Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

asia78
kwiaciarko Azalia sie nazywa. Ja wiem ze mozna rozne rzeczy porobic,ale na tych poprawkach to stracimy cala kase co zaoszczedzimy na tym co ojciec wybudowal a i tak to nie bedzie nasz wymarzony dom

Trzebaby projektanta wziac zeby przeliczyl wszysttko, nie wiem ile taki kosztuje.
Napewno tez wzmocnienia dachu beda kosztowac, no ale tez by trzebabylo zobaczyc ile. A co Ty chcialas parterowy? Moze najpierw sprawdzcie ile by to kosztowalo, a pozniej zdecyduj?

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Dziubalko jasne, że jest Ala, na szczęście ::): szczerze mówiąc na szczęście też dla D, że ona jest...

U kosmetyczki robiłam sobie peeling kawitacyjny, plus głębokie nawilżanie, plus jakąś tam ekstra maseczkę :Oczko: jestem zadowolona głównie z tego, że babka bardzo dokładna, rzeczowa. Mam dość problematyczną cerę, więc fajnie się dowiedzieć, że można ją trochę naprawić :Oczko: aczkolwiek jest to kosztowne. Ale skoro mąż może sobie nie myśleć, że trzeba oszczędzać, to może też tak powinnam zacząć postępować...

A dla Ciebie :Całus: D też uważa, że zajmowanie się Alą i prowadzenie domu to pikuś :Zły: on to jest dopiero zmęczony :Zły: a jak miał w niedzielę zostać z Alicją w domu to od razu do mamusi pojechał :Rozgniewany: i jeszcze się wnerwiłam, bo się okazało (rozmawiałam wczoraj z teściową), że w domu wszyscy po kolei przeszli jelitówkę i teraz czekam czy u Ali się nie rozwinie ::(: jakoś D nie wpadł na pomysł, że w takiej sytuacji powinien wrócić do domu, w końcu w razie czego to znów ja i tylko ja nie będę spała :Zły: to ja będę patrzyła jak się dziecko męczy. Mam nadzieję, że się nie zaraziła, bo to na 100% jakaś wirusówka...

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

Wiecie....ja mam z regułu usposobienie optymistyczne....Ale jhak W. załapałuje doła to i mi sie udziela.....Powtarzam mu że jesli bedzie nam sie budżet kurczył to bedziemy oszczedzali na wykończeniówce tzn. wybierzemt tańsze pokrycie dachu, elektryke razem z kolega zrobi nam tata, podłogi i kafle tez sami połozymy...góry i tak na razie nie ruszamy czyli tam robota na razie odpada....Juz nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć...Myslałam że 400 tysiaków starczy na budowe takiego domu, a tu okazuje sie że nie koniecznie....

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

kwiaciarka
Lema
kwiaciarka

A co z budowa?

Dach niewybrany, dekarz sie zmyl, kasa leci, ze az strach...

Jak dach nie wybrany? zastanawiacie sie czym pokryc?
No kasa leci, ale nie leci w bloto, tylko w Wasz wspanialy dom :) nie ma co sie martwic, kasa nie jest zmarnowana! :)
Dekarz swinia, ale tak bywa, poradzicie sobie bez niego, bez obaw.
Lema super masz, dom rodzinny Frania sie buduje :) usmiechnij sie :)

Nad tym czym pokryc tez, wyceny juz mamy, teraz jeszcze kwestia roznicy w cenie robocizny. No i kolor... Brazowy czy ceglasty,a jesli brazowy to jaki odcien....

