Skocz do zawartości
Forum

Lipcówki 2007 - zapraszam serdecznie :)

Dziubala

Rekomendowane odpowiedzi

Dziubalko- bardzo mi sie podoba ta podloga, ktora widac na zdjeciu, chodzi mi o to zdjecie salonu:yes: Mi tez sie dab podoba, moze odrobine ciemniejszy bym wybrala niz na tych linkach, ktore podalas. No i bardzo drogie sa te podlogi:Szok:
U nas na pewno w pokojach beda panele, nie stac nas na drewno po prostu. Zastanawiam sie tylko nad drewnem w salonie i wtedy od razu w gabinecie, zeby na dole byla taka sama... I nie wiem co w holu i jadalni, bo to duzo zalezy od ogrzewania. W salonie najprawdopodobniej bedzie scienne.

A co na podlodze w kuchni? Masz juz pomysl? I czy bedziesz miala plytki na scianie w kuchni?

http://www.suwaczek.pl/cache/f06af92aaa.png

Lema
No i bardzo drogie sa te podlogi:Szok:
U nas na pewno w pokojach beda panele, nie stac nas na drewno po prostu. Zastanawiam sie tylko nad drewnem w salonie i wtedy od razu w gabinecie, zeby na dole byla taka sama... I nie wiem co w holu i jadalni, bo to duzo zalezy od ogrzewania. W salonie najprawdopodobniej bedzie scienne.

Podłogi są drogie, fakt (nasza wybrana jest jeszcze droższa) :Kiepsko:. Na szczęście my nie mamy aż tak dużej powierzchni jak Wy :Oczko:
Rozplanowanie podłóg, która gdzie to też nie taka prosta sprawa :Kiepsko:
Panele chcę mieć, nie ze względu na cenę tylko na to, że są najmniej zniszczalne :Oczko:
W salonie (nasz ma "aż" 11 metrów, i to niecałe :D) na jednej ścianie będzie taka elewacja cegiełkowa :Oczko:

Lema
A co na podlodze w kuchni? Masz juz pomysl? I czy bedziesz miala plytki na scianie w kuchni?

Na podłodze w kuchni i przedpokoju (wyburzymy ścianę łączącą te 2 pomieszczenia) będzie najprawdopodobniej gres, taki drewnopodobny. Myślimy o 2 kolorach (jasny i ciemny), które jakoś przepleciemy, ale nie wiem jeszcze jak, muszę mieszkanie zobaczyć. W przedpokoju chciałabym też trochę drewna ale mnie wiem jeszcze gdzie je i czy w ogóle dam.
W kuchni na ścianie między szafkami górnymi i dolnymi raczej nie chciałabym płytek. Mam pomysł na coś innego, muszę to tylko najpierw na żywo zobaczyć :Oczko:

A Ty jakie masz pomysły?

Czesc!!

Mialam jedna 20 minutowa pobudke za sprawka PD4. Juz jest bielusienka, ale jeszcze sie nie przerznela

Glowa mnie boli jakos.

Kajocha mialam Ci napisac ale jakos przez tych tesciow mi z glowy wylecialo. Jak ALa miala drgawki to teraz trzeba Jej wczesniej podawac przeciwgoraczkowe od 38.

Alutko ja te puzzle mialam przez grudzien 2007, bo potem maly zaczal je gryzc i wywalilam. A ja mialam takie z calymi cyferkami

Dziubala fajnie tak urzadzac mieszkanie. A czemu nie powiedzieliscie wczesniej, zeby Wam tej sciany nie budowali?

Babeczqa - a jak nie przyszli w zeszłym tygodniu to dzwoniliście zapytać dlaczego? Ulatniający się gaz to nie przelewki.

Asia - dobrego samopoczucia :Całus:
Myśmy mieli prosić żeby nie budowali tej ścianki ale dowiedziliśmy się, że wraz z odbiorem kluczy będzie ponowny obmiar mieszkania, a bez tej ścianki powierzchnia byłaby wtedy większa i trzebaby dopłacać więc sami rozburzymy po obmiarze :D

Dziubala

Podłogi są drogie, fakt (nasza wybrana jest jeszcze droższa) :Kiepsko:. Na szczęście my nie mamy aż tak dużej powierzchni jak Wy :Oczko:
Rozplanowanie podłóg, która gdzie to też nie taka prosta sprawa :Kiepsko:
Panele chcę mieć, nie ze względu na cenę tylko na to, że są najmniej zniszczalne :Oczko:
W salonie (nasz ma "aż" 11 metrów, i to niecałe :D) na jednej ścianie będzie taka elewacja cegiełkowa :Oczko:

Na podłodze w kuchni i przedpokoju (wyburzymy ścianę łączącą te 2 pomieszczenia) będzie najprawdopodobniej gres, taki drewnopodobny. Myślimy o 2 kolorach (jasny i ciemny), które jakoś przepleciemy, ale nie wiem jeszcze jak, muszę mieszkanie zobaczyć. W przedpokoju chciałabym też trochę drewna ale mnie wiem jeszcze gdzie je i czy w ogóle dam.
W kuchni na ścianie między szafkami górnymi i dolnymi raczej nie chciałabym płytek. Mam pomysł na coś innego, muszę to tylko najpierw na żywo zobaczyć :Oczko:

A Ty jakie masz pomysły?

