazała), wszystkie z motywem Zygzaka więc tu Maciuś jest uhahany z radości. Trzeba trafić do każdego dziecka z pomysłem na zabawę. Ale widzimy, że miłością Maćka podobnie jak Adasia robi się motoryzacja :Śmiech:

Sinka – wow, ale dzieci przybędzie, fajnie ::):
Brawo dla zdolnego Kubusia!

Lema – od rana myślimy o Tobie :Całus:, mocno trzymamy kciuki i czekamy na wieści.

Alutka - niech robota szybko Ci idzie, owocnej pracy ::):

Czesc Kobietki!

u mnie szaro, buro i zaraz bedzie padac, strasznie sennie.
Dziekuje za zyczenia urodzinowe w imieniu Starszaka:36_3_15:
Imprezka mala rodzinna plus szwagier z dziewczyna, ale bardzo udana, Mikolaj jeszcze dzisiaj z rana przezywal Michalkowe dmuchanie swieczek, pokazywal gdzie wczoraj stal tort i Niania /czyt Michal/ robil fuuuu /dmuchal/.

Lema, dla Ciebie :36_3_15:

Dziubala, :36_7_8: dla chlopcow za dzielnosc!
Mikolaj nie bardzo chce puzle ukladac, wogole klocki tez na nie, najlepiej autka i kopary.

Alutko, milej pracy, ja czasami Wam pracujacym zazdroszcze, poszlabym gdzies do robotki.

Kwiaciarko, jak zdrowie?

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

kwiaciarka

filet z kurczaka pokroic w kawalki sredniej wielkosci ,nie malutkie, nie duze, takie jak z mcdonalda w zestawie dla dzieci :)
wytarzac w jajku i w mace ziemniaczanej, smazyc jak frytki, w oleju zeby kawalki kurczaka plywaly = paluchy lizac :) jak mcdonald doslownie ;)

No to ja tez robie najpierw w jajku:)

asia78
kwiaciarka

Ale ma być bez bułki :Oczko:

Dziubala
asia78
kwiaciarka

Ale ma być bez bułki :Oczko:

hahah, taaaaaaa i w mace ziemniaczanej :mdr:

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Dziubala
Jutro mieliśmy pojechać kupić meble do pokoju chłopaków, a K coś nie ma zapału i chce to przełożyć na kolejny weekend. A ja nie lubię przekładać jak mam coś zaplanowane bo potem zawsze coś wypada. I nie wiem czy naciskać czy postawić na swoim? :Oczko:

Zawsze naciskac:sofunny: Jak ja. Zawsze musi byc po mojemu, bo jestem zla