Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Przestroga dla mężczyzn :Oczko:

Modlitwa Mężczyzny:

,,BOZE DROGI

chodzę codziennie do pracy i wytrzymuję tam 8 godzin, podczas gdy żona
siedzi sobie w domu. Chę, żeby wiedziała, co musze znosic, więc proszęCię,

pozwól, by jej ciało stało się moim na jeden dzień. Amen."

Bóg w swej nieskończonej mądrości spełnił prośbę mężczyzny.
Następnego ranka mężczyzna obudził się jako kobieta.

Wstał, szybko przygotował śniadanie dla swej drugiej połówki,

obudził dzieci, przygotował im ubrania do szkoły, podał im śniadanie,

zapakował drugie śniadanie dla nich i odwiózł je autem do szkoły.
Poszedł do domu,zebrał rzeczy do prania i nastawił je,poszedł do
banku,aby wypłacić pieniądze.
Poszedł na bazarek po zakupy, potem wrócił do domu, rozpakował zakupy,

zapłacił rachunki i wpisał je do książki rachunkowej.
Wyczyścił kuwetę kota i wykąpał psa.
Była juz 13. więc spieszył się, by pościelić łóżka, powiesić pranie,

wytrzeć kurze, zamieść i wytrzeć podłogę w kuchni.
Poszedł do szkoły, by odebrać dzieci, a w drodze powrotnej rozmawiał z nimi.

Przygotował im mleko i herbatniki, i dopilnował by odrobiły lekcje.

Potem wyjął deskę do prasowania i prasując oglądał telewizję.
O 16.30 zaczął obierać ziemniaki i warzywa na sałatkę i przygotował kotlety schabowe.
Po kolacji posprzątał w kuchni, nastawił zmywarkę, poskładał pranie, wykąpał dzieci i położył je do łóżka.
O 21.00 był juz zmęczony, ale jego codzienne obowiazki jeszcze się nie skończyły,

gdy poszedł do łóżka, odbył stosunek, zanim zdążył zaprotestować.
Następnego ranka gdy tylko się obudził.ukląkł koło łóżka i powiedział:

,,Boże nie wiem, co ja sobie wyobrażałem. Jakże się myliłem zazdroszcząc mojej żonie,

że może cały dzień być w domu.Proszę, bardzo Cię proszę,czy mógłbyś to wszystko przywrócić tak jak było?"

Bóg w swej nieskończonej mądrości odpowiedział:

,,Mój synu,widzę że czegoś się nauczyłeś i bardzo chętnie bym to wszystko zamienił, tak jak było,

ale musisz poczekać dziewięć miesięcy. Wczoraj w nocy zaszedłeś w ciążę"

Dziubala
kajocha

o kurde, mogłam nie pisać bo smaka narobiłam :Oczko: nawet nie wiesz z jaką chęcią wypiłambym z Tobą :kawa: i zjadła ciasto :D Z resztą Lipcoffek też owkors :yes:

Noooo! Dobrze, że dodałaś o reszcie Lipcówek :Śmiech::Oczko:

To może wrócimy do tematu Zlotu Lipcówek?

nie mogłabym zapomnieć o reszcie Lipcófffek !! nie ma mowy ! wszystkie jesteście naj naj naj i jeszcze raz naj :Całus:

isa32
kajocha
Isa ciacho i cyca zapakuje i prześlę :D

Czekam :Śmiech: szczególnie na tego cyca :Śmiech: zdążysz do soboty? :Oczko:

wiesz, myślę, że jak sie priorytet opłaci albo kuriera to wsio będzie na sobote :D

RenataOslo
Witam,
u nas noc standardowo, kilka pobudek.
do wszystkiego idzie się przyzwyczaić ;)
jutro mknę do domku :36_7_8:
wracam dopiero 4 października
i w sobotę również tak jak i Isa-na wesele!

ajj kochana... nie ma to jak w domciu prawda ? :Oczko:

Sinka
Kubulek ma zapalenie oskrzeli, tydzień było katarowo a teraz całkiem go rozwaliło.....Nie piszę bo gościów do niedzieli mam,,, do usłyszonka.

ojej... Biedny Kubuś, zdrówka :Całus:

kwiaciarka

Wszystko od razu napewno nie dawac, rozsadnie. To czego ja napewno nie dam jeszcze Eli to czekolada , cukierki , lizaki ( choc raz mi sie zdarzylo dac), te serki bakusie i jogurty dziwne jakies ( jakos mi sie wydaja , ze sa nizszej klasy, moze sie myle, nie wiem czemu mam takie przeczucie) ...