Kwiaciarko- ja sie bardzo ciesze tym domem, tylko czasem to wszystko zdaje sie nas przerastac... A pozniej jakos sie uklada i teraz tez tak bedzie, na pewno:Śmiech:

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Dziubala nie przeszkadza,ale nie jak jest wiatr i 4st. A mialo byc 200%skate,ale mi sie nie to wcisnelo:smile:

kwiaciarko tam nie tylko przerobki domu wchodza w gre, Tesc ma tam barakowoz i stweirdzil ze bedzie w nim mieszkal a nie w domu z nami!!! A cala wies bedzie mi gadac ze dziadek dom wybudowal a sam w baraku mieszka o nie!! Ja nie chcialam parterowego, ale taki z poddaszemuzytkowym a nie z dobudowanym. Jak dobudowujesz to musisz wlasnie te podpory i inne wymyslac rzeczy

isa32
D też uważa, że zajmowanie się Alą i prowadzenie domu to pikuś :Zły: on to jest dopiero zmęczony :Zły: a jak miał w niedzielę zostać z Alicją w domu to od razu do mamusi pojechał :Rozgniewany: i jeszcze się wnerwiłam, bo się okazało, że domu wszyscy po kolei przeszli jelitówkę...

W. tez tak uważał dopóki sie nia nie opiekawał w czerwcu:Oczko:Zmienił zdanie od razu :Oczko:
Mam nadzieje że wirus was ominie :Całus::Całus::Całus:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png

isa32
Dziubala
Asia - patrzę na Azalię, ale ona ma tylko 73,6 m.kw. To ten projekt?

Też się zdziwiłam, a skoro teść obiciął dwa pokoje to tylko salon + kuchnia zostały??? to rzeczywiście tylko dla niego ten dom się nadaje... ech te wybory...

No wlasnie obcial, bo nie ma kasy. I my mielibysmy ja dobudowac A co za tym idzie tez dobudowanie byloby na gorze a on chce na tym co jest teraz klasc dach. Czy potem sie da dolozyc dach na ten boczek? No zwariowac mozna:Padnięty:

Alutka7912
asia78
Dziubala
Asia - patrzę na Azalię, ale ona ma tylko 73,6 m.kw. To ten projekt?

Tak, tylko tesc che jeszcze gore. Zamiast od razu wybrac dom z gora to teraz takie kombinowanie:grrrrrr:

Jak zaczniecie tam doklejać pomieszczenia i piętra to się w końcu z tego jakaś karykatura domu zrobi:Szok::brawo:dokladnie i dlatego bedzie to sobie tam stalo w stanie takim w jakim tesc sobie to pobuduje a my msuimy zlozyc papiry o odrolnienie naszej dzialki z drugiej strony:smile:

Alutka mój D jest argumentoszczelny, dla niego w ogóle nie ma problemów, te które są to ja stwarzam, a najlepiej jest jak mi wszystko odpowiada, zgadzam się z nim we wszystkim to wtedy jest super mężem... mam naprawdę dość i od wczorajszego wieczora wiele myśli, niekoniecznie optymistycznych ::(:
Wiesz, żeby on spędził z Alą choć jeden tydzień, ale sam, 24h na dobę, tak jak ja, kiedy była malutka, żeby nie spała, płakała, miała kolki... łatwo jest się wymądrzać, krytykować jak się samemu jest z daleka i przez telefon powie: rozumiem, że jesteś zmęczona :Zły: no i co z tego, że rozumie... mówić to ja też potrafię :Zły: dobra, szkoda wątek zaśmiecać :oops:

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

cześć kobietki :)

babeczqa
Czesc Czesc CZesc

Nocka fatalna....

Oliwka poszla spac o 19.30, obudzila soe o 1.30 dostala mleko.....pozniej obudzila sie o 4.30 i niespala do 5.30 dostala piorcje juz rannej kaszki i spala do 8.00

POddaje sie po dzisiejszej nocce... nic mi sie niechce, jestem skonana totalnie, kawe kawe i jeszcze raz kawe.
Niewiem czy to ząbki czy brzuszek czy za cieplo bo zaczeli grzac u nas...a jak niegrzali to zimno ze az strach pomyslec....

Brak pomyslow na dzisiejszy dzien.

