Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Isa- wspolczuje nocki:Całus: U nas ok, bo spalismy razem, ale pewnie niedlugo wyjdzie mi to bokiem...

Alutko- Franus tez od rana powtarza baba, jak mowie, ze bedziemy jechac to tez baba, baba::): I bardzo chetnie zostaje teraz u babci, jak sie zblizamy do klatki to juz zaczyna piszczec z radosic, a jak idziemy na gore to krzyczy baba, baba, wiec babcia oczywisice zbiega do niego po schodach::): Do mneie sie odwraca, daje buziaka, robi papa i tyle::): Poki co okres maminsynkowania minal chyba, nie probowalismy jeszcze zasypiania bez mamy, no tu moglby byc problem... Ale poza tym Farnio jest teraz bardzo otwarty, nawet do neiznajomych wyciaga rece, a jeszcze niedawno obcej osobie nie dal sie nawet dotknac::):

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

kwiaciarka

Aha Dziubalo, ja jem takie batony - adasie, Ela mowi dadaś hahah pomyslalam, ze z Twoim Adasiem juz by sie moze porozumiala :)

:Śmiech:

kwiaciarka
Dziubala
kajocha
A Alicja może sie wydawać pulchniutka bo nie ma jeszcze 80cm. Jak ją mierzyłam to miała coś około 76-77cm, ale to nie powód żeby twierdzić, że moje dziecko jest tluste...

Maciek ma 77 cm i waży 11,5 kg. Na centylach wagę ma na 50 a wzrost 25 centylu. Więc wagę ma idealną haha, a jest mały jeśli chodzi o wzrost a i tak mówią, że jest duży :Śmiech:
Widać "duży/a" to pojęcie względne :Oczko:

Ela ma 77 i 10,2 i jest uwazana przez moja pediatre za drobna dziewczynke :)

Popatrzyłam na centyle i Elusia ma jak Maciuś. Wagę na 50 centylu a wzrost na 25 ::):

Agagt – widzę, że jesteś z Krakowa. A gdzie dokładanie mieszkasz?

aida77

Ja musze spisać kiedys i na stronke =wrzucić, karolina miała swoj słownik, one tez powinny, mnie najbardziej wzrusza, wrzaski Dominiki, przez pol mieszkania

Na-ta-lia TRudno to napisać, bo sylaby niby normalne, ale tak smiesznie to akcentuje i rozdrabnia :0
Natalia nie potrafi mówić dominika:) I wołą ją jeszcze na samych kumkaniach:) Dużo mowi ..z zamknietą buzią :):) I jkest wrazenie, że "Kumka " całymi zdaniami

Super :Śmiech:

Alutka – ślicznie wygląda Julka w zimowym ubranku ::):
A żółwik jak u Maciusia :Śmiech:

Aaa, muszę się przeprosić z Vanishem :Śmiech:. Jest świetny :great:. Do tej pory nalewałam na plamę trochę żelu, tak na godzinę przed praniem, część plam schodziła a kilka zdarzało się, że zostawało. A wczoraj już w południe nalałam sporo żelu na plamy, na wszystkie ubrania jakie znalazłam z plamami (więc wszystko poszło do wanny) i wieczorem wyprałam. I plam – ZERO!!! :Śmiech:

Lema
Dziubala

A pranie robię zawsze wieczorem, jak dzieci już śpią :Oczko:

Dlaczego?
Dlaczego dopiero wieczorem?
Bo wtedy w spokoju mogę je posegregować a potem powyciągać i rozwiesić :Śmiech:

Lema

Jak juz jestesmy przy praniu to jak czesto je robicie? Ja co najmniej co drugi dzien, wydaje mi sie, ze to bardzo czesto.

U mnie to wygląda tak, że robię pranie codziennie przez tydzień, potem z tydzień przerwy żeby się udzierało w koszu, potem znów codziennie przez tydzień itd.

Lema

Ja poniewaz codziennie zawoze Farnusia to czesc zabawek, pieluchy sa u babci, ale i tak mam wielka torbe Farnusiowa czyms wypchana i swoja torbe no i oczywiscie Franusia::): A mieszkamy na III pietrze::):

My też mieszkamy na III piętrze i już od czasów małego Adasia nauczyłam się :Oczko:, że rzeczy wygodniej nosić w plecaku :Śmiech:, co teraz przy 2 dzieci jeszcze bardziej doceniam :Śmiech:

Isa – niedługo się wyśpisz, zobaczysz Kochana :Całus:
Powodzenia z butkami dla Alusi ::):

Lema

Alutko- Franus tez od rana powtarza baba, jak mowie, ze bedziemy jechac to tez baba, baba::): I bardzo chetnie zostaje teraz u babci, jak sie zblizamy do klatki to juz zaczyna piszczec z radosic, a jak idziemy na gore to krzyczy baba, baba, wiec babcia oczywisice zbiega do niego po schodach::): Do mneie sie odwraca, daje buziaka, robi papa i tyle::): Poki co okres maminsynkowania minal chyba, nie probowalismy jeszcze zasypiania bez mamy, no tu moglby byc problem... Ale poza tym Farnio jest teraz bardzo otwarty, nawet do neiznajomych wyciaga rece, a jeszcze niedawno obcej osobie nie dal sie nawet dotknac::):

Fajnie czytać o postępach Franusia ::):. Sporo się zmienił w ciągu ostatnich kilku miesięcy.

