Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wtorkowo

Kolonoskopia ok, nic złego nie znaleźli ale wzięli jakiś wycinek z jelita, za 2 tygodnie będę mieć wynik. Po badaniu (miałam w znieczuleniu ogólnym) było mi niedobrze, na szczęście w aucie w porę znalazła się reklamówka :Oczko:
W domu mieliśmy parę „przygód” z Maćkiem. Biduś dostał nagle tempki, zjadł tyko połowę porcji mleka i 2 razy wymiotował ::(:. Ja miałam tak dość, że w efekcie padłam w ubraniu :Szok:. Dziś czuję sie o wiele lepiej niż wczoraj, jak zmęczenie zniknie to będzie ok :yes:

Cześc dziewczyny :Śmiech: U nas nocka super, bez pobudek, Jula wstała po 7, zjadła mliko i zasiadła na nocniku ale sikutka nie zrobiła :Oczko: Wczoraj po powrocie do domu kilka razy sadzałam ja na nocnik i mówiłam że jak będzie chciała siku ta ma mi p[owiedzieć. I tak latała co chwile i przynosiła nocnik wołając sisi, więc za każdym razem jak wołała to ja sadzałam i za każdym razem robiła siku :Niespodzianka: :Oczko: Zobaczymy jak bedzie dzisiaj :Oczko:

Asia - superowe zdjęcia :Całus: Funio jako dynia po prostu bajka :Śmiech: a Polusia jaka juz duża jest :Szok: ło matko :Oczko: Piekna z niej czarownica :Całus:

Kwiaciarko - ciesze sie że przygoda ze spalonym garnikiem tak szczęśliwie sie skończyła :Szok::Oczko:

Aidka - ja to Ciebie podziwiam kochana....JESTEŚ WIELKA!!!!!!!! :Całus:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

aida77
No a małe ladnie jedza i dużo według mnie, no ale waga mała ciagle - tak sądzę..

ostatnio miały 8400 i 8700Mało ważą ale ładnie jedzą, są zdrowe i regularnie przybierająca wadze więc ok. Widać mają szybkie spalanie po mamusi :Oczko:

asia78
Wyobrazcie sobie ze bylo znowu u nas wlamanie. Tym razem nade mna na 1 pietrze!! Wlezli po moim tarasie :grrrrrr:

O kurcze :Szok:, ale stres. Byliście wtedy w domu?

Kajoszka - u mnie też pranie. Nietypowo bo rano (zawsze robię na wieczór), ale pościel Maciusia po wczorajszych przebojach nie może tak długo czekać.

Kwiaciarka – powodzenia u alergologa, czekamy na wieści.

Moja :Śmiech: Za zdrówko dla nas i naszych dzieci :Całus:

- żeby wyniki Dziubalki były wporzo :Oczko:
- żeby Asia nie musiała sie martwic włamaniami :Oczko:
- żeby Alunia Isy miała wiekszy apetyt :Oczko:
- żeby Lema w końcu dała znac jak tam na weselu było :Oczko:
- żeby testy Elżbietki wypadły....no nie wiem jak to napisac...no żeby nie była alergikiem :Oczko:
- żeby bliźniaczki Aidki dały czasem odpocząć mamie :Oczko:
- żeby Lalunia Kajoszki była zdrowiutka i żeby Kajoszka była zawsze taka suuuuper :Oczko:
- żeby Ania i Cohenna częściej z nami pisały :Oczko:

Dziubala

asia78
Wyobrazcie sobie ze bylo znowu u nas wlamanie. Tym razem nade mna na 1 pietrze!! Wlezli po moim tarasie :grrrrrr:

O kurcze :Szok:, ale stres. Byliście wtedy w domu?

.