Wczoraj o 21.00 rodzice zrobili nam niespodzianke i dostalismy juz prezent wczesny gwiazdkowy - telewizor 32 cali super...bardzo sie ciesze... K. koparka opadal ze byl w szoku totalnie.

kurcze, ale Wam fajnie z tym telewizorem :yes: my mamy stary TV, ale jeszcze na chodzie :Oczko: tzn,. juz sie psuje, ale nie martwimy sie bo A. powiedział, że jak go szlak trafi to kupimy wypasiony na raty :D nie mam żadnych rat bo nie bralismy nigdy nic na raty ani kredytu nie spłacamy więc TV można na raty wziąść :yes:

isa32
Cześć ::):
Mam humor jak ta pogoda za oknem ::(: szaro buro i ponuro
Ścięłam się wczoraj z D :Zły:
Ale kosmetyczka bardzo fajna :yes:
Ala spała w sumie nie najgorzej, rano wypiła pełną butlę mleka z kaszką ::):
Nie chce mi się pracować, nic mi się nie chce, po pracy muszę jeszcze zrobić zakupy, pampki się kończą i chciałam dla Ali jakieś body i dresik polarowy. Wyrosła z tych, które ma, a w domu strasznie zimno, choć grzejnik elektryczny włączony... zima przyszła :Oczko:
Smutno mi i tyle, odechciało mi się Adasia, domu, urlopu i męża...

ożesz kurnasz... nieciekawie... ale wiesz, moja mama mówiła, że sex najbardziej godzi skłóconych małzonków i wtedy ponoć smakuje najlepiej :D

kwiaciarka
heloł :)
nocka u nas super! Ela spala bez pobudek , bez jedzenia , bez picia, od 19.30 do 8 rano!
Wstala, zjadla kaszke, teraz chlebek jeszcze dojada.
Isa zjedz czekolade na poprawe nastroju ;)
babeczko na juniorze :) kisiel kupny szybki kubek. Zreszta budyn szybki kubek tez juz jadla i ok , ale wole jeszcze narazie jej na juniorze robic.

no :brawo: dla dzielnej małej laski :D ślicznie spała :yes:

Lema
Witam:Śmiech:

Za nami fatalna nocka, od 1do 3 bez spania- Franio niby posypial, ale wiercil sie, pojekiwal, wiec ja nie spalam, potem zasnelam, czyli on tez spokojnie spal, bo slyszalabym gdyby sie krecil i o 5.30 pobudka. Wychodza mu dwie czworki (to znaczy tak mysle, ze to czworki) lewa dolna i gorna, dolna juz tuz tuz, gornej troche dluzej sie zejdzie. Strasznie go mecza te zebiska...

Poza tym zimno strasznie w mieszkaniu, Franus chwile po przykryciu zrzuca z siebie kolderke, dzis zamierzam zalozyc mu bodziaka pod pajacyk, bo jak sie budzi to jest doslownie lodowaty.

no masz... biedny Franio, szkoda mi go bardzo! z bodziakiem to dobry pomysł :yes: Alka śpi w bodach na długi rękaw i na to ma śpiochy zakłądane :) buzi dla Frania !

asia78
czesc niewyspane mamusie!!

U nas dla odmiany od wczoraj piknie spali oboje!!

Patrzcie jaka to zlosliwosc losu:grrrrrr:mam ugotowany obiad, posprztane, poprasowane nawet poprane i leje deszcze ze nosa z chalupy wysciubic nie mozna:grrrrrr:

a daj spokój :grrrrrr: ja też wściekła jestem ! obiad zrobiony, pozmywane, poprasowane, ogólnie posprzątane a nie mogę z Lalkie nawet do ogrodu wyjść... piasek mokry i nie może sie Lala bawić w piaseczku :grrrrrr:

kwiaciarka
Kajocha a jak muzycznie obstawiasz Miley Cyrus? Ela non stop teraz rabie :)

hmmm. a cóż to takiego ? Kajoszka nie znać a może znać, ale nie do końca kojarzyć ? muszę ściągnąć i posłuchać czy znam :D

