Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

isa32
RenataOslo
oby byl cichy, ja mialam kiedys zelmera, byl tak glosny, ze wiecej z zelmera nie kupie, ale to bylo dawno i teraz napewno są lepsze!

ja miałam niedawno zelmera i też więcej nie kupię, ale uprzedzałam Lemkę :Oczko:

Renata fajna ta pierwsza kasa sklepowa :great: kupię Ali na przyszłą gwiazdkę o ile przeprowadzimy się, wtedy będzie na to miejsce. Wczoraj mała spryciula pokazywała mojej kolażance na planie domu gdzie będzie jej pokoik :Oczko:

dzieci to sie ciesza bardziej niz nam sie zdaje! widac to np po Franiu, moj Mikolaj az piszczy jak ktos przychodzi w odwiedziny i prosi go by swoj pokoj i zabawki pokazal

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Lema
Franus jeszcze moze dostanie kase sklepowa, bo ostatnio ciagle cos kupuje::): Jak bierze zabawke z polki to na niby wybija cene na kasie, placi tez na niby (wszystko ksoztuje 30 zl::):) i dopiero sie bawi::):

Kasa to jest rewelacja ...
Oliwka dostala od babci..no bawi sie jak niejedna sprzedawczyny haha..karte przesuwa cene wybija..i do mikrofonu mowi, pieniadze wydaje...i jeszzce mowi: za dusio mama za disuoooo

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Dziubala
Deva - twardziel z Ciebie, że wytrzymałaś tyle dni na tej niełatwej diecie. Na pewno sporo schudłaś.
Pozdrawiam :)

ha, zeby bylo smiesznie to nie wiem ile bo taka zwykla wage mialam i mi ja Vic zepsuł, bo wdusił szkiełko i zaczęła haczyc, dlatego tez zapytowwłam was o linki na wagi do mierzenia tez tłuszczu itp, bo pamietam ze kiedys to było na tapecie, ale nie pamietam kto pisal, tylko ze cena byla super...
ja zdrowia do allegro az tak nie mam do szukania i zdaje sie czesto na wasze sugestie...
z zabawkami też, nawet kupilam ta papuge, którą któras z was polecała, właśnie dzis przyszła i razem z autem sterowanym elektronicznie to będzie prezent dla Vicka na mikołaja , a na gwiazdke chce mu kupic taki duży zestaw majsterkowicza ze stołem, piła itp itd...

kwiaciarka
Alutka7912

A bajki z dvd to na tv czy na kompie?
My mamy tylko w kompie, moze kupie do tv :)
Kupujesz na plytach bajki?

nie, mu zgrywamy z kompa na plyty lub pendrive'a zalezy gdzie co bo w Pl nie mam dvd z USB...

Lema
kwiaciarka
Ela tez ma pluszakow kilka, tez ulubionych. Ja te co mozna co jakis czas wrzucam do pralki i sie piora :)

Ide z Ela klocki ukladac, bo dom buduje i mnie wola :)

Ja tak samo, piore co jakis czas pluszaki. Franus ma duzo:yes:

też piorę i ja w ogóle uważam że mozna uprac prawie wszystko, a moja fobia drobnoistrojowa powoduje, że w domu staram sie mieć jak najmniej rzeczy w których moga se hodować roztocza i wszelkie inne paskudztwa, choc oczywiscie nie przesadzam z nadmierna czystościa, bo chować dziecko sterylnie to najwiekszy błąd - napatrzyłam się w NO na alergiczne dzieci bo mamy miały w zwyczaju deratyzacje zamiast sprzatania i w efekcie dzieciaki byly tak wyjałowione ze padały jak muchy po spacerach, przedszkolu itp...

isa32
Kwiaciarko na pluszaki nasze dzieci nie są za "stare" i jeszcze dłuuugo nie będą. Pisałam konkretnie o tym teletubisiu :Oczko: może jestem mało obiektywna, bo nie cierpię ich :Śmiech:

tez nie przepadałam, ale mam 2 bajki z nimi i SĄ edukacyjne...

RenataOslo
Isa a ja nie widze zdjecia Ali w Twoim podpisie kolo suwaczka a Wy Dziewczyny widzicie?

juz teraz tak

kajocha

Deva a co to za diete stosujesz? kurde... chyba gdzies przeoczyłam i niedoczytałam ups..

dieta Protal - opisałam ja juz i streściłam na wątku na forum zwiążanym z dietami dla mamusiek odchudzających sie, linka ci nie podam, bo juz nie mam w ulubionych...

polega na totalnym odstawieniu tłuszczu jakiegokolwiek i w jakiejkolwiek postaci (nawet oliwy, chyba ze w mikronowej ilosci potrzebnej do zwilzenia patelni teflonowej) je się tylko białko i to możliwie odtłuszczone (mięso, nabiał) przez 5 dni, a kolejne 5 dni to samo plus wegłowodany o niskim indeksie glikemicznym
oraz odstawiamy węglowodany zupełnie w pierwszych 2 etapach diety _jest 4 etapowa, 3 etap to stabilizacja osiagnietej wagi by zapobiec efektowi jo-jo, a 4ty to utrzymywanie tej wagi w bardzo prosty sposob)

Długo ja odkładałam, bo wydawała mi sie trudna, a okazało się ze książka nie kłamie, że po pierwszych dniach zmęczenia 3go dnia wracasz do zycia i ustępuje uczucie głodu - i owszem, u mnie po 4tym dniu, piatego to nawet nie zwracałam uwagi na burczenie w brzuchu - pierwsza dieta w moim zyciu ktora ustawiła zegarek w moim ciele przypominajacy mi o jedzeniu co 3 godzinki, po prostu burczało mi - ale wystarczylo zjesc kilka plasterkow chudej poledwicy plus jogutr naturalny czy odtłuszczony przyprawiony serek wiejski i zapic czym sie chce (nawet cola, byle slodzona aspartamem, ale nie soki chyba ze totalnie rozcienczone wodą, ale tez kawa!bez cukru ale slodzik ok)

i nie mam wagi ale juz 3go dnia brzuch zrobil sie bardziej płaski a ja się czuję swietnie mimo diety, które zazwyczaj kręcą sie myślami kolo jedzenia, a tu nic :)

tak więc polecam!!!
mam zamiar zejsc 10 kg...

jest ksiazka o tej diecie za 20zł Dr Pierre Dukan - Nie potrafię schudnąc, z tego co ja juz wiem z zakresu dietetyki mogę spokojnie każdemu ja polecic - oprócz osoby z niewydolnościa nerek i ekstremalnie niskiego cisnienia, bo wypłukiwanie produktów ubocznych metabolizmu białek powoduje koniecznosc picia potwoernie duzej ilosci wody, a to z kolei rozrzedza krew bardzo i u nisko-nisko cisnieniowcow mogloby spowodowac omdlenia...

http://www.suwaczek.pl/cache/726950a1c9.png
www.devachan-viking.blogspot.com www.0-dzidzi.bloog.pl

Viking - Victor Leon