Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Dziubala

Aida – fakt, że jak na oczy nie zobaczę to nie uwierzę :Oczko:. Ale nie zawsze muszę widzieć, czasem wystarczą rozsądne argumenty :yes:
Ale dziękuję, że pokazałaś mi, że są parówki po 35 zł, pierwszy raz takie widzę. Te mnie przekonują, reszta nie.

Chodziło mi tylko o to, że parówka, parówce nierowna i pewnie można znalezc niejedna wedline, szynke, poledwice, gorsza od najlepszych parówek...tylko tyle

A tamte mnie sama zaskoczyly..sadzilam ze te najlepsze to w okolicach 80% maja miesa a tu sa nawet lepsze...no prosze

aida77
Dziubala

Aida – fakt, że jak na oczy nie zobaczę to nie uwierzę :Oczko:. Ale nie zawsze muszę widzieć, czasem wystarczą rozsądne argumenty :yes:
Ale dziękuję, że pokazałaś mi, że są parówki po 35 zł, pierwszy raz takie widzę. Te mnie przekonują, reszta nie.

Chodziło mi tylko o to, że parówka, parówce nierowna i pewnie można znalezc niejedna wedline, szynke, poledwice, gorsza od najlepszych parówek...tylko tyle

A tamte mnie sama zaskoczyly..sadzilam ze te najlepsze to w okolicach 80% maja miesa a tu sa nawet lepsze...no prosze

No to pewnie, że tak. To tak jak szynka szynce nierówna, itd. :Oczko:

RenataOslo
isa32
Renata współczuję nocki :Całus: macierzyństwo jest piękne, ale to niedospanie mnie wykańcza...

jak wstaję w nocy to już automatycznie, nie czuję żadnego zmęczenia, gorzej rano i do południa.

to tak jak ja, nawet się nie denerwuję, że płacze, tylko mi jej szkoda, że się męczy :Męki: ale rano, jak trzeba wstać, a później siedzieć do 16 w biurze to już boli, nie powiem :Oczko: przyzwyczaiłam się w sumie. I tak nie jest najgorzej ::):

http://www.suwaczek.pl/cache/794ad0390a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/1f485226f6.png

kwiaciarka
Dziubala
Kwiaciarko, ostatnio pisałaś o bułkach w mleku, które potem się smaży. To muszą być świeże bułki? Przekraja się je na pół, moczy tylko w mleku i od razu na patelnię wrzuca na tłuszcz?

Bulki najlepiej jak nie sa swierzutkie, prosto ze sklepu, takie wczorajsze, zeby sie nie rozpackaly na patelni.
Maczasz w mleku i na patelnie - moja babcia smazyla na samym masle, ale ja dodaje troche oleju bo mi sie pali na masle samym.

RenataOslo
Dziubala
Kwiaciarko, ostatnio pisałaś o bułkach w mleku, które potem się smaży. To muszą być świeże bułki? Przekraja się je na pół, moczy tylko w mleku i od razu na patelnię wrzuca na tłuszcz?

a samzycie chlebek maczany w roztrzepanym jajku?

pewnie, pychota :)

ale się zasliniłam :36_2_22:

Dziubala
Aida - może następnym razem uda Ci się wyrwać i przyjedziesz na spotkanie ::):. Ostatnie, które kojarzę, że byłaś to jak byłyśmy obie w ciąży. Pamiętam to zdjęcie z brzuchami :Śmiech:

Dokłądnie, ja też często je wspominam i ogladam...No może się uda :36_1_13:
chociaz pewnie łątwiej by ,mi było na jakies dzieciowe, jarek do pracy a ja z maluchami na spotkanie :36_1_13:

swoja dorga keidys wąłsnie do zoo planowałam się tez wybrac

Dziubala

Lema – Frania zostaw tatusiowi a Ty jedź sama na studia spokojnie ::):

Ech, nie wiem jeszcze czy pojade, to znacyz czy zostane na noc, bo pojechac musze, ale jesli tak zrobie to na pewno nie bede spokojna. Jak Lechu do niego wstaje w nocy to wyje niemilosiernmie, nie daje sie tez Lekszowi polozyc spac, nie chce zostac z nim w lazience podczas kapieli na dluzej. Moze jak mnie nie bedzie w domu to chetnie pozwoli tacie zajac sie soba, na to licze i taka mam nadzieje, ale na pewno bede sie niepokoila...

babeczqa
Wiecie co normlanie mam oczy pelne podziwu!!