A wiesz, że ja tez nie byłam przekonana do Bakusiów ? Poczytałam skład, dałam Lali, smakowało, buzia otwarta i aż pisk na widok Bakusia :yes: Najlepiej wcina biszkoptowe Bakusie :yes: Są świetne i ja myślę, że nie są niższego rzędu :Oczko:

Alutka7912
U nas w mieszkaniu jest w dzień 20 stopni a w nocy 19, więc na razie nie grzejemy :Oczko:

u nas jest 21 stopni, ale powietrze jest takie "surowe" i trzeba nagrzać

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

kwiaciarka
Obiad zjedzony, chyba nie poczekam dzis na P. z kawa, bo juz mi sie jej chce. Przydaloby sie ciasto Kajochy! :)

jest banalne w zrozieniu :yes: łap przepis!

1kg maki pszennej, 1 kostka margaryny, czubata szklanka cukru, 2 jaja, łyżeczka proszku do pieczenia :D wszystko zagniatasz i wykładasz na największą blaszkę taką co w piekarnikach jest taka duża na cały piekarnik :Oczko:

na to ciasto wykładasz wypestkowane śliwki skórką do góry i zasypujesz cukrem po górze :D

na koniec kruszonka:
1/2 kostki masła, mniej wiecej taką samą ilość cukru co masła, i 2 razy tyle co masła dajesz maki czyli 1na1na2 :lol: zagniatasz i ścierasz na tarce na przygotowane ciasto :D

wkładasz do pieca nagrzanego do 160-170stopni i po 40minutach wyciągasz upieczone ciacho :lol: przygotowanie ciasta to góra 30 minut :D

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

Hejka

Witam sie ponuro i prawie ze deszczowo.

PObudka o 6.00 moze byc...pozatym wszytsko jest takie na nie...
Wczoraj z K. na wieczor sie popstrykala...tzn .on mowil ja sluchalam i tylko nakoncu podziekowalam za to co powiedzial bo brak mi bylo slow...i sie popłakalam:Płacz: z czego on poszedl spac....w nocy chyba probowal przeprosic czy cos..niewiem nieinteresuje mnie to juz na razie ehhhh

Dzisiaj K. w pracy do 18.00 wiec odpoczne troche:lezak:, moje mama sie zjawi...
musze czapeczke kupic Oliwce jesienna jakas cieplejsza na zmiane bo ma jedna tylko.

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

czesc!!

Mam dzis strasznie zlatany dzien a cale centrum zablkowane. U nas dzisiaj jest Tour de Pologne. Chciclam pojechac do Plazy kupic malemu kurtke,ale nie wiem jak tam dotrzemy. Jeszcze T. zadzwonila zeby ja zawiezc. Na jej miejcu pojechalbym autobusem przynajmniej oni znaja trase i objazdy a nie beda krazyc jak my:oops:

Potem do domu na obiad,jak zdarzymy i na balet. Na wszelki wypadek biore rzeczy na balet rano. Do wieczora paaaaaaaaa

Witam środowo

U nas dalej zimo, deszczowo ale już tak wiatr nie zacina jak przez ostatnie 2 dni.
Maciek miał w sumie 3 pobudki, z czego 2 niedługo po zaśnięciu ale dzielnie K uspakajał Maciusia ::):

Miałam dziś iść do kosmetyczki ale muszę przenieść wizytę bo Adaś prosił żebym go odebrała z przedszkola. Wiem, że będzie czekał wie nie chcę zawieść jego zaufania. No i muszę pogadać z jego panią, bo coś za często Adaś mi mówi, że ona na niego krzyczy.

Witam z ponurego miasta :Oczko:
ale pogoda, nie ma to jak polska złota jesień.
Noc ok. Dwie pobudki. A od wczoraj grzeją u nas kaloryfery :Niespodzianka: super, od razu inne powietrze w mieszkaniu :yes:
Mój humor nadal taki nie bardzo ::(: ale co tam, w końcu mi się poprawi.
Założyłam dzisiaj rano sukienkę, żeby mnie mama obejrzała i zamek z boku jakoś nie leży :Rozgniewany: nie wiem jak ja ją kupowałam :Zły: Pewnie tylko na rozmiar spojrzałam :Oczko: tak czy inaczej nie jest fajnie i nie wiem czy się da poprawić...

Sinka zdrówka dla Kubusia :Całus:

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png