Tak bylismy,ale wczesniej sie polozylismy no i nasza sypilania jest po drugiej stronie przepokoju korytarza:wink:

Alutka7912
Cześc dziewczyny :Śmiech: U nas nocka super, bez pobudek, Jula wstała po 7, zjadła mliko i zasiadła na nocniku ale sikutka nie zrobiła :Oczko: Wczoraj po powrocie do domu kilka razy sadzałam ja na nocnik i mówiłam że jak będzie chciała siku ta ma mi p[owiedzieć. I tak latała co chwile i przynosiła nocnik wołając sisi, więc za każdym razem jak wołała to ja sadzałam i za każdym razem robiła siku :Niespodzianka: :Oczko: Zobaczymy jak bedzie dzisiaj :Oczko:

Asia - superowe zdjęcia :Całus: Funio jako dynia po prostu bajka :Śmiech: a Polusia jaka juz duża jest :Szok: ło matko :Oczko: Piekna z niej czarownica :Całus:

Ja przed 1,5 roku nie bede sobie zawracac glowy nocnikiem. Tj. bede probowala,ale bez napinania sie ze musi. Chociaz jak Pola miala tyle co Stefus to robila kupe na nocnik. ALe ona robila raz dzienie po obiedie i latwiej bylo ja zlapac. A Stefus 2x i to taz po rannej kaszy, awiec miedzy 6 a 7. A wtedy wszyscy spia

Dziubala
Alutka - dziś Maciuś ok, pełen energii jak zwykle. Zupełnie jakby nie było tych "przygód" wczoraj. Bardzo się cieszę, bo taki biedniusi był wczoraj.

To samo bylo z Funiem jak mial jelitowke. Normalne dziecko, tylko od czasu do czasu wymiotowanie albo biegunka. Ale tak to biegal, smial sie:yes:Zdrowka dla Macka!!:Całus:

Alutka7912
Asia - ło matko....włamali sie do mieszkania poniżej i jeszcze wleźli po twoim tarasie??...szczeście w nieszczęściu że do was sie nie włamali :Niespodzianka::Oczko:
Wlamali sie na gore po moim tarasie na 1 pierto. Do mnie sie nie wlamali, bo nie mieli po co. Na tarasie stoi nasz stary zepsuty tv, wiec nie bylo po co sie wlamywac:sofunny: Mogli go zabrac, bo dopiero w ostatnia sobote jest zbiorka elektrosmieci i bedzie nam tak stal jeszcze 3 tyg:grrrrrr:Chyba ich ktos sploszyl albo gamonie, bo prawie nic nie wzieli:yes:

asia78

Dziubala
Alutka - dziś Maciuś ok, pełen energii jak zwykle. Zupełnie jakby nie było tych "przygód" wczoraj. Bardzo się cieszę, bo taki biedniusi był wczoraj.

To samo bylo z Funiem jak mial jelitowke. Normalne dziecko, tylko od czasu do czasu wymiotowanie albo biegunka. Ale tak to biegal, smial sie:yes:Zdrowka dla Macka!!:Całus:

Dzięki. Ja mam nadzieję, że u Maćka to było coś jednorazowego. Może mu coś siadło na brzuszku ::(:. Zobaczymy co dziś będzie przez resztę dnia.

witam
od samego rana jestem ZDENERWOWANA , roztrzesiona.
wstalysmy o 6.00 to juz jedna masakra po czym oliwia miala cos w oku jakby opilek jakis, nigdzie wszpitalu niechcieli mnie przyjac mam dopiero albo po 10 albo po 16 jechac...dzownialm do K. niemoze sie zwolnic z pracy, zadzwonilam do mamy przyjechala, poszla wpirr do pediatry to mnie wysmiala i powiedziala ze ze mnie panikara bo dziecko ma zapalenie spojowek...kuzwa no jak to byla dwa dni temu i nic a teraz nagle zapalenie spojowek jej wyszlo???
no bzdury jakies...
malo tego zle sie czuje bo wiem ze miala na zrenicy cos w sensie jakis opilek...
przemylam jej sola fizjologiczna zniklneło....ale niechce mi sie wierzyc ze wyplynelo a wierzch bo nie widze tego.....po poludniu z K. pojade jeszcz edo poradni okuluistycznej ..zeby oni stwierdzili czy dziecko ma zapalenie spojowek...i czy tam co jest... a jak nie to K. idzie robic g```` w przychodni.