Z takiej "zwyklej" cegly? Bardzo mi sie takie sicany podobaja, ale jakos nie umialabym chyba wkomponowac w calosc wnetrza...

Ja na pewno we wiatrolapie bede miala jakies plytki, cos moze ala Isy, bo wdaja mi sie praktyczne no i w kuchni- tu myslalam o jasnym gresie, cos jak u Kwiaciarki, ale jesli to takie niepraktyczne to cos innego wymysle. Na pewno mus byc w miare jasna podloga, bo meble chce miec ciemne, a na scianie plyty takie jak fronty mebli, wiec tez ciemno. A salon, jadalnia, hol- chcialabym taka sama podloge, najlepiej drewaniana, ale to bedzie ok. 50, moze 60 m, sama rozumiesz ile to bedzie kosztowalo... L. chce, zeby w holu i jadalni byly plytki i ogrzewanie podlogowe,a w salonie drewno i ogrzewanie scienne, ja wolalabym drewno.

Dziubala
Lema - to widzę, że też jeszcze plany się zmieniają co i gdzie na podłodze :Oczko:
Tak gdzie się dużo szura (np. krzesłami) to chyba lepiej byłoby mieć panele albo płytki.

My tu w mieszkaniu mamy parkiet sosnowy, to jest bardzo miekkie drewno, ale podklejenie krzesel sprawilo, ze od nich nie ma sladów, nie zniszczyly podlogi.

Lema
Dziubala
Lema - to widzę, że też jeszcze plany się zmieniają co i gdzie na podłodze :Oczko:
Tak gdzie się dużo szura (np. krzesłami) to chyba lepiej byłoby mieć panele albo płytki.

My tu w mieszkaniu mamy parkiet sosnowy, to jest bardzo miekkie drewno, ale podklejenie krzesel sprawilo, ze od nich nie ma sladów, nie zniszczyly podlogi.

A, to ok.

Dziubala
Babeczqa - a jak nie przyszli w zeszłym tygodniu to dzwoniliście zapytać dlaczego? Ulatniający się gaz to nie przelewki.

Asia - dobrego samopoczucia :Całus:
Myśmy mieli prosić żeby nie budowali tej ścianki ale dowiedziliśmy się, że wraz z odbiorem kluczy będzie ponowny obmiar mieszkania, a bez tej ścianki powierzchnia byłaby wtedy większa i trzebaby dopłacać więc sami rozburzymy po obmiarze :D
Tak.
To byla firma jaks prywatna jaka administracja zlecila.- odpowiedz.
niemieli czasu.
jak k````` czasu mozn aniemiec skoro gaz moze w kazxdej chwili wybuchnac??? malo sie slyszy wypadkow z tym zwiazanych???
na szczescie sa i juz wymieniaja...ale z pogotowia gazowego przyjechali.

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Hej, z tesciowa pijemy kawe , wiec zagladam szybko, bedzie mnie malo, ale bede zagladac.

Renatka sstrasznie dlugo Ciebie nie ma. Troche zdjec widze na nk powklejanych, do nas tutaj tez wklejaj. Fajnie mialas , sobie popodrozowalas. Mieszkanie po remoncie tez pokaz :) buziaki dla Mikolaja.
Kajoszka szybkiego powrotu do zdrowka dla Ali i Ciebie.
Lemo jasna podloga w kuchni obojetnie z czego bedzie bedzie sie brudzic. Ja mam w kuchni ten gres polerwany i ja nie narzekam na plamy czy zacieki, bo ich nie ma. Przejade wode z plynem i slicznie lsni. Brudzi sie natomiast bo wiadomo, ze co jasne to jak sie czesto uzytkuje to sie brudzi. Ja mam w lazience gres drewnopodobny o ktorym pisala Dziubala , koloru slonecznego i tez sie brudzi - no bo jasne. Wcale nie mniej niz ten polerowany. Wiec jesli chcesz podloge jasna w kuchni to tak czy siak bedzie sie szybko brudzila. A moich narzekan az tak nie bierz do serca, bo ja jak ponarzekam to mi lzej sprzatac hahah. Ja bym polozyla ten gres drugi raz.
Dziubalo a pisalas, ze jasnego gresu w zyciu bys nie polozyla.... pisalam wyzej ,ze mam w lazience taki wlasnie gres drewnopodobny jasny i brudzi sie tak samo jak ten co mam na korytarzach. Jakby lezal w kuchni tak samo by bylo trzeba go czesto myc, wiadomo - jasne.
A panele sa tez takie , ktore maja warstwe wierzchnia z drewna, mozna je cyklonowac 1 raz. Jesli chodzi o deski do salonu to mi sie bardziej podobaja sloneczne kolory niz takie blade. Ale wygladaja fajnie na tym zdjeciu.