Oliwka nauczyla się wąchac tak smiesznie jeszcze to robi:)
Otwarłam wczoraj paczuszke pampersów Super Play - jakos tak:)no i one cudnie pachną:)i pokazuje Oliwce jak pachna i ma isc zanieśc pieluszke tacie i pokazac:)
poprostu bombowo:lol: wąchała razem z tatą:)
Dzisiaj wzieła chusteczke nawilzająca i wącha non stop:lol: bosko poprostu!!:lol: boskooo
:brawo: Franus tez umie wachac:Śmiech:

babeczqa
Aha i bym zapomniala ...nauczyla sie myc ząbki...i jak widzi szczoteczke to szczotkowanieząbkow to jej ulubione zajęcie:)
Przy okazji wylala cala wode z kubeczka, ale to się nie liczy:)
Dzisiaj rano w lazience papugowala po mnie...gora dol gora dol:)ząbeczki kochane:)

Kolejne :brawo: dla Oliwki. Juz wczesniej zaobserwowalam, ze Franus zaczyna nas nasladowac, na przyklad wzial pustu butelke po mineralce i poszedl "podlewac"kwiaty, mimo, ze ja robilam to kilka dni wczesniej:Szok: A wczoraj zulam gume i probowlam zrobic balona, zeby mu pokazac i on tez zaczal jezorek tak smiesznie wypinac:Oczko:

Dziubala
Babeczqa - Maciuś też umie wąchać :Śmiech:. Słodziutko to wygląda, jakby chciał tę rzecz zjeść nosem :Śmiech:
Brawo dla Oliwki ::):

:brawo:dla Maciusia.

kwiaciarka

hahhaah
Ela tez wacha :)
I dmuchac umie. Jak postawie obiad to pierwsze co dmucha :)

Hehe, Franio tez dmucha i to z takim przejeciem,ze boki zrywac:Śmiech:.I mowi na cos goracego sii, babcia go nauczyla.
:brawo: dlaEli:Śmiech:

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

RenataOslo
Witam,

noc praktycznie nie przespana wogóle, Mikołaj ma katar i co za tym idzie non stop smok wypadał i non stop sie przebudzał.
Ja już po 2 kawie.

Lemaa Franuś ma wysokie podbicie? szerokie są te butki,które mu kupiłaś??

Wspolczuje nocki i zycze Mikolajkowi zdrowia:Całus:

Franus ma wysoka nozke w podbiciu, dlatego zdecydowalismy sie na sznurowane butki. A czy szerokie-no wydaje mi sie, ze dosyc, ale trudno to ocenic.

A ja mam pytanie- jak kupujecie buciki dzieciom to w jaki sposb dobieracie rozmiar, znaczy ile lluzu zostawiacie? Wczoraj sie zestresowalam, ze za duze mu kupilismy...

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Ale sie wkurzylam ...
Pisalam juz Wam ,ze szukalam kontaktu do chirurga naszego i ze znalazlam.
Tel to ja do niego mam, ale zawsze mowi, ze poza zasiegiem, no tak, nie dziwota, w koncu w Anglii siedzi.
Ale cos mi sie obilo o uszy , ze wrocil, wiec dzwoni P. do szpitala w ktorym pracowal a babka mowi, ze ona nic nie wie, zeby on byl za granica i ze dzis w poradni przyszpitalnej przyjmuje. Zdziwilo mnie to, bo 7 lat temu tez w srody przyjmowal. No ale sie bardzo ucieszylam.
P. dzwoni do poradni a tam babka wielkie oczy robi i mowi, ze tu juz daaaaaaaaaawno ten lekarz nie pracuje.
No czy ta baba ze szpitala to ma rowno pod sufitem?
No i taka mi nadzieje narobila a tu nici. Szkoa wielka. Wileka szkoda.
Ale pytam Was o takie cos:
mam do niego kontakt poprzez nasza klase.
Myslicie, ze moge do niego tam napisac wiadomosc czy bywa w PL a jesli tak to czy zechcial by zrobic dla nas prywatna konsultacje?
Nie wiem czy nie glupio, widzialam go i rozmawialam ostatnio w 2005 roku , rowno 3 lata temu.
No i jesli przyjezdza do PL to pewnie odwiedzic rodzine.
Ale mi tak strasznie zalezy na Jego opinii co tam u Kuby sie dzieje w tym gregoslupie, w koncu to on operowal.
Pamietam jak nasz ortopeda powiezial, ze w miare wzrostu dziecka moze nastapic wciaganie nerwow do blizny i wtedy paraliz, od razu polecialam z placzem do chirurga. A on powiedzial - teoretycznie moze tak sie stac, ale praktycznie to ja operowalem, widzialem i zapewniam ,ze Kube nic juz w zyciu zlego w zwiazku z ta wada nie spotka. Prosze go traktowac jak zdrowe dziecko.
No a nasz ortopeda mowi, ze luki sie nie odbudowaly i ze np , do klubu w pile nozna to lepiej nie. A moze jednak niepotrzebnie Kubie ograniczam np,. wlasnie ta pilke.

Wiec nie wiem czy nie bedzie nietaktem pisanie do chirurga na naszej klasie?

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png