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

Dziubala
Witam wtorkowo

Maciek ładnie spał do 4.30, potem wstał i gadał w łóżeczku jak najęty, nie chciałam żeby dzień już zaczynał więc go wzięłam do naszego łóżka i... zasnął jeszcze na godzinkę. Chyba pierwszy raz tak zasnął ::):

U nas jeszcze zimniej niż wczoraj :Kiepsko:, tylko 3 stopnie, zacinający deszcz i mocny wiatr. Adaś poszedł do przedszkola w zimowej kurtce i rękawiczkach. Jak pogoda się nie zmieni to znów siedzimy z Maciusiem cały dzień w domu.

Wczoraj wieczorem sypialni mieliśmy 18 stopni. Muszę skrócić czas wietrzenia pokoju :Oczko:
W mieszkaniu czuć, że jest chłodniej, chodzimy już w długich rękawkach. Kaloryfery jeszcze nie grzeją, w sumie to chyba nie ma sensu, bo ponoć od soboty znów ma być po 20 stopni. Oby!

super, że Maaciuś ładnie spał :yes: a z pogodą to słyszałam w DDtvn, że do końca września ma być zimno... :grrrrrr:

isa32
Dziubalko jasne, że jest Ala, na szczęście ::): szczerze mówiąc na szczęście też dla D, że ona jest...

U kosmetyczki robiłam sobie peeling kawitacyjny, plus głębokie nawilżanie, plus jakąś tam ekstra maseczkę :Oczko: jestem zadowolona głównie z tego, że babka bardzo dokładna, rzeczowa. Mam dość problematyczną cerę, więc fajnie się dowiedzieć, że można ją trochę naprawić :Oczko: aczkolwiek jest to kosztowne. Ale skoro mąż może sobie nie myśleć, że trzeba oszczędzać, to może też tak powinnam zacząć postępować...

A dla Ciebie :Całus: D też uważa, że zajmowanie się Alą i prowadzenie domu to pikuś :Zły: on to jest dopiero zmęczony :Zły: a jak miał w niedzielę zostać z Alicją w domu to od razu do mamusi pojechał :Rozgniewany: i jeszcze się wnerwiłam, bo się okazało (rozmawiałam wczoraj z teściową), że w domu wszyscy po kolei przeszli jelitówkę i teraz czekam czy u Ali się nie rozwinie ::(: jakoś D nie wpadł na pomysł, że w takiej sytuacji powinien wrócić do domu, w końcu w razie czego to znów ja i tylko ja nie będę spała :Zły: to ja będę patrzyła jak się dziecko męczy. Mam nadzieję, że się nie zaraziła, bo to na 100% jakaś wirusówka...

taki wypad do kosmetyczki poprawia samopoczucie :yes: funduj go sobie częściej !! i oby Alusia nie złapała wirusa...

Alutka7912
Wiecie....ja mam z regułu usposobienie optymistyczne....Ale jhak W. załapałuje doła to i mi sie udziela.....Powtarzam mu że jesli bedzie nam sie budżet kurczył to bedziemy oszczedzali na wykończeniówce tzn. wybierzemt tańsze pokrycie dachu, elektryke razem z kolega zrobi nam tata, podłogi i kafle tez sami połozymy...góry i tak na razie nie ruszamy czyli tam robota na razie odpada....Juz nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć...Myslałam że 400 tysiaków starczy na budowe takiego domu, a tu okazuje sie że nie koniecznie....

kochana przytulam!! oby dołek poszedł precz!

isa32
Alutka D by pojechał do mamusi i nie widziałby nadal problemu, czy też ogromu pracy i wyrzeczeń jakich potrzeba do opieki i wychowania dziecka. Oczywiście cudownie jest być matką, tyle, że nie o to tu chodzi. A ja się chyba właśnie wypaliłam związkowo ::(: zresztą nic dziwnego...

ojej... Isa, kochana ! po burzy słonko wychodzi ! :Całus:

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png