Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Okazało się, że dziś przyjdzie też moja mama :Szok::Oczko: więc zanim pójdziemy po Adasia to muszę kupić jeszcze makaron, bo z pół paczki makaronu dla tylu osób nie zrobię zapiekanki :D

Renia – u mnie jak Maciuś ma 1 drzemkę to też krócej śpi niż jak wcześniej przy 2 drzemkach.
Świetny podpis świąteczny :great:

Lema – fajnie, że Franuś wychodzi na prostą z katarem.
Tęsknota zrozumiała, fajnie, że mieliście okazję nacieszyć się sobą całymi dniami ::):
Gratki ząbkowe ::):

Lema

Franus nie chce ciagle pic melka, jesc kaszki. Mam juz chyba wszytskie rodzaje kaszek, platki kukurydziane tez probowalam i nic. W ogole ma gorszy apetyt, chyba ida trojki, bo sa spuchniete dziaselka, moze za jakis czas znow bedzie jadl kaszki. Ale martwi mnie to i koniec.Niespelna poltoraroczne dziecko na diecie bez mleka?
A próbowałaś dać Franiowi serek homo albo jogurt? Dostaje uczulenia?
Mój Maciuś dobrze toleruje jogurty i serki, nawet budyń na mleku krowim, natomiast jak zjadł kaszkę mleczno-ryżową to dostał trochę suchej wysypki na udach :Kiepsko:
Widać białko krowie nie w każdej postaci mu służy. Może Franuś też może jeść choć niektóre potrawy mleczne?

Lema
Asia- Stefus dostal kosiarke?

Tak, ale wcale sie nia nie bawi. Jest strasznie glosna:oops:

Dziubala
Okazało się, że dziś przyjdzie też moja mama :Szok::Oczko: więc zanim pójdziemy po Adasia to muszę kupić jeszcze makaron, bo z pół paczki makaronu dla tylu osób nie zrobię zapiekanki :D

Wierze w Ciebie:great: Zrobic to zrobisz, tylko czy wszyscy sie najedza to juz inna sprawa

Ja tak zawsze mam u tesciowej, ze ona zrobi tyle surowki, ze az sie boje nalozyc, bo jak sobie naloze tyle ile bede chciala to dla innych zabraknie:oops:

Dziubala
Lema

Franus nie chce ciagle pic melka, jesc kaszki. Mam juz chyba wszytskie rodzaje kaszek, platki kukurydziane tez probowalam i nic. W ogole ma gorszy apetyt, chyba ida trojki, bo sa spuchniete dziaselka, moze za jakis czas znow bedzie jadl kaszki. Ale martwi mnie to i koniec.Niespelna poltoraroczne dziecko na diecie bez mleka?
A próbowałaś dać Franiowi serek homo albo jogurt? Dostaje uczulenia?
Mój Maciuś dobrze toleruje jogurty i serki, nawet budyń na mleku krowim, natomiast jak zjadł kaszkę mleczno-ryżową to dostał trochę suchej wysypki na udach :Kiepsko:
Widać białko krowie nie w każdej postaci mu służy. Może Franuś też może jeść choć niektóre potrawy mleczne?

Nie, ostatnio nie probowalam, bo Franus mial wysypke niewiadomego pochodzenie i gdybym mu podala to nie moglabym zaobserwowac czy go wysypuje. Wczesniej dostawal jogurt naturalny i wysypka pojawiala sie.

A okazuje sie, ze wysypka od winogron lub od jajek.

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Moj brat ma chrapke na ta kosiarke, zeby kupic Franusiowi, bo to mozna pchac. No bo jego obecnie interesuje to, co mozna pchac przed soba, ewentualnie ciagnac za soba. Do ciagniecia ma kilka zabawek, w tym ukochana gasiennice z fisher price (jesli ktores z dzieic lubi tego typu zabawki to polecam, jest rewelacyjna), a do pchanie nie mozemy niczego znalezc, no mozna oszalec. Chcialabym taki samolot jak ma Cohenny Amelka, ale w moim miesice w zadnym sklepie go nie ma::(:

asia78
Poczekaj troszke. Moj tez na poczatku nie jadl a teraz bardzo chetnie:yes:Ale probuj jak sami jecie to i jemu dawaj tez . Moze zalapie. U nas najlepszym wzorem we wszystkim jest Pola:lol:

Ja tez mysle, ze ten mleczny kryzys trzeba przeczkac, ale nie przeszkadza mi to w zamartwianiu sie, ze on zyje bez mleka obecnie:Oczko:

Pola tez miala taki okres, ze zyla bez mleka. Tzn. jadla piers w nocy,ale to zawracanie glowy bylo niz jedzenie. Wydaje mi sie, ze to chwilowoy kryzys.