Jade po Kube , pa

http://www.suwaczek.pl/cache/a58d0abe3d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/7f7b513cb8.png

Ja musze pomidorowke zmienic na krupnik, bo cos A. jeczal ze Go brzuch boli. Niech bedzie tez lubie:smile:
Oddal A.nasz samochod do warsztatu na zrobienie rozrusznika. Palil kiedy chcial ten samochod:grrrrrr:I powiedzieli, ze dzis go nie oddadza a na 16.30 balet. Dobrze, ze mama pojechala do wawki to Jej suzuki wezmiemy. Ale caly korowod bo najpierw do nas po klucze a potem do mamy po samochod:oops:Dobrze, ze kolega z pracy A. przywiozl

asia78
Ja musze pomidorowke zmienic na krupnik, bo cos A. jeczal ze Go brzuch boli. Niech bedzie tez lubie:smile:
Oddal A.nasz samochod do warsztatu na zrobienie rozrusznika. Palil kiedy chcial ten samochod:grrrrrr:I powiedzieli, ze dzis go nie oddadza a na 16.30 balet. Dobrze, ze mama pojechala do wawki to Jej suzuki wezmiemy. Ale caly korowod bo najpierw do nas po klucze a potem do mamy po samochod:oops:Dobrze, ze kolega z pracy A. przywiozl

hihi:)ale ujexdzank bedzie wazne ze auto a nie na piechote:)

http://www.suwaczek.pl/cache/66190808a7.png

Za późno zadzwoniłam do lekarza i termin mamy dopiero na jutro.

kwiaciarka
ja jak ponarzekam to mi lzej sprzatac hahah.

:Śmiech::great:

kwiaciarka
Dziubalo a pisalas, ze jasnego gresu w zyciu bys nie polozyla....
Gresów jest wielki wybór. Mnie chodziło o ten gres jak Ty masz (co fotki pokazywałaś), polerowanego, szkliwionego :Oczko:
A pokaż fotki tego w łazience ::):

kwiaciarka
A panele sa tez takie , ktore maja warstwe wierzchnia z drewna, mozna je cyklonowac 1 raz.

To są panele drewniane (cyklinować można pod warunkiem, że mają min. 3-4 mm tego drewna), zwane potocznie deską barliniecką :Oczko:

Dziubala
isa32
Lema współczuję takich nocy :Całus: na pocieszenie dodam, że D. też nic nie słyszy i śpi jak zabity :Szok:

U nie też K nie słyszy :Śmiech:, chyba, że ma "dyżur", ale i tak rzadko slyszy, muszę go wtedy szturchać :D

W. też nic nie słyszy :Szok: :Oczko:

babeczqa

Oliwka niechce mi isc spac na drzemke...wrr gada w lozeczku i gada i gada!!!

Julka czasem jak pośpi sobie do 9 rano to po południu nie da sie zaciągnąc do łóżeczka na spanie....ale juz nawet wyląduje w łóżeczku to siedzi tam czasem i półtorej godziny i nic...nawet oka jednego nie zamknie...ale przynajmniej trochę odpocznie :Oczko:

asia78

Alutko ja te puzzle mialam przez grudzien 2007, bo potem maly zaczal je gryzc i wywalilam. A ja mialam takie z calymi cyferkami

Jula tez próbowała je gryźć ale po kilku upomnieniach z mojej strony przestała:Oczko: Julka ma też te z cyferkami i literami ale je też wypycha i robi się kogel mogel :Oczko: Chyba zrobie tak jak Aida :Oczko:

asia78
Jakie macie koncepcje obiadu? Ja pomidorowke a na drugie nie wiem wcale:oops:

Ja dzisiaj mam piers gotowana i kapuste kiszoną a W. robie spagetti boloniese :Oczko:

Dziubala
Lema
Z takiej "zwyklej" cegly? Bardzo mi sie takie sicany podobaja, ale jakos nie umialabym chyba wkomponowac w calosc wnetrza...
Nie ze zwykłej cegły, takiej już zrobionej do dekorowania, tzw. elewacyjnej :Oczko:

Bardzo mi sie podoba ta cegła....w swoim domu tez planuję wykończyc ściane albo ściany taka ceglą albo płytka elewacyjną :Oczko: Bardzo tez podoba mi sie piaskowiec :Oczko:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5spx9iwhx6io0e.png