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Babeczqa – rozumiem, że się zdenerwowałaś. I też niepotrzebnie lekarka nazwala Cię panikarą, bo w końcu dziecku coś się z oczkami działo.
Ale Babeczqo, zapalenie spojówek może się pojawić nagle! To, że go nie było 2 dni temu nie znaczy, że dziś czy jutro nie mogło się pojawić. Tak więc spokojnie.
A ten opiłek skoro zniknął to może był to „tylko” jakiś kawałek kurzu czy coś podobnego. Ważne, że przemycie solą fizjologiczną pomogło.
Jak masz wątpliwości to możesz pojechać jeszcze do poradni okulistycznej. A co Wam lekarka zleciła na zapalenie spojówek?

Nie mieć sił !! Jestem wypompowana !! Alka przechodzi samą siebie z jęczeniem !! Mam jej dość, mam dzisiaj dość własnego dziecka. Nie dość, że ta mała pipa jęczy, buczy i wiecznie mi się wiesza na spodniach i buczy, że chce na ręce to jeszcze @ się zbliża :grrrrrr: Jestem zwyczajnie przemęczona. Niby nic takiego nie robię, ale zrobienie prania z Alicją w roli głównej jest strasznie ciężkie. Znowu dziąsełka ma białe i te obie 3 dolne ją męczą, ale ja też ylko człowiekiem jestem... Mam k... dość !!! Chciałabym na cały dzień gdzieś się ulotnić... Pobyć sama, może przejechać się do jakiejśc koleżanki i iść się z nią napić dobrej kawy czy pifffka. Jestem zmęczona !!! Wszystko sama i sama. A jeszcze moja teściowa jest tak przekochana, że widząc i słysząc co robi Alicja mi w suszarni podczas próby powieszenia prania odwraca głowe i z psem idzie sobie do góry krzyżówkę rozwiązać... Nożesz k.... czy na 3 minuty nie może mi dziecka wziąść ?? Ja nie chce żeby cały dzień z nią siedziała, ale dziennie jak ją na godzinę weźmie do siebie to chyba nie tragedia prawda ? A ona jak weźmie Ale to na 20 minut i zaraz z nią schodzi na dół żebym ją sobie wzięła... A. w pracy, zupa nie zrobiona i szczerze mówiąć mam dość !! Mam wszystkiego i wszystkich dość !! Wy to macie chociaż prace, Dziubalka ostatnio jakiś wypad miała chyba z mężem czy cuś tak, no ale macie chwile dla siebie... Ja nie mam ! I szczerze Wam powiem, że jak nie odpocznę od Alicji 1 dzień to zwariuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kocham moje dziecko, ale na Alusi się świat nie kończy bo zestresowana, nieszczęśliwa matka to nieszczęśliwe dziecko prawda ? No nie jest tak ??

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

Babeczqa - :Całus: przykro mi że z samego rana miałas takie przygody i do tego jeszcze lekarka nazwala Cię panikarą....dziwne podejsćie lekarzy jest do pacjentów...może miała do Ciebie pretensje że jej głowe zawracasz....ech....nic sie nie mart, jak cos jeszcze Cie niepokoi idż na konsultację :Całus::Całus:
A jak sie objawia zapalenie spojówek u dzieci?? Oczka sa zaczerwienione??

Dziubalku bardzo mi szkoda Maciusia... Biduś mały. A i ciesze się, że masz wczorajszy dzień już za sobą !! pojadłas już sobie ??

Babeczqo współczuje Oliwce. Biedaczka się namęczyła z tym oczkiem. A komentarzem pediatry jestem zbulwersowana. Zaraz bym jej odpowiedziała gdyby mi powiedziała, że panikara ze mni :grrrrrr:

Alutko :brawo: dla Juliana !! dzielna dziewusia :D wiadomo, po mamusi :Całus:

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png