Dziubala
Lema

Ja poniewaz codziennie zawoze Farnusia to czesc zabawek, pieluchy sa u babci, ale i tak mam wielka torbe Farnusiowa czyms wypchana i swoja torbe no i oczywiscie Franusia::): A mieszkamy na III pietrze::):

My też mieszkamy na III piętrze i już od czasów małego Adasia nauczyłam się :Oczko:, że rzeczy wygodniej nosić w plecaku :Śmiech:, co teraz przy 2 dzieci jeszcze bardziej doceniam :Śmiech:

Racja, z tym plecakiem to swietne wyjscie, ale ja biore taka torbe od wozka, mojej mamie sluzy ona jako torba na zakupy, bo czasem robia z Franiem zakupy podczas spaceru::): Zazwyczaj mieszcze sie w ta torbe z takimi podrecznymi rzeczami, ona jest pakowna::):

Dziubalko współczuję nocki :Całus:
Mam nadzieję, że w końcu nasze bąki będą ładnie spać. Czego wszystkim potrzebującym życzę :yes:

Lema super, że Franio taki pogodny i mniej maminy :Oczko: Ala niby też, tzn. jest bardzo otwarta, cieszy się, że babcia przychodzi (też wita ją okrzykiem "baba") ale jednak to ja pozostaję nr1. W weekend np. bawiła się z D. i co chwila uciekała do mnie... tata jest od wspólnych kąpieli a poza tym mama, no chyba, że razem z nią siedzimy to wówczas pełnia szczęścia.

My też mieszkamy na IIIpiętrze. Tylko ja nie muszę schodzić z Alą codziennie :Oczko:
D. jak z nią jedzie beze mnie to też preferuje plecak :yes: a jak razem jedziemy to bez różnicy. Myślę, że gdybym sama się z nią wybierała, to opcja Dziubali byłaby najlepsza :yes:

Kwiaciarko dobrze, że już jesteś ::): suepr, że Ela ładnie śpi i oczywiście gratuluję ząbków - bardzo szybko jej to poszło :yes:
Nie wiem ile ma ich Alicja, bo nie chce pokazać... myślę, że 12 jest na pewno.

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Dziubala
Lema

Fajnie czytać o postępach Franusia ::):. Sporo się zmienił w ciągu ostatnich kilku miesięcy.

Bardzo::): Nieustannie mnie zadziwia tym, ze dziecko moze tak sie zmieniac::): Jak sobie przypomne noworodeczka- Franeczka, niezadowolonego, ze sie pojawil na tym swiecie, wiecznie kwekajacego, jeczacego to nie moge sie nadziwic, ze wyroslo z niego takie pogodne, rozesmiane dziecko::): A kilka miesiecy temu z kolei wszystkiego sie bal, kazdego glosniejsego dzwieku, odkurzacza, miksera. Teraz odkurzanie to jego ulubiona zabawa, dzieci na widok ktorych sie krzywil, a jak tylko uslyszal jakies piskniecie wpadal w rozpacz obcalowuje i przytula::): I tylko cwaniak czasem udaje ze placze i mowi "boje, boje, brum, brum" co ma znaczyc, ze sie boi samochodu, a co nie jest prawda::): Artysta z niego niesamowity::):

kwiaciarka

Dzis Ela bedzie miala 1sza wizyte stomatologiczna :) ciekawe jak bedzie sie jej podobalo :)

Miłej wizyty ::):

Ja też dziś idę do dentysty ale z Adasiem, bo ostatnio okazało się, że ktoś inny nas przyjmie a ja chciałam dokładnie do tej co go rejestrowałam więc wróciliśmy do domu z niczym. Na darmo pojechaliśmy. Dziś się upewnię, że ta dentystka nas przyjmie.

Lema – dzieci nieustannie nas zadziwiają :Podziw:. A jeszcze jak się ma 2dzieciaczków to jeszcze mamy porównania :Oczko:

Dziubala
Kwiaciarka - czytałaś ostatnio pw? :Oczko:

no wlasnie sie zbieram zeby przeczytac ten artykul, bo od wtorku zeszlego to nie mialam czasu na forum. Dzis jak Ela pojdzie spac to mam zamiar nadrobic i priv i pw :)
Mowilam P. ze Macius do czerwca ma az odwleczone szczepienie i sie P. zastanawia czy tez do wiosny nie odwlec. Ela po szczepieniach i goraczka i katar , nie zabardzo zeby mi w zimie katar lapala.

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png