Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM
DZIEKUJE WSZYTSKIM ZA PAMIEC I ZYCZONA ...:)DZIEKUJE

Wlasnie wrocilam od gastrologa, wprowadzac dziecku od 7 miesiaca cukinie i kabaczek??co wy na to dziewczyny:)jakos mi sie nieusmiecha hahah:)niewiem czy jej zasmakuje to:)

Ogolnie Oliwka porusza sie w chodziku super i nozki ma proste..dzisiaj u lekarza widzialam dziewczynke - 8 miesiecy i niezle chodzila za raczke jedna trzymana..tak dzieci sie szybko rozwijaja...a pani neurolog powiedziala jak chce niechamowac dziecka bo w ten sposob chamuje sie rozwoj polkuli dziecka mozgowej:)
wiec tyle

aaaaaaaaa no i jakos dluzej wytrzymuje na brzuszku i jak sie wejdzie do pokoju i powie Oliwka co ty kombinujesz to lezac na brzuszku rusza sie tak jakby plywala kraulem czyli poczatke raczkowania:)tak mi sie bynajmniej wydaje:)

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Dziubala
RenataOslo
Monika-kr
pojade do siostry:)

udanego spotkania, fajnie jest mieć siostrę...

Nooo, fajnie :yes:

A Ty Renia masz rodzeństwo?

właśnie, że nie mam niestety...:Smutny:
kiedyś mi to nie przeszkadzało, wydawało mi się, że nawet mam lepiej niz inne moje koleżanki, brak kłotni z rodzeństwem, pokój tylko dla siebie.. tak trochę egoistyczne, ale teraz to było by fajnie...
choć znam i takie rodzeństwa, którzy tylko rodziców mają jednych i więcej ich nic nie łączy a wręcz są sprzeczki i nieporozumienia...
tak wiec nie wiem co lepsze...:Oczko:

http://ticker.7910.org/an1cA4ZB0360030MDAwOGQ0fDY4MDg4MDc0ZGphfE1pa29sYWplayBtYQ.gif

Witam wieczornie

A co tu takie pustki :oh:

U mnie faceci już od dawna śpią. Maciuś padł już o 19.00, dostał dziś pierwszy raz 180ml. Zobaczymy czy się to przełoży na ilość spania. K twierdzi, że nie, bo wystarczy, że ząbki dadzą o sobie znać i nici z długiego snu. Pewnie ma rację.
Adaś z małżem poszli spać już o 19.40. Ja zasnęłam czekając na pogodę po Wiadomościach. Gdyby nie to, że pranie czekało w pralce żeby je rozwiesić to już nie ruszyłabym się z sofy. Chyba coś nie teges jest z ciśnieniem :confused:
Maciuś dziś w ciągu dnia spał tylko 40 minut. Nie wiem czy to ta pogoda czy ząbki dokuczają. Zrobił dziś aż 4 kupki. Piszę „aż”, bo zazwyczaj robi 1-2 dziennie. Codziennie wypatruję białego kiełka i na razie nic.
Mam nadzieję, że jutro będzie spokojniejszy dzień, bo inaczej kręgosłup mi wysiądzie :Kiepsko:

babeczqa

Wlasnie wrocilam od gastrologa, wprowadzac dziecku od 7 miesiaca cukinie i kabaczek??co wy na to dziewczyny:)jakos mi sie nieusmiecha hahah:)niewiem czy jej zasmakuje to:)

Gastrolog zaleciła wprowadzenie kabaczka i cukini? Czemu nie, fajne urozmaicenie diety. Nie widziałam tych warzyw w słoiczkach, ale może za słabo się rozglądałam ;)

babeczqa

Ogolnie Oliwka porusza sie w chodziku super i nozki ma proste..dzisiaj u lekarza widzialam dziewczynke - 8 miesiecy i niezle chodzila za raczke jedna trzymana..tak dzieci sie szybko rozwijaja...a pani neurolog powiedziala jak chce niechamowac dziecka bo w ten sposob chamuje sie rozwoj polkuli dziecka mozgowej:)
wiec tyle

Moje zdanie na temat chodzików znasz.
A że dziewczynka mająca 8mż. chodziła za rączkę to nie znaczy, że wszystkie dzieci powinny już wtedy chodzić czy stawiać swoje pierwsze kroki. To nie wyścig szczurów ;)

babeczqa

a pani neurolog powiedziala jak chce niechamowac dziecka bo w ten sposob chamuje sie rozwoj polkuli dziecka mozgowej:)
wiec tyle

Nie bardzo rozumiem, kto hamuje i jak się hamuje :confused:

Dziubala :)takznam twoje zdanie na temat chodzików:)
No tylko mowie ze widzialam ta dziewczynke i bylam w szoku:(troche mnieto zaniepokoilo, aczkowielk kazde dzioecko inaczej sie rozwija:)