Jutro pojde kolo mnie do sklepu to zobacze czy jest taki samolot, bo wydaje mi sie, ze kiedys je widzialam. U nas na osiedlu hitem sa takie laski z kolkiem na koncu. Kosztuje toto chyba z 5zl a moze i nie, ale bawi sie tym kazde dziecko:lol:

Hej :)
U nas nocka oki, ale widac, ze Eli gorne 3jki ida.
Na mikołaja Ela dostała ksiazeczke i takie jajka z piaskiem w srodku ( czy czyms podobnym) - to taki instrument muzyczny, moja mama kupila w specjalnym muzycznym sklepie, i mikolaja miotle :)

Renata wreszcie jestes. Spoznione ale szczere zyczenia imieninowe od Eli i jej rodzinki dla Mikolajka :)

Co do metody zakladania butow na odwrotne nogi - widzialam ,ze Asia juz napisalam co jej mama powiedziala, a ja chcialam wczesniej juz napisac, ze to stara metoda, za krola cwieczka jak to sie mowi :D
Obecnie stosuje się wkładki ortopedyczne ( 28zl za pare) a ze starszym dzieckiem dodatkowo robi sie cwiczenia 15 minut dziennie = chodzenie na palcach, na pietach, oraz stawanie na zewnetrznych krawedziach stop, przy czym duze palce tak zakrzywione do srodka aby sie stykaly z podlozem, i tak chodzic sobie.
Ja nie rozumiem , skoro sa na rynku wkladki i wcale nie takie drogie to po co meczyc dziecko i zakladac buty odwrotnie???
Babeczka uwazasz ,ze to nie meczenie dziecka, to zaloz sama sobie buty odwrotnie i chodz i zobacz czy to Cie meczy czy nie. Pisalam Ci kiedys o tych wkladkach , ktore zalatwiaja sprawe, kupujesz jednorazowo do butow i juz, i nie meczysz dziecka z zamiana butow.

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

asia78
Pola tez miala taki okres, ze zyla bez mleka. Tzn. jadla piers w nocy,ale to zawracanie glowy bylo niz jedzenie. Wydaje mi sie, ze to chwilowoy kryzys.

Jutro pojde kolo mnie do sklepu to zobacze czy jest taki samolot, bo wydaje mi sie, ze kiedys je widzialam. U nas na osiedlu hitem sa takie laski z kolkiem na koncu. Kosztuje toto chyba z 5zl a moze i nie, ale bawi sie tym kazde dziecko:lol:

To o takim kolku pisalas, ze kazdy to ma? Bo ja nie mam pojecia jak to wyglada nawet...

Nie ma to jak zdecydowanie :D
łazilam 2 dni po sklepach , meczylam dzieci, w koncu kupilam sobie sukienke na swieta , przyjechalam do domu i stwierdzilam ,ze jednak nie bedzie dobra, i dzis znow musze jechac, oddac i znow czegos szukac. I znow musze meczyc dzieci, dlaczego ja mam tak, ze wiecznie nie moge na nikogo liczyc ,zeby zostal z dziecmi?? ::(: Jeszcze Kube moge czasem zostawic u mamy, ale to wyjatkowe sytuacje,bo rodzice wiecznie w pracy. I tak ciagam te biedne dzieci wszedzie ze soba. Sama nie chce jechac ciuchy kupowac, bo chce zeby mi P. doradzil. I mam wyrzuty sumienia , ze dzieci w tym halasie i kolhozie musza spedzic kolejne popoludnie.

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Lema
asia78

To o takim kolku pisalas, ze kazdy to ma? Bo ja nie mam pojecia jak to wyglada nawet...

Tak kazde dziecko na osiedlu. Jak cykne fotke to wkleje,ale musze baterie naladowac

kwiaciarka
Nie ma to jak zdecydowanie :D
łazilam 2 dni po sklepach , meczylam dzieci, w koncu kupilam sobie sukienke na swieta , przyjechalam do domu i stwierdzilam ,ze jednak nie bedzie dobra, i dzis znow musze jechac, oddac i znow czegos szukac. I znow musze meczyc dzieci, dlaczego ja mam tak, ze wiecznie nie moge na nikogo liczyc ,zeby zostal z dziecmi?? ::(: Jeszcze Kube moge czasem zostawic u mamy, ale to wyjatkowe sytuacje,bo rodzice wiecznie w pracy. I tak ciagam te biedne dzieci wszedzie ze soba. Sama nie chce jechac ciuchy kupowac, bo chce zeby mi P. doradzil. I mam wyrzuty sumienia , ze dzieci w tym halasie i kolhozie musza spedzic kolejne popoludnie.

kwiaciarko ja tez wszedzie ciagam ze soba dzieciaki. Wiecej nic nie napisze, bo w tej kwestii wszystko wiesz:(