Imieniny??
hehe niewspominajac otymz emaz zapomnialprawie...to jaknormlany dzien:)nic szczegolnego:)siedzialam z Oliwka w domu...i tyle:)tak juz jest;)

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

babeczqa

No tylko mowie ze widzialam ta dziewczynke i bylam w szoku:(troche mnieto zaniepokoilo, aczkowielk kazde dzioecko inaczej sie rozwija:)

A co Cię zaniepokoiło?

babeczqa

Imieniny??
hehe niewspominajac otymz emaz zapomnialprawie...to jaknormlany dzien:)nic szczegolnego:)siedzialam z Oliwka w domu...i tyle:)tak juz jest;)

Trzeba było delikatnie zasugerować mężowi o imieninach ;)

Monika-kr
RenataOslo
Monika-kr
pojade do siostry:)

udanego spotkania, fajnie jest mieć siostrę...

ja mam 3:)

3 siostry?

Ja mam starszego brata i młodszą siostrę :). Szkoda, że nie mam więcej rodzeństwa. A pamiętam jak mi tato mówił, że chciałby 5 dzieci, a ja mu krzykiem wtedy (to chyba podstawówka była), że 2 dzieci w zupełności starczy. Z perspektywy lat to bardzo się cieszę, że mam siostrę (czyli właśnie to trzecie dziecko) :)

Dziubala
asia78
A wiesz Dziubalko ze ta koszulka co ja kupilam na all to nawet sie facet nie odezwal???? kupilam a wlascieiw Z. kupil dostal tego maila potwierdzjacego,napisla go kolesia maila o konto i tyle:grrrrrr:To bylo w piatek w sobote czy niedziele znowu mail i cisza. szkoda ze nie powiedzialam mu w Kraku ze taka chce bo by mi przywiozl. Na szczscie na necie znalezlismy i ma byc kurierme,ale jak nie bedzie??

:oh:
Co za facet :Wściekły:

Przyszla dzisiaj!!!!!!!!

Witam!!!
No i nie wpadlam w trakcie dnia,najgorzej to miec lapka i nie miec na niego czasu :cry:

dziubalko dolaczyla do nas babeczka i pare innych mamus moze je dopisac?

Dziubala
Witam wieczornie

A co tu takie pustki :oh:

U mnie faceci już od dawna śpią. Maciuś padł już o 19.00, dostał dziś pierwszy raz 180ml. Zobaczymy czy się to przełoży na ilość spania. K twierdzi, że nie, bo wystarczy, że ząbki dadzą o sobie znać i nici z długiego snu. Pewnie ma rację.
Adaś z małżem poszli spać już o 19.40. Ja zasnęłam czekając na pogodę po Wiadomościach. Gdyby nie to, że pranie czekało w pralce żeby je rozwiesić to już nie ruszyłabym się z sofy. Chyba coś nie teges jest z ciśnieniem :confused:
Maciuś dziś w ciągu dnia spał tylko 40 minut. Nie wiem czy to ta pogoda czy ząbki dokuczają. Zrobił dziś aż 4 kupki. Piszę „aż”, bo zazwyczaj robi 1-2 dziennie. Codziennie wypatruję białego kiełka i na razie nic.
Mam nadzieję, że jutro będzie spokojniejszy dzień, bo inaczej kręgosłup mi wysiądzie :Kiepsko:

Jak Ali wychodził ząbek to waliła kupy jak szalona !! Raz czarne suche bobki :Szok: a póxniej taka luźna kupka że aż miała udka ubabrane i potem to już dziąsełko się przebiło i ząbek wyszedł :) U Maciusia to kwestia kilki dni moim zdaniem :)

http://img244.imageshack.us/img244/8602/glitteryourway5972a42dwu3.gif

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/16801.png

asia78
Dziubala
asia78
A wiesz Dziubalko ze ta koszulka co ja kupilam na all to nawet sie facet nie odezwal???? kupilam a wlascieiw Z. kupil dostal tego maila potwierdzjacego,napisla go kolesia maila o konto i tyle:grrrrrr:To bylo w piatek w sobote czy niedziele znowu mail i cisza. szkoda ze nie powiedzialam mu w Kraku ze taka chce bo by mi przywiozl. Na szczscie na necie znalezlismy i ma byc kurierme,ale jak nie bedzie??

:oh:
Co za facet :Wściekły:

Przyszla dzisiaj!!!!!!!!

Witam!!!
No i nie wpadlam w trakcie dnia,najgorzej to miec lapka i nie miec na niego czasu :cry:

dziubalko dolaczyla do nas babeczka i pare innych mamus moze je dopisac?

Ad. 1. - fajnie, że koszulka już dotarła :)
Ad. 2. - mieć lapka a nie mieć czasu, ojoj ;)
Ad. 3.- może niech Koleżanka dokładnie popatrzy na Listę ;)